Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу

Автор Тема: Рашките изпъкняват насрещния план  (Прочетена 58469 пъти)

lunarvalley

  • Гост
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #255 -: Mar 17, 2018, 17:23 »
Цитат
Трябваше да се сетиш, от споменаването на 2008, щото точно тогава заради една от техните банки финансовата криза си остана оправдание за много неща и до днес. Скандинавците отиват пък в други крайности.

да, исландците много обедняха. Вече не ходят до Ню Йорк или Копенхаген в петък за да вечерят, а си вечерят в техните ресторанти в Рейкявик. Средната им заплата е съизмерима със средната заплата във Финландия. Минималната е по-ниска. Или поне така бяха нещата преди няколко години.

апропо, почти цялото им правителство дето направи оная поразия е в затвора и на всички им е забранено до живот да учавстват в политиката на страната.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #256 -: Mar 17, 2018, 18:24 »
Не сме обрали никакви траки. Техни потомци сме.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #257 -: Mar 17, 2018, 18:34 »
Ако бяхме, щяхме да се казваме траки, а не българи. От друга страна една трета от кръвтта ни е тракийска, но това се отнася за всички балкански народи без най-южните гърци и унгарците. Потомци на траките могат да се открият чак в Дания. Могат да се видят в Шотландия и Баския. Потомци са кюрдите и палестинците. Народ бил толкова многоброен, няма как да не е оставил следи из целия континент и близкия изток.

Потомци на индианците могат да бъдат видяни из цяла северна Америка. Потомци са почти всички южно-американци. Но ние казваме, че са ги обрали. Значи и ние сме обрали траките. За най-чисти техни наследници се водят албанците. Но Албания е една малка и най-бедна балканска страна. Странното образование Босна и Херцеговина е по-добре.
« Последна редакция: Mar 17, 2018, 18:38 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #258 -: Mar 17, 2018, 18:37 »
speca - това как Юана и Рупията как ставали световни валути - все употребяваш бъдеще време (пожелателно бих казал). Като стане тогава да го коментираме. Те "Московский Комсомолец" и China Daily (името не съм си го измислил аз) могат да си прогнозират каквото си искат, но това са само прогнози.

Нефта се мери в барели за Долар, Златото, царевицата, памука и платината също.
GDP, Gini etc. се мерят в какво (не е в Юани). Дори швейцарските банки внимават в картинката.

Още едно доказателство, че Америка владее света е дори кризата 2008 - Когато Америка кихне чак Китай се насира. Сутрин Японците се събуждат и отварят борсите в подготовка да видят какво ще стане след като се събудят американците. Всички се натискат дори да им дават земи и да им изкупуват дълговете, а после плюват че американците много харчат. Дори диктаторите гледат да са добе с тях и си държат парите/ ценните книжа при тях.
На жълтите управленци всичките им деца са възпитаници на американски университети (Босовете на човекоядците от Африка тоже). 19 век всички са ходили в Германия.

Китайците бясно купуват американска интелектуална собственост за да са в състезанието. Миналата седмица Broadcom се опитаха да си купят Qualcomm срещу един вагон пари (последната дори няма фабрика, а първата беше американска).

Китайския възход нещо тръгна към точката на насищане, а доживотния избор на диктатор е още един пирон в ковчега. Космическите ръстове на икономиката им е вече история. От 15г. се говори, че Китай тъкмо ще изпревари американците, но това още не се случва въпреки алчността на американския бизнес дето им подаряват фабрики и технологии.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #259 -: Mar 17, 2018, 19:52 »
Хе-хе БВП чак наместихте, и при все че не съм икономост не мога да се сдържа..

в статистиката е много важен правилния подход и т.нар. представителна извадка и когато става въпрос за народо населението е много важно да се прави по разбивка по класи (или касти - питайте индийците) иначе средно статистически на калпак средния руснак е добре... проблема е, че разпределението при тях е много неравномерно и както и преди съм казвал единственото което нараства при тях (когат се видят с повечко пари) е размерът на подкупите и ...

- когато да кажем топ 1 % притежава 99,99% от $$ за какво разпределение на калпак можем да говорим?! т.е. Б отпада от БВП
- тоя 1 % не си държи $$ вътре в страната - така че и В отпада от БВП
- и какво остана едно П... .ин и то и то па едно п - мааа....

= та тъй като повечето им пари в чужди (предимно западни) банки сега това БВП на запада ли е? по-скоро да
= но неравномерното разпределение е нормаллно, по целия свят обик. отношението е 20/80 - т.е. 20% хора държат 80% от богатствата и останалите 80% хора притежават там... каквото е останало от другите 20% боклук (нищо ценно), но, НО в нормалните държави тези 20% си инвестират разумно техните 80% (е не целите) в собствените си икономики докато (т)рашките само ги изнасят с куфари т.е. не съм прав ония инвестират собствените си 80% плюс руските 100% в западните икономики (плюс китайските и т.н.)

...а средностатичстическия ще го яде средно.. НЕ ще го яде големия , ама на никой не му пука
https://www.rbc.ru/society/14/03/2018/5aa7d42d9a79475b3eff4419?from=main
"Врачи подмосковной больницы предупредили о невозможности помочь пациентам"

за оръжията няма какво да говорим - не е важно какво притежаваш, а как го използваш... а като ги гледам завалийките - употребяват стари неща с изтекъл ср. на годност или малко преди да им изтече (да не дават фира - то при тях и от стоене само дават фира ама нейсе)
https://www.theguardian.com/world/2018/mar/14/nerve-agent-novichok-produced-russia-site-expert
и така сами си го натрисат т.е. големия 1% от голямото добрутро се натрисат на най-големия

The OPCW is expected to arrive in the UK shortly. The onus would then be on the organisation to visit Russia to see if there are stockpiles of novichok and, if found, to oversee their destruction. If Russia insists it has no such stockpiles, it could lead to an international standoff and diplomatic wrangling at the United Nations.

т.е. те и Садамчо, и Кадайфчо и те така започнаха, па ходи после доказвай че нямаш сестра... а-а-а оръжия за масово поразяване и др. химикали

а междувременно нещо друго им влиза изненадващо изотзад - не е Ер(голям)доганчо /щото нашия си е  ер малък/ (щото кой да ти мисли навремето ще че дойде и до тяхната глава - чукча не мислител, чукча творител)
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/rossiyskiy-rynok-cennyh-bumag-otreagiroval-na-delo-skripalya-obvalom
Российский рынок ценных бумаг отреагировал на "дело Скрипаля" - обвалом
долгосрочные десятилетние гособлигации просели на 107,74% от номинала, а “пятнашки” упали до 111,08%.

Иначе всичко им е ... плески и пляски на народите

П.П. А на калкпак всичко е ОК - направо са цъфнали и вързали, само дето и калпаци не останаха бягат мръсниците ..и все на запад, а тия дето остават мрът като мухи, естествения прираст... никакъв ог няма - мрът от дрога, СПИН и пр. и отмират по естествен път - от старост

но да чуем и собствените им думи, на топ 1% към останалите 99.99% (за някой държави е нормално сумата да е > 100% е сега ще видите пак след изборите)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B3_%D0%BD%D0%B5%D1%82,_%D0%BD%D0%BE_%D0%B2%D1%8B_%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%8C
«Денег нет, но вы держитесь», но както обикновено беше недомислено , защото па тия ми ти 99.99% после като дойде време да си палащт данъците им отвърнаха със същото т.е. с картичката «Денег нет, но вы держитесь» - някой даже направо на данъчната декларация си го бяха написали
http://spektr.press/wp-content/uploads/13254426_792945690805666_853143902880307801_n.jpg

