Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Хумор => Темата е започната от: HighWay в Sep 12, 2006, 19:02



Титла: Microsoft news
Публикувано от: HighWay в Sep 12, 2006, 19:02
http://break.com/index/microsoft_test_fails.html


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kennedy в Sep 12, 2006, 20:07
Когато виста излезе на пазара, ще бъде нещо което едвали си представял, като възможности и най-вече инфраструктура ... МС може да се дънят от време на време , но имат силата и най-вече ТЪРПЕНИЕ да наложат каквото си искат ...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: phantomlord в Sep 12, 2006, 21:14
Инсталирах бета версията на Виста под Дебиан чрез VMware и общо взето впечтлението ми за нея е: същата боза в нова опаковка.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: petkouzunski в Sep 12, 2006, 22:04
Имах "щастието" да видя инсталирана лицензирана версия на виста на един служебен компютър. Такова нещо не съм виждал до сега! Ядеше мегабайтите RAM памет като солети, а се влачеше като охлюв. Дано финалната версия е по-добре. За сега става само за едно - да гледаш шарено.

P.S.  Процесора на системата беше AMD Sempron 2800+ MHz, оперативната памет беше или гигабайт, или гигабайт и половина (не си спомням точно). Видеото ATI Radeon 9550 с 128MB памет.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: exabyte в Sep 13, 2006, 01:45
Плюйте Виста, колкото си искате, но като излезе, Microsoft ще ви покажат, защо те са най-добрите и отново ще са на върха. Докато вие с вашите Compiz-и, Beagle-и и нам още кви измишльотини се опитате да ги гоните без никакъв успех. :иконка със среден пръст: :ухилена до уши иконка:


Титла: Microsoft news
Публикувано от: phantomlord в Sep 13, 2006, 16:34
А случайно дали се сещаш колко скъпо ще ти излезе да я ползваш тази Виста легално? Имаш ли въобще идея какви изисквания има към хардуера и с какъв апетит изяжда ресурсите му: памет, място в/у хард-диска, натоварване на процесора? И за какво? Графичен интерфейс и анимацийки... Чиста инсталация, без никакви допълнителни приложения ми изяде  6 ГБ място. Не може да се инсталира ако паметта на компютъра е под 512 МВ...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: mihailmilev в Sep 13, 2006, 17:39
Оставете заблудените да си останат заблудени ... ако сам не си помогне, няма кой да му помогне - след време като му нахълтат майкрософт БГ у тях и му кажат дай сега $10000 че ползваш наш нелегален софт, как бързо ще мине на линукс.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kennedy в Sep 13, 2006, 18:45
Цитат (mihailmilev @ Сеп. 13 2006,18:39)
Оставете заблудените да си останат заблудени ... ако сам не си помогне, няма кой да му помогне - след време като му нахълтат майкрософт БГ у тях и му кажат дай сега $10000 че ползваш наш нелегален софт, как бързо ще мине на линукс.

явно не си съвсем наясно с играта на МС. Те НИКОГА, запомни НИКОГА няма да нахълтат в дома на който и да е домашен потребител в България, Русия, Полша, Китай и кой да е друг развиващ се пазар. Те парите си ги вземат от държавата (за накои компютри в ДА има по 3-4 лиценза ей така) . Бил е казал преди време "Какво ви интересува че има в китай всяка година се продават по 4 милиона компютъра с нелегални вин. Те ще си ги платят след време" . Идеята е в зарибявката и недопускане на линукс. Не че сега МС немогат да се борят с пиратството. Просто нито сега нито в бъдеще ще им изнася ....


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kill_u в Sep 13, 2006, 22:56
Подкрепям @kennedy мисля, че това всичко което го оставят е пълна зарибявка. За да може да станем малоумници, които цъкат по шарени икони и си купуват след време компютри с инсталиран уин. Това е наистина политика на фирмата, защото досега не съм чул те да са предявили обвинение срещу някой в България, че ползва нелегален техен софтуер.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: VladSun в Sep 14, 2006, 04:30
Ха, ха
напомня ми за ония принтер дето трябваше да се разпознае, но не със син екран ;)

Все пак, Микрософт имат едно от най-добрите R&D за гласовите технологии.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: mihailmilev в Sep 14, 2006, 09:31
Не се бях замислял за това, може да сте прави, но аз казах "след време", а ако съм пропуснал, сега си го добавям  :p   :) . Както и да е, но ето @kill_u каза "станем малоумници", това имах предвид като казах "заблудените да си останат заблудени".


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 14, 2006, 10:32
Microsoft са добра фирма, а Windows отлична ОС. Който не го осъзнава той е заблудения... Във всеки случай, обаче, аз нямам нито финансовия ресурс да я ползвам, нито особена потребност от нея - GNU/Linux системите задоволяват моите нужди на този етап. Софтуерния бизнес не е като футбола - тук не е нормално без основания да мразиш и да оплюваш някого...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: semionov в Sep 14, 2006, 13:06
Цитат (kill_u @ Сеп. 13 2006,23:56)
Подкрепям @kennedy мисля, че това всичко което го оставят е пълна зарибявка. За да може да станем малоумници, които цъкат по шарени икони и си купуват след време компютри с инсталиран уин. Това е наистина политика на фирмата, защото досега не съм чул те да са предявили обвинение срещу някой в България, че ползва нелегален техен софтуер.

