Автор Тема: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено  (Прочетена 34813 пъти)

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Не е комсомолская правда ами си е баш държавната им медия.

https://www.rt.com/business/406960-russia-issue-blockchain-cryptoruble-putin/

Цитат
Криели са парите под дюшеците
А сега ги крият по хардовете.
« Последна редакция: Oct 24, 2017, 20:08 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Само че златото на Земята (по което всички се мерят) също е крайна величина макар, че не знаем колко. Банките в този си вид съществуват може би от 300-400г. - въпрос: какво е правило човечеството предишните 40 000г. без твоите банки?!

Когато е нямало интернет и компютри златото си е вършело перфектно работата за тази цел, но в днешното информационно време е по-друго.

............................................................................

Според всеобщите правила, една държава за да се нарича демократична трябва да има плурализъм! Освен това да има и народовластие, което се изразява като се избират управници от народа и тези управници работят само и единствено в интерес на народа! Ничии бизнес интереси не могат да стоят над интересите на народа!
Това повелява и Конституцията на Република България, както и на много други държави, включително и на САЩ, но на практика се получава съвсем друго!
Замисли се само какъв ресурс и инструмент за контролиране на всичко в една държава има банкерското лоби само чрез разплащанията без да смятаме другите инструменти!
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Не ми разправяй за конституция, че имаше един 1ви член - още му държи влага на народа дето всичко е в негово име.
А като времето е друго, за какви държави и централизации ми говориш, ти пак си дъвчиш гавърнмънти и централни банки. Народа не иска това и затова се сменят държави като носни кърпи и търсят нови технологии.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Не ми разправяй за конституция, че имаше един 1ви член - още му държи влага на народа дето всичко е в негово име.
А като времето е друго, за какви държави и централизации ми говориш, ти пак си дъвчиш гавърнмънти и централни банки. Народа не иска това и затова се сменят държави като носни кърпи и търсят нови технологии.

Ами, виж сега! Най-отгоре стои Конституцията на една държава. После се създават законите, а конституционен съд решава дали закона не противоречи на конституцията. После се създават правилници и наредби за прилагането на законите.
От всичко това излиза, че държавата ни демократична според Конституцията, но на практика не е! Дали проблема е в лошите закони или в лошото им прилагане, но проблем има! Същия проблем го има в ЕС и САЩ! Ако политиците работеха в интерес на хората, както е по конституция, хората няма да протестират срещу тях, че да искат и да излизат от ЕС дори! Разните споразумения за акта и други такива, които се обсъждаха в строга секретност, явно не са в интерес на хората, защото иначе те няма да имат нищо против. Никой не бяга от хубавото.
В Китай все още по Конституция има само една партия и тя е комунистическата, но въпросната партия работи наистина в интерес на хората, защото живота на китайците се подобрява и отдавна са по-добре от нас. От нас, дето сме уж демократични, а те са уж ограничени!
На скоро Дугин в предаването по НОВА изказа една много интересна синтенция! Че когато държавата е под чуждо управление, личната свобода е само мнима. Ако това което е у нас, закона на джунглата са твоите разбирания за демократична държава, то според повечето хора не е!
Факт е, че за повечето хора у нас живота е по-лош от този, които беше по времето, когато имаше по-друга Конституция! И, когато се изказваш дали днес живота е по-добър от този по времето на тъй наречения комунизъм, изхождай от позицията на повечето хора, а не само дали за теб е по-добре! За една малка част от хората у нас е видимо, че много по-добре, но те не са определящи!
Активен

pgmgm

  • Гост
На мен винаги ми е било смешно, когато хора, родени след 1990-а започнат да говорят колко било зле при бай Тошо, че и да убеждават другите. Любими аргументи са ми:
1. Тогава нямаше банани
2. Имаше само няколко вида салам (да, ама беше истински)
3. Имаше само няколко вида сирене и кашкавал (да, ама и те бяха истински)
4. и други подобни просототии.....

