Покажи Публикации - n00b
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 81 82 [83] 84
1231  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Www.mzgar.government.bg -: Sep 02, 2007, 20:21
Аре да ви напомня един лаф от казармата.

"С3РИ бавно - службата тече"

Сега - същото тече и в държавните учреждения. Има ли някои който е учуден?
1232  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Dns2go -: Aug 20, 2007, 22:00
Аз съм на БТК и използвам но-ип.орг.
1233  Програмиране / Web development / Динамична уеб форма? -: Aug 19, 2007, 22:27
Цитат (tyuio @ Авг. 19 2007,22:10)
Възможно ли е от клиентски браузет посетител на сайт да маркира определено място на геогравска карта? Ако е възможно какво е нужно за това като код или... нещо друго.

Това е така наречената социална карта:
http://www.frappr.com/

Има още много други, но на мен и това ми стига.
1234  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Socks5 под linux -: Aug 10, 2007, 18:13
Ами случайно дали си настроил socks5.conf?

В examples има няколко примера как може да се конфигурира.

Иначе 3Proxy определено е по-доброто.
1235  Игри за Linux / Общ форум / Кои игри играете под Линукс? -: Aug 09, 2007, 22:32
Честито!

само ми направи една услуга. ЕТ е сложна игра и е важно да знаеш с кой клас какво можеш да правиш. Затова е адски важно да се запознаеш с помощната система намираща се в директория Docs\Help\index.htm в папката на ЕТ-то.

Освен това е важно и да познаваш добре картите, всяка има своя специфика.

Много не харесвам БГ сървъра защото ботовете са ужасно точни. Днес например тихо застанах зад един бот и си викам ето сега с 2 точни хедшота ще го "очеша". При първия хедшот му падна каската, но бота се обърна и ме очеса мен.

До нови срещи!
1236  Игри за Linux / Общ форум / Кои игри играете под Линукс? -: Aug 09, 2007, 14:44
Относно звука:

http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Quake_III_Arena_/_Enemy_Territory

Относно видеото:

понякога го има - наблюдавал съм го поне 2-3 пъти. В единия случай се реши с промяна на vsync (в играта!'<img'> както и с промяна на разделителната способност и дълбочината на цветовете.

В другия случай се поправи с com_maxfps или com_fpsmax които ограничават ТВЪРДО видеото до зададени кадри в секунда. Поради специфичен проблем в играта заложен още от Кваке3 играта има много странен проблем при 43,76,125 и т.н. кадъра и той е т.нар. long jump.

Сега - досега играта съм пускал винаги като root или administrator (под друга ОС но ще оставя сами да се сетите коя) ЗАЩОТО това е основно изискване на punkbuster-a. ET не може да работи с по-ниски привилегии иначе PB-то те изритва досадно по време на игра.
1237  Игри за Linux / Общ форум / Кои игри играете под Линукс? -: Aug 09, 2007, 00:19
Цитат (SectorD @ Авг. 08 2007,18:25)
Инсталирах Enemy Territory 2.60 и ъпдейта 2.60,обаче не мога да се логна към никакъв сървър.Веднъж успях и толкова!Забелязах,че като преинсталирам ъпдейта,логването е възможно,но след изход от играта и стартиране наново-не ще!Помогнете! '<img'> Трябва ли всеки път,когато пускам играта да инсталирам ъпдейта или има нещо друго,което ми убягва?

мммм.... лошу, мноу лошу!

Какво ти изписва след като не можеш да се логнеш 2-ри път? Намирисва ми на проблем с печалноизвестния PunkBuster.
1238  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 26, 2007, 23:43
Ако вземаш АДСЛ като частен клиент - модема е настроен като NAT и не приема външни портове. СЛЕД като го вземеш ще трябва да се обадиш да ти отворят всички портове и модема да работи като bridge.

Ако го вземаш като Бизнес - те са с отворени портове.

