Покажи Публикации - GermanecaBG
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 5
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jul 02, 2021, 10:25
Привет приятели!
Днес прочетох много интересна статия, която дава препратка към тази тема.
"Концентрацията на власт, пари и влияние в ръцете на малка група хора е феномен, стар колкото света. Но в случая с техноолигархията самото естество на господството се е променило: сега то е тотално."
Цялата статия може да прочетете ТУК
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Nov 26, 2020, 07:15
Здравейте!
Около тази световна пандемия възникнаха много въпроси и конспирации в обществото. Един от въпросите е, че вирусът е възникнал лабораторно. Аз лично се съмнявам. Повечето хора не разбират в детайли механизма на вирусите и понеже нямат достатъчна научна и точна информация са склонни да мислят, че е изкуствено създаден (манипулиран) вирус. Най-интересното обаче е, че въпреки световния общ спад на икономиката, най-облагодетелствени са ИТ индустрията.
Прави ми впечатление (поне тук в България), че малки групи хора вече започнаха да се събират вкъщи (както преди 10 ноември 1989г.) и почти всичко вече контактува и общува чрез електронни устройства.  Ставаме много зависими от тях, а пък информацията и трафика, който генерират не е ясно къде отива и съхранява. Започваме да се отдалечаваме един от друг, а ние сме социални същества. Та въпроса за страховете от чипирането при ваксинацията е неоснователен, защото ние почти доброволно сме се съгласили да ползваме електронни устройства и вече не можем без тях. Светът е доста сложен и не можем с лека ръка да обобщим и защитим едно твърдение.
3  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Китайците ще ни превземат ;) -: Jan 09, 2020, 16:14


Аз обаче тая една надежда. Никой още не я изкоментирал, затова е лична, моя спекулация. Само мога да се надявам да е истина. Предположението ми е, че генерала може да е станал неудобен вътре в Иран. Въпроса е в това, че беше прекалено силен. А това освен политически врагове, няма, какво друго да донесе. Тогава по стария сценарии Иран-Контри (Южна Америка и Азия в един сценарии е било екзотично дори тогава), ще се вдига пушилка, но нищо няма да се случи. Ако наистина Иран задкулисно е помогнал за отстраняването на техния човек, а Тръмп само приписва заслуги, то ще стане точно така.




Дали САЩ и Иpан не се pазбраха за ликвидирането на Сулеймани и дали не ни вкараха в един холивудски сценарий?

Копирано от https://www.168chasa.bg/article/8053723 © http://www.168chasa.bg


Е ... изкоментираха, твоята "спекулация"  [_]3
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 29, 2019, 16:18
. Единственото, което тези „управители“ могат да управляват е земното, материалното, преходното. То няма никакво значение.

Тук съм почти съгласен, НО...на тези "управители" някои Други или Други същества са им позволили правото да бъдат такива. А те (Другите или неопознаваемите) от какво измерение са и какви цели имат ... е само във фантазиите ни.
Звучи откачено, но вътрешно (може би на ниво интуиция) съм дълбоко убеден, че Вселената не е това, което ние разбираме с петте си сетива.
 [_]3 [_]3 [_]3
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 29, 2019, 08:52
Дали не гледаме в грешна посока и напразно сочим към - Ротшилд, Билдерберги, Вартбург, Рокфелер и други незнайни фамилии.
СветовниТЕ правителства може би са технологичните гиганти, като Facebook, Google.
Цитат:
"Съществува обаче по-дълбок проблем с управлението, който произтича от начина, по който мощните нови услуги и продукти се управляват и контролират. Технологичната индустрия обича да се гордее с иновациите си, но иновациите в управлението са в недостиг. Facebook  често говори за себе си като за страна, сравнявайки огромния размер на своята потребителска база с национално население. Чрез този измерител тя стана най-голямата държава в света някъде през 2015 г. Все още са открити въпросите как да управляваме тази страна и как правилата, които важат в нейния дигитален свят, трябва да се свържат с реалния.
****
 За разлика от усилията на Facebook да изгради нови форми на международно управление, Google междувременно се придържа към убежденията си и се опитва да запази контрола в рамките на компанията.

Когато става въпрос за изкуствения интелект, например, Сундар Пичай наскоро изпрати просто съобщение до правителствата по света: долу ръцете. Докато някои технологични ръководители, като президентът на Microsoft Брад Смит, открито призовават за регулиране - като започнем от системите за изкуствен интелект, които управляват лицевото разпознаване - Пичай заяви, че е по-добре да оставим индустрията на мира.

Същото отношение - че инженерите са най-подходящите хора за контрол на мощните им творения – наскоро беше показано отново, след като Google официално обяви, че е успяла да изгради най-модерния квантов компютър в света. Ако компанията запази изследователското си лидерство в тази област, след десетилетие тя може да се окаже, че контролира изчислителни способности, които далеч надминават тези, на което и да е правителство."

Може би "кучето е заровено там" в частните технологични компании, които имат огромен финасов ресурс?
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Aug 31, 2019, 18:05
Извън темата, но не се въздържах да го споделя. Искам само да уточня, че това е лично мое мнение и виждане и не правя пропаганда* (в лошия смисъл на думата).
"Привърженик съм на идеята, че ЕС трябва да бъде една държава. С една валута, обща армия, обща гранична охрана и обща система за сигурност и правораздаване. И мисля, че САЩ, Китай и Русия нямат интерес това да се случи и правят всичко възможно да усмиват, подиграват и демонизират хората и политиците, които са за по-тясна интеграция на нациите и превръщането им в една мощна единна държава с огромен БВП и конкурентна икономика и наука."


