« Отговор #169 -: Dec 28, 2018, 21:57 »
Ясене, очевидно не готвиш. Ако готвеше, щеше да имаш поне един тиган, тенджера, тава с тефлоново, керамично, мраморно или друго незалепващо покритие. И тогава нямаше да питаш, защо се купуват пластмасови шпатулки.
И само между другото железния черпак така бъка от бактерии, както нищо друго. А за да не „бъка“, ами сещаш се. Яка химия, на която казват мило „веро“. И след 5 мин., все едно не си го мил. Пак си е същия.
И четка от естествен косъм в последните 20 год., няма как да намериш. Не можеш, защото не се произвеждат. А и да се произвеждаха, те имат едно неприятно качество. Оставят косми. Това не е най-желания ефект в храната. Някои по-гнусливи изобщо не биха яли.
Алтернативата на тефлоновите четки е да поръсваш (или мажеш) с ръце. Това има куп недостатъци. Първо омазваш се (нацвъкваш се) целия. Не можеш да сложиш тънък слой, колкото и да се стараеш. Колкото и да се стараеш покритието на нещото, което ръсиш (мажеш), не е равномерно. Дори естетически не можеш да го докараш толкова добре.
За сега толкоз. Този бърз кулинарен курс смятам беше достатъчен да разбереш, защо хората, които готвят си купуват прибори, които се чудиш от къде са се пръкнали. Пръкнали са се от зор.