Няколко неща, които тогава ги имаше, а сега не:

1. Където и да си в България - можеш да отидеш на лекар или на зъболекар. Ако ти се наложи - дори и в болница. За плащане и дума не ставаше!
2. У наше село масово хората гледаха домати. Беряха се още зелени, от там - на ЖП гарата, и за СССР... и се правеха добри пари!
3. Вкъщи с 2 акумулиращи печки тока беше 10 лева на месец.
4. От ТКЗС-то всяка година раздаваха напълно безплатно жито и царевица - килограмите бяха според това колко декара ниви имаш в ТКЗС-то. Отделно, даваха на символични цени (1 стотинка за килограм) ябълки и дини. Отделно, ако ти се яде варена царевица - просто отиваш и си набираш от нивата на ТКЗС-то. И никой не те гонеше за това. Имаше няколко души, които гледаха в своите стопанства (да, имат по 2-3 декара дворове хората) по стотина крави и няколко стотин овце. И им изкупуваха млякото от къщите! Всеки божи ден си знаеха, че идва камиона (викаха му млекарката) и купуват.... ДОБРОВОЛНО даваха част от млякото си безплатно, и после с купони според количестворо - си взимаха десетки килограми сирене и кашкавал!
5. Имаше държавни свинарници, краварници, мандра, фурна и така нататък - почти във всяко село ги имаше! Отиваш, и си купуваш каквото си искаш - кеф ти мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал, месо, яйца... ама истински, не като сегашните. А какъв хляб правеха във фурната... трудно е да се опише. Вече такъв няма.
6. Мит е, че е бил забранен частният бизнес - дядо ми и баба ми имаха голям двор, и гледаха оранжерии с краставици, домати, чушки и т.н. Хората построиха и обзаведоха 2 къщи, и купиха апартамент! И кола имаха. Вярно - купена на старо на цената на апартамент, но имаха. И никога не са се оплаквали. Отделно, дядо ми си имаше сергия на Джумаята в Пловдив, и продаваше изработени от него изделия. Печелеше МНОГО добре. Плащаше някакви данъци, но те бяха много ниски. Странно, но тогава никой не си и помисляше, че може да НЕ плати данъци....
Правиха неща, които в момента никой не може и да си помисли, без разните ХЕИ-та и прочее обирджии да го нападнат - представете си, правиха и продаваха домашно козе сирене и мляко. Както и имаха машина за газиране, и правиха безалкохолко - от вишнев сок, ама истински! Вишни със захар, получава се концентрат, разрежда се със вода и така.... и никой не ги гонеше! Дори партийците си купуваха от тях! Никой дори не си е помислял да мине метър! И колкото и странно да звучи сега - никой нито се разболя, нито умря от тези продукти. Нито от домашните трушии и сланина, които също продаваха.
А сега... хайде някой да се опита да направи нещо такова? Едва ли ще се размине със няколко стотин лева данък на година..... не ми се мисли каква бумашина ще е необходима.

В момента едва свързват двата края. Стари хора са, и спестяваха, вместо да влагат. И "деноминацията" им изяде парите.
Пак гледат, но този път освен 4-те си оранжерии гледат и около 30 декара земя. И едва си докарват по няколко хиляди лева на година.

Който е бил находчив и по времето на лошият комунизъм и "диктатора" бай Тошо си е печелил много добре!
И никой не го е спирал да печели!
Спират хората сега - с една камара ограничения, "правила", забрани и т.н., в момента да се опитваш да правиш нещо в България е немислимо, освен ако не правиш далавери. Но за да спечелиш от далавера - трябва да прецакаш някой, а не всеки иска да го прави.

В момента не можеш дори външен кенеф да построиш, без един куп документи.

Хората през 80-те и 90-те бяха някак си по-човечни и по-разбрани. Нямаше я тази злоба, която я има в момента - всеки да гледа в канчето на другия. Образованитео ни беше истинско, а не както сега - т.нар. ученици псуват, плюят и бият учители и нищо не им се случва. Дори се разминават и без наказания. Отделно - всичко е на МНОГО, ама направо на УЖАСНО ниско ниво - излизат напълно неподготвени и неграмотни. Видяли са, че комшията е тъп като гъз, но кара БМВ тройка ЕМ пакет, и го величаят като Бог.
За висшето образование пък да не говорим - ако сегашните студенти ги пуснеш в университета през 94-а примерно и не ги виждам.
Изобщо.... демокрацията взе много повече, отколкото даде.
Забогатяха една малка група хора, и пускат само трохи "надолу" по веригата. Държат хората с ниски заплати, за да са зависими от тях.