ВТОРИЯ проблем - частните модеми след рестарт получават ново IP. При business - IP-то е статично. Не мисля че е болка за умиране no-ip.org или подобна услуга фиксира променящото се IP.

Относно самбата - ами не съм сигурен аз лично не я използвам за обмяна на файлове през интернет.

Ами с останалите компютри - пускаш един NAT на твоя и проблема е решен. Ако си мързелив един малък рутер за 50 лв също е решение.
1239  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 26, 2007, 16:11
Цитат (arda_kj @ Юли 26 2007,14:08)
Цитат
n00b: Аре сега след като LAN-а задоволява всичките ти нужди да те питам нещо.

Знаеш ли че банкоматите (около 80% но се покачва( са навързани зад ADSL.

Те банкоматите може да са на АДСЛ по един милион причини, аз лично не знам защо са на АДСЛ може би така са преценили хората, че е най-добре по някаква причина която аз не знам, дано модема да не забива, че иначе ... , абе да не би тея банкомати, които от време на време не работят да са на АДСЛ '<img'>
И аз да те питам нещо - другите 20% от банкоматите на какво са щом не са на АДСЛ?

Ами аз затова казах да търсите свестен доставчик, който има добре изградена мрежа с кабели минаващи под земята и вътре в сградите, с managed суичове и т.н., за да може да се възползвате от всички предимства на ЛАН-а, а такива простотии от типа на кабели вън по-фасадите и тем подобни казах, че е ултра непрофесионално, т.е. направено в стил бай Пешо съседа се прави на ISP, освен това вече е и незаконно.

Ами другите са на "ефтинко" с наети линии и модеми. Но са в процес на миграция към ADSL където има възможност.

За свестен доставчик - аре ела в провинцията да те видим. Ти толкова мъка на този свят не си виждал. Общо взето хората си се кефят - имат локални чатове, локални тракери, играят си в локални сървъри и това е. Но когато ти потрябва интернет - има леки проблеми.

За моя радост - тези изпълнения имат бурно начало и предизвестен край.
1240  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 26, 2007, 03:51
Цитат (ndd @ Юли 25 2007,13:18)
Един въпрос за финал. Някой има ли информация къде се терминира DSL връзката? По места, в по-големите градове или директно в София? Един вид ходи ли DSL-а до София и тогава да става IP или още в мойта централа се на мира DSLAM-а?

Ники,

връзката се терминира в телефоната централа. В момента тече една яка реорганизация на централите. Всичко се цивровизира. Ако помниш имаше една централа на Закрития пазар (ул Тулча) та там нищо не остана с камиони извозваха обурудване (за скрап)

Интересното е че освен не можеш да конфигурираш глупавия модем, но от БТК могат чрез някой порт. До сега съм правил portscannig но не мога да го открия.
1241  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 26, 2007, 03:46
Аре сега след като LAN-а задоволява всичките ти нужди да те питам нещо.

Знаеш ли че банкоматите (около 80% но се покачва( са навързани зад ADSL.

Аз навремето бях клиент на един такъв доставчик. Все проблеми общо взето на ден нямах интернет около 2-3 часа (минимум). При обаждане се получаваха най-различни отговори:
  - там гарга се изходила на кабела
  - някой ремотирал фасадата и отрязал кабелите
  - дърво паднало (с кабелите)
  - ами при нас интернет има опитайте пак
  - нямаме ток
  - нямаме ток на 2 суича от вас (профилактика около септември)
  - един суич е блокирал но е неделя и неможем да го рестартираме (т.е. да извадим захранването и да го пуснем)
  - не сте си платили (т.е. предплатил съм за 3 месеца но някой не го е направил под предлог "системата ни е такава")
  - и т.н.

Интернета когато го имаше беше на нивото на ADSL но с по-добър upstream. Проблема беше че ми писна да се занимавам с пубери играещи си на доставчик стил ТНТМ и на финала им теглих една.

