Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142309 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
С голямо закъснение, но все пак.


@go_file ти направо ми направи дисекция на изказването  ;D

Благодаря! Точно това целях. С теб, Спеца, Вектор и Рей мненията ни се разминават най-много затова им обръщам най-голямо внимание. Казвам, какво мисля. На хората, с които мисля сходно, какво да им споделям?


44-та година България е с над 70% селско население. Идват комунистите начело на държавата и за около 25-30 години я прават урбанизирана градска държава по съветски образец (това е повече от ясно).Ако не се лъжа я класират някъде между 30-35 икономика в света.

Ето това е прогрес и развитие. Да вярно постигат го с големи жертви на всякакво ниво но го прават целта е постигната.Работата е свършена.

Значи наричаш развитие това да извадиш 70% от населението им извън техния бит и, да ги захвърлиш на ново място? А после се оплакваш и наричаш регрес, че същото това население е избягало от родината в момента, когато тези изкуствено създадени условия са спрели да действат?


Относно каква индустрия е имала България била тя тежка или някаква друга ми се иска да те попитам а каква индустрия има сега, и можеш ли да посочиш развита западна държава без тежка индустрия? Аз не се сещам за такава.

Мога. Всички западни държави. Всички те изнасят тежките и мръсни производства извън границите си. При тях оставят само тези, при които роботозацията е силно застъпена и на практика няма работници.


Следващия пасаж не го коментирам, защото явно имаме съгласие


Междо другото Демократическата партия в САЩ са социалисти до мозъка на костите и дори искат да прокарат идеята за равенство между хората там но разбира се срещат голяма съпротива както се вижда.

Демократите не са социалисти. Леви са в смисъл, че защитават малцинствата. Но те самите не са социалисти, защото не произлизат от работническата класа и не защитават нейните интереси. Те са си потомствени управленци и защитават интересите на големите. Това не е социализъм. Името им казва всичко. Те искат повече демокрация и нищо друго. Жените вече имат права. Част от имигрантите имат права. Педерастите имат права. Остава им съвсем малко несвършено.

А регрес е да вземеш една развита индустриялна държава и вместо да продължиш да я развиваш я разрушаваш като правиш някой хора милионери а милиони ги изхвърляш на улицата и ги правиш емигранти. Ето това е регрес.

Това го коментирах първо. Между другото нито една индустрия не може да оцелее без клиенти. Нашата индустрия имаше един клиент и го загуби. Това, че някакви измекяри са станали милионери от нарязването на заводите е даже плюс. Поне не всичко е отишло зян. Някой се е наял.



====================

Тайни общества ще съществуват винаги. Това е съвсем нормално. Когато група от хора, които имат сходно ниво на интелекта, разума и знанията дори да се намират на другия край на света те си общуват на непонятен за другите език. Никой на сила не ги кара да се сдружават, а това е един нормален процес. Ето пример е този форум. Има хора, които не знаят и не предполагат, че съществува този форум и това какво обсъждаме. Значи ние сме тайно общество.

Да има тайни общества е нормално. Защото има тайни. Винаги е имало. И това е така. Но не приемам ние да сме пример.

Нашите всички разговори са явни. Даже споделяме и някакви лични неща. Аз в този форум съм споделял повече лични изживявания, отколкото с жена си. С нея си говоря за други неща.

Това, че някой не знае за съществуването ни, не ни прави тайна организация. Той винаги може да го научи, ако иска и да види всички наши разговори. Ти знаеш, че има масони. Но знаеш ли, какво си говорят? Не, защото не си бил и протоколи не се водят. Това е разликата. Нашите разговори всички са видни за всеки без значение дали е или не е член на форума.

Бъркам ли се или в първоначалния вариант на това мнение имаше списък? С този списък никак не бях съгласен.


====================

   Аз пък не съм съгласен разни тамплиери,масони,илюминати и тем
   подобни скапаняци да упражняват такова влияние.
      Какви са те ?!?
         И кой ги е избирал ?!?

   И в заключение: горепосочените "организации" да го духат
   


Има едни хора, които са наричали еретици. Все повече се интересувам от тях, но това бих го писал в нарочна тема, не тук.

Та те казват нещо такова: смятате ли, че ако Всевишния не е искал змията да изкуши Адам, би го допуснал? И смятате ли, че, ако искаше Адам да не се изкуши, не би пратил Христос на негово място? Известно е, че в пустинята сатаната не успява да го изкуши.