И между другото, бай Тошо съм го виждал лично. Вярно, бях на 9, но си го спомням. Беше уникален като човек! Постоянно се шегуваше, и с нищо не се е изкарвал, че е нещо повече от другите. Беше си напълно нормален човек, който се вслушваше в проблемите на хората, давам и пример:
Една жена отиде и му се оплака, че мъжът и е болен, и не могат да му помогнат. ВЕДНАГА се разпореди на един елемент, дето беше с него са говори с жената, и да направи всичко възможно да и помогне. Мъжът и го пратиха в Москва, и се върна здрав. После от там му изпращаха и лекарства - без да плати и една стотинка!
В последствие покани бай Тошо на гости, и оня представете си - взе, че дойде! Без да вдига много шум. След това заедно ходиха и по Марица за риба.... приятели станаха. Ей такъв човек беше бай Тошо.

Ама имало хора по затворите, в Белене ги давали на прасетата - ами който е бил там си го е заслужил!
Познавам трима (вече си умряха хората от старост) - единият беше в Белене, защото беше алкохолик и биеше жена си, другият - за кражба, а третият - беше стрелял по някакъв, щото се скарали.
И тримата се върнаха живи и здрави, и когато започна да се говори какво било в Белене - казаха, че това са пълни глупости!
Вярно - скъсвали са им гъза от работа, но нито са ги били, нито са ги убили. Имало е застреляни - но при опити за бягство.

Имаше и закон тогава... ако мангала дойде и те обере - после жална му майка. Спукваха го. То за това и циганите баха кротки като агънца, и като видеха патрулка на Милицията - се насираха в гащите. Имаха МНОГО голям респект. И никой не си е помислял да нападне патрулката с колове и камъни.
Е, пробвали са се, но се е получило това: http://www.marica.bg/възмездието-на-чочоолу---вади-убийци-от-столипиново-с-танкове-news763648.html

Абе, лошо беше. Нямаше банани. Само по Коледа ги пускаха, и то с връзки. Много лошо без банани... едвам живяхме.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
У наше село масово хората гледаха домати. Беряха се още зелени, от там - на ЖП гарата, и за СССР... и се правеха добри пари!

Моите родители бяха от тези, дето гледаха 4000 корена домати в не отопляема оранжерия и като започнеше брането изкарвахме по 7000 лева на сезон, а заплатите им бяха на майка към 300 лева, а на баща ми към 450 лева. Оранжерията беше допълнителен доход. Доста други изкарваха много повече от нас от животни и други напълно законни неща. На баща ми приятел от Забърдо по онова време правеха халища продаваха само на чужденци, ама капиталисти чужденци и то съвсем законно!
Само миньорите не работеха "частно", че вземаха по над 700 лева заплати, които пропиваха.
ЕЕееее, ама пък не можехме да пътуваме на вън, а с триста зора хващахме дойче веле и свободна европа да ни пълнят главите с простотии.
Активен

pgmgm

  • Гост
Цитат
У наше село масово хората гледаха домати. Беряха се още зелени, от там - на ЖП гарата, и за СССР... и се правеха добри пари!

Моите родители бяха от тези, дето гледаха 4000 корена домати в не отопляема оранжерия и като започнеше брането изкарвахме по 7000 лева на сезон, а заплатите им бяха на майка към 300 лева, а на баща ми към 450 лева. Оранжерията беше допълнителен доход. Доста други изкарваха много повече от нас от животни и други напълно законни неща. На баща ми приятел от Забърдо по онова време правеха халища продаваха само на чужденци, ама капиталисти чужденци и то съвсем законно!
Само миньорите не работеха "частно", че вземаха по над 700 лева заплати, които пропиваха.
ЕЕееее, ама пък не можехме да пътуваме на вън, а с триста зора хващахме дойче веле и свободна европа да ни пълнят главите с простотии.

Има още една малка подробност, която си пропуснал: със 7000 лева тогава можеше да си купиш много повече, отколкото днес. Сега 7000 лева не са кой знае колко пари.
Баща ми беше главен механик в едно предприятие, и взимаше 700 лева на месец. Буквално се чудехме какво да правим с "толкова много пари". Майка ми ми беше внесла 12.000 в "книжката", събираха ми за апартамент. Обаче, дойде 1996-а и си купих една тениска с тези пари!!!!!
Такива ти ми работи.

