Покажи Публикации - theviking87
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Слушалки, вградени колони на лаптоп и ... проблем -: Jan 14, 2009, 17:27
проблема е че като слушам музика се чува от двете едновременно опитвах да ги намалям поотделно но става само слушалките, ползвам мандрива 2009 гном базичках кадето ми видяха очите ама нище да го ....
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Истината за Linux -: Jan 05, 2009, 01:13
Вбесен и тъжен - така се чувствам в момента. Незнам защо всички когато някои ви каже, че Линукс не е лесен вие веднага сте готови да му опонирате и говрите на неразбираем за него език, с цел да го обедите че не е прав. Нали това е идеята на линукс, че той може да се ползва като нормална ОС, от всички и че дори той може да е на родния ви език - да ама само за някои. Може би проблема е в мен, но нещата който успях да си пригодя за мойте нужди се броят на едната ми ръка, и те се свеждат до някакво налучкване със много голям брой преинсталции на Линус, сравнение с на Уиндоус. Истината е че това нещо трябва да се учи и то на разбираем език, за повечето който сам сигурен че е български. Въпроса е как не се намериха няколко доброволци да обеснят на дълго и на широко как става, щом на английски има толкова много кники то поне няколко да бяха преведени - без да броим тези от книжарниците които са по 30-60лв. Искам да ви кажа че истинско Линукс общесво в България скоро няма да има защото ОС не е достъпна за обществото и щом нещата в други държави се получават то проблема е в нас и най-вече в тези който веднъж успяли да се справят с даден проблем след това го забравят и не споделят.


МОЖЕ ДА СИ СЕ РАДВАТЕ НА СВОБОДАТА, НО АКО ПРОДЪЛВАЖАТЕ В ТОЗИ ДУХ ЩЕ СТАНЕТЕ ЗАТВОРЕНА ОБЩНОСТ А НЕ ОТВОРЕНА.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux Mandriva problem -: Dec 31, 2008, 05:32
Ако си с лаптоп може без да искаш да докосваш touchpad и за това да се получава так, при мен лично като играиа CS се получават доста смешни ситуации. :) И аз сам на Mandriva (2009 powerpak) и чесно казано единсвения ми проблем е с тва че звука от вградените колони и слушалките се чуват едновременно. На каква точно версия на Mandriva си?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с PPPOE под Ubuntu/Kubuntu -: Dec 31, 2008, 05:24
Аз преди два дена си пуснах нет-а които ползва pppoe протокол не сам ползвал никви команди и т.н. До колкото разбирам си с Ubunto  което ме навейда на мисалта че си с gnome, мога да ти кажа как се справих аз но вече е доста късно, но утре мога да ти пратиа screenshots. Не сам специалист по команди, редактиране на файлове и.тн. Всичко се се случи само с кликане на мишката и въвждане username i password. За всеки случай провери http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=advices&key=358168583 ,  дрсасни някои майл на theviking87@mail.bg ако те интересува какжо сам правил
5  Преводи / Преводи на документация / Re: Книга за командите на български -: Dec 30, 2008, 00:08

Здравей!

Представи си само обема от информация,който ще трябва да се обработи за да може да се отговори на въпроса ти  -  т.е.  книгата с командите да стане факт!
Чудесна переспектива за екип от съмишленици!

Извадени от контекста на задачата,за която са предназначени,комадите нямат стойност,ако не обесняват какъв ще бъде ефекта от тяхното действие.

Но си намерил си вярната посока ...
Търсиш,откриваш,опитваш,грешиш ... Но не се отказваш!  - (подреждането може да е друго)
Както всички преди теб,които са дръзнали да надникнат в света  на свободния софтуер.
И не са се отказали,защото Линукс никога не те оставя на едно също ниво по отношение на
знанията.Линукс е префектен в спобноста си,да те провокира към самообразование и развитие,защото е създаден с любов към свободата и може да предизвиква такава.

Ето една книга,за съжаление на хартиен носител на издателство   http://www.soft-press.com/     -   Linux в лесни стъпки – последните четри листа са изпълнени само с команди ...

На това място  http://vstoykov.hit.bg/15.html    ще намериш още много неща ...

Извинявай,че ти предлагам неща,които ти отдавна вече,или знаеш,или си видял!

С пожелания за Весели Празници и Щастлива Нова 2009 Година!

Успехи!


Идеята е по принцип с примери и обяснения на дълго и на широ да се обяснява как се бачка с командите, така че всеки заинтересован да не си казва много е трудно - както бях аз преди 1г. Не че вече сам много на вътре но точно това е причината да искам да направия(вим) такова нещо.
6  Преводи / Преводи на документация / Re: Книга за командите на български -: Dec 30, 2008, 00:04
Ами нали предишното ми предложение е в тази насока вече имаме известен напредък със сайта.
http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=33436.0

Всъщност утре сутринта (по-късно тази вечер) ще доразгледам линка, но почти сам сигурен че си мислим за едно и също. Ако е така - да запретваме ракави докато сам в сесия че после идва държавен изпит :)
7  Преводи / Преводи на документация / Книга за командите на български -: Dec 29, 2008, 17:16
Здравейте доста търсих из мрежата книжка в която да е описано как се работи с командите в линукс на български език, но така и не сполучих. Всъщност намирах информация за някои команди но от тук от там, ненамерих нещо което да е събрано на едно а все трябваше да се ровичкам. И ... така де, идеята ми е да си направим такава книга която да е събрала в себеси информация за командите и за това как се работи с тях.

П.С. ако някои знае за наличието на такава книга в е-формат да каже :)  [_]3
Страници: [1]