Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу

Автор Тема: Рашките изпъкняват насрещния план  (Прочетена 58523 пъти)

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #60 -: Mar 06, 2018, 20:40 »
...Аа те китайците нищо не могът сами да измислят. всичкото им е фото копи. Но това не пречи да са заляли света със своите стоки.
тук малко не съм съгласен.. не е само фото копи напр.
- нямат първия влак на магнитна възглавница но имат най-бързия, най-големия и най-дългото трасе
- още имат собствена космическа програма
- още имат собствен стелт самолет

...тооо ако беше толкоз лесно що другите (напр. първооткривателите) не ги направиха тези най-... неща
та според мен не е едно и също да измислиш атомна бомба ама малка - няколко килотона спрямо да направиш най-голямата такава ..от порядъка на ХХ мегатона или гигатон ..даже сега с хиперлупа ще видим може да се окажат и първи
https://www.popsci.com/china-hyperloop
https://qz.com/1066455/china-aims-to-build-a-supersonic-flying-train-that-would-put-elon-musks-hyperloop-to-shame/


Та аз си мисля че (докат света блее встрани и се разсейва с др. 'глупости', войни и пр. - те работят... за себе си естествено) т.е. според мен Китай в момента прави това което БГ правеше навремето с компютрите - не е важно дали копираш или не (добрите разработчици са мързеливите... а и всеки започва от някъде т.е. днешно време никой не почва от 0-та) та те не копират ами да кажем ползват креативно вече известни неща (сегааа... как са докопали хоу-хау-то като е засекретено.. ами хитрички биле сетили се - сами) - важното е че не спират дотам ами работят, отиват напред, подобряват (макар и засега само до.. как да го направим по-голямо ама работят) и както ипреди съм казвал той тоя творческия труд не е като производството (един китаец да открие или подобри нещо и цял Китай печели) ...и ние навремето така с компютрите ама нещо не издържахме на прехода, а Китай издържа - даже май най-голямата им ракета се казваше "големият преход" или "големият път"

П.П. аз още като излезе филма Армагедон се шегувах че няма да дозареждат от стара руска станция с гориво ами ще дозареждат от СТАРА Китайска космическа станция през 2ххх година

П.П.П. Добре предвавам се - нека кажем че е фото-копи но за несериозните неща: играчки и пр. но доколкото чувам САМО за вътрешния пазар ..което донякъде се потвърждава и от моите скромни наблюдения ..за съжаление явно стоките които БГ търговците внасят (най-евтините) са по-скоро от за Китайския вътрешен пазар (по-старите кучета знаят, навремето и у БГ беше така 1-во качество е за износ  на запад, следващото 2-ро, 3-то за СИВ, ... и предпоследно, че даже и брак по някой път е за вътрешния пазар) ..та по моите скромни наблюдения (и от двете страни на Атлантика) едни и същи стоки, праени в Китай на запад се държат доста прилично (изкл. някакъв процент брак който ти бива сменен още в гаранция) докато в БГ...
- имам предвид напр. флашки (вкл. и кингстон) е как па нямам една жива още, а същите марки (след като се изнесох от територията) как па нямам една дето да е сдала багажа още

И да разкажа истински сл. преди бая време в БГ (ехейй нямаше си ССД още) един приятел му дали (за почти без пари според него) нечуваната тогава 128 ГБ флашка (явно тест бед за ССД) ама нещо не му вървяла като хорта не му се четяла и ме викна на помощ... и аз мъчих, въртях, суках нищо не помогна и накрая реших да проверя по серийния номер кой е прозиводител и т.н. ..и тогава научих доста неща за серийните номера (не модел, търгоеска марка и пр.) та те вкл. вътре и регион и завод производтел (че Китай голям) и контролна сума но най интересното бяха 2 букви(или цифри - отдаван беше) накрая - та те означваха Factory Blank т.е. по нашенски БРАК (и такива неща се продават у БГ т.е. предполагам срам го беше да си признае че си я е купил отнякъде и за колко - даже и за 5 лв. да е било, моя познат)