Може би по себестойност - тогавашни 7000 лева се равняват на 70.000 днес. Ако не и повече.

А повечето клишета за това колко зле се е живеело могат да минат само пред престъпници, лежали в затвора и от такива след 89-и набор,  които са чели прекалено много "демократична" литература.

Познавам човек, който беше в Северна Корея.... противно на писанията из медиите, че едва ли не умират от глад, и че нямат ток, вода и т.н. - ами, ще ги разочаровам. Живеят МНОГО по-добре от нас. Дори по улиците имат будки, в които продават сандвичи и друга храна (ама истинска храна), градския транспорт им е безплатен, тока и водата - също! Ама като казвам безплатен - значи наистина безплатен!  Имат си всичко, което имаме и ние. По снимките, които показа - ами не можем да ги стигнем дори ако тичат срещу нас! Пътища, сгради, магазини.... а ако видите в Пхенян какво метро има, какви спортни зали, университет, училища.... ама сигурно пък нямат фейсбук и банани :)
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Абе приятел - сметката кой ще плати накрая. Тошо взимаше кредити наляво-надясно (и от Запад и от Изток) за да крепи положението. Е, то изтрая само 45г.
"Социализма е едно недоносче." Т.Ж. дори си го признава. Народа не работеше, а крадеше, големите заплати отиваха в армията и милицията. Чудно що стреляха по границите, като беше рая на земята, та народа да не избяга. Добре, че отвориха границите та да избягаме от тоя рай. Кой бяга от лошо.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

pgmgm

  • Гост
Не знам къде ги водя тези кредити - бай Тошо остави България с под 10 милиарда долара външен дълг. В момента само за последните 6 години бай Бойко направи над 30 милиарда евро външен дълг! Дори сега ще теглят още 1 милиард, одобриха го в парламента!

Не знам кой е крал тогава - ама България беше номер едно по износ на стомана, Сони купуваха кондензатори за електрониката си от Кюстендил, произвеждха се компютри и периферия... дори България имаше собствен процесор - серията СМ.
Кремиковци, стомана перник, нефтохим, химкомбината в Димитровград... още няма да изброявам.

В момента нямаме нищо и не произвеждаме нищо.
Още крадат това, което е останало от бай Тошо.
Активен

drag

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 83
  • Distribution: Debian; FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Не знам къде ги водя тези кредити - бай Тошо остави България с под 10 милиарда долара външен дълг. В момента само за последните 6 години бай Бойко направи над 30 милиарда евро външен дълг! Дори сега ще теглят още 1 милиард, одобриха го в парламента!

Не знам кой е крал тогава - ама България беше номер едно по износ на стомана, Сони купуваха кондензатори за електрониката си от Кюстендил, произвеждха се компютри и периферия... дори България имаше собствен процесор - серията СМ.
Кремиковци, стомана перник, нефтохим, химкомбината в Димитровград... още няма да изброявам.

В момента нямаме нищо и не произвеждаме нищо.
Още крадат това, което е останало от бай Тошо.

Имам един приятел, който от време на време пише по някой комунистическо-демократически статус във файсбук. Много е забавно да четеш коментарите. Булшинството от защитниците на бекапизма изтъкват кое колко струвало тогава и колко било яко, че едва ли не ходиш на море с два лева. Защитниците на сегашния модел пък се кефят, че сега има всичко, има избор, можеш да отидеш където си искаш и да правиш каквото си искаш, само дето преди това трябва да учиш и работиш за да можеш да си го позволиш (или пък не трябва).

Колкото до мен, аз искам да имам правото и възможността да пътувам, да се развивам, да уча нови неща, да се срещам с различни хора с различни интереси и да обменяме идеи и познания. Не искам никой да ми казва как да се държа, как да мисля и какво и пред кого да говоря. Все неща, които онзи социалистически СТРОЙ не ти позволяваше. Имаш възможност да станеш заварчик, монтажник, да бачкаш в кремиковци или в стоманата. ако имаш връзки може и в политиката (ако ти върже). Бай ти Тошо правеше всичко, което му се каже от москва и накрая им хариза златото. Но пък външния ни дълг остана нисък. И баничката беше 3 ст. Много яко.