Цялата статия е ТУК
=========
Пропаганда*:  Усилия, системно насочвани към осигуряване на обществена подкрепа за дадено мнение или курс на действие.
=========

В истинския си смисъл пропагандата е напълно легитимна форма на човешка дейност, но думата е силно изопачена.
Всяко общество, независимо дали социално, религиозно или политическо, което си има някакви вярвания и се стреми да ги популяризира чрез изречени или написани думи, практикува пропаганда.

7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jun 08, 2019, 23:13
Копютърът бил усилвател на човешката мисъл.
Обаче бил както усилвател на човешката мъдрост, така и усилвател на човешката Тъпотия. ::)

Намерих интересни (поне за мен) филмчета и статии за Том Кембъл.
"Водещият на "Отвъд ограниченията" Емил Иванов се среща с Том Кембъл! Един изключителен учен-физик, който ще представи своята "Теория на всичко" в изключително интересно и вълнуващо 6-часово интервю с Емил Иванов. Възможно ли е да живеем във виртуална реалност? Какви са доказателствата за това? Как се прилага тази теория в ежедневието ни, в любовта, на работното място? Къде се преплитат физиката, виртуалната реалност и астрологията, дори паранормалните явления? Всички тези, а и още въпроси, ще намерят своя отговор в епизодите на "Отвъд ограниченията"."
Цък
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jun 08, 2019, 23:04
Нещо ИНТЕРЕСНО за Билдербергите!
Явно все пак "излиза" от време на време информация, но доколко е вярна....
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сравнение на Fedora и CentOS, като предимства и недостатъци за Десктоп. -: Apr 14, 2019, 17:59
Благодаря на всички за помощта и ценната информация... [_]3 [_]3 [_]3
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сравнение на Fedora и CentOS, като предимства и недостатъци за Десктоп. -: Apr 14, 2019, 12:37
Във Федора има ли пакетен мениджър, нещо подобно като Синаптик или YaST?
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Apr 09, 2019, 21:22
Ако напишат нещо за торсионните полета, трябва да напишат и как възниква гравитацията и защо действа по различен начин върху физическите обекти. Трябва да обяснят, защо не могат все още да обединят в едно Теория на относителността и Квантовата механика, въпреки, че и двете едновременно функционират във вселената. Да кажат също кога в нашата вселена е възникнало времето... [_]3 [_]3 [_]3
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Mar 21, 2019, 17:17
Това, което ще напиша е лично мое мнение. То разбира се няма да е еднакво с много други и така трябва да бъде!
За @spec1a  [_]3 [_]3 [_]3

   А колко и кои са "Тайните световни правителства" ?

Нямам никаква представа. Но размишлявам така:
1. При население 7 милиарда хомо сапиенс сапиенс, колко тайни организации може да има?
    а) 2
    б) 10
    в) Над 100
Тук бих заложил на отговор "в"
2. Всички ли работят за една кауза или има противопоставяне и сблъсък на интереси? - Тук мисля, че има сблъск на интереси.
3. Само в САЩ и западния свят ли има такива общества? - Не. По цялата територия на планетата има такива общества и те са съставени от хора (без значение на религия или цвят ) с общи интереси. Какъв е този "общ интерес"? - Не знам.

  
Твърдиш,че уроди като представителите на фамилиите Ротшилд,Рокфелер и т.н.
са хуманисти,загрижени за доброто на хората,и промяната им в положителна посока !?!


Мога ли да твърдя за нещо, което не познавам, а само съм чел за него, какво е ТО? - Не. Защото може да съм нарочно въведен в заблуждение от други организации или пък да ми е спестена още по-нелицеприятна информация.

Питам се за още нещо: Нормално ли е за последните 30 години технологиите да са напреднали толкова, че в ръцете си (в едно устройство) да държиш компютър, рулетка, компас, телефон, термометър...и какво ли още не, а в същото това време да мислиш (както и преди 150 години) колко дърва или въглища трябва да имам за да изкарам зимата? Това за мен не е естествено развитие.
Някои по-безвредни за обществото технологии ни се отпускат, а други с които можем да се избием за 2-3 сек. не ни се дават. Ние (човечеството) все още сме като  бебета (е 1-2% изключение) и трябва да бъдем пазени (от по-мъдрите) да не се опарим, изгорим, паднем и т.н.
Защото най-пресен пример е Нова Зеландия. Ако имаме достъп до невъобразима за нас (обикновенните и неморални хора ) технология с която можем във всеки един момент да заличим от лицето на земята цял квартал или град, то не се съмнявайте щяхме сега да бъдем 5-6 милиона населяващи планетата.

Поздрав на всички.  [_]3 [_]3 [_]3
  
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Mar 19, 2019, 10:46
Ако искаме да станем звездни хора, а не боричкащи се двукраки животни за "хляб и свобода", трябва да осъзнаем, че сме ЕДНО. Една от целите на Тайното световно правителство (не е само едно) е да ни направи такива "звездни хора" с разширено съзнание, мислещо по-глобално. Но както се убеждаваме всички, трудно се променя човешкото съзнание. Трябват хилядолетия...
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Mar 19, 2019, 10:34
Прекрасна тема и мноого интересни мнения. Радвам се, че има дискусия.

Специално за @jet и @go_fire  [_]3 [_]3 [_]3
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Mar 07, 2019, 10:13
Това го твърдят хора, които могат да четат Акашата (логовете и сорс кода).

 [_]3 [_]3 [_]3
Страници: [1] 2 3 ... 5