Нещата, които се случват, се случват, защото са позволени.

Сега веднага в толерантен дух приемам, че наоколо има атеисти. За тях веднага променям твърдението.

Нещата се случват, защото ги допускаме.

Ако някой смята, че между двете твърдения има разлика, съм готов да споря.

И връщайки се конкретно на изказването ти. Ти смяташ ли, че някога си избирал, кой да те управлява?


Не съм казал че одобрявам всички групи, а само че хората  са разделят. Например въобще не одобрявям атеистите, но това си е техен избор. Кво са да взвмем да се избием щото някой мислил различно? Но и такива има.

   И какво точно имаш против атеистите ?
      На фона на инквизициите,горенето на клада,избиванията и т.н. мизерии,
      подклаждани от религиите ,да си атеист е направо повод за гордост !
     

Наскоро научих, че има поне два вида атеисти. Вторият е тези, които не вярват в това, което ни се представя за Бог. И правилно. То не е за вярване. Но имат стремеж да търсят.

Този втория вид е за предпочитане пред такива, които твърдят, че вярват, но не правят дори минимални усилия да следват пътя. Втория вид атеисти са вярващи, които не знаят, че вярват, а втория вид вярващи са лицемерни атеисти, които не си признават, че не вярват.

Между другото тези горените на клада са наречени от тези, които са ги горили с имена като: чистите, най-верните християни, Богу милите.

Въпроса е само защо зорлем са искали да ги превърнат в светци като ги прекарат през основното тайнство на християнството: страданието.

Между другото по мое мнение съществуват атеисти от втория вид, защото съществуват църкви, инквизиции, фанатици, терористи и всички останали.


====================


Навремето из някой щати (в САЩ - предимно по-бедните щати) бяха направили сериозно научно изследване - Как да повдигнат нивото на образование(то) там и.. учените установиха, че единствения начин който върши работа безотказно е...
Вдигане на заплатите на учителите
Оказало че се всичко др. е неефикасно - там промяна на учебната програма и пр. - просто парите/откатите отиват на др. място, учителите нямат интерес - за тях остава само многото работа (щото новия материал и те трябва да га учат нъл тъй)....


Първо извън цитата да те питам, как прекупвачите преценяват на око и са „лоши“, пък майсторите преценяват на око и са „добри“?! А тая кака отдавна съм я преценил на око, че е много добра, ама само в сънищата ми.


=*=

Само защото безкрайно те уважавам, ще се съглася с цитата. И даже съвсем скоро ще разберем, колко е верен.

Работата е там, че не знаеш един факт за милата ни родина. Всъщност и българите в България по принцип малко се интересуват.

Едно от нещата, които прави Тиквони през мандатите си е да вдига учителските заплати всяка година. Всяка година заплатите им растат от 10% до 30%. Дори в ИКТ не растат с такива темпове, макар по абсолютни стойности да са в пъти по-големи. Така, че реално на всеки 3-4 години учителските заплати се удвояват. Но учителите далеч не разчитат само на заплата. Получават солидни възнаграждения за всяко мръдване на пръста си. Затова не харесват летата. Тогава тия плащания ги няма. По това си приличат с юристите. Само дето повечето юристи са със свободни професии и трябва те да си търсят препитание.

Не си отбелязал, в какви срокове трябва да очакваме образователни скокове. Да се надяваме да не са толкова дълги.

Иначе ще ти споделя, аз какво си мисля. Мисля си, че да си учител е мисия. Ако не го носиш в себе си, никаква заплата не може да те направи такъв.

От друга страна чичко Ленин е казал, че количествените натрупвания водят до качествени изменения. ИКТ също е пример. Там професионализма расте не с дни, а с часове. Вчерашните сополанковци слагат в малкия си джоб майсторите. Да се надяваме и при учителите да се случи.

От друга страна, не вярвам да не си чувал поговорката, че от който нищо не става, ставал даскал. Е вероятно не е вярна. По себе си съдя. От мен нищо не става, но не съм станал даскал.

Но все пак се питам. Ученето няма ли две страни? Половината не зависи ли и от учениците? А пред учениците, като няма пример и авторитет, как да учат? Или това вече е в нашата градина на родители и отговорни за възпитанието?



====================


Ако американците например знаеха, че докладите на ЦРУ за оръжията за масово унищожение на Садам са измислени, в никакъв случай нямаше да приемат нахлуването в Ирак.


