Покажи Публикации - steelmanot
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / дистрибуция като vmware -: Jul 18, 2008, 21:35
Браво  '<img'>  .На теория KVM трябва да е още по бърз от паравиртуализиран Xen . Иначе как отчиташ производителността/бързината на 2те ?
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / дистрибуция като vmware -: Jul 14, 2008, 22:50
Мерси !
OpenVZ както разбирам прави най-висока производителност но сякаш има голям недостатък е че кернелите на guest os трябва да са еднакви за да може да работят едновременно и не поддържа други os напр. windows.

Относно паравиртуализацията на Xen , в какво се изразява това че виртуалните guest os "осъзнават", че са виртуализирани и трябва да бъдат модифицирани? Да не би нещо да се инсталират  отделни драйвери или сервизни п-си/демони за контакт с host os ?

А какво ще кажете за най-новата вълна KVM тук
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / дистрибуция като vmware -: Jul 11, 2008, 19:14
Поне кърнел оптимизиран за виртуализация няма ли, да се възползва по оптимално от виртуализиращите възможноти(команди) на процесора. Не можах да намеря.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / дистрибуция като vmware -: Jul 10, 2008, 18:12
Да де но wmware esx си е ОС, докато vmware server и virtualbox са си отделни приложения. Сигурно може да се махне всичко излишно от host ос, да се настрои и пак да е същата работа но все пак   '<img'>  ... Дали има отделна дистрибуция ос + виртуализация където да са направени базовите настройки по правилния начин за целта , да е тествано и да се знае че работи ?



5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / дистрибуция като vmware -: Jul 10, 2008, 00:00
Здравейте, има ли free linux дистрибуция специално създадена за виртуална платформа за пускане на виртуални машини, напр. като vmware server.  Може и да не е free но поне не чак толкова скъпа колкото vmware server ..



6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mail server -: May 23, 2008, 08:25
мерси за информацията
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mail server -: May 22, 2008, 09:22
Здравейте, нуждая се от съвет за  mail сървар. Не съм се занимавал досега с linux mail server. Да е лесен за администрация,конфигурация и употреба спрямо sendmail напр.
А ситуацията е следната: Главния mail сървър е на сайта на фирмата, но той е органичен по обем ... Целта е да се използва за външна кореспонденция домейна от сайта. 2рия Linux mail server, за който говоря който е свързан и към LAN трябва да извлича и съхранява всички писма . И така всеки служител да може да си разглежда писмата локално. Aко някой служител изпрати писмо до друг от фирмата то комумикацията да става локално.
8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Свободен ли е redhat el ? -: Oct 03, 2007, 13:41
А enterprise версията на SUSE SLES9 или 10,  същото ли не е безплатна  ?



9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Свободен ли е redhat el ? -: Oct 03, 2007, 12:20
Цитат (rosko @ Окт. 03 2007,12:43)
Ентерпрайза на редхат не е свободен, свободни са му сорс-кодовете на приложенията. Идеята е да си плащаш за поддражка на самата компания, тя от това печели най-вече. Дори и да си го намериш RHEL5 от някой торент,ще ти трябва юсърнейм и парола за някой от сателитите им за да можеш да поддържаш във всеки един момент актуална системата! Но пък затова си има свободна алтернатива като  CentOS 5.

месри за предложението ще пробвам CentOS 5 . дано да е лесен за употреба и с връзката си с win принтер, че хората които ще гo използват само win знаят ..



10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Свободен ли е redhat el ? -: Oct 03, 2007, 11:19
Здравейте,

Трябва ми съвет относно избора на безплатна дистрибуция, която има съвместимост и върви безотказно в windows мрежова среда . Ще се използва за работа със специализирана програма която може да се инсталира под Линукс, но ще е необходимо разпечатване на документи на windows инсталиран принтер.

Изброени са като възможности enterprice версиите на RedHat и Suse (RedHat EL4 , SUSE SLES9 ) . Но свободни ли са тези версии за недомашна употреба и ако не може ли да ми кажете други свободни версии, за тази цел ?
Страници: [1]