и още един пример от САЩ, роднини подариха на децата  след завръщане от екскурзия до Китай и далечния изток RC-controlled car от тия дето всякак вървят т.е. с големи гуми и да се обърне върви и по-корем (гумите по-гоеми от колата) и нищо не го спира - и китайската се счупи за секунди - още на първото стъпално на стълбите ама те ну испокоиха че не са дали повече от няколко цента/долар-два с батериите (явно е било предпоследно качество за вътрешнияим пазар), но.... понеже децата ревнаха и им купихме после същата но отук (явно 1-во качество, тук вървят за по $50-100 е има и за 20-30 ама в по-малък размер) голяма червена и още се търкаля нейде у мазата ... верно поочукана ама с едни нови батерии и пак ще лети (по стъпалата)

сега видях че и тука ги има за $5, но бас държа че пак са поне малко по-добри от ония за вътрешния им пазар
https://www.google.com/shopping/product/4096802427175800842
спрямо
https://www.bestbuy.com/site/redcat-volcano-18-v2-electric-monster-truck-red/5655309.p

нашата е нещо подобно (червена, с помощно колелце - събира прах в гаража)
https://www.bestbuy.com/site/black-series-thunder-tumbler-remote-controlled-vehicle-red/1242041.p
« Последна редакция: Mar 06, 2018, 21:08 от remotexx »
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #61 -: Mar 06, 2018, 21:06 »
Честно казано, учудвам се, че е останал някой от тези, които могат да разсъждават(4096bit)! С другите да споря не виждам смисъл, а и мненията им прочетох само по диагонал.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #62 -: Mar 06, 2018, 21:14 »
Честно казано, учудвам се, че е останал някой от тези, които могат да разсъждават(4096bit)! С другите да споря не виждам смисъл, а и мненията им прочетох само по диагонал.

Да бе да, като со толкоз велики - колко твои познати (и/ли и ти) карат Волга, Лада, Москвич, бръснат се с рукси ножчета за бръснене и пр.
то инак по вашата куца логика - Я бе най-великите са ама никой не ги знае/търси и пр. то аз знам едни още по-велики само един малък кусур - още не сме ги открили/не сме установили контакт с тях , но... космоца голям, време бол... или пък като с котката на Шрьодингер (ама никой не мое да каже със сигурност има ли я - няма ли я, жива ли е още...)
т.е. ОК най-великите сте (за себе си и по някакви измислени критерии), ама на кой му пука

П.П. Ситуацията сега е (по нещо ми напомня) преди девети ..той бай Тошо се криел (и викал кога ще дойде девети) ама и никой не го и търсел - най великия (ама само в собствените си очи/критерии)

Е го е - съвсем пресен пример, топъл още днескашен
https://offnews.bg/sviat/ruski-transporten-samolet-padna-v-siria-39-dushi-zaginaha-676185.html
как да си го купят ората като той сам се разпада от движение
"Според ведомството няма данни самолетът да е бил обстрелван."
« Последна редакция: Mar 06, 2018, 21:33 от remotexx »
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #63 -: Mar 06, 2018, 21:47 »
Цитат
Да бе да, като со толкоз велики - колко твои познати (и/ли и ти) карат Волга, Лада, Москвич, бръснат се с рукси ножчета за бръснене и пр.