Това някак си отказвам да го приема. Как така всички знаеха, че лъжат, пък баш собственото им население не знаеше? Как аз на 10.11.2001 знаех, че със сигурност ще нападнат Афганистан и Ирак, а американците не? Не го вярвам.

И защо мислиш, че американците си признаха? Нима вярваш, че не можеха да си внесат да викнат телевизионните екипи и да кажат: ей ви го на. Защо не го направиха според теб?


====================


А ето и една новина: https://www.dnes.bg/usa/2019/01/30/arkticheski-studove-minus-50-c-v-severnite-chasti-na-sasht.400690

Нали Тръмп казваше че няма "глобално затопляне" и излезе от Парижкото споразумение (да не пострада бизнеса им).
Сега дали няма да пострадат повече ?

"Две неща са безкрайни, Вселената и човешката глупост, за първото не съм сигурен !" (Алберт Айнщайн) - цитирах по памет, но мисля че цитата е достатъчно точен.

Чакай сега. На мен това ми прилича на световно застудяване, а не на световно затопляне. Би ли ме осветил. Защото алармистите все нещо не успяват да ме убедят.


====================


Плюс това вече уточнихме че всяка валута също така Е И стока,
Тук е и разликата :) Криптовалутите са САМО стока. Също както картофите, но виртуална :)
стоката си има предназначение, а стоката, която се използва единствено като разменно средство се нарича не 'храна', а 'валута', била тя и виртуална.

 ps и виртуалната валута съществува отпреди да бъде измислен биткойна, всъщност е измислена от банките, които отпускат кредити без да разполагат реално с парите, просто ти ги дават като едно число в банковата ти сметка, която е виртуална, движението на сумите също е цифри, получаваш си заплатата като едно число, което го виждаш на екрана, но не го виждаш в материално изражение (монети, банкноти), после с това число си купуваш храна и т.н.
 


С останалото съм съгласен, но не и с последното. За да получиш чисълцето в картата си на 31-во число, това чисълце съвсем реално трябва да е изкарано. Икономическите единици не са (централни) банки. На тях им се налага да имат напълно реални приходи, от които да изплащат напълно реални заплати.

Това ти го казва един безработен, на който професията ми е именно да се занимава с приходи и разходи.


====================


@4096bit аз също не съм икономист, макар и да съм учил макро/микро икономика. Това го казвам, за да знаеш че познанията ми също са от хора в тези среди и четене.

За имотите не си прав. Това е най-стабилната инвестиция в цял свят. Не случайно покрай нея се надуват и най-големите балони :) Ти гледаш прекалено краткострочно, но сега ще ти дам пример:
Ако имаш недвижим  имот, можеш да го разглеждаш като краткосрочен актив (текущи):
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2
или дългосрочен.
Ако искаш бързи пари ,наиситина може и да не сполучиш :), но ако погледнеш икономическите цикли в света ще разбереш, че инфлацията не му яде цената на него. Сиреч ако си си купил преди голяма инфлация недвижимо имущество, след успокояване на икономиката, ти няма да си загубил "пари" , а даже ще си спечелил.


Мейк до 2008-ма ВСИЧКИ икономисти вярвахме в това. Вече не вярваме в нищо. Теорията се оказа грешна. Не беше предвиден бума на финансовите инструменти. Това е онова, което ти наричаш „балони“.
 
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
За фалшифицираните доклади на ЦРУ се доста време, след като войната беше приключила. Май пак Сноудън беше причината. Разбира се, не държавата не може да потвърди или отрече нищо, което означава, че всичко това е вярно  ;D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Мдааа одъртяваме...
Аз още не мога се сетя ЮА какво означава (в тек. контекст), южна Африка или пък може би Америка (то и за двете важи май... контекста)
... А може би е изтървал някоя буквички отпред, както навремето неизкласилите разправяха че азбуката била аб в гз ... Ем голям Ем малък у и я - юа, а

П.П. По повод атеистите, мисля че някой хора ги бъркат с агностиците

А относно акулите, ще си позволя да цитирам една акула от известен детски мулт филм
- И делфините ядът риба, но само ние (акулите) сме лошите?!

