Автор Тема: Юргенът  (Прочетена 929 пъти)

divak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 830
    • Профил
Юргенът
« -: Jan 05, 2006, 01:14 »
Юргенът(Jurgenus Horrificus) е животно с немски произход. На външен вид изглежда като висок як скандинавец с тъп поглед и педерастично излъчване. Изпитва сексуално влечение към всичко което се движи на 1,2,3 или повече крака.Напада жертвата си изотзад,като предварително дебне продължително време.Изключително бърз и хм...надарен.Много тръдно може да се види преди да е направил атаката си. После е вече късно. Макар че са открити кости от Юрген в пещери от неолита За първи път се появява в легендите на викингите и в разказите на изпатили римски войници.Предполага се че именно нападенията на стадата Юрген са довели до развитието на селищата,оружията и строителството при хората. През 13в. Църквата го обявява за демон и призовава за масовото му изтребване,но резултатите са отчайващи,като почти всички отишли на лов за Юрген се върнали ходейки в полу-шпагат.Конете им също...
През 18 в. Двама англичани успяват да хванат жив екземпляр(не се минало без да си изпатят обаче,но те били добре тренирани от най-малка възраст). Англичаните с епробвали да обучат Юргенът за военни цели,поради изключително високата му способност да всява смут сред редиците на враговете.Но неуспешно.
От 19в. насам съобщенията за видени Юргени намаляват. през 1962 Юргенът е включен в червената книга. Предполага се че това масово изчезване на стадата Юргени се дължи на факта че просто с решили че планетата не им харесва и си заминали.
Все още има няколко екземпляра,които всяват ужас на местата където се предполага че бродят.
Юргенът е оказал голямо влияние върху културата на света,като се среща в редица произведения,народни мъдрости,картини,по някой места още плашат алките с него.
Най известната поема за Юргенът е на анонимният френския поет Жан дьо Пед'л "Юргенът в нощта". Популярни поговорки включват:
"Юрген броди." и "Не се навеждай,защото може Юрген да е зад теб".
Поради изключителната му рядкост в наши дни,не се гледа на сериозно,на този,който твърди че е видял Юрген-въпреки физическите доказателства оставени върху(и във) свидетеля.
Информацията е любезно предоставена от "Юрген рисърч център”

 '<img'>  '<img'>  '<img'>
Активен