Автор Тема: Въпроси за Exchange, Gropware, AD и разни простотии дето акъла ми не може да ги.  (Прочетена 2199 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Пълна мъгла непрогледна ми е в главата, че до сега не съм се интересувал изобщо от тези простотии и чета и къде навързвам, къде не смогвам и нещо сложно ми звучи всичко  ??? !

Та, експериментирам със Zentyal и гледам, че има всичко което ми требе, че даже и в повече. Трябва ми интелигентно решение дето веднъж инсталирано и настроено да се управлява в графичен режим без никакви терминали и заклинания за рутер, файлов сървър за уиндоус мрежа, уеб сървър и мейл сървър всичко в едно.
Рутера го пооправих, простото файлово споделяне го разбрах как става, ама има в него и groupware система Zarafa дето ми се ще да я накарам да се синхронизират контактите от смартфона с нея, че гледам в телефоните има връзка с есчейндж профил и би трябвало да сработи, ама до колкото чета разбирам, че за да има ексчейндж сървър трябва компютрите да са в домейн и този сървър да е домейн контролер, а това вече излишно сложно ми изглежда за нуждите на малка от десетина компютъра!
Питам се, дали няма възможност да се нагласи без домейн като в последствие зарафата да се ползва през уеб и да се избегне изобщо и ползването на Аутлук-а!
Идеята е да се ползват контакти, календари, графици и тем подобни онлайн на сървъра и това да се сингронизира със смартфона.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Exchange Server 2000 kam Kmail
Настройка на програми
Spegel 3 2603 Последна публикация Aug 26, 2005, 18:08
от romeo_ninov
Groupware  или Exchange или кой какво ???
Настройка на програми
hafte 13 4957 Последна публикация Jan 16, 2006, 10:04
от hafte
Linux mail server - ms exchange 2003
Хардуерни и софтуерни проблеми
Explisit 2 2738 Последна публикация Nov 30, 2007, 22:01
от Explisit
Microsoft exchange services in Ubuntu
Настройка на програми
madmad 4 2224 Последна публикация Nov 24, 2011, 08:49
от Acho