Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 308 309 [310] 311 312 ... 588
4636  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Nov 04, 2017, 05:33
Е как да не е ясно за какво е темата??
Човекът питаше как става Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено
Защото освен тъпата книга която е разрешена за сваляне, другите препратки са само за четене онлайн, а като го знаем на какъв хал му е интернета, той вероятно искаше да ги чете офлайн.

Ъхъ.
4637  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Nov 03, 2017, 21:26
Добре де, извинявам се. Наистина са две. Още като написа първото, се чудя по въпроса дали доказателството на Чуканов на всички константи дали не се дължи именно на това му „случайно“ объркване, което всъщност преформатира вселената по негов вкус. Аз още не съм стигнал до въпросното доказателство.

Отделно, наскоро, съвсем несвързано от друг професор чух, че вселената е във фрактални пропорции и това обяснява константите (пи, ойлер, т.н.) и прави връзката между тях.
4638  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Nov 03, 2017, 19:10
   A go_fire къде се загуби ?
   Пусна кукичката и ... толкоз  ;D

Тук е гофиту̀, тук е. Гледа ви сеира и се насира от яд, че не мо'е се включи в купона, оти на третата минута го налазиха двете типчета, заради които се врътна и ще го няма, докато те са тук. Което е добре Цибер да им носи мед, та да не си ходят.

Иначе темата е пѝрфектна. Осем страници и нито едно мнение по темата. Ама хак да ми е. Като налазвам темите на хората, сега да си покусам от тролщината.

По принцип тази тема ми разкри някои хора, които иначе мислех за свестни. Например не знаех, че Жектора е такъв лицемер. От техническите му мнения бях останал с грешното мнение, че е честен, достоен човек.

Хайде приятни приказки!!!

Гофи м-о-ж-е да го няма, но е винаги наоколо и държи под око, какво става.


п.п. Джет, така и не разбрах, ще ми свършиш ли работа? Така и не получих отговор. Дори за отказ, очаквах отговор. Инструкцията за ОО.о/ЛО е много важна за мен. Мога да потърся и друг, който да напише коментар, но чакам твоето решение. Иначе сериозно пренаписания код е в производствен режим при мен. Даже работя по безмакросна версия, за да видя, колко ще е по-бавна. Реално е готова, начатках я за 15 минути. Основана е на INDIRECT, ADDRESS, VALUE и предполагам, вече си се досетил, ключа от бараката е в TRUNC. Но гърба не е баш сглобен, защото ЛО-то много гърми, като му дам да преизчислява по 10-100-500 хил. реда (за заготовката на гърба). Гъдел един вид. Чакам отговор.


п.п.п. Не бях ПРАВ. Има едно мнение. Наката е написал едно по подтемата три нагоре от мен.
4639  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся Python специалист за пренаписване на програма -: Oct 22, 2017, 13:59
Питайте Ixquick (или Гългъл, ако не ви притеснява) по думичките time tracking. Това е цяла индустрия. Програмистите и администраторите не са единствените работещи на час. А например един час на адвокат е много по-солено удоволствие. Въпроса си е решен от десетилетия.

И да разбира се, че тия програми работят на принципа на вирусите. Няма как да е иначе. Не, че и имитация на дейност (особено щракания с мишката) не е нещо, което се симулира с пет реда код. Ама карай. Който иска да мами, винаги има как.
4640  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 22, 2017, 09:48
За да има храна за теоретиците на заговорите, ето това:

http://web.archive.org/web/20160705030845/http://beinsa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=16:2009-01-09-21-04-49&catid=3:forgotten&Itemid=21

Макар, че, ако Зевс не намине, язък за усилието. Ще иде зян.
4641  Хумор, сатира и забава / Кошче / Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 22, 2017, 09:40
Преди време Наката ме попита, защо да е добре за всички, че нарочно не влизам във форума. Тази тема ще е показно за това. Аз съм носител на вредни идеи, които могат да заразяват неподозиращи невинни.

Питането ми е ясно от заглавието на темата, която си публикувам директно в кошчето, защото става въпрос за най-малкото некоректно действие.

