Автор Тема: Продължаване и адаптиране на стар проект към нова и актуална версия на ОС!  (Прочетена 12694 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Хрумна ми една идея и, ако не е много работа и има желаещи, бихме могли да я задвижим.

От 2 седмици тествам и на виртуалки и луд станах! За малките фирми има нужда от специализирано решение, което веднъж инсталирано и настроено лесно да се настройва в последствие от хора не чак толкоз големи специалисти в ИТ, па особено и в Линукс.
Има няколко такива решения, но все за Сент ОС и единственото такова решение за Убунту е Еbox, което е поето от Zentyal и с всяка нова версия активните модули намаляват и се специализира към домейн контролер и ексчейндж сървър. Последната версия с повече модули е 3.2, която е за Убунуту 12.04, а следващата, за 14.04 която се явява първа е бъглива! Бъговете в новата версия, актуална към момента може и да са отстранени, но пък са премахнали важни модули!
Ебокс от 10.04 не се развива като проект, като част от модулите му са адаптирани за 12.04, но само тези които са за рутер, а в 14-04 и те вече липсват!
Та, идеята ми е да възродим проекта Ебокс, като се азаптират тези от пакети от 12.04 към 14.04 първо, а после е да се добавят и другите от 10.04 и да се развива като разновидност на Зентиал със съвсем друга насоченост и логика на работа.

Аз мога да осигуря виртуална машина със сериозен ресурс със сатично външно ИП за съвместна работа и тестове, а и евентоално приходи от внедряване на заинтересовани да го ползват.
Активен