Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142443 пъти)

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
То вече ги правят икономисти, а не инженери. Всичко е изпилено, само и само да му докарат цена на изделието.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Като преглеждах заглавията на няколко сайта (то реално не търся коментари а по-скоро факти) а заключенията мога и сам да си ги направя ми хрумна следното.

Според това кое и как се скрива/показва или коментира "нещо" един разсъждаващ човек може да научи много като чете "между редовете" като се добави и че отдавна се знае/вижда кои медии на чия страна са (или накъде клонят) можеш спокойно да "интерполираш" и да разбереш доста повече от директно казаното :-)
Просто като съпоставиш противоположните гледни точки !

Обаче повечето хора не търсят фактите а направо гледат коментарите и поясненията (какво някой искал да каже, но бил го казал по друг начин ама вие разбирайте еди-какво си ...).

И пак да припомня за 10-начина за манипулиране на Ноам Чомски:
https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/mesets-golemite-medii-nas-skriha-ili-manipuliraha-niakolko-vajnite-novini.html

И тук се вижда че медиите могат много да помогнат, но и много да навредят - сега основно управлява информацията ! (такова е времето).

PS: отделно голямо внимание заслужава и темата - "количество срещу качество", съвременния свят все повече работи с количества, за сметка на качеството !
Повече ..., по-модерно, по-голямо, по-високо, по-бързо, по-лъскаво, по-безбактериално, по-научно и всякакви друго по-*
« Последна редакция: Jan 22, 2019, 13:39 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
@ray, говориш така, сякаш повечето хора се замислят, когато гледат или четат новините. Те просто приемат наготово това, което им се дава. Не управлява информацията. Управлява дезинформацията. Фактите не са факти. Ако искаш факти, ги научаваш на място. Другото е минало през редактиране, орязване, за да се впише във времето или карето на вестника, орязване за да се цензурира, орязване за да се автоцензурира, добавяне на нещо, което няма нищо общо с действителните събития, замяна на едни думи с други, за да се промени смисъла ( дори да не го схванеш веднага, подсъзнанието ти го обработва така, както онези очакват ) и общо взето, такива работи. Аз почти не чета новини, почти не гледам телевизия, освен в компания, защото другите просто искат. Защото се дразня на всичко това. Бил съм обект на публикация и не ми се говори, как бяха изкривили всичко, само за да го направят по-интересно. Не понасям цялата журналистическа прослойка, цялата медийна индустрия. То не е и индустрия, инструмент, маша, морков, който да насочва внимнието на хората в определена посока. И да им втълпява определени неща. Ако американците например знаеха, че докладите на ЦРУ за оръжията за масово унищожение на Садам са измислени, в никакъв случай нямаше да приемат нахлуването в Ирак.

Какво се дава на медиите да излъчват като новини и какво наистина се случва: https://www.youtube.com/watch?v=E8r0lcbVTds
Само един пример.
« Последна редакция: Jan 22, 2019, 13:47 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Безспорно си прав за всичко това, но няма възможност да видиш сам всичко ставащо по света. В този случай трябва да се откажеш от всякаква друга информация !
По-добре е да намериш начин за добиване на някаква "вторична" информация извлечена като някаква сума/обобщение от факти от най-различни източници.
И ако знаеш как да "виждаш" има "скрита информация" в начина и целта на манипулирането която се пропуска от манипулаторите дори да не го искат  8)

Пример, ето сега ние си говорим/пишем и не се виждаме, но всеки дава някаква информация и /или свое мнение за дадено "нещо" и от това другите могат да получат някаква "своя" информация.
В това е разликата между тези които искат да помагат на хората, те разпространяват това в което за убедени и знаят, при това аргументирано (но не го налагат а го дават/даряват), може да го приемеш или не или каквото поискаш. Имаш пълната свобода.
Другите публикуват частична или манипулирана информация, скриват нещо, добавят някаква неистина и така постигат целите си ! (при това техните внушения са в някаква степен "агресивни" искат да те убедят силово).

Както почти всичко техниката/медиите са само средство и кой как ще го използва е въпрос на възможности, нагласи и желание.

PS: ако използваме някакъв вид религиозна аналогия - от двете страни на всеки човек стоят един ангел и един дявол и двамата му говорят неща.
Една основна разлика е че ангела говори тихо, благо, добронамерено, а дявола крещи с всички сили - ти си велик, ти го заслужаваш, те искат да те прецакат, лъжи, кради, убивай ..., само така ще успееш.
На света всичко се взима само със сила !
« Последна редакция: Jan 22, 2019, 15:05 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Не е съвсем така. Можеш да видиш, че те лъжат, можеш да хванеш несъответствия или неща, които нямат никакъв смисъл, направо глупости, но това не ти дава информацията, която просто липсва, защото не се споменава. Ключовите неща никога не се казват по никакъв начин. Важните неща. Каквото и да си мислиш, че си прочел между редовете, ти си го измъкнал от всичкия този гюведж и догатките може да са вярни, а може и да не са. Проверка трудно може да се направи., както ни е ясно на всички.

Ето и още едно, ако на някой му се отделя време за тези неща: https://www.youtube.com/watch?v=YANWFzMG9sU
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Тук по-скоро не съм съвсем съгласен, нима мислиш че тези които манипулират знаят всичко, включително и последствията и бъдещето - хехехе ?
Ако наистина го знаеха и през ум нямаше да им мине да правят това което правят !!!
Те искат нещо и действат с всички сили и средства да го постигнат, но постигат само част и така пак опитват и пак и пак !