Но да не забравяме и учителя ,
- Винаги има и по-голяма риба (Йода)
« Последна редакция: Feb 14, 2019, 16:13 от remotexx »
Активен

console

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 243
    • Профил
    • WWW
@go_fire демократическата партия на САЩ е социалистическа, това може да ти го каже всеки американски гражданин че дори и българите които живеят там могат да ти го кажат. Техния социализъм обаче няма нищо общо с този които ние си мислим че познаваме. А това че са се кръстили демократическа партия неозначава че не са социалисти, те и БСП се водят социалисти само че подозирам че 90% от членовете им не разбират обосновката на тази дума, както и не се разбира какво означава демокрация.

Нито една системата не е измислена за да се ръководи от народа, а е измислена за да ръководи народа това е повече от очевидно.

Венецуела не е дупка както се изразяваш. Това е суверенна държава която в момента се бори за свободата си да избира, нещо което  българия го е изгубила окончателно.
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Не баш всяка управленска система е меншевишка. Това, което ние познавахме като социализъм другото му име беше „диктатура на пролетариата“. Сиреч те твърдяха, че управляват от името на мнозинството (работници и селяни). Демокрацията също твърди, че управлението е от името на мнозинството (50% от населението плюс един глас), като се зачита мнението на малцинството (50% от населението минус един глас). Но понеже е непрактично да се сменят реалните управляващи, то зорлем се изгражда елит. Елит, елит, ама продължава да твърди, че е елит от името на мнозинството.

Това разбира се не е вярно. Когато у нас настъпва социализма, работническата класа е около 10%. Което пак е добре. В царска Русия се твърди, че са били под 3%.

Ако това пък за демокрацията беше вярно, никога и никъде не би трябвало да управлява дясна партия. Това е така, защото никога и никъде не е възможно буржоазията да е повече от половината население. Например у нас не е трябвало никога БЗНС да пада от власт. А в действителност общата продължителност на всичките им кабинети е около 10 год. От друга страна пък след десети не би трябвало да е била на власт никаква партия различна от БСП, защото нейния електорат наброява над 90% от населението. Този процент никога не е падал под 90 и няма особени изгледи да се случи в обозримо бъдеще.

Така изглежда, че това, че демокрацията не работи, е нещо хубаво. От сутрин до вечер щяхме да гледаме Сергей Станишев. А пък в САЩ Челси Клинтън Щеше да кара втория си мандат, веднага след двата на баща си и двата на майка си.

Освен това не вярвам, че след макартизма е останал кьорав социалист или комунист оттатък морето на атлантите. Демократите са леви само в това, че са по-леви от републиканците, доколкото републиканците не им пука за никакви малцинства и предпочитат социалните програми да са по-орязани. А пък в САЩ няма нищо друго освен малцинства. Всеки е част от някакво малцинство и единственото дето ги обединява е, че всички са американци и вярват в конституцията на САЩ, единственото, което ги свързва.

=*=

Ремо, понеже се канех да пиша дълъг текст исках да съкратя Южна Америка да не го пиша всеки път. После написах ЮА само два пъти и упражнението не си струваше. Но не ми се и редактираше. Давах си сметка, че е възможно объркване с ЮАР, но се надявах от липсващото „Р“ да не се случва. А и в общи линии това описание все по-малко отговаря на ЮАР. ЮАР е почти европейска и почти цивилизована страна. Има много път да извърви, но е далеч напред спрямо всяко кътче в Южна Америка. Когато казвах, че в Африка има проблясъци със сигурност освен Египет визирах и ЮАР.

п.п. Венецуела е дупка и още как. Там не би пожелал да живее и най-неприятния ти човек. Пълен ужас. И това се отнася за всичко на юг от САЩ. Ако ние си мислим, е живеем в мизерия, спрямо тези хора сме като рокфелеровци. Истински.

п.п.п. Интересен избор на дума: суверенна. Когато я учих за последно означаваше държава, която сама определя своето бъдеще. До доказване на противното твърдя, че такава не съществува. Дори САЩ не е такава. Всеки е зависим от някой друг. Чавистите например са около 200% зависими от САЩ. Защото САЩ са тези, които купуват единственото, което струва повече от обелка от банан в този затънтен край. Това нещо е нефта де. Между другото термина „бананова република“ е измислен за Колумбия и Венецуела.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Не баш всяка управленска система е меншевишка. Това, което ние познавахме като социализъм другото му име беше „диктатура на пролетариата“. Сиреч те твърдяха, че управляват от името на мнозинството (работници и селяни). Демокрацията също твърди, че управлението е от името на мнозинството (50% от населението плюс един глас), като се зачита мнението на малцинството (50% от населението минус един глас). Но понеже е непрактично да се сменят реалните управляващи, то зорлем се изгражда елит. Елит, елит, ама продължава да твърди, че е елит от името на мнозинството.
...