От 2 години съм на АДСЛ. До сега сумарно downtime ми е около 10 часа. За справка толкова правех за около 3 дена при предишния ми доставчик.

И сега това е за един по-друг доставчик от по-малко градче. Един приятел си закупи WRT54GL, но понеже е леко идиот да вземе да го върже като switch. За огромна радост рутера си има DHCP и почнал да раздава адреси наляво-надясно. В резултат целия град останал без нет. След 3-4 дена мъки (!!!'<img'> и откачане на цели квартали най-сетне го намерили кой е.

В заключение - АДСЛ е подходящ за хората които искат сигурност на сносни цени в градове различни от София. В София алтернативите на АДСЛ-то са много и наистина качественни, но неможем всички да заживеем в София нали?  Такива мегабитови скоростти можеш само в София да постигнеш поради простата причина, че всички международни оптики са в там.
1242  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 25, 2007, 00:34
Цитат (stvpaneff @ Юли 25 2007,00:20)
Да бе добре. Само, че модема си забива и то супер често. Това че е с отворен код нищо не значи, защото хардуера му е скапан. И аз не съм го натоварвал моя модем, но си забиваше. Отделно мисля, че е престъпление фирма като BTK, която е монополист в много отношения, а и е най-голямата телекомуникационна компания в България, да предлага супер евтино и некачествено оборудване на клиентите си. Защо не вземат да дават някоя по известна и западна марка от сегашните, а? Само печалбата гледат. Ако искаш като доказателство, че не само моя модем забива, ето ти един ЛИНК към един пост в този сайт за един watchdog и ако прочетеш коментарите отдолу ще видиш, че са правили такъв за БТК ADSL модем. И можеш ли да се сетиш защо... защото забива и е гаден китайски боклук.

Относно това за NAT-ването и достъпа до настройкие: Да супер удобно е да ти трябва да пренастройш нещо спешно и трябва да се обаждаш в центъра за подръжка и те от там го оправят когато им скимне. Да не говорим, че се е случвало да променят настройки без да те питат.

Така - за справка от последния ми пост не забива устройството а просто DNS-си те се скапват, но на BTK. Т.е. имаш интернет но всяка една DNS заявка просто се дъни (timeout).

Сега - устройството е евтинко на БТК им излиза около 30 лв. (но са поръчали около 10000 броя). Еквивалентен Linksys (имам пристрастия) струва около 100 лв. При това устройствата са съизмерими като параметри. Е сега това за БТК означава 70 спестени лева на ADSL абонат.

Понеже съм имал удоволствието да отварям БТК ADSL и Linksys WRT54G/WRT54GL ще те светна че имат съвместими процесори, памети и флашове.

За настройките - донякъде си прав, но просто трябва да имаш малко по-гъвкъв подход към съответния оператор.
А това за променените настройки - веднъж и аз си изпатих, но беше време на смяна на местоположението на тел. пост и т.н.
1243  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 25, 2007, 00:25
Относно забиването.

Проблема е донякъде в Linux-a. На ADSL modem-а има DNS cache, но при голямо натоварване просто сдава багажа. По принцип ако настроиш PC-to като DHCP DNS server ти е 192.168.1.1

Аз си изпатих няколко пъти от подобно нещо и в момента DNS-и те са ми 7 (седем) броя - един на устройството, 2 на БТК, 2 на местен доставчик и още 2 на друг местен доставчик.

Досега поне проблеми от подобно естество нямам (вече).
1244  Нетехнически теми / Идеи и мнения / бтк idsl насоки -: Jul 24, 2007, 22:36
Цитат (stvpaneff @ Юли 24 2007,23:21)
Моя съвет е: ЗА БОГА НЕ ВЗИМАЙ БТК-ADSL!!!!

И ще ти кажа защо от личен опит:

1. Модемът, който ти дават е най-евтиния гаден китайски боклук (напремер прословутата китайска фирма ZTE), който блокира поне веднъж в седмицата. Т.е. ако ти трябва за нещо сериозно този интернет този на БТК не е подходящ, защото освен всичко друго  нямаш прово да сменяш модемa със свой собствен.