Но защо идеите ми са вредни, ще напиша предисторията на питането. С това ще отговоря на Наката. А който няма интерес, просто да пропусне всичко надолу.

Преди няколко години гледам телевизия. И попадам на ето това предаване:

https://www.youtube.com/watch?v=pYVzJSVtNnU

Тогава сефте (и последно) чух за проф. д-р Кирил Чуканов. Тогава интересно ми беше, че говори от позицията на някакво божество. Всичко му е ясно. Всичко е предопределено. Не, че и аз не съм убеден, че света просто трябва да свърши и няма никаква надежда за него. Но все пак последната умирала последна и все се надявам, някак си да не стане. Нали оптимизма е най-важното човешко качество?

Вчера бях на гости и гледах видео направо от тубата. Обикновено знаете ползвам y-dl за целта. То реално на 3G няма и друг начин. Освен шпионските идиотщини на Гългъл.

Та тубата придобила била напоследък навик сама да ти пуска някакви неща. И взе, че го стори. Пусна ми онова горе. Рекох, чакай пак да го видя.

Този път впечатление ми направи, че твърди, че е доказал всички константи във физиката. Предния път не му обърнах внимание. Преди време някой (Ремо?) беше пуснал пък видеа, че друг български професор е опровергал три от четирите основни парадигми във физиката.

Онова беше предизвикало голям смях. Но този прави обратното. Потвърждава ги.

И се позаинересувах от въпроса. Името му излезе в няколко малко или много маргинални форума. В тях основно се разисква кълбовидната му мълния (която се оказва продължение на по-стари италиански и съветски разработки) и опитите му (доколко успешни?) да получава безплатна (от квантовия свят) енергия, което е поредната голяма революция в науката, която се чака не по-малко време и от квантовите компютри. Даже май повече.

Обаче се оказа, че въпроса, който ме интересува е изложен в поредица от книги (май само първите три от поредицата):

http://www.chukanovenergy.com/books/

Това е една от компаниите на Чуканов и играе роля и на лична страница. Разбира се, че този адрес излиза още на първа страница, като човек запита някоя търсачка за Чуканов.

Сега. Тук има и друг момент. Най-вероятно тези книги са написани на висок, академичен стил. Всички тук знаят, че моите знания по физика не са дори на ученическо ниво. И сигурно нищо няма да разбера от тях. Така, че и да не ги сваля, нищо не губя.

Но във въпросното интервю и друго ми направи впечатление. Чуканов вдига леко булото на своето отношение към божествения свят. Моето отношение по въпроса е известно. В горе посочената връзка има безплатна негова книга (и на български, и на английски) по въпроса. Освен нея има много статии (всички безплатни) и на двата езика, който допълват това му становище и обясняват за страшния съд, края на времената или както искате.

Тези материали смятам да прочета с интерес. И вече ги свалих. Не мисля, че ще са способни да променят собственото ми виждане, но искам да разбера, как той е стигнал до неговото и това може ли да допълни с нещо моето. Сиреч вечните въпроси.

Ей т'ва .



4642  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся Python специалист за пренаписване на програма -: Oct 22, 2017, 09:08
Въх 350 на час ... . Не, че нещо но 50 лв. на час надница е доста прилично. 50х8х20 = 8000 лв. месечно. ;)

Смисъла им е точно да не ти се налага да работиш по осем часа на ден, а например два на два дни.

Винаги съм мислил, че който взима под 50 лв. на час, за какво да е в сферата на компютрите, е някакъв некомпетентен измамник и всъщност са пари на вятъра.
4643  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със свързването към безжична мрежа под Debian Stretch. -: Oct 08, 2017, 17:48
Както съм казвал много пъти, най-любимата ми (и най-ненавиждана) дистрибуция е Tiny. Там има написан един прекрасен инструмент:

http://distro.ibiblio.org/tinycorelinux/8.x/x86/tcz/wifi.tcz

(това си е обикновен архив въпреки името си).

Има разни (очаквани) зависимости като wpa_suplicant (или както се казваше). Това е най-лесния и бърз начин за свързване с безжична мрежа, който съм виждал, не само за конзола.