Ха наздраве  [_]3

...и малко хумор за настоение
http://kaifolog.ru/photo-prikoly/6974-deneg-net-no-vy-derzhites-40-foto-i-video.html
особено тоя с паркирането направо изби рибата
http://kaifolog.ru/uploads/posts/2016-06/1465887901_058.jpg
http://kaifolog.ru/uploads/posts/2016-06/1465280464_058.jpg
« Последна редакция: Mar 17, 2018, 21:19 от remotexx »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #260 -: Mar 17, 2018, 20:32 »
Всичко, дето си го говорим е догадки и спекулации. Догадки, защото не можем да разполагаме с истинските данни. Спекулации, защото аргументи за някое твърдение можеш да си измислиш веднага. Ето например, казвам, че американските войски не стават за нищо, въпреки огромния бюджет и технологията, щото три години не можаха да се разправят с Ислямска държава. Мога да кажа също, че руските войски са най-добрите на света, щото го направиха за шест месеца. Повечето беше просто разчистване, след големия побой. И кое от двете е вярно, ако има нещо вярно в твърдението? Никое.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #261 -: Mar 17, 2018, 21:20 »
Един от начините по които работи вселената е, че ако искаш да направиш нещо да е по-силно, по-издържливо, по-твърдо, го подлагаш на големи натоварвания. Стоманата за да я закалиш, я нагряваш и после рязко охлаждаш.

Сигурен ли сте, че при закаляване стоманата се подлага на по-големи натоварвания ::)
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #262 -: Mar 17, 2018, 21:24 »
4096 грешката е, че смяташ, че Елбрус е нещо. Елбрус е нищо. Купена, вехта технология, която се произвежда по примитивен начин. Няма капка интелектуален потенциал вложен от руснаците.

Новобранец, поинтерсувай се как е положено началото на японското чудо в технологиите. Най-вероятно ще останеш изненадан ::)
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #263 -: Mar 17, 2018, 21:58 »
Yasen6275, чушки са тествали, нямат нищо. Положението е сериозно. Назад са. Много назад. Тепърва ще изостават още.

Абе че са имали разработки в тази насока, има ли са. Защо са се отказали, обаче не знам.

Между другото, такъв двигател има смисъл да се използва или в открития космос или в деня на страшния съд, когато няма да ти пука за екологията изобщо.

А проблемът на американците е описан много точно в анекдота за това, какво е американски университет ::)
Активен

the lamer's team honourable member

nikolin

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 225
  • Distribution: Slax
  • Window Manager: KDE & xlunch
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #264 -: Mar 17, 2018, 22:14 »
баси , няколко дена пропуснах и вие написахте романи - не сварвам да чета .

Чета , чета и си мисля че понякога пишете по скоро емоционално отколкото трезво .

1. Някой щял да ни завладее ?? Пълни глупости - нас ВЕЧЕ ни владеят . По официални данни района около морето има над 80к ( осемдесет хиляди ) имоти на руснаци . Никой с чалма или без няма да припари насам ( говоря за крайморските земи ) . Като не само имоти имат - въртят и доста бизнеси .

2. Хамериканците били велики ?? По официални данни на хамериканците - близо 20 % от сивата икономика на северна америка се движи от руската мафия ( а на тях кой им дърпа конците - не се знае ) .

3. Долара бил световна валута и т.н. ?? Официално първите 5 банки които държат американски кредити са 3 японски 1 американска и 1 китайска . Т.е. долара се крепи от ... Азия .


Само не ми казвайте че някой някъде по света се ражда глупав . Това че управлението на даден район на планетата е калпаво или дразнещо или пък нещо друго не дава определение за хората в този район ( без значение дали са руснаци , американци , виетнамци или българи ) .

И не гледайте само от вашата камбанария .

В момента почвам курс по автомобилна мехатроника и учудващо  ни казаха че ако искаме да се развиваме трябва да научим .... немски . Не английски или руски -а немски . Защото за технически по точен се приемал немския ?!?!?!?  Немците с тяхната икономика ги подминахте , а те не са малък фактор .