Развитието на света е резултат от действия и контрадействия и края е известен, само пътя и начина да се стигне до него е отворен !

И най-великото на света/във вселената е че никой освен един не знае цялата истина, а той е добър и обича всички (дори лошите).
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Не знаят всичко. Но могат да платят на най-добрите експерти да изследват и да събират данни. Всички тези неща, които виждаме да се случват и които дори понякога ни е непонятно, как са възможни носят информация. Как хората реагират на определени кризи, колко са склонни да приемат едно или друго, как култураното наследство определя типа на тези реакции и още и още. Събирад данни, генерират модели и в почти всички случаи съм сигурен, че знаят какво ще стане. Хората са предсказуеми. Не отделният човек, а големите групи, тълпите, народите.

Всеки средно интелигентен човек може да види това. При първият атентат на Световният търговски център нямаше достатъчно жертви и разрушения и не стана по план, но когато го събориха загинаха хиляди, скопойно си прокараха закони, които са в разрез със всичко в което обикновеният американеци - пък и като цяло всеки човек - вярва. Директно отнемане на права, за които дедите им са загивали. С лондонското метро се опитаха да направят същото, но не им се получи. Та, създвш криза и хората са готови да приемат всичко. Така е създадена и банката на Федералния резерв- Ще има и много по-голяма финансова криза, която ще засегне световната икономика до степен, че наистина хората да се примирят и да се съгласят да им сложат чипове или нещо по-безобидно на първо време.

Тук при нас поне всичко става без да се пролее капка кръв. Правят, каквото си искат, ние си мълчим, пишем по фейса и по форуми, улиците са празни... Не ми харесва, накъде отиват нещата. Купете си оръжие.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Не всичко и всички могат да се купят с пари, някои да, но други не !

А както и сам казваш тези "супер експерти" би трябвало да са по-умни от другите и поне донякъде да разбират това за което си писал и никак не е сигурно че всички/повечето ще поискат да съдействат на тези хора и тяхната политика.
Виж в момента колко от най-добрите експерти в България са склонни да работят за правителството и държавата, друг пример са трудовите биографии на повечето настоящи народни представители че и министри и др. управляващи, кой е направил нещо дори на едно средно ниво за толкова години ?
И виж че това е постоянна тенденция в последните народни събрания (само послушковци) !
Който има самочувствие и реални достижения не може да бъде лесно управляван !

И за да не бъда голословен мога да дам един пример как да се ограничи трупането на пари като вид "богатство", има разработка още в 19 век от един австрийски икономист (Силвио Гезел), дори е тествано на практика в няколко селища, навсякъде с много добри резултати.
Естествено не след дълго е прекратен експеримента и се прави всичко възможно да се забрави и човека и теорията му  :(
« Последна редакция: Jan 22, 2019, 22:23 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Не са по-умни, просто имат достъп до данни, а господарите им имат ресурса да задвижат този или онзи експеримент, който им носи още данни. Не бях чувал за този Силвио Газел - смешно име  ;D

Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
4096bits Ти ги мани залупените американци ами кажи нещо за умните руснаци с джуджето дето се бори против световното правителство с ракети. Как тихомълком след пенсионната възраст им дигна и ДДС-то от 1 Януари. Щото с ракети хазна не се пълни, с натрупаното злато олигофр...арсите си направиха златни дачи и кенефи.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Всеки знае, че с ракети хазна не се пълни. Ти кажи, как се пълни хазна, когато най-близкият ти и богат пазар си е продал задниците и като му кажат да ти обяви ембарго и ти обявява. Хайде самоиздържай се след това! В днешния свят не можеш без външна търговия.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Всеки знае, че с ракети хазна не се пълни. Ти кажи, как се пълни хазна, когато най-близкият ти и богат пазар си е продал задниците и като му кажат да ти обяви ембарго и ти обявява. Хайде самоиздържай се след това! В днешния свят не можеш без външна търговия.
Ами като знаят (щото нали... всеки знае) - тогава да не са правили ракети, ами нещо др. дето можеше и да им я понапълни, ама неее... Нека сега ядът ракети  :o
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Лошото е, че и другите им ракети не стават:

https://arstechnica.com/science/2019/01/russian-prime-minister-blasts-space-chief-talk-less-do-more/

Медведев обяснява на ракетчиците (Рогозин с часовника петолъчка) какво е конкуренция и комерсиализация.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Лошото е, че и другите им ракети не стават:

https://arstechnica.com/science/2019/01/russian-prime-minister-blasts-space-chief-talk-less-do-more/

Медведев обяснява на ракетчиците (Рогозин с часовника петолъчка) какво е конкуренция и комерсиализация.

   Как ли пък не  ;D
   Доскора САЩистанските ракети-носители доста често използваха
РД–180 и РД-181, та не мога да се сетя къде се произвеждат  ;D
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Щото са евтини таксиджии, но не могат да закарат нищо отвъд околоземна орбита.
Иди се скарай на Медведя.
Я кажи къде са кацали досега руснаците освен на Земята (май само две сонди 60-те и 70-те на Луната и две на Венера, за хора дори не се опитват)?!
« Последна редакция: Jan 26, 2019, 03:26 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 70   Нагоре
« назад напред »