Иначе по принцип от терминал си е бая мъка да подкараш ръчно безжична мрежа, особено, ако е шифрована и най-вече с wpa 1/2. С wep е малко по-лесно.
4644  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Odoo/OpenERP - Едно много добро и гъвкаво решение! -: Oct 08, 2017, 12:10
Повече от година odoo е адаптирано и работи много добре в съответствие с изискванията на българските закони,за съжаление не остава време да се адаптират дневниците за покупките и продажбите към csv формата, другата причина, е че има директива , която изисква уеднаквяване на форматите за експорт, но уви никой не я прилага у нас. Европейския стандарт е имплементиран в odoo.8-ма версия на odoo е много развита, има си своите бъгове, но те се отстраняват постоянно. Достатъчно гъвкаво решение конкуриращо се на лидерите в областта вижан и сап, в много от случаите ги превъзхожда. Инсталацията е трудоемка работа и не е по силите на сам човек без познания в линукс. Стандартната инсталация е ограничена и е само основа за разширяване. А версията за уиндоус е трагедия, поради факта, че голяма част от енжина на питон не работи с хардуерното ниво на уиндоус. Оценка за функционалността от демо инсталация не може да се направи.

А ве чудя се на теб ли да вярвам или на ППЗДДС. Там подробно е описан форма̀та и не пише нищо за никакви cvs-и. Пише си plain text в code page 1251. Хм, дилемата е трудна. Ще заложа на ППДДС, защото nra.bg досега не ми е отказала да приеме нещо изготвено по него.

Знаеш ли, кое е жалкото? Жалкото е, че аз не съм програмист. Не съм и компютърджия в смисъла на думата. Толкова съм кух, че чак дрънкам. Дрънкам много. Но мога да направя дневници на Емакс, а вие умни, красиви и талантливи млади професионалисти не можете да го направите дори за това извращение Odoo дето е шляпано на Смоко.

Почвам да си мисля някой път, че Виктор е прав¹. Макар да е добре точно той да се скрие, което е и направил. Защото те са известни с много неща. Може и да дават по цели хиляда лева заплати на програмисти, ама Δ може да смята ДДС, a „флагмана“ Склад Pro не може. Пък експорта им е в г'зъ̀. По-добро да не съществуваше.

Познавам хора, които работят на досовското Конто, а после превъвеждат всичко в чудото на напастите. Това е изкупление на много стари грехове. Никой нормален човек не би го сторил. Тъй, че по-добре и ти да се скриеш. Пред такова нещо предпочитам да работя на отвратителната Δ %-¢. Съвсем сериозно.

Изявленията за Навижън и САП ще ги оставя покрай ушите си. Дъртаците в моя край на това казват — момче не се изхвърляй като като чекия на мокър пясък. Щото като кажеш голяма дума, после трябва да я защитиш. А е по-вероятно да ти приседна. Раз~ираш ли?




-----
¹/ Справка предната страница от темата, дала повод за цитираното мнение.






п.п. Признавам си, че ЛЗБ ми липсва. Чувствам се като сираче, че ме няма. Тъжен съм. Но е за доброто на всички.
4645  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да управляваме много сервизи и ресурси на един сървър с Уебмин и Виртуалмин. -: Sep 06, 2017, 16:58
Виждам във времето на отсъствието ми тази тема е почистена, но все още съществува. Това не ме изненадва особено.

Но ме изненадва, че нямам наложен банан от човек, който е в състояние да остави тази тема да я има.  Надявам се да не разбирам, кой е този човек. Защото случайно може да е човек, който уважавам.

Самозабравилия се Бб е все още тук и развращава хората. Ами хубаво. Тогава аз ще си тръгна поне временно, докато той е тук.

Приятно изкарване на всички съфорумци!
4646  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Управление на (задачи), нещо като анкета -: Aug 21, 2017, 06:52
Remo, благодаря за отговора. Изчерпателен и точен, както винаги.

① Питах за софтуера. Да. Защото тук сте такива хора. Но, ако имате наблюдения от други браншове, нямам напротив да споделите. Ако например бяхте счетоводители, нямаше да пиша толкова дълго и щях да питам — как е, слуша ли ви ексела¹?