Това е основната, но и най-куца опорна точка :) ! Защо им е да правят продукти с ниска добавена стойност, когато могат да правят оръжия с много по-висока добавена стойност, а евтините неща да си ги купуват от внос! Според статистиката, безработицата в Русия е под санитарния минимум от 5%! При толкоз ниска безработица, няма как да хората да живеят зле, защото има търсене на кадри и фирмите се наддават за качествена работна ръка. Ако си направиш труда да изровиш и други статистики, в първата 5-ца в света са по..... Ивиграция!!!!! Еееее, може и да не Имигрират там от ЕС, ама пък у нас, дори и бежанците не искат да останат!
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #64 -: Mar 06, 2018, 22:15 »
Тези митове за копирането много сме ги чували, а и виждали.
БГ компютрите дето ги крадяхме, бяха пълен ташак.
ИМКО-вците бяха нестабилни, а флопи дисковете ултра ненадежни - едва ли не, сме изпреварили оригинала.
Това го твърдяха хората, които никога не са виждали оригинално Епъл флопи или оригинален АйБиЕм компютър.
А имаше едни работни станции ИЗОТ (Силистренски) бяха пълни рендета.
Сега и хора говорят за Щатите, ама никога даже не са били на екскурзия там (чували са само от руската преса).
Същите тъпни ги чувахме и за родните и руските полупроводници.
Китайския самолетоносач се оаказа модифициран стар руски кораб. Стелт самолета им било досущ копие на Ф35, ама външно, щото вътре не се вижда.
Китайски процесори има само имитации на Интел и АРМ. Когато направят със свои инструкции и своя ОС, тогава да се обадят - тогава и светът ще тръгне да ги копира (ЛОЛ). Когато жълтите настигнат американците, ще видим дали могат нещо повече. Хиперлууп-а ще го имат, кога Мъск си прати инженери там.
Най-големия прогрес ще настане (това вече и него сме го виждали) когато Сцин ДзинПин (няма ли спел чек за тези) стане доживотен диктатор.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #65 -: Mar 07, 2018, 01:30 »
Руските процесори са АРМ. Предполагам знаеш какъв е бизнес модела за този вид процесори!!!!????
Дори и да е 10 пъти по-слаб и ниско енерго ефективане от един МТК, на държавния служител на гишето, дето ще въвежда данни в сървъра като клиент не му трябва повече. Също така и за оръжейните системи, които също използват процесор, ОС и програми. Ти във фирма в която има админ, който наистина си разбира работата и си я върши влизал ли си???? Компютрите не са като в къщи да стават за всичко! Не на празно, още много от тези фирми работят с ОС УинХР! На този компютър има една програма на която работник прави само едно и също нещо, още от времето, когато е купен. На този работник, работата не е да се шляе у фейсо или да зяпа сайтове и друг вид комуникации, а да си върши работата за която е нает! Компютъра не е мулти функционално устройство, а машина с точно предназначение!
Ама, предполагам се досещаш, че след като се произведат първи бройки и се нагласи що-годе производството, от там на сетне следва подобряване на изделията и технологиите! Абе ти, имаш ли си на идея, как изобщо се организира и управлява производство, че да има смисъл да ти ги обяснявам тези неща!!!!???? Тва само у нас го има, всеки дето идея си няма, ама има желание да си троши главата да тръгва без никакъв опит да прави скъпи сложни неща, че и да мечтае за външните пазари, щото за евтините неща имало много конкуренция!!! Масовия случай, китайци и други азиатци започват първо от най-евтините неща и като понатрупат малко опит и технологичност, тогава започват да гледат към производството на по-скъпи стоки!
Нашите компютри едно време си бяха копия на Епъл, но и цената им си беше съобразена с разликата в качествата с Епъл и се продаваха! Не само у нас и в СИВ, а и на западния пазар. Нищо ново под слънцето. Както и Самсунг и Сони правят телефони за над 1000 лева и други правят за 200 лева и има кой да купува и скъпите и евтините.
За първата партида процесори и дъна е важното да усвоят производството им. Характеристиките са съвсем достатъчни за една не малка част от пазара, за която не цената е важна, а това, че технологичните компании, които ги произвеждат чрез различни търговски трикове и несъвместимости те принуждават да подменяш и софтуер и хардуер постоянно без нужда. Хората просто не искат да зависят от чуждите технологични компании!
В нормалните държави и нормалните фирми, когато купуват машина не смятат цената за придобиване каква ще бъде, общите и разходи с поддръжка, производителност и тем подобни за период от 5-10 години! Тогава може да се окаже, че тази машина, която днес 5 пъти по-скъпа от евтиния "еквивалент" може да излезе много по-евтина от евтината!
Много ни бива нас да правим сметката на другите, а нашата си не можем да направим! За това и на руснаците живота след Путин се подобрява и покупателната им възможност расте, а у нас пада.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #66 -: Mar 07, 2018, 01:44 »
........ За новия боен самолет от 5-то поколение СУ-57 най-важното изискване при разработката му е била да няма никакви материали и технологии вложени, които да са внос!!!! За това и самолета е отдавна готов за серийно производство и приемане на въоръжение, но защото поради тази причина е доста по-скъп от СУ-35, който си достатъчно равностоен на прехвалените раптори и Ф-35 и за това продължават да го развиват и не го приемат на въоръжение. Чакат индийците да поръчат, че да му свалят себестойността с по-голямото производство, а те се пазарят кат цигани за С-400 и за СУ-57.
« Последна редакция: Mar 07, 2018, 01:46 от backinblack »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #67 -: Mar 07, 2018, 02:13 »
Първо, случайно си имам малко понятие от производство на полупроводници и изненада - няма нищо общо със шивашкия бизнес.
Като им знаеш бизнес модела на ARM, кое точно е руското в проектирането на тези чипове.
По-нагоре един младеж ни обясняваше с пяна на устата че Раша била номер едно, а ти сега ни обясняваш, че не можели да си направят самолетите без внос на материали.  На всичко отгоре и не можели да си ги позволят (къде се скри колегата с покупателното ГДП).
Апропо руснаците нямат самолет 5Г, имат 4.5Г - всичко друго е в бъдеще време (дайте да дадем).
« Последна редакция: Mar 07, 2018, 02:36 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #68 -: Mar 07, 2018, 03:39 »
Не зная, какво имате против китайците и това, дето произвеждат. Аз съм им най-големия фен.