2. Ти нямаш достъп по договор до настройките на модема, който между другото е и рутер и защитна стена и шлюз. Т.е. не можеш да пренасочваш портове, например. Т.е. ако решиш, че искаш да си пуснеш Web сървър няма да можеш. Това е така, защото по договор модемът се води собственост на БТК.

3. БТК лъжат, че ти дават реален IP адрес. Защото реалния IP адрес се присвоява на тяхния модем, който както споменах е тяхна собственост. Връзката през него се NAT-ва и ти не получаваш реален IP адрес а нещо от рода на 192.168.x.x. И не забравяй, че не можеш да пипаш по портовете както казах по-горе.

4. БТК е единствената фирма, която те задължава да стоиш вързан при тях за целия период на договора. Т.е. ако прочетеш договора внимателно ще видиш, че ако примерно периода на договора е 2 години, ти не можеш да го прекратиш, дори и с едномесечно предизвестие. И ако решиш все пак да се отказваш дължиш на БТК обещетение в размер сумата за месечните такси които остават до края на изтичане на договора. Реално можеш да се откажеш без последствия за тебе чак като изтече договора.

5. БТК налагат цензура върху интернет пространството без да имат правно основание за това. Справка: Случката с arenabg.com. Ако си спомняш те бяха едни от първите, които филтрираха достъпа до тракера, по нареждане на полицията, която няма право да издава такива нареждания. Темата беше много дискотирана и ако се интересуваш може да намериш много материали из интернет.

Май това е което мога да се сетя. Дано да не изпускам нещо. Но всичко което съм написал е от личен опит и с голямо идоволствие се отказах от тях като изтече договора.

Ако все пак решиш да се свързваш непременно с тях вземи и прочети договора и приложенията към него няколко пъти докато не ти стане ясно всичко, даже питай и някои по компетентен, ако нещо от него не ти е ясно. Договора може да се изтегли от сайта на БТК. Чак тогава може да решиш дали си струва.

Късмет!

P.S.: Малко уточнение. IDSL идва от съкращението ISDN Digital Subscriber Line (ISDN цифрова абнатна линия). ADSL идва от Asymmetrical Digital Subscriber Line (асиметрична цифрова абонатна линия). Предполагам, че ти питаш за второто, защото до колкото знам БТК не предлагат IDSL.

ГЛУПОСТИ. Някой се опитва да плаши гаргите.

1. Модема може да блокира само при гигантски upstream трафик. Моя поне не е блокирал никога защото съм ограничил upstream-a на 10к. Освен това модема е със софтуер с ОтворенКод (linux), а това не важи за най-евтините боклуци (идващи с ARM7TDMI и firmware от по 256/512к със собствен TCP/IP stack).

2. Това вече е полу-лъжа. Просто може да звъннеш и да им кажеш как да бъде конфигуриран. Т.е. нямаш достъп до настройките, но други имат. Например в момента при мен всички портове са пренасочени към едно PC (21,22,25,80,113 и т.н.). Да - модема е собственност на БТК.

3. Поредната глупост - модема ти присвоява едно ИП - 192.168.1.2 в общия случай. Това ИП в зависимост от настройките може да е зад NAT или bridge зад истинското ИП. За портовете вече се разбрахме - обаче имаш и UPnP.

4. Тук уви това е истина - така че си прави сметката.

5. Да - също истина.

Сега аз лично съм доволен от това което предлага BTK и за разлика от предходния който с "идоволствие" се е отказал аз ще си продължа договора.
1245  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / бтк idsl насоки -: Jul 24, 2007, 22:36
Цитат (stvpaneff @ Юли 24 2007,23:21)
Моя съвет е: ЗА БОГА НЕ ВЗИМАЙ БТК-ADSL!!!!

