Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Справочник
 FAQ
   •Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
Spectrum Net

TelePoint - Място за хора със свободни идеи

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: Nqmam I-net!
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: [UHA]rampage (uha_rampage< at >yahoo __точка__ com) Дата: 07/03/2003
Polzvam Mandrake 9.1
Lankartata mi e CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapter
Vklu4en sum v mreja, koqto zima i-net ot netissat.bg
SAmo 4e az ne moa da si go pusna!
Razpoznava mi kartata.
tulip.o e modula
samo 4e neshto ne mi trugva neta...
kfo da praq???




Отговор #1
От: Stefan Дата: 07/03/2003
Zdravei priqtel!
 ZNachi vij kakuv ti e chipa na kartata. Vuzmojno da e
 Davicom i da raboti s modula dmfe.o Vij kato za nachalo
prouchi dali ne e stanala takava greshka!
 Ako tova e korektno napishi ifconfig i vij dali pravilno sa
 zadadeni parametrite na kartata (IP adress, netmask i t.n.).
 Sled tova napishi route. Vij dali sushtestvuva tam mrejata
 koqto polzvash. Vij sushto dali ima zadaden Default
gateway.
 Proveri dali imash ping sus gateway-qt na dostavchika i
 eventualno dali imash ping s nqkoi ot ostanalite useri. Ako
 do tuk vsichko e tochno proveri faila /etc/resolv.conf dali
 imash zadaden DNS server. Proveri da ne bi da si
configuriral nepravilno zashtitnata si stena!!!
 Ako goreposochenite ti neshta sa fred nqma kak da nqmash
Internet!!!
Uspeh!!!


Отговор #2
От: AirBreaker Дата: 07/03/2003
 Ne e vuzmojno, a e tochno DAVICOM, kakto kazva Stefan, az
sam s takava karta, vij dali deistva ifconfig eth0 up/down.



Отговор #3
От: Scratch Дата: 07/03/2003
Driver-a tulip ima bug i tam ti e problema.
Eto ti re6enieto:
promeniash v tulip.h slednia pasash:
enum tulip_offsets {
         CSR0=0, CSR1=0x08, CSR2=0x10, CSR3=0x18, CSR4=0x20,
CSR5=0x28,
         CSR6=0x30, CSR7=0x38, CSR8=0x40, CSR9=0x48,
CSR10=0x50, CSR11=0x58,
         CSR12=0x60, CSR13=0x68, CSR14=0x70, CSR15=0x78,
CSR20=0xA0 };
 Oburni vnimanie 4e e dobaven CSR20. Drugata promiana e vuv
fajla tulip_core.c :
case MX98715: case MX98725:
                outl(0x01a80000, ioaddr + CSR6);
                outl(0xFFFFFFFF, ioaddr + CSR14);
                outl(0x00001000, ioaddr + CSR12);
/* ADB 27/09/2000 : set LEDs control bits */
                 outl(inl(ioaddr + CSR9) | 0x30000000, ioaddr
+ CSR9);
/* end */
 /* ADB 01/11/2000 : enable auto-compensation circuit in
transceiver */
                 outl(inl(ioaddr + CSR20) | 0x00004200,
ioaddr + CSR20);
/* end */
                break;
Prekompilirash driver-a i vsi4ko trugva. Testval sum go.
Uspeh.


Отговор #4
От: Pav4o Дата: 07/03/2003
 Moite i dvete karti sa takiva i verno gi razponznava i puska
 tulip.o no pravilnia driver e dmfe.o.Zarejdash nego i nqma
da imash nikakvi problemi



Отговор #5
От: rampage (uha_rampage< at >yahoo__dot__com) Дата: 07/03/2003
10x na si4ki sa ste probvam.
Da DAVICOM e.
Osven tova svalij edin modul tulip ot free.data.bg
 ako mi kajete dali toi stava i kak da go sloja ste sum vi
mnogo blagodaren shoto se zanimavam s linux ot 2 dni!



Отговор #6
От: rampage (uha_rampage__at__yahoo< dot >com) Дата: 07/03/2003
Ne stana rabotata :( 
Ili shtoto az oshte nishtu ne 4atkam ili shotot ne e taka,
po veroqtno e purvoto de :)
kak da si zaredq drivera - dmfe.o ??? pi6a  
insmod dmfe i se polu4ava tfa:
 /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/net/dmfe.o.gz
init_module:No such device
kak da izklu4a tulip.o ???
kak da promenqm v tulip.h i tulip_core.c ???
s koi redaktor ???



Отговор #7
От: Stefan Дата: 07/03/2003
 Znachi modula se smenq mnogo lesno. ima edno failche
 /etc/modules.conf. Ot nego se startirat tezi moduli koito sa
 neobhodimi, tam veroqtno e i tupil-a. Na negovoto mqsto
napishi dmfe.
 Ako nqmash dmfe znachi ima dve prichini koito sa vuzmojni.
 Ako si prepompiliral kernela i ne si go zadal da ti go
 pompilira kato modul. Ako qdroto ti e podrazbirashtoto se bi
 trqbvalo da go imash, osven ako ne e kompiliran direktno v
 nego koeto se sumnqvam no ne e izkliucheno pri tozi
Mandrike. Ne sum go polzval i ne moga da kaja.
 Vij si disketata na lan kartata. V neq imash edna direktoriq
 Linux. V neq imash kakt osource koda na modula taka i
 kompiliraniqt variqnt, vzemi go ot tam ako iskash. Pone v
moita disketa go ima pri teb ... neznam!!!
Mislq che nqma da imash problem!!!



Отговор #8
От: rampage (uha_rampage __@__ yahoo< dot >com) Дата: 07/04/2003
oki ste probvam 
10x



Отговор #9
От: rampage (uha_rampage< at >yahoo __точка__ com) Дата: 07/04/2003
Pak ne stana! :(
zna4i v modules.comf promeni tulip na dmfe 
oba4e pak nishtu to produljava da si loadva drugoto
pisha insmod dmfe oba4e mi kazva 4e moje da ima gre6ka
na rmmod tulip mi vika 4e e BUSY

kak da promenqm v tulip.h i tulip_core.c ???
s koi redaktor ???
i kade se namirat?



Отговор #10
От: rampage (uha_rampage __@__ yahoo[ точка ]com) Дата: 07/04/2003
 Gre6kata e mai v IRQ i IO - kak da gi promenq, s kakfo i
kade se namirat?



Отговор #11
От: [UHA]rampage Дата: 07/04/2003
Podkarah go 10x na si4ki :)


<< Moga li da execute-na binary file (1 ) | Copy v Floppy (2 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.10 usr + 0.02 sys = 0.12 CPU)