Искам и всички да си плащат данъците и никой да не ги краде, ама това май е прекалено много.

Тъжното е, че повечето от поддръжниците на Т.Ж. и модела, който се възпитаваше тогава, са именно хората, които сега гледат да изшанят нещо, да покрият, да минат метър ако щете... И те същите, са най-мрънкашите, че сега нищо не е наред.  Лошото е, че на повечето и децата им са такива, и техните деца.... Тааа, всичко ще бъде наред, само трябва малко поколения да се извъртят

Цял сайт има по въпроса - http://socbg.com

и една много яка статия:
http://socbg.com/2017/10/%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F.html
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Чудно що стреляха по границите, като беше рая на земята, та народа да не избяга. Добре, че отвориха границите та да избягаме от тоя рай. Кой бяга от лошо.

Един много сладък соц виц.

На границата един професор се опитва да премине браздата и карула го спира.

- Стой! ти къде бе?
- Как къде.. за Съветския съюз!
- Какъв Съветски съюз бе. Това е Турската граница!!!
- Леле.... каква грешка щях да направя.

« Последна редакция: Oct 26, 2017, 12:36 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

pgmgm

  • Гост
Цитат
Колкото до мен, аз искам да имам правото и възможността да пътувам, да се развивам, да уча нови неща, да се срещам с различни хора с различни интереси и да обменяме идеи и познания. Не искам никой да ми казва как да се държа, как да мисля и какво и пред кого да говоря. Все неща, които онзи социалистически СТРОЙ не ти позволяваше. Имаш възможност да станеш заварчик, монтажник, да бачкаш в кремиковци или в стоманата. ако имаш връзки може и в политиката (ако ти върже). Бай ти Тошо правеше всичко, което му се каже от москва и накрая им хариза златото. Но пък външния ни дълг остана нисък. И баничката беше 3 ст. Много яко.

Това е вярно.
Една от най-големите им грешки е, че спираха хората да ходят където си искат! Спор няма, че е така.
Но гледай Китай - оставили са ги да ходят където си искат. И като видят какъв кур е - се връщат.
Ганьо обаче има малко по-друг манталитет: той отива в Германия да мие кенефи или чинии, и като си дойде лятото - на Слънчака е най-големия, и постоянно повтаря как "там взимам за 1 месец колкото ти за 6". Нищо, че там е от най-долната класа. Вярно - има и успели хора навън, но са много по-малко, в сравнение с общаците. Тук не искам да обидя никой общак, мияч, чистач - от такива хора също има нужда, и аз уважавам техният труд!
Чистачката в нашия офис ВИНАГИ я връщам, ако ще правя нещо, с което ще изцапам след нея! Казвам и - няма смисъл, пак ще цапам, ела утре. НО! Никой не и реже парите, задето съм я върнал. Получава доста над минималната заплата, всъщност - около 2 пъти МРЗ, и е доволна.


Цитат
Искам и всички да си плащат данъците и никой да не ги краде, ама това май е прекалено много.

Няма как да стане. Повечето фирми са на "наши хора" и получават инструкции как и къде да крият. Държавата няма интерес да си събира данъците. Ако имаше - щеше да го направи.
Пример, в САЩ (да, давам ги точно тях за пример) - там всяко влизане в офиса (поне където съм бил) става с чекиране с карта. Информацята отива директно в тяхните данъчни служби, знаят ти часовата ставка и ти начисляват извънредни, ако си седял повече от необходимото. Такова като "аз ще те осигурявам на 1000$ пък ще ти давам 5000$" никой дори не си и помисля да направи! Щото ще плаче много...