Управлението на една държава става от малка част от хората, както и определянето на политиката и насоките за развитие, другите (масата) се водят от лозунгите и концепциите на този елит (манипулират се, в добър или по-често в лош смисъл и умисъл).
Самата промяна (революция или друго) се извършва от масата, но тя се подготвя и ръководи от един вид "елит" който организира и провежда самата промяна.
Много груб пример, ръката ти се движи по команда от главата а не своеволно от само себе си ;)

Тоест историята се планира, организира и провежда от единици, масата само ги изпълнява, повече или по-малко както са планирани. Пак един доста груб пример - Хитлер (как заблуждава немците/народа  :'( )

...
=*=
п.п.п. Интересен избор на дума: суверенна. Когато я учих за последно означаваше държава, която сама определя своето бъдеще. До доказване на противното твърдя, че такава не съществува. Дори САЩ не е такава. Всеки е зависим от някой друг. Чавистите например са около 200% зависими от САЩ. Защото САЩ са тези, които купуват единственото, което струва повече от обелка от банан в този затънтен край. Това нещо е нефта де. Между другото термина „бананова република“ е измислен за Колумбия и Венецуела.

Тук само искам да направя разлика между "суверенитет" и "зависимост", може и си зависим от много неща, но това не може да ти попречи да вземеш решение въпреки тези зависимости. Естествено евентуално ще си платиш и цената за това решение  ;D

ПС: един доста краен (но реален) пример е този с поведението на богомилите по време на кръстоносните походи срещу тях (май бяха поне три похода).
Начините да се разбере дали даден човек е богомил, особено "съвършен" е много прост (предполагам си запознат) и въпреки че са знаели последствията всички са взели своето "суверенно" решение !
« Последна редакция: Feb 14, 2019, 19:25 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Светът стана прекалено малък, за да има независими държави. Мога да стигна до Великобритания например, по-бързо, отколкото до Буркас. Света вече се обикаля за 48 часа, не за 80 дни. А военните могат още по-бързо да го направят всичко това. Случват се неща, които обиковените хора не желаят. И въпреки това се случват. Особено войните. Значи някой друг ги предизвиква. Може и модели да се открият във всичко това, защото сме виждали събитията да се повтарят с някоя и друга различна краска. Та, правителсво има. В сянкаа, но го има.

Суверен за вършва на "ен", та би трябвало да се пише с едно "н". Ма това са дреболии.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Суверен за вършва на "ен", та би трябвало да се пише с едно "н". Ма това са дреболии.

Не бих нарекъл образованието дреболия...

суверенен, както и военен, конен и пр. завършва на -нен, следователно двойното 'н' е правилно

П.П. изпреварващ коментар: И това не е по вина на синодалните старци от БАН тоя път -да не си измиваме ръцете с тях...

П.П.П. Наскоро забелязах и др. подобна дреболия, ама там вярвам че е по-скоро печатна грешка (за разлика от тек. случай)
СКРАБ вместо СКРАП
https://kaksepishe.com/skrap-skrab/

само не ми казвайте сега че тая е "синодална бабичка"  :P
« Последна редакция: Feb 14, 2019, 21:53 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Никаква бабичка не е. Не помня от колко отдавна е моя гуро в правописа. И определено не е банска и не ходи по бански. Е не знам де. Като е на море, може и по бански да е. А може и ски да кара. Но имах предвид, че е най-явния несъгласен с мурдаровата мафия.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Прав си за суверена, а аз не използвах правилната дума и сбърках.
Честит Трифон Зарезан  [_]3
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Американците ще свитнат Венецуела, като първо направят оградата. А няма нужда да бързат защото САЩ са вече производител #1 на нефт  (ха сега изненадах ли ви): https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_oil_production
Венецуелския петрол ще им притрябва на по-късен момент. Сега Китай са по-вълнуващ враг.

Апропо https://youtu.be/72wPwncCPxg великото Кремиковци дето ще става Фолксваген.
« Последна редакция: Feb 15, 2019, 04:36 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Че САЩ са нетен износител на енергоизточници сефте от 60 год. се похвали Тръмп в речта си за състоянието на лука дето са го сгазили. Така, че не е новина.

