Покажи теми - lipa
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Защо администраторите на форума допускат това? -: Mar 19, 2018, 07:56
Разбирам, че много мой  въпроси може да не са на нужното ниво, но съм линукс потребител който търси отговори а намира унижение. На форума има хора, които създават дискомфорт и превръщат темите в безмислени дискусии пълни с обиди на личностно ниво. Аз задох въпрос и темата ми беше успамена, бяха направени опити да ми хакнат компюятара и рутера. Форума в този си вид е безсмислен за новите потребители на линукс, никой не се е родил научен  и всеки е почнал от някъде. Защо се допуска това?
17  Сигурност / Системна Сигурност / Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 10:58
Последно тази сутрин... Снощи съм заспал и съм забравил без да изключа компюятара и какво става. lubuntu 64 не изключва компютара автоматично разбира се, щото му пречат включчените програми... През тва време браузера ми е с открит прозрец - хостинг и о чудо на сутрината са ми изтрити сайтовете.Базите данни са ми премесетени на някъв бекап от преди 100 дни. Освен това когато пиша нещо в гугал ми пише че от моя ip излизат много съмнителни търсения и ме карат да въвеждам капча. Има защитана стена настроене на хоом режим но не е спряла нито една атака. Какво ства защо се случва това? Навсякъде пишат колко бил сигурен линук, но на практика  аз като обикновен потребител не усещам тази сигурност. Не разбирам защо ми се случват такива неща? Незная дорпи какво точно е станало.... Моля за помощ.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Написах нещо в терминала без да съм сигурен -: Mar 12, 2018, 17:11
Исках да си сложа един редактор  за php и изпълних в терминала:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/sublime-text-3
sudo apt-get update && sudo apt-get install sublime-text-installer
Нещо не стана обаче дали нещо не си навредих н6а лубунтото и дали згреших ?
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Обновления от локалния сървър -: Mar 04, 2018, 10:40
Става въпрос за Lubuntu, инсталирах го и мисля да остана на него. Обаче първия ъпдейт не съобразих и го направих от локалния сървър (не българския). До колко е възможно от там да съм изтеглил нещо "гадно" като подарък освен стандартните обновления. Може ли да се разчита на локалните сървъри и възможно ли е там да се вкарват вируси и всякаква нечест в обновленията?
20  Програмиране / Web development / Локален сървър за wordpress -: Mar 02, 2018, 06:09
В последно време се опитвам да правя теми за wordpress,  опитах да си направя лукален сървър  за да не ги качвам на хостинга докато ги разработвам. Сложих си xampp но не ми харесва много, защото няма икона за стартиране постоянно дава грешки.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ellemntari и Gdeby -: Mar 01, 2018, 20:03
Дава ми проблем, инсталацията на пакетите почва, но след като въведа паролата ми пише грешка няма такъв файл...
22  Сигурност / Системна Сигурност / Windows мрежава в линукс минт мате -: Mar 01, 2018, 12:08
Отварям си домашната папка и виждам нещо странно. В раздел мрежи  пише "мрежа windows". Използвам  wi-fi, но това не е мрежата към която съм включен, моята мрежа е с друго име. И в къщи нямам компютри които да работят на windows. Когато се опитам да отворя папката ми изписка:

Не отдалось присоединить местоположение.
Не удалось получить список доступных на сервере ресурсов: Нет такого файла или каталога
Нет такого файла.

Ето снимка:
http://websuper.net/wp-content/uploads/2018/03/2018-03-01-11-53-54.png
23  BSD секция / Системни настройки / Команда SU не работи -: Feb 21, 2018, 08:08
Опитвам се да вляза в терминала с команда SU, но след като въведа паролата ми  изписва: "su: Сбой при проверке подлинности". Каква може да е причината за това нещо ?
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програма за проверка уникалност на текст -: Dec 19, 2017, 11:36
Някой знае ли програма с която може да се проверява текста на уникалност. Нещо като advego но да работи с минт.
25  Програмиране / Общ форум / Как да си сложа windows като втора операционна система след linux mint -: Dec 06, 2017, 21:35
В момента съм на Linux mint mate искам да си сложа windows като втора операционна система без обаче да трия линукс и да имам избор коя опрерациона система да избера. Възможно ли е windows да се постави след като има инсталиран линукс въобще? Моля помогнете.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kdenlive и Open shot постоянни бъгове. - LINUX Mint mate - Моля за помощ -: Dec 06, 2017, 18:54
Kdenlive - Обожавам го този видео редактор но постоянно взе да се бъгва. Както си редактирам видеото се изключва сам по средата на редакцията. Изтрих го и го инсталирах на ново но не помогна. Сега дори не иска да се включи, когато се опитвам да заредя видео  файл за обработка. просто се изключва. Какво да направя че да ми работи нормално.

Кога редактирам постоянно изключва и бъгва. Но все пак мога да правя някаква редакция с 300 зора.

Моля помогнете ми, защо става така? Как да реша проблема?
27  Програмиране / Общ форум / На този форум му липсва търсачка -: Nov 22, 2017, 20:22
Би било много удобно ако форума има търсачка.
28  Сигурност / Системна Сигурност / Нагло влизане в системата linux mint XFSE -: Nov 22, 2017, 20:02
Най-наглото влизане в системата. Зеачи linux mint XFSE 64.  Пуснах си камерата да сваля едно клипче, че да го кача в ютуб. Качих клипчето и пуснах на детето малко детски песнички на ютуб, слушах ме си ... Слушахме си изправям се и по средата на екрана над видео клипа се вижда отворен ноутилос. Викам си някаква грешка нещо се отворил, но докато стигна до компа виждам как се отваря друга папка и тя е папката на флашката.
Е някой знаели как може да стават тези магии, че аз много се стресирах, на компа имам важна информация и не ми се форматира всичко. Та кво да правя сега?
29  Хардуер за Линукс / Сървъри / Искам да направя хостинг сървър -: Sep 22, 2017, 16:00
Здравейте искам да направя хостинг компания. Можете ли да ми кажете нещо по конкретно за интернета, какъв интеренет е най добре да вкарам и колко струва горедолу подобен интернет?
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Спящ режим KDE mint -: Sep 16, 2017, 13:24
Големи проблеми има с пящия режим на минта. Каквито и настроики да задам компа се изключва след 10 минути освен ако въобще не изключа опцията. Някой знае ли как да го оправя?
Страници: 1 [2] 3 4