Цитат
Тъжното е, че повечето от поддръжниците на Т.Ж. и модела, който се възпитаваше тогава, са именно хората, които сега гледат да изшанят нещо, да покрият, да минат метър ако щете... И те същите, са най-мрънкашите, че сега нищо не е наред.  Лошото е, че на повечето и децата им са такива, и техните деца.... Тааа, всичко ще бъде наред, само трябва малко поколения да се извъртят

Да, има и такива. Но повечето НЕ са такива!
Тези, които си описал са в парламента, поне по-голямата част от тях. Другата част са заети в разните фирми, които печелят "обществени поръчки".
Например, в Пловдив - брата на управника (провери сам кой е, коя е майка му и от къде са им парите) купи половината град. Ама човека честно си го е спечелил! Отделно, негови (или на негови хора) фирми печелят обществени поръчки на поразия! Външните фирми, които се доберат до нещо плащат минимум 30% комисионни! Това е обществена тайна в града. Всеки знае, но никой не го обсъжда.
Директорът на една фирма, с която работя преди е бил директор на английска фирма, занимаваща се със земеделие. Казваше, че при всяко ходене в министерството за нещо - ония ДИРЕКТНО си искат между 15 и 30% комисионна.......... и англичаните са се махнали от България. Схемата е следната: посочва се "консултантска агенция", на която се плаща за някакви "консултации" - по закон всичко е ОК. Само дето няма никакви консултации за нищо :)
 
Както и, че това се случва само в правителството на бодигарда на Тошо. Другите и те са си искали, но значително по-малко.
Виж, за далаверите на царя пък - оня няма кой да го стигне и след 100 години.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Абе приятел - сметката кой ще плати накрая. Тошо взимаше кредити наляво-надясно (и от Запад и от Изток) за да крепи положението. Е, то изтрая само 45г.
"Социализма е едно недоносче." Т.Ж. дори си го признава. Народа не работеше, а крадеше, големите заплати отиваха в армията и милицията. Чудно що стреляха по границите, като беше рая на земята, та народа да не избяга. Добре, че отвориха границите та да избягаме от тоя рай. Кой бяга от лошо.

Джет, в началото на тъй наречената демокрация държавата ни имаше 8 млрд долара дълг и 4 лихви общо 12 млрд дълг, но имаше за мнооооого милиарди долари собственост! Само за 50% от БТК даваха 2 млрд долара, но Костов не я даде за да я подарят за жълти стотинки след няколко години.

Сега имаме по-голям дълг и почти никаква държавна собственост! Всякакви коментари са излишни!
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Затова ли Луканов спря да плаща по външния дълг - щото го няма.
pgmgm а ти колко китайци познаваш, та знаеш къде ходили и къде е к?ура.
И не ми разправяй какви процесори сме имали, щото по времето на 8битовите СМ хората са имали 32 битови (i80386 е пуснат October 1985 - още не бяхме стигнали "Зрелия Социализъм")
Соца издигаше некъдърниците и сега те си реват за него (и всички червени бабички). А вие и правнуците им ще плащате 45+27 годишните експерименти.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Хайде да бъдем обективни...
Относно процесорите, да имали сме собствен, но за малка страна като България, да има собствено разработен микропросесорен чип не е било никак малко, дори може да се смята за чудо. Произвеждали сме дискови устройства. Погледнете, колко страни са успели да разработят и направят такова нещо по това време. Били сме един от най-големите производители на съпротивления. Били сме четвърти или пети, не помня, по производство на оръжие, а военно-промишления комплекс е докарвал на страната по пет милиярда долара годишно. Имали сме над двадесет предприятия. Лично познавам човека отговарял за движението на ресурси и продукция между тези предприятия.
На практика сме имали цехчета за какво ли не ако не във всяко село, в по-големите села, да не говорим покрай градовете. И хората са имали работа. Сега... Трябваше други да ни завземат пазарите и затова всичко се разруши.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Usb drive
Настройка на програми
alb 0 2462 Последна публикация Aug 19, 2003, 17:10
от alb
Tape Drive - Help!
Настройка на програми
azirafel 0 2263 Последна публикация Dec 08, 2005, 14:44
от azirafel
Проблеми с DVD/CD drive
Настройка на хардуер
3y3y 4 3851 Последна публикация Dec 19, 2008, 10:15
от Ivshti
Google Toilet - безплатна тоалетна от Google
Хумор
vstoykov 2 6771 Последна публикация Jun 09, 2010, 22:24
от go_fire
Лоша новина за Windows Phone - Google спира Google Sync
Коментар
backinblack 27 15282 Последна публикация Dec 16, 2012, 21:00
от backinblack