Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: jenih_a в Jul 21, 2012, 16:57



Титла: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: jenih_a в Jul 21, 2012, 16:57
Здравейте, имам един проблем с плейлистата на winampa където и да я импортна(които и да е player) не намира пътя за песните, което ме дразни, понеже съм си подредил песните.Има ли начин да импортна плейлистата на winampa и да ми е всичко както съм си го подредил(смисъл песните) под Windows.


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: Stancho_25 в Jul 21, 2012, 17:06
Не. Защото организацията на файловете и изписването на пътищата до даден файл са различни. Най-лесно ще ти бъде да си създадеш наново плейлистите.

П.С. Има и вариант, в зависимост от формата на плейлиста да се редактира с текстов редактор и да се коригират всички пътища, но може да се окаже по-сложно и да отнеме повече време от това да ги направиш наново.


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: jenih_a в Jul 21, 2012, 18:14
m3u е плейлиста но проблема ми идва от това, че съм си подредил траковете и ужасно много съм свикнал, да са подредени по този начин.Понеже знам всяка песен къде е горе долу.


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: Stancho_25 в Jul 21, 2012, 18:32
ОК. Ако песните ти се намират на едно и също устройство (дял) до който имаш достъп и от двете системи или просто си прехвърлил песните като си им запазил същата организация (в подпапки) както е била в началото има вероятност да могат да се прехвърлят (не гарантирам 100% :)). Но е хубаво да дадеш някакъв пример на такъв плейлист и да кажеш къде е монтирана (или се намира) папката с музиката в линукса.

Едит: Номера е да се отвори плейлиста с текстов редактор (примерно gedit) и с функцията "търсене и замяна" да се коригират пътищата.


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: jenih_a в Jul 21, 2012, 19:56
Имам три дяла, 1 NTFS с Windows 7, още 1 NTFS дял с файлове и трети ext4 с Linux.Имам достъп и от двете системи до дяла с файловете(където всъщност са ми песните).Сега ще пробвам с "търсене и замяна".


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: Stancho_25 в Jul 22, 2012, 03:03
Добре. В такъв случай като ползваш търсене и замяна трябва да смениш устройството (C:\, D:\) или кавото е на въпросния дял под уондоус със точката на монтиране която си указал за дяла под линукс (примерно /media/disk1/). После сменяш наклонените черти от "\" на "/" и това би трябвало да е достатъчно. Пак има вариант нещо да не тръгне заради неправилно изписване на файловете. Пример е че на уиндоус не му пука дали даден файл съдържа главни или малки букви докато в линукса има значение.


Титла: Re: Проблем с playlist под Линукс Минт
Публикувано от: jenih_a в Jul 22, 2012, 12:55
Точно с търсене и замяна стана мерси :).