Не сте ли чували приказката, който плаща, той поръчва музиката. Някой от вас занимавал ли се е почти директно с китайски производител? Едно ще кажа! Там можеш да си поръчаш, каквото поискаш качество. Понеже тук се сравниха цени на китайски колички за децата и от другаде... Ами да, качеството струва повече пари. Но не и толкова, колкото си въобразяват повечето хора. Видях, как евтиното може да е добро, та и по-добро от много западно производство. Говоря, от първа ръка.

Работих преди години за една фирма, която внасяше електрически инструменти от там. И работех в сервиза. На всякакви неща съм се нагледал там. Имаше един специалист, който дойде за някакъв ремонт три-четири пъти. Хвалеше се, че от 35 години се занимавал с такива ( не знайно какви ) работи. И всеки път идваше с потрошена машина. А други хора бачкаха с тях и пари изкарваха. Някои от машините изобщо не идваха за ремонт. Ама изобщо. Имаше един пич, дето си я беше купил едната, щото му се прецакала неговата, а трябвало да довършва нещо за клиент. И понеже евтинка изобщо не я жалил след въпросната поръчка, но му изкарала три години. Хилядарки изкарал с тази машина. Та, както вече казах, на китайците можеш да поръчаш, каквото поискаш качество и ще ти го направят. Нито са неспособни, нито не знаят, какво правят ( т.е. само копирали ).

Разказвал съм тук, как им продавах на тези мойте шефове стоката. Е в магазина се запознах с един, който внасяше също от Китай, но продава в цяла Европа. Продаваше материали. Ходил е в какви ли не заводи и като ми разказваше, направо беше възхитен. Очите му светеха като на малко дете. Та при него общо взето същата работа. И той изискваше качество, защото работеше със западняци. Нито веднъж не са го провалили китайците.

Та нарицателното за нещо калпаво, дето си го имаме тук в България - китайско - не се е появило от никъде, но не са виновни китайците, а тази, дето са поръчвали стоката. Искали са максимална печалба, ето ти максимално евтино.

Не зная, как определяте цяла една нация, че не могат това, не могат онова. Могат. Навсякъде по света има способни и кадърни хора. Има един проблем при нас в момента, дето си говорим. Гледаме нещата от нашата си гледна точка. На потребители. В онази фирма, дето работех, аз също не съм говорил с китайците. Случваше се през човек. Аз му казвах на него, той говореше с тях и им обясняваше, какво искам. Нещо друго също ще кажа за китайците. Шефовете ми, дето директно работех с тях, собствениците на фирмата, съм ги питал, как се правят нещата изобщо, щото целия свят търгува с тях, а те ми викат: ами договаряш се с тях и така. И след въпроса ми, ако има проблеми, пред кой предявяваш претенциите си, щото това е на другия край на планетата, пък и не им зная съда там, как функционира изобщо? Отговорът беше много прост и много ме изненада. Мойте шефове не подписвали договор, а всичко било устни договорки. С производителя. Ако има проблеми, пробват да ги решат по телефона, ако продължат проблемите, търсят си друг производител. И онези спазваха договорките, щото губят клиент. Не ги интересува колко си голям и каква част от продукцията им купуваш. Конкуренцията е жестока и никой не си позволява да губи клиенти. А и са по-почтени хора. Което е основното в случая, това да е възможно. Не е като да няма проблеми. Виждал съм им невярващия поглед на моите шефчета и реакциите им на незнайно какви неволи, щото не ми се отчитаха за проблемите си, но после се оправяха нещата. По телефона или с имейли. И докато съм на тяхна територия в момента да кажа и друго. Ако искате двуцифрен милионен бизнес, когато ви тръгне, не го оставяйте на самотек или само да го поглеждате. Всеки ден трябва да сте първи на работа и последни да си тръгвате. Въпросните ми шефове работеха най-много от всички. И имаше защо.

