Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 587
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 23, 2024, 19:08
Точно затова снощи, когато ЬТВ пуснаха да тече надпис в предаването „Аз обичам Бушмения“, казах на съпругата, че американците познаха. Няма как те да са били. Ама тъпите руснаци същия ден казаха, че били изловили джихадисти, демек сами ни излъгаха, че са го предотвратили. Ама ето седмица, две по-късно се оказа, че нищо не са.

А, че са англичаните, винаги за всяко зло на света са те, затова нямаше, какво друго да заключа.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 23, 2024, 18:12
https://lenta.ru/news/2024/03/23/terroristov-iz-krokusa-poymali-i-vezut-v-moskvu-oni-planirovali-prorvatsya-na-ukrainu/

Вече ги хванаха. Руснаците пишат, че някакво признание от страна на ИДИЛ, дето уж поели отговорност, е фейк, пуснат по западните медии.
Ще се разбере кое-как.


Вероятно не е фалшиво, но признанието сигурно е фалшиво. ИДИЛ винаги и за всичко поемат отговорност, но все по-рядко са те.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 23, 2024, 10:35
От ИДИЛ има само някакви остатъци в Африка, каквото Вагнер не са доизбили все още. Как си представяш едни доста тъмнокожи да стигнат самички до Москва, че и да се разхождат, без никой да ги забележи?
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 23, 2024, 09:37
Еми почнаха със стрелбите и тероризма.

Англичаните са го направили.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 21, 2024, 21:34
Това е точно същото като всички останали санкции. На всеки, който не е склерозирал, му беше ясно преди да бъдат въведени, че губещата страна сме ние. Ние, европейците имаме нужда от Русия, а не тя от нас.

Тук е същото нещо. В Русия няма да намалят уиндоусите с нито един, но за сметка на това М$ се лишават от едни стотици милиони годишно от държавния им бюджет.

Това е ситуация lose-lose, както биха казали в Редмънд. Хем нито една дистрибуция на ГНУ/Линукс няма да бъде инсталирана, хем единственият ни приятел ще загуби кинтажи.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 20, 2024, 18:15
Като министър-председателя и гаджето на Ивайла Бакалова, Денков се казва. Пробва дострибуции на килограм, като понякога сме се чудили, къде ги изнамира. Повечето пъти явно си забравяше паролите и си правеше нови регистрации. Затова Спеца казва, че имал много имена.

Един път си спомням, ме питаше, как се подкарва кирилица на Тайни кор, нещо, което не е най-трудното, но в никакъв случай не е тривиално като на стандартните дистрибуции, които сами го правят. Връща те във времената на Слак.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 20, 2024, 06:39
Тия Униан дори само по описанието на клипа нямат никакъв срам. След всички неща, които натвориха на мирното население. Но то този дето „загубил“ контрол им го каза в средизборната нощ — за вас господа нацисти остава да се криете като мишки, защото няма давност и ние ще ви гоним по целия свят, няма да остане нито един ненаказан, а наказанието за нацизъм е само едно.

Перифразим, той винаги сипе заплахите си много дипломатично, толкова, че не го разбират. По същия начин каза на макарона, че ако вкара войници, неговите ще са първите, които ще целят, а той го разбра като страх.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 20, 2024, 00:05
То винаги има по един такъв. На Максим беше нашия Дометиан, мир на душата му. Врачанския Пимен преди беше най-възрастния, ама сигурно и той ни е напуснал без да разбера и сега е друг.

И все пак малко изкара Неофит. От както Ачо каза новината, все ми шепне дявола на заговорниците и все си казвам — да не би смъртта му да е предизвикана и цялата тази помпозност да е за прикриване.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 19, 2024, 21:06
Спец. него го предупредих, сега е твой ред.

Тук не е махленска кръчма!

Никакви закани за физическа саморазправа не са разрешени!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 19, 2024, 18:14
Да дам малко обновление.

Лунар се оказа прав, а аз грешах, наистина са дали цени и за какво на wps.com. НО!!! Няма план за вечно ползване, сиреч не можеш да си го купиш, можеш само да си го наемеш. И продължавам да твърдя, че поне част от нещата в платената версия, ако не повече човек може да ги получи безплатно от алтернативен доставчик. Хитряги.

Поработих половин ден на него и мога да кажа, че ме притеснява с реклама много по-често от freeoffice.com. Освен това точно като него му липсва пълната мощ на АОО/ЛО/М$ Уфсъ. Но май все пак китайците като да са с повече функционалност от немците. Не съм сигурен, не съм проверявал едно по едно, така ми се струва.

И да потретя, че искат пари за абсурдни неща като pdf printer да речем (растеризатор), нещо което дори в тъпата ОС на М$ идва безплатно вече, но винаги го е имало за тях от трети страни поне от Хващай Пътя насам.

Сетих се и защо по принцип не ползвам пакети за канцеларски дейности. Голяма щракалка. А тук е по-голяма дори от М$, което трудно се постига. Но си имам АОО и не ми дреме.