Като ти чета изказването, и сега не пращиш от интелект :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Soulstealer в Sep 14, 2006, 13:16
Цитат
Microsoft са добра фирма, а Windows отлична ОС
брейи  :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 14, 2006, 13:47
Чудя се кое е по-зле: да си тъп ОСС фанатик, който дори не познава софтуера, за който адвокатства. Или да си от ония малоумни "експерти", които доминират средите на майкрософтските потребители.

Ех..


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 14, 2006, 13:51
@Soulstealer,
Колкото и да не ти се вярва MS и Windows не са на сегашните си позиции заради някаква световна конспирация срещу Линукс и останалите ОС. Когато фактите говорят и flamer-ите е редно да мълчат... Не тая никаква любов към MS и Windows в това бъдете сигурно, но те са си заслужили моето уважение. Никой не е перфектен - най-малкото софтуера, не забравяйте това. Линукс, GNOME, KDE, Firefox - всички те си имат проблемите, но вместо да обсъждаме тях е по-лесно да обиждаме съседите - колко били тъпи, колко скапани продукти ползвали. Честно казано голяма част от новоизлюпените Линукс потребители(които чули от някъде колко бил як) са по-кухи от средностатическия Уин user. Сложили си системата, ама нямат никакво желание да я разучат, само пишат по форумите за абсурдни проблеми... а после разправят колко зле бил Уин. Аре, бегайте да си играете зайци, както казват в една реклама...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 14, 2006, 13:54
Значи вече на няколко пъти не мога да се сдържа да коментирам някои пубертетски изказвания. Soulstealer, може ли да кажеш в какво точно Microsoft не е добра като фирма? И мислиш ли, че ако не беше добра, стойността й на борсата щеше да е такава, каквато е в момента? Не е ли редно първо да погледнеш най-малкото елементарни показатели, преди да се изпъчиш и да кажеш "Болгар, болгаааааааар!"? За пореден път ще повторя нещо, което и Lord_bad се опитва да обясни по интелигентен начин на такива като теб - ние ползваме Linux не защото Windows е лоша ОС (може би не е толкова надеждна като Linux, дори в някои отношения отстъпва чувствително), а заради факта, че:
1. Е безплатна - не всеки може да извади няколко хиляди долара, за да се оборудва с необходимия софтуер
2. Дава ни свобода да си настроим системата по наш вкус
3. Върши ни прекрасна работа за задачите, с които сме се захванали
4. Предоставя ни почти всички възможности за забавление с компютър
и пето, и десето и т.н.
А може би ако ти предложат работа в компания като Microsoft при заплащане, което справедливо оценява положения от теб труд (а в такива компании определено се работи изключително много), сигурно ще откажеш с довода, че Microsoft ограбва данъкоплатците, или нещо от тоя род? Тук може би трябва да се напомни приказката за зелника - кой е виновен - този който го яде, или този, който му го дава, но така или иначе изписах повече, отколкото възнамерявах първоначално. Накратко, think again, както обичат да се изказват в рекламите.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 14, 2006, 13:56
Брей, аз си мислех, че с Lord_bad си приличаме само по дистрото, което ползваме  :D  :D  :D


Титла: Microsoft news
Публикувано от: warkin в Sep 14, 2006, 13:59
По въпроса за "отличната ОС" ще използвам чужди думи:
http://www.theregister.com/2006/08/21/bill_gates_invoice/

Пропуските в Windows като не я правят съвършена ОС, не я правят автоматично "отлична ОС". Не мисля, че ще отречеш, че има какво още да се желае.

За съжаление има какво още да се желае и от базираните на GNU/Linux операционни системи.

Интересното е кое може да се желае и от двете и кои пожелания са само по отношения на само една от тях.

Колкото до "добрата фирма" - какво класифицира една фирма като добра в твоя речник? Такава, която прави качествени продукти или такава, която прави пари. Защото за мен Microsoft се стреми предимно да прави пари, а после качествени продукти. Ако те се опитваха да правят пари, правейки качествени продукти, светът би бил доста по-различен.

edit: аз писах по повод на един пост, но преждевременно са се появили и други. Та,...

@kbd Като ще си говорим за зелници, ще задълбаваме ли и в социалните бакии на света? Проблемът с качеството, свободата, парите и храната е много по-широкоаспектен от това, че едва ли не Майкрософт имат агресивна маркетингова политика само за да покриват високите заплати на работещите там (тук, честно, много силно ти изкривих думите, ама мисля че ефектът се разбира).

Аз лично не ползвам Windows, защото пренебрегва моите познания за това какво точно искам и как го искам, за да прави само каквото тя си знае.





Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 14, 2006, 14:12
Нека отговоря на въпроса ти за Майкрософт. И аз преди време имах доста негативно мнение за фирмата и я уважавах главно заради Age of Empires 1 и 2:) В последствие, обаче, видях как продуктите им израстват пред очите ми, макар и с по-ниски темпове отколкот предполагам е нормалното за комапния от този калибър. Още по-късно бях запознат с някои "некадърни" програмисти на фирмата - и повярвайте ми, поне тия момчета са професионалисти и се счупват да бачкат. Същите тези хора твърдят съвсем основателно, че отстрани всичко винаги изглежда по-просто. МС имат програми в целия свят, които подпомагат ИТ индустрията и това за мен също ги прави добра фирма. Имат феноменална маркетингова машина и малко слаби пресаташета:) Бил Гейтс е истински филантроп и вместо да си гуши милиардите дарява всяка година огромни суми за борба със смъртоносни болести. Мога да си пиша доста дълго по въпроса, но не искам. Вероятно си прав че Майкрософт се възползва понякога нечестно от монополното си положение и напоследък набляга на печеленето на пари, но това тук не е игра, това е бизнес - ако ти не смажеш конкуренцията, тя няма да се подвууми да го направи. И аз да бях - и аз така бих постъпил...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 14, 2006, 14:12
И все пак май уиндоуските "експерти" са по-зле, фанатиците поне порастват някой ден, докато другите обикновено си остават тъпи завинаги..

Субективни наблюдения де..


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 14, 2006, 14:12
Мда, лаишките изказвания продължават, явно спорът няма да има скоро край, понеже с талибани трудно се спори.
Microsoft не правели добри продукти? Значи, караш ме да им ставам адвокат, без да имам такова намерение. Едно малко примерно въпросче, на което, ако ми отговориш, спирам да споря с теб: Да ми препоръчаш нещо по-добро от MS Excel в света на електронните таблици? Да, сигурно по твоите стандарти продуктът е скапан, но поне на мен не ми е известен по-мощен продукт в този клас. Не се и опитвай да ми обясняваш за OOo и Gnumeric - ползвам ги с удоволствие вкъщи, но има страшно много, което може да се желае от тях, за да си помисли дори човек да избира, когато опре до професионално приложение.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 14, 2006, 14:21
@kbd,
Каквото си е така - така си е. А има и много други примери, но и аз не искам да се замесвам в безкрайни спорове.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 14, 2006, 14:27
Тва за мене ли беше? :)

Всъщност за мен лично най-хубавото което съм виждал от уиндоус е Exchange server-a, за моите потребности свързани с електронни таблици никога не ми се е случвало да ми се налага да правя нещо, което Оо да не може да свърши..а и като се замисля как добре се интегрира с домейн контролери...верно има openexchange но последното не струва...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 14, 2006, 14:31
gat3way, не, не беше за теб, определено  :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: warkin в Sep 14, 2006, 14:36
@Lord_Bad
Аз също съм разработчик и не съвсем не твърдя, че програмистите, работещи в Microsoft са "некадърни", а че ефектът от използването на продуктите им не е винаги задоволителен (за мен). И разбирам да сам претенциозен към някакви супер-измислени специфични функционалности - не. Проблемът понякога не е решим в реализацията, ако е породен от дизайна. Така че програмистите им може с нищо на не са виновни, за моите впечатления.

Колкото до смазването на конкуренцията, има едно понятие етика. Аз лично не одобрявам съществувания от рода "живот на *всяка* цена" и именно това ме кара да не одобрявам част от политиките им. (Ама то по политически и религиозни въпроси не се спорело :))

@kbd
Кое е достатъчно за теб, за да бъде един продукт добър? Не прибързвай да разбираш, че смятам, че те правят лоши продукти - те правят продукти със силни и слаби страни. Може би е въпрос на субективно определяне на категориите добри и затова не се разбираме с теб.
Като ще сравняваш MS Excel с нещо друго по какво го сравняваш? Мощността в богатство от възможности ли я премерваш? Като си толкова пъргав, не забравяш ли и други показатели които се отразяват върху тази мощност? Например размер на кодовата база, натрупан опит, натрупване на функционалност с времето (от кога съществува MS Excel и откога OOo Calc).

Та да уточня за мен Microsoft са агресивна фирма, а Windows задоволителна ОС.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: warkin в Sep 14, 2006, 14:40
Я и аз да запитам - аз ли съм талибана, щом gat3way не е? И какво ме прави талибан (че и лаик)?


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 14, 2006, 14:49
Не, не си и ти конкретния повод, по-скоро общият нападателен стил срещу Microsoft, чийто продукти в крайна сметка също имат правото да бъдат част от избора. Конкретният повод е изказването на soulstealer, което е в духа и на редица други изказвания от тия дни. Аз предлагам да спрем по тая тема (поне аз ще го направя), след като се стигна дотам да се измъкваме с фразата "дефинирай си понятието" - тук бих могъл и аз да поискам от теб да дефинираш някои понятия и край няма.
Завършвам с това, че всеки има право на избор, дори и тези, които избират да ползват Windows. Всеки, който им отрича това право, не е в нищо по-добър от това, срещу което в крайна сметка се бори, а то не е продуктите на Microsoft, а липсата на избор.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Soulstealer в Sep 14, 2006, 14:55
@all here and beyond
Принципно:
За съжаления в стремежа си да кажеш нещо умно, казваш точно обратното. Досадно е да се четат/слушат безпочвени и празни приказки на хора без работа.

П.С. Нищо лично


Титла: Microsoft news
Публикувано от: warkin в Sep 14, 2006, 15:01
Благодаря за уточнението. Ето аз какво разбирам под "добър" продукт (а може би и утопично съвършен): работи както очакваш (включително и че когато не работи се знае точно защо не работи), знае се как комуникира с обкръжението му, има актуална и достатъчно пълна документация[1].

Признавам, че може и да не съществуват продукти, покриващи условията ми. Но конкретно с Windows(2000,XP) съм се борил (като програмист, а не потребител) и не останах очарован. А Linux ползвам като потребител, а не програмист, така че наистина не съм аз който ще направи квалитетно сравнение.

[1] Само да вметна, че MSDN-а не държи *всички* отговори. :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 14, 2006, 15:28
@soulstealer,
Е с това си изказване уби рибата във водата - бас хващам че като си го писал си си мислил че си казвал нещо умно, но накрая се е получило точно обратното...

П.С. Нищо лично:)

@warkin,
С Уин програмиране не съм се занимавал много, но съм се занимавал. АПИ-то е доста сложно, това е основната ми забележка за него. Иначе някои от идеите заложени в основната на Уин са си доста добри. С Линукс разработки си вадя хляба, копал съм бая из ядрото и не веднъж съм се хващал за главата - кода по обяснима причина не е хомогенен, различните програмисти спазват различни конвенции, на места човек среща и подчертано странни решения и бъгове. Примерно помня в ядрото 2.6.7 една променлива беше дефинирана на няколко места в сорса и трябваше да си го бутнеш сам та да се компилира. Предполагам че кода на Уин не е цвете също де, ей за това най им се сърдя на тия момчета - че няма къде да разгледаме разработките им в некомпилиран вид... Мисълта ми беше за кой ли не път - няма перфектен софтуер, има само перфектни идеи и добър софтуер:)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: nikolaj_i в Sep 14, 2006, 17:56
Не знам дали е вярно но е интересно
http://www.securitylab.ru/news/273791.php


Титла: Microsoft news
Публикувано от: alabal в Sep 14, 2006, 19:48
Break!

Братя, трябва все пак да напомня, че това е Хумор, сатира и забава. Прекъсвам лееееко спора с това съобщение, колкото да напомня, че личните обиди са крайно нежелани. Иначе в спора има аргументи и го четох с удоволствие.

Box!





Титла: Microsoft news
Публикувано от: Agent_SMITH в Sep 15, 2006, 08:41
Цитат (gat3way @ Сеп. 14 2006,15:12)
И все пак май уиндоуските "експерти" са по-зле, фанатиците поне порастват някой ден, докато другите обикновено си остават тъпи завинаги..

Субективни наблюдения де..

Е т'ва направо 'зе жълтата фланелка! Що не се разходиш да пиеш една бира някой път с нас до Кривото, да се запознаеш с малко хора, а? Ти май от къщи не излизаш и четеш само Шок, Лична Драма, Уикенд и подобни шитни (с абонамент разбира се). Пък де да знам, може да се срещнеш с Франки например и да му кажеш, че е тъп вече, че е зле и т.н. (заради уиндоуса, не лично) - черпя бира за да чуя как ще мине през теб като валяк с факти.

Хора, н'дейти така едностранчиво да гледате нещата... ако бозата беше такъв боклук, защо КДЕ го гони като визия? Не забравяйте колко камиона с кинти са изсипани в изследване на това къде точно да бъде еди-кой-си-бутон. Ергономика (като наука), визия, маркетинг - все неща, които носят пари на тая фирма.

На М$ салатата може да не е супер, но е като макдоналдс: навсякъде е, бързо е и "става", хората виждат логото и като кучето на Павлов знаят, че "Става лесно" и посягат. И в тяхната салата има маруля, домат, крутони и морков, но от продукти за 15ст те правят завършен продукт (салата) която продават за 3,50лв. Това, че ти, той, аз, ние можем за общо 20ст да направим сто пъти по-добра салата не значи, че всички други салати ще изпаднат от готварските книги и никой вече няма да купува салата в макдоналдс...

Реклама? Маркетинг? Правителствени поръчки? Аз може да не ги обичам, но там има хора които могат да пишат учебници по тези дисциплини.

Ама линукс като е толкова супер, давайте да регистрираме една фирма и да къртиме милиони (дейби ламугерите дето го създават не знаят кво имат в ръцете си) - декстоп пазара е за няколко десетки милиарда до колкото си спомням, ние само пощенски кутии във Firefox да настройваме по левче... ехееееееееее :D

Стига с това черно/бяло възприемане на света. Гледайте в цветове и нюанси.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kill_u в Sep 15, 2006, 14:32
Браво агенте. Явно и ти си се е оринетирал към правилната ОС. Но виж сега какво ще стане ако всички тръгнат и почнат да я ползват. Тогава дали ще има заядливци в тоя форум, които да ни казват че сме малко интелигентни или пък, че сме леймъри и некъдърници само защото не обичаме Ексел. Може и форума да се махне тогава няма да има нужда от него. Интересно къде ще си избиват злобата хората, може би ще се създаде нещо от типа на WinowsXP vs. WindowsVista. А може би нещо от типа на Windows95 forever. Не виждам защо въобще ни трябва ГНУ/Линукс след като имаме такава прекрасна ОС вече. Но все пак по въпроса за парите вложени в маркетинга и рекламата трябва да се уточни, че те за разлика от труда на другите разработчици (фанатиците имам предвид) се възвръщат многократно и са двигател на прогреса(май регреса). Така че нека да се хванем дружно и да се понапънем малко та да всемем най накрая да я разберем тая ОС наречена Прозорци. Толкова хора ме убеждават, че от нея по добро няма нека да се помъчим, пък може и да открием разликата от предните версии. Пък нека нашите зложелатели досега да ни станат учители. Да ни научат на триковете на Ексел, на макроси и други. Да усъвършенстваме познанията си по Думата. Хвала на всички които искат да ми (ни) отворят очите!!!!


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 15, 2006, 15:05
Видя ли тя сега каква стана - Агента бил агент на Майкрософт :D
Може би е най-добре да се обучат определен брой камикадзета, които да се взривят в централата на МС в Редмънт и тогава всичките ни проблеми ще се решат. Да си кажа, мен не ме бройте в това начинание, предпочитам, ако може, по-интелигентно решение.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 15, 2006, 15:28
Агенте, драги, умолявам те да не вземаш нещата толкова присърце :)

С Доктора се познаваме, въпреки че не одобрявам неговите настроения по въпроса (а и разбираш ли, вярвам че до голяма степен го прави напук). В добавка предполагам знаеш с какво се занимава на работа, Астериск не знам да са правили уиндоуски версии, предполагам знаеш какво правят в Секюракс и такам...моля те да не ме заплашваш с него все пак, мене ме е страх от него, но по други параграфи, няма общо с майкрософт :)

Жълта преса не чета. Всъщност никаква преса не чета. За Кривото от време на време ми се ще да се смъкна...обаче винаги се оказва, че магазина за бира ми е на 2 крачки, а Кривото на 5-6 километра...и мързелът надделява :)

Таа няма нужда наистина да вземаш толкова маргинална позиция..може да приказваме, да адвокатстваме на каквото и да било, да къртим мивки, рулираме и т.н. и да даваме етикети, но смисъл особено няма. Недейте взема нещата толкова присърце :)

...Пък и за "експертите" (в кавички) не можеш да ме убедиш че ги няма..мога да ти разправям колкото искаш истории за такива, от първа ръка, от втора ръка, както предполагам и не само аз мога да разказвам :)


// оффтопик: прати поздрави на Франки от мен (никнейма) като го видиш...отдавна не съм го виждал/чувал :)





Титла: Microsoft news
Публикувано от: Agent_SMITH в Sep 15, 2006, 15:54
@ kill_u & kbd : без коментар, изобщо не пишете повече

@ gat3way: Готино ли е така крайно, а? Истината е, че всяко стадо си има мърша, и всяко едно обобщение е безмислено. Линуксарите са комунисти, уиндоус потребителите са идиоти, ... нали се сещаш колко истина има в едно подобно нещо?

Колкото до "експертите" - такива има навсякъде, направо са като джапанки adibas на морето  :D  и да, не се влияят от това за каква ОС предлагат съвети и поддръжка ;)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kbd в Sep 15, 2006, 16:00
Добре, няма.
[нотариално заверено, с валидност 6 месеца]


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 15, 2006, 16:13
Е, щом казваш.. Аз не успях да схвана илюстрацията на това, че нещата не са черно/бели, издържана в "краен" тон.. Но пък и не твърдя че схващам бързо чужди идеи :)

Всъщност защо да не може да се каже, че линукс обществото като цяло е по-ляво-ориентирано и с по-висок IQ от уиндоус-обществото? Според мен статистически погледнато, това мнение е издържано :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: GattaNegra в Sep 15, 2006, 16:46
@Agent_SMITH  на всяка салата кр0тони, а ?

@gat3way иди разгледай в някой windows форум правописните грешки и ще разбереш кои са уиндоус потребителите в нашия форум даже . ...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Agent_SMITH в Sep 15, 2006, 16:49
Хм, що пък по-ляво? На мен левите идеи са ми чужди, повечето хора които познавам от това общество (с единици изключения) са по-скоро с десни отколкото леви убеждения. За високия IQ - принципно се изисква някаква природна интелигентност да вникнеш в нещо гениално просто... Ти каква статистика следиш, да четем и ние? Я?  :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Agent_SMITH в Sep 15, 2006, 16:56
Цитат (GattaNegra @ Сеп. 15 2006,17:46)
@Agent_SMITH  на всяка салата кр0тони, а ?

Муахахахахаха. пИчйелиш пйет точкйи. Тиху ся. (ти си знаеш)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 15, 2006, 16:56
@gat3way, @GattaNegra
Такива изказвания, ако не пресилени са поне обидни. Хич не разбирам, ако на някой Уин му върши работа, не е IT специалист и не му е проблем да си го плати, защо трябва да го бием по главата да се занимава с Линукс, а ако не иска да го наречем тъп. Освен това не помня от кога в тестовете за IQ имаше нещо, което да се мапва пряко към боравенето с компютри. Може да кажеш че обикновено потребителите на Линукс имат по-добри технически познания, но да кажеш че са по-интелигентни е смешно. Аз като чета повечето въпроси, които се задават в нашия форум за Линукс, се питам как като четеш такива неща можеш да твърдиш че тия хора имат дори и добри технически компетенции... Който се е занимавал здраво - той ще има, на другите каквото им даваш... Както и да е - популярния UNIX герой Ерик Реймъндс е отявлен расист и твърди че негрите били природно по-тъпи от нас. Едва ли много хора се очароват от такива твърдения. Това, което ти каза, звучи по същия начин...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: GattaNegra в Sep 15, 2006, 17:05
'Ма муци аз ти казвам нещо очеизбождащо - линукс хлапетата са чели повече книжки, повече литература, имали са повече самотни нощи с четиво в ръка или с пдф на монитора . Истинското линукс хлапе - което не е пубера току-що "инсталирал" си поредното дистро след като два дни е доказвал колко мрази да чете вкопчен в смъртна двудневна битка с предишното като легендарното прасе и неговата тиква  - е в занаята от поне година и знае кое как е. Истинското линукс хлапе говори правилно без да е получавало двойки по правопис в 10 клас, държи се възпитано, мисли преди да говори, уважава по-възрастните и обмисля въпросите си.

Според мен линукс хлапето е по-готино , по-умно и по-интелигентно от уиндоус хлапето.

Може и да бъркам - може би линукс е по-проста операционна система от уиндоус за това хората нямат проблем и с нея и за това тъпаците които се занимават на инат да разучат линукс и да го ползват  се научават на смирение и любов към умъртявяването на душата  компилирайки, конфигурирайки и пачвайки разни неща които са толкова елементарни иначе в линукс че те го правят само и само да са заети с нещо .. абе убитаци , тва е ...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 15, 2006, 17:21
Цитат

Хм, що пък по-ляво? На мен левите идеи са ми чужди, повечето хора които познавам от това общество (с единици изключения) са по-скоро с десни отколкото леви убеждения. За високия IQ - принципно се изисква някаква природна интелигентност да вникнеш в нещо гениално просто... Ти каква статистика следиш, да четем и ние? Я?  :)


Хм, лесно ще направим бе :)

Правим една извадка от този форум тука със всичките му мнения за злите корпорации и злите интелектуални активи, които би трябвало да са народна собственост, вярвам че много малко противоположни мнения могат да се изкопаят - ето доказахме статистически лявата ориентация на линуксджийте...

Правим една представителна извадка на форуми където се обсъждат предимно уиндоус-ориентирани технически теми, да речем тия от дата.бг или калдата.бг или там нещо от сорта, където типчетата обикновено срещат затруднения да пишат на кирилица правилно без да се псуват.....ето доказахме ниската интелигентност на уиндоусджиите..

Вярно че не е особено обективно едно такова изследване...но и подобно, базирано върху субективното ти възприятие за твоите познати също не е особено меродавно предполагам :)

..............

Само не мога да разбера и в двата случая какво ще покажем...мене ми се вижда странно всички да обясняват как от тъпи спорове нямало смисъл....а го правят, спорейки разпалено с останалите, забавно :)

Така че очевидно тази тема е за да си чешем езиците. Който го взема прекалено насериозно си е негова работа :) Нито разчитам да убедя някого в нещо, нито очаквам че спорейки тук ще взема да преоткрия себе си :)

П.П. абе и аз съм расист, ако случайно някой от вас се окаже чернилка, можем направо да преминем вълна лични нападки, хахах





Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 15, 2006, 17:52
Ама пък всъщност може, сега се сещам че преди време точно във този форум пак водех тъпи спорове и се бях хванал че говоря големи глупости...обяснявам там разпалено колко тъпо нещо са NPTL при линукс, защото за разлика от процесите, не се възползвали от smp...и малко след това се бях загледал в една конзола с top как нишките на един java app server се разхождат по процесорите на машината...

Но това е доста по-различен спор ми се струва...защото в исторически аспект по въпроса се говорят само глупости, от години вече и от всякакви хора.. Ето например Балмър да речем редовно дрънка глупости (най-забавното беше като разправяше как забранявал на децата си да ползват google и ipod-ове)..

А пък и мястото на този "спор" е точно в секция за хумор и забава. Все пак не е човешко да чакаш последните минути работно време за седмицата, клатейки си краката (в моя случай де, за вас не знам).


Титла: Microsoft news
Публикувано от: kill_u в Sep 15, 2006, 23:12
И аз обещавам да не пиша повече по темата.


.....и това ако не е самоцензура здраве му кажи.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: eka в Sep 15, 2006, 23:27
Нищо нямаше да казвам,но като прочетох що мъдрости се родиха покрай тази "Microsoft news".Просто не мога да не кажа едно ЕВАЛА.Най-много ми хареса за линукс и уиндоус децата (направо съжалявам че вече не съм дете).

 :ok:  :ok:  :ok:  :ok:


Титла: Microsoft news
Публикувано от: exabyte в Sep 16, 2006, 11:38
След като казвате ,че софтуера на Microsoft не струвал, защо те единствени успяват да направят операционна система, която работи, и то работи добре? При положение, че никой друг досега не е успял да направи нещо, окето работи? Някакви недоклатени KDE-та и Gnome-ове, в които абсолютно нищо не функционира, и са напълно неизползвами от потребителя изобщо не ги броим за нищо. Единственото им хубаво, е че са безплатни, но и това не стига, защото използването им излиза по-скъпо, отколкото използването на Windows XP. Сега се опитват да имитират поведението на Vista с Beagleи Compiz, но само като ги гледам как издишат отвсякъде и ме напушва смях. Тоя Compiz дори не можеш го пусне, защото иска да си смениш половината система, за да тръгне. Да не говорим, че никой не пише драйвери за мизерните ви ОС. Виста ще види драйвери, много преди AIXGL, вервайте ми. :среден пръст: :D


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Lord Bad в Sep 16, 2006, 11:56
Хехе, е ти се изсили доста. КДЕ и GNOME са си доста използваеми, аз лично 2 години си карам само с GNOME и не смятам че съм се лишил от нещо... Драйвери има за всяко по-популярно парче хардуер. Това може да е било проблем в началото, но днес не е...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Mitaka в Sep 16, 2006, 12:11
Зарибявка е наистина :)
Още повече, че ако се регнеш на МС на сайта, ти дават абсолютно безплатно сериен номер за Виста, с който дори се активира вин-а, и дори Genueue /или както там им беше термина/ валидацията минава успешно....
Ако от МС не деактивират тези ключове след време /все пак в момента Вистата е RC1/, това наистина ще бъде зарибявка.

Ако някой иска да пробва - http://www.laboratoire-microsoft.org/n/22215/

от комбо-бокса избирате "Bulgaria" и Go...


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 16, 2006, 12:33
Много обичам когато споря за глупости,  доказателства, подкрепящи тезата ми, да се появяват сами без да съм си мръднал пръста по въпроса :)

А че излизало по-скъпо са пълни глупости, досега 5 стотинки не съм давал нито за уиндоуски нито за линукски софтуер :)

Сега се очакваше да дръпна една лекция по въпроса *неоценимата_работа_която_върши_линукс_на_работа_и_вкъщи* ама ще я спестя...ама няма ли някоя чернилка или мангал тука беее :(


Титла: Microsoft news
Публикувано от: warkin в Sep 16, 2006, 14:01
// леееко офтопик: http://geekz.co.uk/lovesraymond/ <-- това е по отношение на Ерик Реймънд

// онтопик:
ами то почти няма какво да се каже. ако се погледне философски на въпроса всеки може да е прав, щом си е затворил очите и описва това което е в главата му.

фактите май са само за тези с отворени очи. и уиндоус и линукс вършат работа на определени хора. нито едното, нито другото не върши работа на всички (понякога просто защото не може, а не защото хората не искат да си свършат работата с него). така че и едната и другата ОС са задоволителни ако се погледне общо, като всяка надминава другата в определени области.

за КДЕ и ГНОМЕ не знам дали струват, но Хфце върши на мен (човек с технически познания) и на баща ми и брат ми (хора без технически познания) прекрасна работа. Който изпитва глад за шарении и функционално безполезни екстри да си гледа със здраве прехваления външен вид на ХП.
Отделен въпрос е да сравниш примерно КДЕ с ХП - едното е графична среда, а другото ОС [1]. бляяя...

[1] Имам една много стара машина без каквато и да е графична среда на нея и *всичко* си и работи за който й е свикнал :Р

пс. то туй, верно, било в секцията хумор. па, я да се усмихнем.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: CableNut в Sep 16, 2006, 15:28
Цитат (petkouzunski @ Сеп. 12 2006,23:04)
Имах "щастието" да видя инсталирана лицензирана версия на виста на един служебен компютър. Такова нещо не съм виждал до сега! Ядеше мегабайтите RAM памет като солети, а се влачеше като охлюв. Дано финалната версия е по-добре. За сега става само за едно - да гледаш шарено.

P.S.  Процесора на системата беше AMD Sempron 2800+ MHz, оперативната памет беше или гигабайт, или гигабайт и половина (не си спомням точно). Видеото ATI Radeon 9550 с 128MB памет.

Много знаеш и ти какво си гледал. Аз се чудя дали си гледал Виста или някакъв подобен скин за XP. Като те гледам как мериш модела на процесора 2800+ в Мегахерци...ясно за к'во става въпрос... :D


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gotha в Sep 17, 2006, 15:31
Е, дойде и моя ред да  се направя на компетентен. За мен основния проблем на Уин е, че не е с отворен код. С малко повечко мозък можеш да си ги настроиш и Линукс и Уин да работят еднакво добре. Единствения ми проблем с Windows е, че издържа най-много месец (като сложа tune up - два). Просто след това започва сериозно да се бави и да крашва.  Може и да го тормозя много и от там да идва проблема, ма не знам ....
Айде "have fun" и "take it easy" !


Титла: Microsoft news
Публикувано от: alabal в Sep 17, 2006, 16:00
Братко, gotha, това наистина ме развесели:
Цитат
С малко повечко мозък можеш да си ги настроиш и Линукс и Уин да работят еднакво добре.


И каква стана тя? Аз ли съм виновен, количеството ми мозък ли, не знам, но  колкото и да се опитам да накарам напоследък windows да работи, точно както ми трябва - не ми се получава. За целта се оказва, че трябва да използвам някои по-сериозни инструменти за настройки - като разните му там mmc и msc. Правя всичко по howto-тата на microsoft, уж, подхождам с внимание и нежност и разбиране, но в крайна сметка се оказва, че регистъра се татуира и windows се държи или като яко-тъпо-копеле-с-много-татуировки и ми крещи - "Не, мога! Я изчезвай от тука!" или като високо-интелигентна-намръщено-депресирана-брюнетка и едвам промълвява: "Не, знам! Не ме занимавай!"
И в крайна сметка не работи както искам.





Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 17, 2006, 17:49
Негриии, негрииии, уиндоуса го пишат негриии  :p  :p  :p


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Emooo в Sep 17, 2006, 18:53
alabal,
има хора дето твърдят същото за Линукс. Това че ти не можеш не е критерий. Както каза някой вече, някой неща се правят по лесно на Линукс или Уиндовс и всеки според нуждите си избира какво да ползва. Аз лично ми е по лесно да пиша код на Уиндовс заради по-добрия и удобен интерфейс и софтуер за разработка(според мен) и да хоствам на Линукс. Ако ми се наложи да плащам за Уиндовс бих минал изцяло на Линукс.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: alabal в Sep 17, 2006, 23:27
Emooo, знам предпочитанията ти отдавна - няма лошо - просто исках да споделя депресията си относно windows.


Титла: Microsoft news
Публикувано от: gotha в Sep 17, 2006, 23:41
@alabal
Цитат (Emooo @ Сеп. 17 2006,19:53)
има хора дето твърдят същото за Линукс.

Точно за това говоря. Не съм казал, че нямаш мозък или нещо подобно. Това, което съм написал мисля, че важи на 100% за обикновенните потребители. Аз с тоя Уин няма да изстрелвам совалки, ако мога да си пусна нета и да слушам музика всичко е ок. Обективно Линукс е по-добър в някои неща и обективно Уиндоус е по-добър в други както каза Emooo.
Както забелязвате не съм някакъв Уин-фен, който по цял ден благославя Blizzard (имам разни такива наблюдения върху мои познати), така че всички тук сме от едната страна на барикадата.
P.S. Щом съм те развеселил значи всико е ОК, нали ? :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: GattaNegra в Sep 18, 2006, 12:46
Цитат (exabyte @ Сеп. 16 2006,11:38)
След като казвате ,че софтуера на Microsoft не струвал, защо те единствени успяват да направят операционна система, която работи, и то работи добре? При положение, че никой друг досега не е успял да направи нещо, окето работи? Някакви недоклатени KDE-та и Gnome-ове, в които абсолютно нищо не функционира, и са напълно неизползвами от потребителя изобщо не ги броим за нищо. Единственото им хубаво, е че са безплатни, но и това не стига, защото използването им излиза по-скъпо, отколкото използването на Windows XP. Сега се опитват да имитират поведението на Vista с Beagleи Compiz, но само като ги гледам как издишат отвсякъде и ме напушва смях. Тоя Compiz дори не можеш го пусне, защото иска да си смениш половината система, за да тръгне. Да не говорим, че никой не пише драйвери за мизерните ви ОС. Виста ще види драйвери, много преди AIXGL, вервайте ми. :среден пръст: :D

'Батка ма ти да не си се ицапал нявга да ползУваш тия гнЪсни КъДъЕе-та и Гноми ? Че ти би трЕбвало по туй време да си бил така entered  толкУ deep  в на  enemy-те territory-то че не те знам как не си се задушил от погнуса ве ЕЙ !
Ма те тиа са толко дет го каза далече 'збийши от ИСТИНСКАТА ОС - тая дет единствеННа става за нещо че не те знам изоПщо кФо си прайл !  Ма ти 'ше се охарчиш ако ги ползваш тия боклУзи ве baby ! Mи то на тЕхното КъДъЕ даже бутоните по старт менюто не им работАт ве!
Ми те тиА буклУзи даже нЕат шофер за нормална мишка ве !

Ц Ц Ц ! Тю!
Ей , чш внимаАй да н'те изпъдат от узерспейса зарад тва че четеш тоа форум !


Титла: Microsoft news
Публикувано от: GoodT в Sep 18, 2006, 22:07
Браво, бе! От къде тази злоба към Windows.
Това ли е linux потребителя (смирения, интелигентния и т.н.) - linux e N1, windows e боклук.
Аз не мисля така. Няма перфектна OS. Има OS, която ти върши работа. И това не значи, че останалите са за кучетата.
Хулите към Windows поне за мен означават едно - завист.

Хиляди усмивки и от мен. И стига с тези бири, идва зима, времето на домашната ракия (парпуца) :)


Титла: Microsoft news
Публикувано от: Apache в Sep 24, 2006, 23:05
Наистина изказвания тип Micro$oft може би вече леко се изтъркаха. Така де, ясно е че е така но да го повтаряме постоянно ? Плюс това на къде без конкуренция ?

Цитат
Според мен линукс хлапето е по-готино , по-умно и по-интелигентно от уиндоус хлапето.

Гата негра, радвам се когато виждам жена да мисли. Бих те поканил на вечеря, но не знам дали ще приемеш.





Титла: Microsoft news
Публикувано от: gat3way в Sep 24, 2006, 23:40
Цитат
Според мен линукс хлапето е по-готино , по-умно и по-интелигентно от уиндоус хлапето.


А пък според мене има повече сексуални дисфункции от сорта на преждевременна еякулация.

Но има ли значение след като уиндоус се РАЗРАБОТВА ОТ ШИБАНИ НЕГРИ!!!!!!!!!!


Титла: Microsoft news
Публикувано от: GattaNegra в Sep 25, 2006, 16:53
негри ли ?
защо пък негри ?
и какво пък ти пречат горките малки негърчета ?