Покажи Публикации - koldo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Невъзможност за интернет връзка -: May 16, 2005, 15:11
Цитат (angie_bg @ Април 22 2005,20:16)
Ако никога не съм имал мрежа под линукс, щях да се насоча към картата. Проблемът е, че понякога имам - понякога не, но никога едновременно и под двете ОС, което ме навежда на мисълта, че КейбълТел не могат да си настроят сървърите или съзнателно не допускат връзка под линукс.

Преди всичко се извинявам за това, което ще напиша.

И как по-точно си мислиш, че ще те ограничат да не ползваш линукс. Айде стига с тези простотии. "Понякога имам понякога не" и как тъй става това, опиши какво имаш в предвид. Най-лесно е да се изкажеш неподготвен.

И само още нещо, в КейбълТел всички важни сървъри са под *nix/linux машини. Смяташ ли че някой ще седне да си играе да ограничава точно клиентите под линукс.
Аман от простотии.

А в Стара Загора интернета отскоро има администратор, досега са администрирали предимно кабелни специалисти.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / IPv6 & IPv4 как да си направя мрежа ? -: Mar 06, 2004, 09:33
Ако все пак прецениш че горното може да ти свърши работа отиваш на този сайт и четеш какво точно ти трябва.:
Freenet6

Извинявай, че така на парче ти отговарям, но това за мен е нещо ново и все нямам време да го погледна как точно става.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / IPv6 & IPv4 как да си направя мрежа ? -: Mar 04, 2004, 22:51
Погледни това, може и да ти свърши работа :
HOWTO Setup an IPv6 Masquerade/NAT Box Under Debian Through IPv4
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian 3r1 - Install -: Nov 08, 2003, 00:30
Съвсем накратко:
За интел картата не би трябвало да имаш проблеми. При инсталацията избираш интел от менюто с модулите.
За 512-те байта - ми копни ги на дискета и после си ги копни в С  от дискетата  ':p'.
За  apt-get си избери сървъра, който се води официален. Излиза при настройката на apt-get.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / point-to-point mejdu dve PC-ta -: Oct 09, 2003, 20:02
Какъв е рутер-а?
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Музикално CD проблем със саунда -: Jul 10, 2003, 21:28
В крайна сметка, проблема се оказа в липсата на кабелчето, което пък се оказа, че го няма навсякъде, та се наложи да си изровя някво старо.
Благодаря за помоща  и се извинявам, че не пробвах всичко преди да попитам.  '<img'>
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Музикално CD проблем със саунда -: Jul 09, 2003, 00:54
Значи, проблема ми е следния:
Имам си конфигурирана звукова карта (интелска вградена). Всички звуци ми се чуват и всичко работи добре докато не пуснах музикално CD. Не излиза звук. Същата карта работи добре под  Windows (да, знам, за бозето, но в момента няма как) и при музикалните CD-та няма проблем.
Ако може някой да ми подскаже малко, ще се радвам много '<img'>
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / usb, cable modem drivers -: Jul 07, 2003, 09:35
Ako stava vapros za modela na Ericsson, pri mene varvi bez problemi, no prez lan kartata. Za USB vaobshte ne sam probval , no ne sam i vidial driveri za modema prez USB-to i ne se seshtam kak stava ottam.
Eto kak sam go nastroil :
w /etc/network/interfaces
sam dobavil:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
posle restart :
/etc/init.d/networking restart

BTW: Az sam s Debian, no mislia che i pri drugite distribucii e po podoben nachin.
9  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / apt-get error eith libpam-modules -: Jul 04, 2003, 14:02
Така, ситуацията е следната: ядро 2.4.18-фабрично, дебиан стабилен ревизия 0. След няколко инсталирани unstables, правя apt-get upgrade, сваля файловете и преди да почне инсталацията им ми се получава следната грешка.
Цитат
E: Internal Error, Could not perform immediate configuration (2) on libpam-modules.