② Да точно за това дето спомена САП и други, говорих, че всички тези неща са майтап в света на М$. Друг пример от там. Всички знаете и обичате git, svn, cvs, bazaar². Ами в света на М$ това се нарича не контрол на версиите, а life cicle. А това, което върши Git е една толкова малка, направо незначителна и незабележима част от това, което върши тяхното нещо. Извън М$ повечето хора се оплакват, че Git… е прекалено мощен и върши прекалено много.


Хм. Интересен разказ за тоя чат. Значи все пак съществува причина той да съществува? Е поуспокоих се. Помислих, че света се е побъркал.










-----
¹/ Което щеше да е лъжа, защото счетоводителите ползват молив за всичко, включително за организация и процедури;
²/ To май само Гит оцеля. Всичко друго е мъртво.
4647  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Управление на (задачи), нещо като анкета -: Aug 20, 2017, 21:58
Когато най-после Бончо и pgmgm¹ се махнаха от форума, е време да се върнем към обичайното ежедневие. Проблема, по който мислих цял ден е, че си нямаме тема за разговор. Или всички са още ошашавени от бурята и никой не смее да почва тема.

Накрая открих тема за разискване, която мисля (поне аз съм изпуснал), че не сме разисквали. Открих я с помоща на Bradata. В темата на предишното напускане на Бончо е написал Асана (това е нещо индийско, но не къри), като алтернатива на ел. поща.

Стана ми интересно, защото не бях чувал за Asana. Освен това алтернативите на ел. поща (като например jabber) ме интересуват отдавна. Причината е, че пощата е нещо старо и академично², което значи и трудно³.

Е не бях щастлив да науча, че това всъщност не е кадърен и съвременнен аналог на иначе не лошия по идея XMPP, който страда от недъзи подобни на ел. поща, като това, че трябва да си си наел име в някой участък, но в добавка има и други, като това, че е основан на разсипническия XML.

Асана се оказа услуга за разпределение на задачи. Във Википедия има интересна статия за нея, където се казва, че е основана от кадри на Spybook. И нищо чудно, това, което предлага е изцяло в духа на Spybook, всичко да е под наблюдението (а в бъдеще разрешението) на Баткото.

И четейки си въпросната статия се сетих за организацията на работа. Това е нещо, което не съм виждал да обсъждаме.

Сега тук имаме макък, ню-ню проблем. Терминологията в английския език е просто отвратителна, разпиляна и хаотична.

Например под Project managment може да се разбира освен организацията, как да се случи проекта, също така, как е организиран самия код и неговото пренареждане. Даже по-често се разбира второто, което няма общо с първото.

Под task managment всеки, нормален човек ще разбере възможността да видиш списък на изпълняваните процеси на машината си и възможността да им изпращаш стандартизирани сигнали. Никой няма да го тълкува, като разпределение на задачи за изпълнение от даден отдел.

В компаниите, които не са от ИТ, наричаме това Help Desk, но в компаниите от ИКТ под това се разбира обикновено място за докладване, документиране и следене процеса по оправяне на грешки. Нещо, което те наричат bug tracking.

Разпределението на задачи се нарича често Issue tracking, но най-често под issue хората от ИКТ разбират настанали или обозрими проблеми, върху, които трябва да се наблегне. Не се разбира процедура (или както те го наричат process) на работа.

И обобщавайки — не е голяма изненада, че хората от ИКТ често ползват същите инструменти за процедури, които използват за решаване на проблеми, докладване или заявки. Хаоса се увеличава от това, че не само организацията има специфика, но и вътре в ИКТ отделно има специализация, където например това, което вършат администраторите, няма нищо общо с вършеното от програмистите. Така едни и същи инструменти се ползват за три коренно различни неща.

Допълнително объркване идва и от това, че под разпределение на задачи много често се разбира планиране и следене за изпълнение на планираното относно реализация на проекти. Което означава, че този термин свършва с реализацията, а последващите действия просто отсъстват. Което пък е обратно на другия случай, когато се разбират само вторите и първите не влизат в сметките.

=*=

Преди да попитам, при вас как се решават организационните въпроси, ще споделя своите наблюдения. Знае се, аз по образование съм икономист, никога не съм вършил нищо свързано с ИКТ и компютрите са ми хоби, а не хляб.