А руснаците ... ех тези руснаци . Винаги е имало апетити за тяхната територия и винаги ще има . Дали са глупави или не , всеки решава сам за себе си .Аз едно знам - само една малка част от тези които живеят в европейската част са емигрирали , а дори някои само работят навън . От голямата азиатска част е съвсем минимален процента които са се махнали от там - защо ли така ??
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #265 -: Mar 17, 2018, 22:20 »
   ЪЪЪ,дефиницията за "елитен американски университет" е:
   Руски професори обучават китайски студенти ...
 ;D ;D ;D
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #266 -: Mar 17, 2018, 23:41 »
Всичко, дето си го говорим е догадки и спекулации. Догадки, защото не можем да разполагаме с истинските данни. Спекулации, защото аргументи за някое твърдение можеш да си измислиш веднага. Ето например, казвам, че американските войски не стават за нищо, въпреки огромния бюджет и технологията, щото три години не можаха да се разправят с Ислямска държава. Мога да кажа също, че руските войски са най-добрите на света, щото го направиха за шест месеца. Повечето беше просто разчистване, след големия побой. И кое от двете е вярно, ако има нещо вярно в твърдението? Никое.


Ние не знаем, какво е състоянието на руските, въоражени сили, но можем да предположим, че е добро. Там от шест години тече модернизация, наляти са едни много пари, а от ученията бодро се репортуват резултати тип „за седмица сме в Париж“. Може да е стойка, а може и да е истина. Не се знае. Знае само онзи нехранимайко Шойгу. В Сирия нямаше много редовна войска. Там действаше предимно спецназа, за който е ясно, че няма как да не е добре подготвен. Използваха Сирия, както използваха Виетнам на времето. Да си пробват новите оръжия. Май не се сещам за нито едно, което да не изпробваха. Чак от каспийско море обстрелваха, което сигурно ще е последната (че и първата) война, в която участва  каспийския флот. Стратегическата авиация дигнаха. Въобще всичко.

Не си прав, че американците не се справиха в близкия изток. Повече от добре се справят и до днес. Тяхната задача е да създават хаос и им се получава учудващо добре. Чалмите сякаш само чакат някой да им каже — колете се едни други и веднага са готови. Не знам, какво им става на тези.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #267 -: Mar 17, 2018, 23:44 »
4096 грешката е, че смяташ, че Елбрус е нещо. Елбрус е нищо. Купена, вехта технология, която се произвежда по примитивен начин. Няма капка интелектуален потенциал вложен от руснаците.

Новобранец, поинтерсувай се как е положено началото на японското чудо в технологиите. Най-вероятно ще останеш изненадан ::)

Казвай де старшинка, не скатавай.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #268 -: Mar 17, 2018, 23:47 »
Yasen6275, чушки са тествали, нямат нищо. Положението е сериозно. Назад са. Много назад. Тепърва ще изостават още.

Абе че са имали разработки в тази насока, има ли са. Защо са се отказали, обаче не знам.

Между другото, такъв двигател има смисъл да се използва или в открития космос или в деня на страшния съд, когато няма да ти пука за екологията изобщо.

А проблемът на американците е описан много точно в анекдота за това, какво е американски университет ::)

В тоя виц е описано, защо САЩ още дълго ще е на върха, а другите не.

Този двигател е предвиден да доведе †Страшния съд. Бъдат ли изтреляни тези ракети, няма да остане свят, за чиято екология да се притесняваме.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Yasen6275

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 553
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #269 -: Mar 17, 2018, 23:48 »
4096 грешката е, че смяташ, че Елбрус е нещо. Елбрус е нищо. Купена, вехта технология, която се произвежда по примитивен начин. Няма капка интелектуален потенциал вложен от руснаците.

Новобранец, поинтерсувай се как е положено началото на японското чудо в технологиите. Най-вероятно ще останеш изненадан ::)

Казвай де старшинка, не скатавай.
Да беше старшинка да каже. Ма е тежка фаза и ще си трае. ;)
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
« назад напред »