В момента няма нито един бизнес, който ако му се отвори шанс, да пропусне да се намърда на китайския пазар. Няма такъв. Включително финансов. За мен това говори достатъчно. Аз мисля да науча китайски при първа възможност.

А относно, колко ниска е цената за вътрешния и външният им пазар... За цени също имам представа, щото съм виждал документите в онази фирмичка. На колко се купува от Китайците. И ми е ясно едно. Всички западни производители, които не са фалирали, не им се е случило по една единствена причина. Алчността на търговците. Каквото и да внасяш от Китай, го пускаш на цена, по-ниска от тази с която е свикнал пазара, за да дойдат клиенти и при теб, пък ако може и само при теб. Няма значение, колко евтино можеш да продаваш. Натоварваш цената толкова, колкото пазарът може да понесе. Това е. Ако продаваш с нормална надценка... Може и никой да не ти купи, щото никой няма да повярва, колко е евтино и поради тази причина ще си мисли, че продаваш пълен боклук. Ще направя една бърза сметка... Ако моите шефове продаваха с нормална надценка, а също и крайния търговец после, щяхте да можете да си купите бормашина 500W за под десет лева. Хубава. И като казвам хубава, наистина такава. Повярвайте ми, имам опит в преценката, а и такава имам у дома. Не е мръднала. Дори не ми се е налагало да си ползвам деветстотин ватовата.

Дерат ни кожите по всички направления. Да си знаете  ;D Вече като влизам в магазина и като зная, как се образуват цени тук... Понякога ме хваща яд на всичко.
Търгувал съм със западняци и западните им стоки и съм бил щастлив, ако мога да сложа петнадесет процента над покупната ми цена. Но тук вече говоря чисто за търговия, която няма нищо общо  с производителя, не знайно колко далеч. Какво видях покрай това обаче. Никой не се интелесува, от къде идва стоката. Повярвайте ми, никой! Всеки гледа да му е изгодно на джоба, а като си я получи, да е доволен за качеството, за което си е дал парите. Някакво съответствие да има. Няма такова нещо като геополитика, което го мъдрим тук. Всичко е борба за пазари и движение на пари. А в днешния свят парите са мощ и власт. Китай върти страшно много пари. Ама страшно. Истината е една. Зпадния свят почти няма какво да предложи вече. Може би единствено финансови операции, щото Лондон и Ню Йорк са все още най-големите финансови центрове на планетката ни. А, може да предложи пазар, за азиатската стока. Дано да е достатъчно! Ха, ха, ха  :D Кого заблуждавам? Много са ми полезни разговорите с вас. Сега осъзнавам и в какво доскоро още западът превъзхождаше изтокът. Военната мощ. Да, ама Китай разработва свое пето поколение изтребители, наред  с всичко останало. Не зная, колко са добри и колко стават за нещо, но факта си е факт. Другия факт е, че производствените мощности на света са там. До голяма степен. Като казвам, че много пари минават през китайските ръце... Ето това правят парите. Интересно ми е, какво ще направи западът, за да спре икономическия натиск на Азия. Както вече казах, западът не е фалирал, защото стоката от азиатските производители се продава на донякъде съпоставими цени с тази на западните. Поради алчните търговци. Но, ако поради някаква причина това се промени, а то ще се промени, неизбежно е, какво става със така превъзнасяния запад? Фалирали фабрики и заводи, безработица, стагнация. Всички яйца на западния свят са в една кошница. Тази на азиатците. Те я носят. Заводите, много основни ресурси. И Тръмп се готви да почва икономическа война с тези, щото вече за истинска не му стиска? Смешник. Това не му е джуджето Садам, дето пробваше да търгува с евро и послужи за назидание. Какво ще се случи, ако китайското правителство реши да национализира заводите? Ще ви кажа. Нищо. Както не се случва нищо и ако сте компания за милиарди и се опитате да предявите претенции пред китайските власти, че китайски производител ви копира не само продукта, но и слага вашата марка на него, за да си го продава. Което се и случи на практика. На китайците просто не им пука. Положението е следното. Китайците могат без нас, но ние без тях, не. Ако нещо сериозно се случи, спре ли изтокът да доставя стоките си, сме живи умрели.
Има си думичка за това. Хидравличен деспотизъм. Основните потребности на хората, като вода, храна, енергия и подслон са съпоставими с това, да им дадеш нещо евтино, без което след време не могат да живеят, защото цялата им култура се опира на това и единственото, което ти трябва за да ги управляваш след това, е заплахата да врътнеш кранчето. Става интересно, ако в допълнение на това, те не могат да направят нищо, за да си го вземат. Дори със сила. Това в момента се случва с Азия и западния свят. Азия се въоръжава и то самостоятелно. Биха ни без бой.

