Автор Тема: На оружие  (Прочетена 707 пъти)

voyager

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 152
    • Профил
На оружие
« -: Mar 08, 2006, 18:53 »
Здравейте хора,
интересно ми е... какво прави общността ни когато изскокнат новини от сорта на "...България дава Х милиона на m$..."? Какво правите вие?
Само седите и псувате по форума гадните маскари, дето взимат тлъстите комисионни ли? (не че нещо, но оставам с такова впечатление)

Имам чувството, че не правим достатъчно да защитаваме НАШАТА идея. А това не е нито скъпо, нито трудно.
Светът всеки ден доказва че има къде-къде по-ефективни от проприетарните решения (IBM минава на редхат, ... безброй други примери има)

Идеята ми е следната:
Следващия път, когато се появи такава новина, да се организираме и да направим ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ СИ ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТОВА ДА СТАНЕ. А не да разтягаме локуми, дето освен нас никой друг не ги чете как всички гушвали кинтити.

1. Трябват хора, които имат връзки с медиите - колкото повече медии се увлекат в една такава история - толкова по-добре. За тях - ние сме АТРАКЦИЯ. НОВИНА. За нас - те са начин посланието ни да стигне до повече хора. И двете страни печелим. Още повече, че НИЕ ИСКАМЕ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩО КЪМ ПО-ДОБРО - ДА СПЕСТИМ ОТ И БЕЗ ТОВА ПРОДРАНИЯ ДЖОБ НА ДЪРЖАВАТА. Идеята е да се разберат хората за негативното в това, което държавата се мъчи да направи с парите им.

2. Трябват хора, които да имат времето и желанието да участват в някакви хепънинги от сорта на събиране на подписки, и тем подобни мероприятия.

3. Трябват хора, които да могат да обяснят на по-високо ниво (на политици, бизнесмени, етц., етц.) за какво иде реч.

4. Вярвам че в нашите редици има достатъчно компетентни специалисти, които да предложат по-евтино и адекватно решение, от това, за което държавицата ни се цани да дава кинтити на народа.

5. Всеки от нас трябва да се постарае да обясни на хората около себе си за какво иде реч. Че не линукса е хубаво нещо - че свободния софтуер е хубаво нещо, защото всеки може да си го бутне и настрои да работи както на него му е угодно. Или ако не може - винаги ще се намерят достатъчно знаещи и можещи хора, които да го направят (естествено срещу адекватното заплащане).

Ако това не започнае да се случва... ще си имам перфектното извинение да си търся и аз късмета - извън нашата китна родина. Може би ще идвам тука  на гости, или по отпуските...
Активен