Все пак, за да сме честни целия този html+css+js, който наричат „програма“ е много красив и много радва окото.

Ако някой го интересува резултата, той съвпада с най-активната тема в момента. Така се случи. Но моля без критика, това е правено като ученическо домашно с ясно съзнание за това. И сам знам, че е далеч от изчерпателно, но съм сложил няколко заигравки, за който ги хване. Ако пък някой желае, ще си ги кажа сам, за да не ги търси с досада.

п.п. Част от шаблоните се оказаха безплатни за ползване и мно-о-о-о-о-ого професионално направени. Аз по-скоро развалих шаблона. Посочил съм, кой съм ползвал;

п.п.п. А да, за теглене на шаблони иска регистрация на templates.wps.com, но тя може да стане с временна поща и в общи линии е безболезнена, ако не си с недъг слепота.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 19, 2024, 08:32
Румънците и те като нас са нацисти и не е учудващо, че ще строят база по-голяма от тази в Косово. Още им държи влага и бленуват за реванш. Но кинжали в Румъния си е още една крачка към ужасния край, за който говореше новия-стар президент на РФ в триунфалната си реч.

Засега няма да посегнат. Показателно е, че не посягат на англичаните и французите в Черно море. Всичките атаки се правят от тях с помощ от американците. Всичко се координира от техни кораби, самолети, сателити любезно предоставени от САЩ. Няма никакви украинци там. Украинците са в лодките дето се надяват да доплуват до брега да забият едно знаме, ама ги потопяват преди това.

Всички тези кораби, самолети, сателити се знае много добре къде са и могат да се потопят има-няма за половин час. Варна също е много добре известно къде се намира географски и също може да я последва същата съдба. Никога повече дистанционно-управлявана лодка да не се пуска от там. Но не го правят. И по-добре.

Много им се иска на китайците всичко да приключи с преговори и НАТО (и Тихоокеанското сътрудничество) да се изтеглят без бой. Ама видя се, това е невъзможно. Десет години преговори за Украйна не доведоха до нищо, освен буквалното ѝ погребване. А това е нещо, което беше ясно на всеки.

Ще ни погребат и нас. След нас са Париж и Берлин. Лондон, колкото и да ми е жал няма да бъде пипан. Но дотогава, какво точно ще остане от планетата, не е много ясно. Поне хубавото е, че това няма да се случи в рамките на нашия живот или този на внуците ни, когато се родят. Но ще стане. Безумието не може да бъде обоздано и всички ще изпием горчивата чаша.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 19, 2024, 06:54
Трудно ще се намери по-голям путинофоб от мен. Говоря против този човек от двадесет и пет години и все в този форум. Ама това на нищо не прилича. Западната, политическа паплач знае, че никога никакви избори не може да спечели без открити, изборни нарушения. И сега седят и се маят, как така путката успява да вземе почти трицифрен резултат без един подправен глас.

Ами така ще е, докато говорят едно, а вършат друго. Ще е така докато наричат това да правиш, каквото иска народа не демокрация, а популизъм. Така ще е като откровена цензура се нарича демокрация.

Отделен въпрос, че РФ е феодална страна и каквото каже помесчика, това е.

Мръсна сган са това политиците, а западните (сиреч нашите) са най-лошите от тях.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 18, 2024, 21:23

изрода Борис-Михаил през 9-ти век.

урод Неофит не заслужава такава почит.


За тези два реда, ако те разбера кой си ще имаш големи проблеми.


Бого, без агресивно поведение към други участници!

Това ти е първото предупреждение. Едно е да наречеш един човек с обидно определение, съвсем друго е саморазправа.

Първото е приемливо (защото е право на мнение), второто не е (защото е престъпление).

Без лоши чувства и не е защото съм напълно съгласен със Спеца по точно този въпрос. Докато съществува държава и закони, не мога да приема такова говорене.

И поздрави за сертификата!
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Зелена сделка: за и против -: Mar 18, 2024, 18:27
За глобалното затопляне е виновен човека. Но не е доказано по никакъв начин, че глобалното затопляне е нещо лошо. Всички дивотии се самоопровергаха една по една.

Но, виж екологичната катастрофа, която се развива с бързи темпове, е вече много сериозен проблем. Обаче европееца си вика, ама какво ми дреме, че ще мра в мъки и природата и тя с мен, дай да копам въглища и уран, да ги горя, да тровя всичко с четири хиляди годишен полуразпад, щото така ми изнася в момента. А, ако може да си карам стария дизел, най-добре. Не ща никакви зелени сделки.

Ами като не щете, ще си живуркаме всички в бунище, ама после да няма, оле-мале тя заболеваемостта от рак станала рекордна. И други болести. Като живееш в кочина, умираш като прасе.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 18, 2024, 09:20
Между другото много е показателно, че като попитам за „патриарх Максим“, в първите резултати имам няколко на втората, национална телевизия и нито един от Википедия.
Страници: [1] 2 3 ... 587