Автор Тема: Една изключително шантава идея  (Прочетена 3621 пъти)

Michael

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 39
    • Профил
Идеята ми е продиктувана от следното: Периодически на форума "Въпроси и отговори" се появяват въпроси свързани с Windows и борбата с него. За това се осмелявам да предложа на Слави и компания, да отдели място на този форум за подобни консултации.
Аргументите ми за са следните:
На първо място, всеизвестно е че всеки един от нас преди да премине към Linux се е сблъскал в някаква степен с нещото наречено Windows и е придобил известен опит в справянето с едни или други проблеми. Този опит би бил много полезен за хората, които все още се блъскат с Windows, иначе този безценен опит просто би се загубил, което си е направо разхищение.
Второ - ние сме свободни хора, аз конкретно никога не съм се чувствал по - свободен, откакто се занимавам с Linux, така че не мисля че трябва да ги отритваме нуждаещите се от помощ колеги, занимаващи се с Windows.
Трето - тъй като съм от по - старото поколение програмисти, помня, как България се превърна в музей на електронно изчислителната техника, а за да не стане музей и на операционни системи трябва по моему да се обединим и заедно да извадим бранша от батака. В края на краищата всички се печем на един и същ огън.
Четвърто - по този начин ще можем да убедим тези които работят с Windows, че нашият преход към Linux е продиктуван не от модни течения а по необходиомост. Това би могло да увеличи потребителите на Linux,  и освен това би показало, къде е силата ни и защо е по - добре да са с нас а не с Microsoft.

 Михаил Петров - град Смолян

P.S.Съжалявам за разхвърляното изложение но връзката днеска е повече от отвратителна.
Активен

n_antonov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1185
    • Профил
    • WWW
Една изключително шантава идея
« Отговор #1 -: May 01, 2002, 08:28 »
Идеята ти никак не е шантава. Всеки уважаващ себе си линуксаджийски сайт задължително има секция за преминаващите от Windows - т.нар. мигриращи. В този смисъл секцията "Въпроси и отговори" съвмещава и такива функции.
А дали подобно начинание (създаването на специална секция) ще повлияе на затъващия IT-сектор... едва ли. Важното е ние да си помогнем, а то другото е следствие от това.
Така че, не виждам пречки да заделим специално място на Win/Lin проблемите.
Най-малкото, на всеки от пръв поглед му се набива на погледа съдържанието на въпроси/отговорите за едната и за другата ОС. Обикновено за едната въпросите звучат доста завъртяно, но на всеки от тях се падат средно по 4-5 отговора, поне 2 от които верни или по-точно - разрешаващи проблема. При другата ОС (сещайте се сами) въпросите звучат доста елементарно (елементарна ОС - елементарни проблеми), но в серията от постинги обикновено изпъква преобладаващото и обезсилващото юзъра: "Преинсталирай си... онова нещо там" - най-сигурното средство за разрешаване на проблема.
Това беше едно първите неща, което ми направи впечателние, когато започнах да хвърлям по едно око на Линукса. Рекох си: "Бре, уж е много по-труден, а получавам толкова бързи и верни отговори на проблемите си". Тогава вече бях сигурен, че Линукс е далеч по-лесен за усвояване: всеки въпрос си има отговор. Трябва само да знаеш къде да го поставиш и да изчакаш 10-15 мин.
Такова нещо трябва да направим и ние тук. Не, че не го правим и сега, но не му отделяме достатъчно внимание.



Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules

chaotis

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 5
    • Профил
Една изключително шантава идея
« Отговор #2 -: May 12, 2002, 12:08 »
ok
« Последна редакция: Jul 18, 2011, 20:35 от chaotis »
Активен

n_antonov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1185
    • Профил
    • WWW
Една изключително шантава идея
« Отговор #3 -: May 13, 2002, 08:39 »
Приемам упреците ти, аз по начало не съм такъв човек '<img'>, но понякога наистина ми идва до гуша от абсурдността на Windows и от проблемите, които ми създава в работата. Просто като се прибера вкъщи, с Линукс направо релаксирам. Иначе, и през ум не ми минава да обиждам потребителите на Windows - в крайна сметка, всеки е бил такъв, аз също и досега служебно се боря с него, а и никой не е избрал доброволно да го ползува, той е просто една даденост, неизбежна необходимост, с която всеки рано или късно се примирява. Като смъртта... '<img'>
Лошото е, че повечето хора не се и замислят дали няма алтернативи, до които да стигнат сами на базата на свободния си избор. Ако поне това ги подтикнем да се замислят...
Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules