Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 197 198 [199] 200 201 ... 411
2971  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: centos 8 -: Oct 03, 2019, 18:27
Доколкото съм запознат, btrfs осигурява по-бърз достъп до файловете на диска. Не ми е ясно защо, пък и не съм се интересувал особено. Браузърите зареждат бая неща.
2972  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 03, 2019, 16:47

4096, тия родители са за ебане. Щом му позволяват да се тръшка, наистина са лоши родители. Децата започват да се тръшкат още от бебета. И точно там трябва да бъде пресечено. Щом са позволили това да продължава, значи изобщо не са и направили опит да възпитат детето си. Това дете е бъдещ социопат.
Майката я познавам. Не особено добре, но общи "приятели" ( нейни роднини и мои приятели ), които са ми много близки, са ми говорили достатъчно за нея. Невероятна жена. Много борбена, много упорита, взискателна. Просто детето знаеше, че е недосегаемо. А моите приятели са били свитетели на цялата случка.
2973  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Oct 03, 2019, 16:42
go_fire, не мога да се отъждествя с политиците. Най-малкото мисля, че съм почтен. Мисля. От много време не лъжа. Или поне много рядко за нещо сериозно. Ако го правя, това е почти във всички случаи е за майтап. Не крада. Не се възползвам от хората, без да дам нещо в замяна.

Иначе, ако съм на власт, може би ще съм един от най-жестоките диктатори. Всякаква паплач ще замине под ножа до седмица. До два дена ще искат да ме свитнат.  :D
2974  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 30, 2019, 23:02
Путин е виновен за всичко
2975  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 18, 2019, 21:50
Не се ли замисляте, че на всички тези може да са им дърпали конците?
2976  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Sep 18, 2019, 13:42
Пребиване на дете ли е имало или само два шамара. Ако децата знаят, че са недосегаеми, ще станат малки чудовища. В Испания да шибнеш шамар на дете? Веднага си телепорнтиран в затвора. Резултатът? Дете му е отказана прищявка и то сяда на една пешеходна пътека  и започва да реве, да се търкаля по нея и да се тръшка. При опит на майка му да го махне от там, започва да крещи, че го пребиват. Бъдете честити! Имате си закон за защита на децата.  ;D
2977  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 17, 2019, 22:34
О, точно за историята не ми се говори. Всеки си я разказва, както му изнася. Точно така. Както му изнася. Толкова много исторически открития има, които не с вписват в представите ни за историята, които са в противовест на това в учебниците и трудовете, че от страх да не си загубят доходите или славата или титлите, се пренебрегват, изопачават или направо заличават. Та, нека не си говорим за история.
Имал съм специално обучение за това. Не вярвам на разкази. Никога в учебниците по история не съм видял препрадка към документи.
2978  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Прегряване на лаптоп -: Sep 17, 2019, 16:45
Благодаря. Две игри ми стигат. Няма време за тези неща  :)
2979  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Прегряване на лаптоп -: Sep 17, 2019, 05:32
Хубав експеримент. Излиза, че всичко, както си и знаем, в днешно време е маркетинг.

https://www.youtube.com/watch?v=6u4ew6IT4Vo

Като му инсталирам и Линукс на моя, ще го тествам и ще кажа, как се държи. По-горе споменах, че държи към седемдесет. При отворени два браузъра, единият с два прозореца, радио от Хрома, един cmder, торент клиент. Браузърите са с много табове, много. Обаче като отворя менаджера на задачите, процесите, които са пуснали браузърите, не са много. Виждам, че Лиско зарежда страниците, като чукна на тях и сигурно затова машината не е крашнала или самият браузър. На единият му прозорец имам отворени 335 таба, на другият 499. Но както казах, страниците май не са заредени. Едва като отида на някой таб и го чукна, зарежда страницата. Хрома виждам сега, по същия начин. Хрома сега го гледам, че има пуснати 15 процеса при 116 таба. Лиско е пуснал 6 процеса. При това състояние на картинката, пускам ТERA, например.

На LoL държеше към 62. Но както казах, като инсталирам Линукс, ще кажа, как се държи тогава.
От RTX-а няма полза в момента, защото малко игри го поддържат, а и не съм достатъчно геймър, че да ровя чак толкова. А и сигурно ще трябва да ги купувам. Доколкото съм запознат, трябва да се дръпнат едни гигабайти готови щуротии към всяка игра, които RTX да използва за "рендване" в реално време. По-забавно ще е да му спретна някоя machine learning или deep learning задачка, че да го тормозя с нещо смислено. Ма за тази работа ми трябва Линукс.

Забелязвам нещо забавно. Понякога, като явно машината се натовари повечко, за три секунди се появява едно съобщение в горния център на играта, което казва, че настройките на графиката временно са променени, за да продължи да си върви нормално.

G-sync е хубаво нещо.
2980  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Прегряване на лаптоп -: Sep 14, 2019, 16:27
Купих си охлаждаща подложка. Нищо не охлажда. Едвам върти, едвам изкарва въздух нагоре.
За какви модели говориш? Мислех си за стоманена повърхност, върху която да сложа лапито, та въздухът под него да се охлажда по естествен начин, обаче явто трябва отнякъде да си я поръчам. Можа даже да гравирам нещо на нея :D

Новото лапи се справя. Все пак, трябва да го подложа на тестове. Ще му измисля нещо. Това, дето преживя лек инцидент признавам, че лятото особено понякога си топлеше. Имам и още една машина, която също ползвам за работа, ама работата ми изисква Windows. Та tlp например, едва ли ще мога да го инсталирам. За експерименти и тестове на Линукс ще трябва да си спретна нещо сам.
2981  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 14, 2019, 12:07
Цитат
За кого ще е този канал за наука? Кой ще го гледа?

ми широката публика
Да, ако отвориш zamunda.se и погледнеш филми/наука, ще забележиш, че най-сваляните са отпреди седем и повече години. Нали като отида у сестра ми, ги виждам, какво гледат. Новините по Нова ( която скоро беше придобита от Някой и разследващите журналисти скоро "напуснаха" ), тъпи предавания с разни състезания и шоута и това е. Рядко се включва Анимал планет или нещо такова.

напълно си прав, за съжаление. Целенасочено се бълват всякакви 'риалити шоута', малоумни филми със супергерои, и всякаква друга плява. И remakes, remakes... И публиката гледа. Гледа, щото това се приема за норма. Това, че навремето си имал достатъчно акъл в главата да се интересуваш от научно популярни неща, не значи че повечето от сегашните деца са така. За това трябва да им се покаже. Да се покаже, че има и стойностни работи, а не бози като Avengers. Но не мисля, че има шанс. Още преди 15 години Discovery започна да бълва също някакви, уж 'научни' глупости под формата на риалити шоу.

трагедия...
Напълно разбираемо е. Насърчаването към наука у хора, които като деца покажат интерес означава, да ги насърчават да задават въпроси за околния свят. Никой не иска хора, които си задават въпроси. Образователната система произвежда работници, които знаят толкова, че да натискат бутони и да управляват машини и това е достатъчно. Забележителното е, че хората си мислят, че знаят. Като онази, шефката по киберсигурност. Имала документ за това, че знаела да използва Windows Explorer, Word, Outlook, Exce, може би PowerPoint и пъчи гърди.
И дори да има такъв канал, сигурно ще пускат по някое и друго предаване с водещ онзи актьор, Нийл Диграс Тайсън.
Опитвал съм се да гледам някакви подобни филми, като ида у брат ми и сестра ми, обаче нещо не са ми интересни. Това е така, онова е иначе, казват ти кое, как е, но няма интрига, няма въпроси, не ти предизвикват любопитството или желанието да търсиш отговори.
Неотдавна излезе публикация за някакви сигнали от някакво място в космоса, което било отдалечено на милиарди светлинни години. Милиарди. Някой изчисли ли, каква мощност трябва да е имал излъчения сигнал, че да стигне до тук? Ако не е бил насочен, сигурно са стерилизирали половината населени светове около себе си. И без да искат са се самоубили :D
2982  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Sep 14, 2019, 12:03
Мен тези неща вече ме забавляват. Спрях да се нервирам.
2983  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 14, 2019, 00:57
Не говоря за демокрация или възможности за избор. Говоря за поставянето под общ знаменател на цяла народност, заради няколко човека
2984  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 13, 2019, 23:13
Да се обявява цяла нация за такива и онакива е, меко казано, нелепо.
Да не мислите, че на хората им се ходи на война? Може някой да се подлъже, ако са му обещали да се завърне богат, обаче на никой не му се мре. Хората предпочитат да си гледат домовете, нивите и животните, търговийката. Нито България е обявила война на САЩ или СССР, нито пък обратното. Направили са го държавните глави.
Сигурно в някоя съседна държава пак така разправят за българите. Ако чуете нещо отрицателно за нас там, ще се разпознаете ли в тези хора? Съмнявам се.
2985  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Прегряване на лаптоп -: Sep 13, 2019, 19:11
Явно проблема с прегряването се отнася за всички лаптопи с хубави процесори:
https://youtu.be/947op8yKJRY?t=377
"Turbo boost allows machines to feel pretty snappy in day to day use, but require literally water cooling to reach peak performance in heavy workloads."
Хм! Моят го взех специално заради доброто охлаждане. Справя се добре. Още не съм го тествал сериозно, но поне засега бива. На игричка държи например около седемдесет градуса. Плюс отворен браузър с около двеста таба.

Специално Макбуците са си с лошо охлаждане по принцип.  Те затова изкарваха и нови машини с процесори на по две години.
Страници: 1 ... 197 198 [199] 200 201 ... 411