И като сравнявате американски и руски изстребители, не забравяйте военния опит на Русия покрай втората световна война. Спомнете си за Т-34. Целта на руснаците тогава е била само една. Конструкция, позволяваща бързо и евтино производство и максимална възможната ефективност за средствата, с които разполагат. И е имал скорост и маневреност, каквито е нямал никой друг танк. И това е бил най-добрия танк за времето си. Ако някой си мисли, че това е забравено от руснаците много се лъже. Искам да видя, как двадесет f-22 се справят със седемдесет су-35. Защото това е горе-долу съпоставимата бройка като цена. На су-35 му липсва само невидимост, за да е пето поколение изтребител. Превъзхожда всичко по маневреност и скорост.

Нещо последно да добавя. Липсата или ограничението на ресурси не означава, че не си способен да направиш нещо. Не си напъваш мозъка, когато имаш предостатъчно, а когато имаш недостиг. И тогава постигаш по-добри резултати. Показал го е опит с децаа преди много години, на които било казано, че ако успеят да прекосят празна стая, без да докоснат пода, ще получат шоколад. Децата го направили, като използвали захвърлените наблизо въжета и дъски. При следващия опит разполагали с два пъти по-малко материали с които могли да направят нещо. Трябвало им по-малко време, за да намерият решение и прекосили стаята два пъти по-бързо по новият начин. Та руснаците са си научили урока. Също можете да видите потвърждение на това и в една Германия. За да разберете, защо в момента са такава икономика и такава индустрия, само трябва да си спомните, че след края на ВСВ страната им не е имала нищо. Буквално.

Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #69 -: Mar 07, 2018, 04:27 »
Китайците правят евтино защото се експлоатира труда на милиарди китайци. Дай им нормална заплата и нормални условия на труд и чакай да видиш евтина стока.
А китайските метали са истински л?на, говорил съм с хора в металния бизнес. Когато кйтайците искат да направят нещо по-качествено (например да си направят мост) - търсят стомана задължително внос и проверяват изрично етикетите, защото и те си знят, че тяхната стомана не струва.
Тайната на стоманите е термообработката, а това не се копира на външен вид (този проблем го имат и рашките). Казвам го по повод, че си купих едни бургии - те дори не са закалени, огъват се на ръка. Яд ме е, че не отворих кутията в магазина, да му я начукам в кратуната.
Китайските велосипеди са пълен ташак - металите отново, всичко е огъната ламарина. Болтове, гайки, шайби етц. Пружините изобщо не са пружини и всичко ръждясва.
А да не почвам какви бои се използват за "търговския" вид - химикали отдавна забранени в Европа като опасни и канцерогенни.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #70 -: Mar 07, 2018, 08:16 »
Тези митове за копирането много сме ги чували, а и виждали.
БГ компютрите дето ги крадяхме, бяха пълен ташак.

ИМКО-вците бяха нестабилни, а флопи дисковете ултра ненадежни - едва ли не, сме изпреварили оригинала.

Всъщност, ти на колко години си?

Цитат
Това го твърдяха хората, които никога не са виждали оригинално Епъл флопи или оригинален АйБиЕм компютър.

Съмнявам се, обсесията не прощава.

Цитат
А имаше едни работни станции ИЗОТ (Силистренски) бяха пълни рендета.

