Покажи Публикации - nslave
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 7
1  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: docker containers -: Авг 11, 2019, 11:57
И аз не съм много в час с тези неща, но последно като съм гледал мисля, че се правеше с wildcard сертификат на host-a и след това монтиране на файловете със сертификатите в контейнера. Това ако не се мъчиш да балансираш каквото и да било де, ами са си отделни неща. Другият вариант, който се сещам е без wildcard, ами всеки контейнер да си има монтирана главната папка на letsencrypt от хоста и да си се грижи сам за обновяването.

Иначе за reverse proxy, често срещам да споменават Traefik, но как точно се използва нямам идея.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Авг 10, 2019, 22:54
Би ли могъл да ми покажеш, кое от тези доказателства е истинско? Защото, според мен всичките са фалшиви. Няма грам достоверност в глупостите показани от гешев-турата.

Идея си нямам кое е истинско и кое фалшиво. Факт е, че първоначално не ми се струваше много правдоподобна версията, че въпрсният е виновен. Но колкото повече време и глупости излизат наяве, все по-убеден ставам, че е замесен по някакъв начин. Съвсем отделен е въпроса така наречените доказателства, колко могат да бъдат използвани за обвинение и присъда. Нямам понятие от тези неща.

Със сигурност не смятам, че е политически заговор за сваляне на правителства.. просто изглежда на детска игра излязла извън контрол и липса на реална преценка за това, което правят въпросните обвиняеми. Което не ги оправдава в действията им обаче.

Честно казано, не се съмнявам и в това, че са си набирали клиенти с предварителна недоговрена атака. Просто твърде много ми звучи като средностатистическият български предприемачески дух. Нищо, че си е най-обикновено изнудване. В тази сфера или си от едната страна или от другата. Такива игри посредата няма.

На мен ми е интересно медиите няма ли да ги позапретнат малко за това показване на линка към данните в ефир.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Авг 09, 2019, 17:29
https://www.vesti.bg/bulgaria/snimki-ot-chat-sred-dokazatelstvata-sreshtu-tad-grup-6098485

Сега се зачетох в телеграм историята и показанията. Честно казано ми звучи като доста повярвали си хора, които малко не могат да разграничат етичното хакерство (предмет на дейността им) и неетичното такова. Да пазиш информацията на клиентите си, въпреки договор, в който е описано, че трябва да се изтрият след края на взаимоотношенията. И не знам защо, но чат историята им ми идва твърде в стил script kiddie... може и да греша де.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 25, 2019, 15:43
А стана ли поне ясно как и откъде са ги пробили за да източат информация, че това нещо ми убягва по новинарските емисии и сайтове?
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: cPanel вдига цените - доста -: Юли 25, 2019, 14:54
Притеснителното в случая е друго. Ако е вярно, че 80% от приходите отиват за лицензионни отчисления, а 20% за всичко останало, то този бизнес трябва и скоро ще бъде закрит. Той е във фактически фалит.
Да, наистина звучи странно, но определено не ме изненадва. Пазара на въпросните услуги доста се промени в последните години. Споделен хостинг не знам за какво точно се ползва освен сайтове визитки.
6  Нетехнически теми / Коментар / Re: cPanel вдига цените - доста -: Юли 25, 2019, 14:40
Поздравления за усилията им да направят алтернатива, но от край време има алтернативи на cPanel, но по една или друга причина хората го предпочитат. Предполагам, че инвеститорите са наясно с това и като истински такива, предпочитат да изкарат някой друг долар. Разбира се доста мирише на монополизиране на пазара, имайки предвид че собственик на cPanel и Plesk е един и същ.

Определено поскъпването е огромно, особено за хостинг компаниите. За крайните потребители ползващи споделен хостинг, предполагам че определено няма да е рентабилно да си наемат човек, който да се справи със задачата без контролен панел, та пак ще им излиза по-евтино и с поскъпването сигурно.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 18, 2019, 20:18
Днес тамън се чудех дали ще постъпят като нормалните хора и да направят страница, в която да може да се провери дали си засегнат от изтичането на информация и взеха, че по радиото казаха, че имали такова намерение.

Чудя се обаче, какви биха могли да бъдат последствията за хората засегнати от този теч. Също така какво трябва да се направи.. да ходим да си сменяме личните карти ли?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 18, 2019, 11:16
A тази изтекла информация къде се подвизава и от къде може да се изтегли, че ми стана интересно какво пише вътре.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 17, 2019, 20:07
Струва ми се, че родната милиция твърде буквално приема израза, че Google знае всичко :D
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 17, 2019, 19:50
Хареса ми как е протекло разследването ;D Намираме файл с някакво потребителско име, търсим в Google, цъкаме върху линк с подобна тематика, случаят решен. Принципно като нищо и да са си намерили правилният човек, но това не прави процеса по-малко смешен :D
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Юли 16, 2019, 16:54
Нещо странно ми съвпаднаха демонстрацията на програмиста на фонтана и това с извличането на данни от НАП.  ::)
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Май 03, 2019, 16:39
В странни времена живеем при положение, че хем сме в бума на информационната революция, хем ми изглежда все едно враждата уповавана на религиозни различия се засилва. Всъщност като нищо да има голяма вина и точно обема от информация и липсата на умение да се отсее кое е вярно и кое не. Другият вариант е да си е просто черта на вида ни, да се сегментираме и да си воюваме.. проблема идва когато вече можем да измислим оръжия с които можем да се самоунищожим :)
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Май 03, 2019, 13:54
Честно казано малко потресен оставам от тази тема :o Аз ли нещо грешно съм разбрал или става дума за това, че жена със забратка, вярваща в различна идея за живота след смъртта, няма място в управлението или всъщност където и да било очевидно?
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Slackware - проблем с Wifi след инсталацията и инсталиране на GRUB -: Апр 03, 2019, 18:56
А каква е в крайна сметка wireless картата, която не работи. Преди време имах проблеми с Broadcom и беше необходимо да се тегли допълнително firmware за нея.

Ако изпълниш lspci и копираш реда с wireless картата си и paste-неш в Google с едно Slackware накрая, като нищо и да ти излезе решението на проблема :)
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: fileserver зад NAT -: Дек 31, 2018, 11:09
Ако през по-голямата част от времето данните ще се ползват в локална мрежа, а достъпа до тях от интернет ще е изключението и аз клоня към решението със smb и някакъв vpn.

Иначе ако решиш да тръгнеш по webdav пътя. Owncloud и Nextcloud са добър вариант за комбинация с този протокол. Не е необходимо да инсталираш приложенията им на станциите за да работят. Можеш да ги закачиш с webdav. Там обаче проблема става друг. Параноика в мен не си позволява все още да отвори owncloud-a да е видим към света. Просто достатъчно мазало съм видял покрай разни web системи, че предпочитам малко неудобство пред това някой да ми организира голямо неудобство :) То зависи и колко ще е важна информацията де.
Страници: [1] 2 3 ... 7