Но поради тази причина, защото не се движа в тези среди, а те са ми интересни, гледам да следя всякакви информационни емисии (включително podcast), всякакви събития (от които има налични публично записи) и обсъждания в Интернет по множество въпроси.

Както казах не бях чувал за Asana. Няма и откъде. Asana е типичен представител на враговете на свободата. Но разбирайки, какво представлява (поне по описание) веднага взех да се досещам за това, което масово се използва у нас за целта.

Първото, може би еднакво разпространено с второто е Trello. Не знам точно нищо за него. Чувал съм го хиляди пъти. Мисля, че е писано на Ruby.  Не знам платено ли, безплатно ли е, какво е, освен, че е противния html, css, js.

Второто, което съм чувал наравно с първото е — Jira. За него вече съм сигурен, че е платено. Услуга е. Слушал съм обсъждания и отдавна ми се е загнездил въпрос, за който ще спомена след малко.

Slack. Противно на всякаква логика, не става въпрос за Слакуер⁴. Това е някакъв нов и много модерен chat. Абсурдното е, че е платен. Още по-невероятното е, че е скъп. Но невъзможното е, че има огромна потребителска маса и съответно печалби. Защо това се случва нямам ни най-малка представа. Бях същисан да разбера, че освен за чат, се използва за организация. Бивайки чат, очевидно тази организация ще да е много първобитна.

в небългарски компании, в които обаче са попадали българи съм чувал за използване на инструментите на Github за проследяване на буболечки от платените планове (които били евтини). Учудването ми беше в това, че са успели да научат хората от управата да работят с тези чисто технически инструменти.

=*=

Споменах, че в мен се загнездиха въпроси, когато чух за Jira. Jira е първия организационен инструмент за компютърджии, за който разбрах⁵.

Тогава си помислих. Е добре. Линус и съратниците му създадоха едно движение. Джижението им беше, че всичко, което се използва от кйомпютърджии трябва да е непременно с отворен код, те да знаят как работи и да го променят (споделено) според нуждите си.

Как така се случи, че управленските инструменти не отговарят на този почин?

Възможностите, които заподозрях са две. Първата е, че програмистите просто не се интересуват от написването на подобни инструменти, смятайки ги (правилно в техния случай) за излишни. Второто, което си помислих е, че колкото и добронамерени да са програмистите, те си остават работници, а управата никога не слуша и не взема мнение от работници. Малкото изключения водят до фалити.

=*=

Та те така. Втория въпрос е по-скоро философски и за проява на творческа мисъл. Е ли съм прав в наблюдението си, че се използват предимно несвободни инструменти за целта? И каква е причината за това?

Но основния въпрос е — какво се използва в организацията дето сте. Или, ако поради някакви причини не желаете да отговорите, какво се е използвало в предишни компании, в които сте били, независимо дали са транс-национални или по-дребни. Но все пак това уточнение в мащаба, би било от полза. Имена на конкретни компании не са от значение, защото тук не правим техен анализ, а анализ на практиките.


п.п. Благодаря на тези, отделили време да прочетат написаното!







-----
¹/ Само на мен ли ми е странно име съчетаващо Постгрес и МССЯЛ? Или си е в реда на нещата името му да е сбъркано, като него самия?

²/ Което означава просто и логично. Може да се управлява с кратки команди по telnet;

³/ Трудността идва от това, че е нещо централизирано и зависимо от некоректни партньори. А те всички са такива. Ето по-подробни примери, макар да не ми е това темата:

• Писмата се предават в явен вид в стар, което означава несигурен протокол. Зависим си от десетки частни компании по пътя на писмото, които не, като да не му правят копие;

• Трябва да имаш статичен адрес. До такъв много рядко домашни потребители имат достъп. Статичния адрес освен това е сигурен начин да бъдеш намерен и репресиран от държавни органи и могъщи ТНК;

• Твоя доставчик на свързаност трябва да изпълни (по своя воля) условия, които рядко предоставя на домашни потребители. Най-малкото това са обратно разпръсване и откриване на вход-изход 22;

• ТНК са се наговорили да унищожат всички независими доставчици на ел. поща. Как става това? Просто отказват да приемат поща от тях. Трябва изричен натиск на техните потребители, за да могат да получават. Близко е до ума, че това все по-малко ще се случва поради общата профанизация на растящото общество в Интернет.  А в бъдеще изобщо ще бъде изключено като възможност.