След това, поради тази грешка, спира apache и още няколко неща, които depends на този модул.
Пробвах и apt-get dist-upgrade след това, но ефекта е същия
Всичко се тегли от български mirror ftp://ftp.bg.debian.org/debian - едно и също за stable, testing and unstable.
Силно ще се радвам да получа помощ, защото вече доста форуми на английски разгледах и още не съм намерил решение.
Благодаря Ви предварително.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Sep 12, 2002, 21:06
Благодаря на pau4o, за помощта. Успях да реша проблема малко по-ламерски отколкото ми се искаше, но ми трябваше Linux и нямаше как.
Та значи махнах Debian-a и качих RedHat 7.2. За картата избрах SiS 630 /при налична 650/, а за монитор Generic Laptop Display 1024*768 и продължих според препоръките по време на инсталация. И познайте, хоп ...........
пак не стана  ':angry:' . Малко се ядосах, но реших преди да съм направил някоя друга ламерска глупост (имам няколко различни дистрибуции  ':p'  по ръка) да ида на сайта на SiS. Mомчетата си имали драйвери за Linux. А така драпнах този за видео картата и следвах инструкциите ( хихи трябваше само да махна разширението на файла и да го презапиша върху текущия такъв във /usr/X11R6/lib/modules/drivers. После пуснах отново Xconfigurator повтаряйки абсолютно същите настройки (карта SiS 630 и Generic Laptop Display 1024*768), но този път избрах за RAMDAC (мисля, че това беше  ':p' ) IBM rgb (autodetected) кликнах на "Don't probe" и като приключих за моя голяма изненада нещото почти проработи. Казвам почти, защото при теста се появи "картина", но после при startx мишката се появи на един черен екран и компютъра като, че ли заспа - от време на време харда пристъргваше и толкова и понеже не трая  ':p' пляс, естествено по ламерски, голямото копче за изключване. Знам, че може да се прецака, но аз все още пробвах системата и приех този риск, защото, както казах "НЯМА ВРЕМЕ"  '<img'> . Включих , изчаках всичките тестове да минат, после startx  и хоп готово. Само не ми се смейте, нямам почти никакъв пряк опит със Линукс, пък и който и да попитах все ми казваше, че не можел да ми помогне.
Та затова реших все пак да напиша какво съм направил, че ако има все пак някой като мен, да се поучи от моите грешки ':p' . Някой друг път ще опиша одисеята при запознаването ми със PostgreSQL  '<img'>
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Aug 29, 2002, 09:49
Виж за монитора не се сетих. Ще пробвам да видя какво ще стане.
Следя подобна тема в Debianhelp и още няма отговори там, освен това свалих някакъв tutorial от сайта на Mobilix и предпочитам да се помъча още малко сам '<img'> и после наистина ще ида в ProSoft, защото те твърдяха, че нямало проблем да се инсталира Linux на този лаптоп.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Aug 29, 2002, 00:17
Аз съм новак в Linux.
Та значи, лаптоп-а е ProSoft Innovator с 14" XGA дисплей.
1.Инсталирах Debian 3.0 с големи мъки, защото последните два реда (най-долните на екрана) не се виждат и общо взето инсталационната процедура я правих няколко пъти, защото:
2.Когато дойде момента да настроя дисплея минавам през менютата и уж всичко е наред, но когата трябва да се стартира Х, ми казва NO DISPLAY FOUND или нещо подобно беше. Преди това указах, че дисплея е LCD, после го сменях няколко пъти на различни типови SVGA, Extended SVGA и още няколко други, без да намеря точно XGA опция. Определих настройките за хоризонталното 60Hz, а за вертикалното избрах най-ниските дадени, защото ги няма описани в документацията.
Може ли някой да ми помогне?
Благодаря предварително  ':p'
Ако това може да помогне на евентуалния желаещ да ми помогне '<img'> преди това инсталирах RedHat7.2 и там нещата са малко по-потребителски ориентирани като за мен, но и там не стана, ползвах XConfigurator. Иначе на другия компютър (настолна система, не лаптоп) му инсталирах RedHat7.2 и ми харесаха нещата, но сега ми се налага да ползвам повечето от времето лаптоп и затова съм толкова любопитен '<img'>
13  Нетехнически теми / Предложения за български проект / BG дистрибуция -: May 14, 2002, 00:28
Хех, малко силно казано - да купуваме всичко свързано с Linux. Няма лошо, но все пак вече има доста добър комерсиален софтуер (като за комерсиален) и отдавна са разяснени предимствата на Свободния софтуер (имам в предвид този с отворен код). Така колкото и да е добре за бизнеса трябва да е ясно, че това което привлича е безплатното, а Linux е такъв за повечето си потребители и не е коректно за едни да е безплатен а за други да е с цена (поне си мисля, че на това му се вика нелоялна конкуренция). Естествено тука думата имат специалистите които отговарят за настройката на системата и си мисля, че е по-добре да имаш такъв специалист отколкото да даваш пари всеки месец или два за поредния ъпгрейд. Както вървят нещата гладът за такива специалисти ще се увеличава, независимо от това дали системата е безплатна и комерсиална. Според мен е по-добре фирмите да оказват подкрепа на програмистите (специалистите, администраторите, дрън-дрън и други), които да развиват Linux системата, която използват в полезна за тях насока, която впоследствие да споделят.

Абе мани, кой го ебе тая работа '<img'>
И аз съм седнал да се обяснявам.
14  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Последните постове - във заглавната страница. -: Apr 26, 2002, 01:01
Нямах това в предвид '<img'>.
Исках да кажа в заглавната страница на сайта не на форума.
Мисълта ми беше, че както ги има в дясната колона на форума последните постове дали няма да бъде удобно да ги има в същия сбит вид и на началната страница на сайта.
Иначе, тъй като се замисля аз тъй и тъй си идвам във форума след като мина през първата страница, ми е все едно.
15  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Последните постове - във заглавната страница. -: Apr 25, 2002, 19:49
Няма ли да е добре последните съобщения във форума да ги има в заглавната страница на сайта?
Страници: [1] 2