Малко повече подробности -- в сравнение с кое бяха рендета? Лично за мен те бяха напълно работоспособни машини.

Цитат
Стелт самолета им било досущ копие на Ф35, ама външно, щото вътре не се вижда.

Хм, както вече казах -- обсесията не прощава. Имаш ли идея F-35 на кой самолет е копие?

Цитат
Китайски процесори има само имитации на Интел и АРМ. Когато направят със свои инструкции и своя ОС, тогава да се обадят - тогава и светът ще тръгне да ги копира (ЛОЛ).

Да си наясно, че причините за съществуването все още на технологията х86 не са технологични, а някакви други? Не мислиш ли, че отдавна е дошло времето за 128 битови процесори? Защо ги няма по магазините? Някаква идея?

Цитат
Когато жълтите настигнат американците, ще видим дали могат нещо повече. Хиперлууп-а ще го имат, кога Мъск си прати инженери там.

Да си наясно случайно, че американците не са първите, които разработват и използват подобни влакове? Знаеш ли кои всъщност са първите? А вторите? Кога предполагаш, че Мъск ще пусне HyperLoop в редовна експлоатация? Например по трасето East Coast -- West Coast? Наемаш ли се да дадеш разумна прогноза?

А и между другото, обсесията е диагноза. За лечение не знам дали има, но виж там, смени си източниците на информация и най-вече започни да мислиш. Самостоятелно за предпочитане.
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #71 -: Mar 07, 2018, 08:47 »
Рашките видяха какъв им беше живота по времето на Елцин, видяха и как Путин им го подобри. След това видяха, че същите тези тъй наречени демократи, не се борят за това как да им се подобри живота, а как да ги върнат във времето та Елцин!

С една много малка добавка. Точно Елцин издигна Путин.  Как тогава Елцин ще е лошият като им подари Путин?

С една също толкова малка подробност -- Елцин прави това не по свое желание, което отговаря на твоя въпрос.
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #72 -: Mar 07, 2018, 08:49 »
Ясене човек, ти влезе с бутонките в темата и Наката почти учтиво се опита да ти каже да кажеш, каквото имаш, а не да ни задаваш очевидни въпроси.

Ами задаването на въпрос също е начин за казване на нещо. Особено ако успееш сам да си отговориш -- тогава целта на питащия е постигната ::)
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #73 -: Mar 07, 2018, 08:52 »
Красота :) Започна флейм. Ако знаеш каква скука беше настанала тук във форума.

Значи да обобщим дотук: Емулацията не е тъпа щото е бавна :o Тотално се обърках.

Явно толкова си можеш.

Но ти е простено де, за да го схванеш това, трябва да мислиш като инженер, а не като програмист ::)
Активен

the lamer's team honourable member

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #74 -: Mar 07, 2018, 10:46 »
Китайците правят евтино защото се експлоатира труда на милиарди китайци. Дай им нормална заплата и нормални условия на труд и чакай да видиш евтина стока.
А китайските метали са истински л?на, говорил съм с хора в металния бизнес. Когато кйтайците искат да направят нещо по-качествено (например да си направят мост) - търсят стомана задължително внос и проверяват изрично етикетите, защото и те си знят, че тяхната стомана не струва.
Тайната на стоманите е термообработката, а това не се копира на външен вид (този проблем го имат и рашките). Казвам го по повод, че си купих едни бургии - те дори не са закалени, огъват се на ръка. Яд ме е, че не отворих кутията в магазина, да му я начукам в кратуната.
Китайските велосипеди са пълен ташак - металите отново, всичко е огъната ламарина. Болтове, гайки, шайби етц. Пружините изобщо не са пружини и всичко ръждясва.
А да не почвам какви бои се използват за "търговския" вид - химикали отдавна забранени в Европа като опасни и канцерогенни.
Заплащането винаги е според стандарта. Експлоатация е, ако питаш хората и по-голямата част ти отговорят, че не са доволни от възнаграждението си.
Същото можеш да кажеш и тук, за България. Ако питаш инвеститора чужденец, защо плаща на българските работници пъти по-малко отколкото на тези в страната от която идва и виж, какво ще ти каже. Такъв е стандарта. А защо е такъв, е отделен въпрос.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
« назад напред »