Това може би да означава едно от две неща. Първото ми се вижда доста глупаво. Състезаване с Русия. Русия е толкова пропаднала, че няма, какво друго да предложи на света освен нефт и газ (и други природни богатства). Да се състезава човек с тях, е глупаво.

Второто, което може би означава, е че готвят за някаква яка, световна криза и бързат от отворят отново кладенците. Това може да значи, че освен в изстрадалата Венецуела има да стават някакви неща в Саудитска Арабия, Русия, Нигерия, Норвегия и други подобни места. Това ми се вижда вероятно.

Последното не ми харесва особено, защото май, май ще ни засегне. Докато, какво става в Южна Америка не засяга никого, какво става в арабския свят и Русия засяга над половината планета, ако не и цялата. А и в нашата си стара Европа нещата не са много добре. Върви на разпад. Франция и Германия си връзват гащите, а останалите май ще пием кофи студена вода.

Като споменах отново Венецуела, та снощи ми припомниха факт, който бях забравил. Те са Холандия на Америките. Всяка година изнасят някакви грандиозни количества цветя. Естествено отиват предимно в САЩ. Твърдяло се даже, че техните рози били най-добрите в света. Сега тук трябва да си ги мерим, защото ние твърдим, че нашите са the best. Т'ва, че са маслодайни, а не за подмилкване на някоя булка, няма да го закачаме.

Китайците са враг подобен на Русия. Сиреч можеш да ги набеждаваш, но не можеш да воюваш с тях. Дори да си по-силен и победата ти да е гарантирана, пак не е оферта да воювате. Така, че оръжие ще се потропва и от двете страни, но никой няма да натисне спусъка дори за мизерното островче, за което воюват. Моето предположение е, че до 50-100 години Тайван все пак ще последва пътя на Хонг-Конг, но още се дърпат, за да се правят на важни. За страна с 4 000 год. история 100, че и 200 год. нищо не са. Могат да чакат.

Сега за сега ще си правят мизерии едни на други, но така ще си остане. Знаете ли, че китайците, за да дразнят американците са приготвили 60 млрд. щ.д. инвестиции за същата тая Венецуела?  Разбира се, няма да им се позволи да ги налеят. Пък и те не са глупави. Нямат 60 млрд. за хвърляне на боклука. Нямат, с какво да си ги върнат.

Обаче, за да дразнят Французите и Англичаните наливат едни стотици милиарди в Африка и Австралия. Е тия пари вече са оправдани и реални. Те могат и ще се върнат многократно. От което значи, че Европата пак ще страдаме.

Обаче аз още по отпреди се съмнявам, че и на китайците им готвят една финансова криза подобна на тази от края на предния век.

=*=

Това за Кремиковци го чух от предаването на Диков (качват го в тубата, а го има и на Eurocom.bg, ама там са много големи файловете за моята връзка, с 2-3 предавания биха ми я изпапкали). Почти не повярвах. Първо защо им е на немците да предпочетат продънената ни, корумпирана кочина, ако в играта наистина е и Румъния, която може да им даде всичко, което и ние, но по-добре?

Второ, защо ти е да правиш завод на мястото на Кремиковци, като имаш Пловдив? Кой ненормален би го направил?

Трето, никой не каза, защо се изнасят от Словения. Това звучи мега-съмнително. Трябва обезателно да се разбере. Тук трябва да е ключа от много бараки.

Единствената перспектива този проект да се случи, е нашето правителство да извади 100 млн. рушвет за ръководството на Фолцваген. Толкова са им обещали на първо време. Въпрос е немците могат ли да бъдат съблазнени с толкова нищожна (за тях) сума? Пък и румънците били обещали същия рушвет.

И не на последно място, а на нас защо ни е този мастодонт???


Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Това, което идва като криза, е колапс на долара. Един от начините една държава да се отърве донякъде от дълга си, е да предизвика инфлация. Но с дълга на САЩ инфлацията ще да е от тип хипер. И както казах в преден пост, понеже почти всичкият петрол се купува срещу долари, а те в един момент няма да струват нищо и никой няма да ги иска, затова и американците си отварят отново кладенците. Тези, които си нямат собствени източници, ще страдат много. В това число и ние. Нали уж подозираха, че имаме нефт сравнително наблизо. Какво стана с това?

Впрочем, след тази "криза", която ще засегне целият свят, ще дойде и новият световен ред.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

lunarvalley

  • Гост
споко, Илън Мъск ще раздаде Тесли на народа :D
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 70   Нагоре
« назад напред »