Покажи Публикации - tupekc
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One D255E и линукс. -: Jan 27, 2015, 13:25
Ами чета от няколко дена но никъде не намирам конкретна информация кое ядро колко е тежко и кое не е. Намирам само разни дистрибуции дето уж са за нетбуци с интел атом и до там.
Апропо графичната среда, толкова не ми е жизнено важна, колкото пауър мениджъра да си работи както трябва за да издържа лаптопчето повече с едно зареждане на батерията.
Далеч съм от мисълта с 5 команди в конзолата ще си реша проблемите, за това събирам информация как би станало най-безболезнено и с най-малко гимнастики.
Също и коя дистрибуция е подходяща за подобна система.

Това ЛМДЕ с МАТЕ графична среда, ако го сложа по-добре ли би трябвало да се държи машинката?
2  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Acer Aspire One D255E и линукс. -: Jan 27, 2015, 05:57
@jet - по този начин да разбирам, че след като напиша това нещо ще мога от някаква виртуална база данни да си избера друга дистрибуция и да ъпдейтна към нея ли?
Съжалявам за невежеството ми, но за сефте боравя с линукс.

@go_fire - това ЛМДЕ не знам какво означава, относно ейсъра като го купувах го купих втора употреба и ми го връчиха само с уин 7 стартер, а за раздела.. не намерих по-подходящ от раздел "лаптопи".
3  Хардуер за Линукс / Netbooks / Acer Aspire One D255E и линукс. -: Jan 26, 2015, 23:02
Здравейте, пиша тази тема във връзка с горе посочения нетбук, параметрите са му интел атом 1.66гхз N455, 1гб ддр3.
Лаптопчето си беше с windows 7 starter, но в момента е с windows 7 ultimate и Linux Debian 8.0(i686) Cinnamon version 2.2.16, kernel 3.16.0-4-686-pae.

Понеже сефте хващам линукс по-сериозно, а този който е инсталиран в момента не съм го слагал аз. Искам да знам как мога да сменя линукса инсталиран в момента, понеже зареждането става доста мудно, също батерията от 3 часа с предния уиндоус държеше 3 часа, а сега само два.
Огледах разни други дистрибуции мисля си за Убунту минт, или убинту нетбук едишън.
Не знам само ако направя буут флашка само с ъпдейт на линукса дали ще стане номера или дяла на който е линукса трябва да се форматира и да се инсталира новия.
Също така буут флашката под линукс ли трябва да я направя или може и под уиндоус?

Ако имате други редложения от тези дистрибуции, на които съм се спрял моля предлагайте.

Също бих предпочел графичната среда да е сродна с тази на уиндоус, или поне таск лендата да е долу на екрана а не някъде другаде.

Мисля си и за още нещо евентуално ако е възможно да се размине без преинсталиране на цялата операционна система ами евентуално само ядрото да се замени с по-леко и да се добави някакъв разумен пауър мениджър, с който батерията отново да издържа 3 часа. Но не знам дали ще мога да се справя с ядрото сам без да оплескам нещо.

Благодаря за съветите и отговорите от сега и ако е имало сродна тема съжалявам, че се повтарям.
Страници: [1]