И ще ти кажа защо от личен опит:

1. Модемът, който ти дават е най-евтиния гаден китайски боклук (напремер прословутата китайска фирма ZTE), който блокира поне веднъж в седмицата. Т.е. ако ти трябва за нещо сериозно този интернет този на БТК не е подходящ, защото освен всичко друго  нямаш прово да сменяш модемa със свой собствен.

2. Ти нямаш достъп по договор до настройките на модема, който между другото е и рутер и защитна стена и шлюз. Т.е. не можеш да пренасочваш портове, например. Т.е. ако решиш, че искаш да си пуснеш Web сървър няма да можеш. Това е така, защото по договор модемът се води собственост на БТК.

3. БТК лъжат, че ти дават реален IP адрес. Защото реалния IP адрес се присвоява на тяхния модем, който както споменах е тяхна собственост. Връзката през него се NAT-ва и ти не получаваш реален IP адрес а нещо от рода на 192.168.x.x. И не забравяй, че не можеш да пипаш по портовете както казах по-горе.

4. БТК е единствената фирма, която те задължава да стоиш вързан при тях за целия период на договора. Т.е. ако прочетеш договора внимателно ще видиш, че ако примерно периода на договора е 2 години, ти не можеш да го прекратиш, дори и с едномесечно предизвестие. И ако решиш все пак да се отказваш дължиш на БТК обещетение в размер сумата за месечните такси които остават до края на изтичане на договора. Реално можеш да се откажеш без последствия за тебе чак като изтече договора.

5. БТК налагат цензура върху интернет пространството без да имат правно основание за това. Справка: Случката с arenabg.com. Ако си спомняш те бяха едни от първите, които филтрираха достъпа до тракера, по нареждане на полицията, която няма право да издава такива нареждания. Темата беше много дискотирана и ако се интересуваш може да намериш много материали из интернет.

Май това е което мога да се сетя. Дано да не изпускам нещо. Но всичко което съм написал е от личен опит и с голямо идоволствие се отказах от тях като изтече договора.

Ако все пак решиш да се свързваш непременно с тях вземи и прочети договора и приложенията към него няколко пъти докато не ти стане ясно всичко, даже питай и някои по компетентен, ако нещо от него не ти е ясно. Договора може да се изтегли от сайта на БТК. Чак тогава може да решиш дали си струва.

Късмет!

P.S.: Малко уточнение. IDSL идва от съкращението ISDN Digital Subscriber Line (ISDN цифрова абнатна линия). ADSL идва от Asymmetrical Digital Subscriber Line (асиметрична цифрова абонатна линия). Предполагам, че ти питаш за второто, защото до колкото знам БТК не предлагат IDSL.

ГЛУПОСТИ. Някой се опитва да плаши гаргите.

1. Модема може да блокира само при гигантски upstream трафик. Моя поне не е блокирал никога защото съм ограничил upstream-a на 10к. Освен това модема е със софтуер с ОтворенКод (linux), а това не важи за най-евтините боклуци (идващи с ARM7TDMI и firmware от по 256/512к със собствен TCP/IP stack).

2. Това вече е полу-лъжа. Просто може да звъннеш и да им кажеш как да бъде конфигуриран. Т.е. нямаш достъп до настройките, но други имат. Например в момента при мен всички портове са пренасочени към едно PC (21,22,25,80,113 и т.н.). Да - модема е собственност на БТК.

3. Поредната глупост - модема ти присвоява едно ИП - 192.168.1.2 в общия случай. Това ИП в зависимост от настройките може да е зад NAT или bridge зад истинското ИП. За портовете вече се разбрахме - обаче имаш и UPnP.

4. Тук уви това е истина - така че си прави сметката.

5. Да - също истина.

Сега аз лично съм доволен от това което предлага BTK и за разлика от предходния който с "идоволствие" се е отказал аз ще си продължа договора.
Страници: 1 ... 81 82 [83] 84