⁴/ Въпреки, че е фонетично правилно да има и „ъ“ преди края на названието, лингвистично е прието да се изпуска;

⁵/ До този момент не бях чувал за навлизане на управление в процесите, които са строго технически извън обиталищата на свързаните с технологиите на  M$, където всичко, за което пиша в момента е просто пренебрежително нищо пред това, което е при тях от десетилетия.

4648  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Избор на програма ,която напомня -: Aug 19, 2017, 14:06
В първата част беше разовора, някъде около 40-та минута. Сиреч след средата¹.

Иначе Вим и Емакс са истински операционни системи. Едва ли има нещо, на което да са неспособни. Предимството на Вим е, че има по-добър текстов редактор. Под по-добър разбирам, че се пише по-бързо и удобно. Иначе едва ли има нещо единия да го може, а другия не.

По принцип текстовия редактор на Вим може да се ползва в Емакс (има цели дистрибуции като Spacemacs), но идеята не е добра, защото се омешват два стила на работа.

А Вим има ново разклонение (Neovim), което пък не те ораничава само до Vimscript. Победата там е, че има lua, но не е само тя. Има от Питон през Руби до П4П. Това е малко по-трудно в Емакс. Не е невъзможно, но не е реализирано толкова удобно и страда от известни ограничения.

Обаче и двете програми са стари и това им личи. Особено от към графичната част. Реално поледнато всичко в тия програми е текст, управлява се като текст и се представя като текст. Шаренийки почти няма. Не е невъзможно да се добавят, но не е така елементарна задача, като да го напишеш на EFL, Qt, *TK, CSS/Js.

И двете бивайки отделни ОС, изискват привикване. Понякога може би няма да е кратко. На мен ми отне години. И не съм сигурен, че съм ефективен. А това го чувам дори от гурyта ветерани. Все си мислиш, че нещо не правиш,  както трябва. Има по-добър начин. Като с жените.

Обаче, ако човек посвети (доста) време на някоя от тези двете, те се отплащат многократно. Областите на приложението им са неограничени. Аз например управлявам бази от данни и водя счетоводство. Обмислям да направя web server за собствени нужди. Нещо като личен облак. Между другото, идеята ми е точно въпросните календари, todo-та, agile-и да са основна част от него, че да са ми достъпни от всякъде, освен основното дето се ползват за файлове. За сега си нося Емакс на влашка, ама не е най-удобното. И не може да се ползва от умнофон, не че имам.

Та те така.

п.п. От приказки за Вим и Емакс забрави да кажа, това, което беше по темата. Въпросния todoist беше споменат от Джоук и Стефан, но май и на двамата не е допаднал.



-----
¹/ В страни от темата. Имало било нов podcast. Някой го изрекламира в коментарите. Казва се govori-internet.com. Не съм го слушал още.
4649  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Избор на програма ,която напомня -: Aug 19, 2017, 11:52
И като заговорихме за календари, днес в този на форума е отбелязано първото писмо на Линус, в което говори, че не прави нещо „голямо и професионално като ГНУ“, а „просто хоби за забавление“. И да поддържало само 386 и твърди дискове.

Честито!

п.п. 26 год., ако умея да смятам.
4650  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Избор на програма ,която напомня -: Aug 19, 2017, 11:13
В 88-и Джоук разказваше, че ползва нещо наречено wonder list, което го има за web, android, намацаните, ОС на Бб, не спомена дали го има за ГНУ/Линукс. После със Cтефан проведоха кратък разговор по въпроса. Причината беше, че M$ го били купили това нещо и той се опасяваше да не го развалят в новата версия, която се задавала.

Повече не мога да помогна. Аз ползвам Емакс. Със сигурност има нещо на Vimscript.
Страници: 1 ... 308 309 [310] 311 312 ... 588