Покажи Публикации - n_antonov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 80
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Потребителски "мъдрости" -: Nov 21, 2006, 18:35
Въпрос, зададен от един човек, който гордо носи сертификат NCLP (Novell Certified Linux Professional):

Цитат
KDE-то на Debian има ли OpenOffice?


Сега нали стана модерно всички дистрибуции да интегрират apt-get. Същият специалист (да не се обижда) задава резонния въпрос:

Цитат
А Debian има ли apt-get?


Няма грешка'<img'>



32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk -: Nov 18, 2006, 11:59
Цитат (GigaVolt @ Ноември 18 2006,03:56)
Имаше и още едно хубаво сайтче, което за съжаление не си спомням, Дебиан базиран проект за домашна централа.

Човекът се опитва да пусне ISDN PRI. Това не е ще да е домашна инсталация'<img'>

Успех, Asterisk е прекрасно и много мощно приложение.

По-здраво е и от Apache. Не слушай разни умници, дето са се опитвали да правят нещо както си знаят и са си счупили главите в сложността на нещата. Обикновено такива разпространяват глупости като това, че бил бъгав, не ставал за production системи и т.н. Да ги цункаш по главичката такива'<img'>

1. Ползвай Debian.
2. Не слушай какво та разправят разни "специалисти" кое било бъгаво и за какво ставало или не ставало.
3. Чети правилната документация.
4. Зареди се с търпение'<img'>

Между другото, поддържам sarge backports на по-новите версии, така че да не се налага dist-upgrade към testing/unstable. Пакетите са достъпни тук.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk -: Nov 18, 2006, 00:17
Значи, драйверът не е libpri. Това не е драйвер. Драйверът е от zaptel пакета и се казва wcte11xp. Както можеш да се досетиш, само зареждането му не е достатъчно, за да имаш пълноценно работеща система.

На този сайт ще намериш много полезни съвети и примерни конфигурации.

Успех!

Един съвет! Ако си цениш времето и искаш наистина да постигнеш сериозни успехи с Asterisk, като постигнеш професионална инсталация, ползвай Debian, само Debian и нищо друго.
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk -: Nov 17, 2006, 20:34
Преди да се захванеш с каквото и да било, трябва да си изясниш основни принципи като медия, сигнализация, протоколи за VoIP сигнализация, RTP и т.н.

Не се сърди, но без да кажеш какви интерфейсни платки ползваш за ISDN, няма как да получиш отговор какви драйвери да ползваш.

А това за ALSA и OSS наистина е много далеч от темата. Разбира се, че не ти трябват и изобщо не играят никаква роля при транскодирането на разговорите, ако такова е необходимо да се прави.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk -: Nov 16, 2006, 19:47
Цитат (BRADATA @ Ноември 16 2006,22:06)
Цитат (gal83 @ Ноември 16 2006,16:53)
Някой може ли да ми инсталира  Asterisk + Billing lifeguard83@abv.bg

Забравил си да пуснеш темата и в БСД раздела.  'B)'

Принципно, точно тази тема няма място в BSD раздела.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk -: Nov 16, 2006, 16:04
Цитат (gal83 @ Ноември 16 2006,18:53)
Някой може ли да ми инсталира  Asterisk + Billing lifeguard83@abv.bg

Може.
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Интервю с former linux hoster... -: Nov 15, 2006, 22:27
Идиотизмът не е на изчезване все още.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Какво слушате сутрин докато се събуждате ? -: Nov 15, 2006, 22:08
Дъщеря ми става в 6.30 за училище и ме буди със саундтрака на Tokyo Drift;)
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Root passwd и графичен режим -: Nov 12, 2006, 08:53
Не е досаден проблем, а добра практика. Научи повече за командата 'su' и не ползвай root login в графичен режим.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptables -: Nov 11, 2006, 22:12
Както виждаш от изхода на командата 'iptables -L -v', това правило нищо не спира. Изобщо, защо го правиш така? Защо не си оправиш първо политиката, пък тогава да редиш правила?
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Да се видим ..... -: Nov 10, 2006, 22:20
Ето тук обучавам хорицата на Linux System & Network Administration. Учим се да работим с iptables'<img'>



42  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Предложения за подобрения в linux-bg.org -: Nov 10, 2006, 22:03
Цитат (yoga @ Ноември 10 2006,22:49)
Лично аз много бих се радвал да имате правописна проверка на български език, което зная , че е много работа , но пък ще ограничи до минимум някои неграмотни послания и ще издигне неимоверно много авторитета на сайта .

Нека да обясня. Проверка на правописа има и тя работи! Това обаче няма нищо общо с грамотното писане. Т. нар. spelcheck, който се прави от софтуер, може само да ти осигури относително спокойствие, че текстът ти не съдържа неправилно написани думи. Примерно, ще ти каже, че такава дума като "неможе" в българския език няма. Това обаче по никакъв начин не ти гарантира, че текстът ти е написан правилно! Може да ти го гарантира само редактор, квалифицирано лице, което денонощно преглежда публикациите и им оправя грешно конструираните изречения, препинателните знаци и т.н. Е, на такова лице трябва да се плаща! Тази работа не е лека и не може да се върши постоянно. Тя струва пари. Правете разлика между автоматична коректура и редактиране. Различни опери са и в практиката е почти невъзможно да срещнете човек, който да ги върши едновременно. Винаги за двете неща си отговарят отделни хора. Това е свързано с естеството на проверката и с това кой за какво гледа и за какво внимава.

Когато имам време и съм на кеф, пооправям някои фрапантни недомислици, обаче постоянен и безвъзмезден ангажимент за това нямате право да искате от никого.

Освен това, неграмотността в Интернет е толкова масова, че не знам какво толкова сте се фиксирали върху Linux-BG. Има портали като Dir.bg, които си имат щатни редактори, и на чиято езикова неграмотност можеш да се смееш по цял ден.

Така че, айде стига с тия неадекватни изисквания за езиков перфекционизъм. Никъде го няма.
43  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Предложения за подобрения в linux-bg.org -: Nov 10, 2006, 11:13
Много хубави предложения има, но мисля, че пак дискусията прерасна в безплодна разправия, която не е по темата. Не е по темата например смяната на името на сайта и на домейна.

Абсолютно е недопустимо дори да се коментира смяна на името на сайта или на домейна! Ако някой още не е разбрал, едно име е много повече от това, което думичките в него означават. Освен пряко значение името има и история. Това какво е "Линукс за българи", за какво се отнася и какво цели, е описано на видно място. Ясно е дефинирано, че порталът не е само за Линук, макар и това да е основният му профил.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Postfix+courier virtual users on debian s 3.1 -: Nov 07, 2006, 20:41
Потърси във форума. Писано е много по този въпрос. Изпрати мейл до адреса на потребителя, на който му дава тази грешка, и ще се оправи.
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Порт 53 е затворен от доставчика -: Nov 07, 2006, 09:52
На всяка глупост започнаха да му викат "фирмена политика". Услугата, която ти предоставят, как е дефинирана? Като достъп до интернет или като www, mail, icq?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 80