Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 310
1  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 14, 2018, 00:47
Обаче това съвсем не се отнася до съседна Украйна. Макар началото на Киевска Рус да е началото на Русия изобщо, голямата част от Украйна в много дълги периоди не споделя обща съдба с по-голямата си сестра. Например едни триста години е част от Полската република.

Коя точно част от Украйна е била част от полската република?! И каква полска република те бърка преди 300 години? И не бъркаш ли днешна Украйна с онази от 1654 година? Не че няма верни неща в това, което казваш, но както винаги придобитата ти русофобия не ти позволява да си абсолютно прецизен..

За украински народ започва да се говори едва в края на XIX век и то от австроунгарците. Оставям те сам да се сетиш за геополитическите причини за неговото възникване (hint: почти идентични са с „възникването“ на македонския народ).


Мислех да ти отговарям дълго и изчерпателно. После мислех да не ти отговарям изобщо, защото ме питаш в недоверена тема, в която е писал компрометиран събеседник.

Накрая пих три гроздови и ме налегна проблема на Малински. Не мога да се спра.

Ще ти кажа само две лаконични изречения.

Първото е: няма Украйна от 1658, 1058, 1958 и 2358.

Второто е: няма никакви прилики между Украйна и Македония, ако не броим това, че и двете имат 1-2-3 по-големи сестри, с които хич не се долюбват. По-големите сестри ги наричат курви, а те наричат каките си париасници. И всички са прави. Но с това завършват приликите.

п.п. Готов съм на лично да ти обясня всяка дума, която казах, ако не искаш да я приемеш. А и отдавна съм ти обещал семейно посещение, което се отложи.

п.п.п. Отказа от превъзнасяне на осъдително поведение, само, защото произлиза от представител или представители на нация, която може да ти е симпатична инак, не означава, че се страхуваш от същата, а че конкретно тези лица и практики са неприемливи за теб.
2  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 13, 2018, 00:25
Раша, ти нали знаеш, че Вазов е русофил, а Ботев е анархист?

Русофил не е руско-федерациофил. Русофил е да обичаш руснаците, а не държавата им. Аз не харесвам нито една руска държава и нито един руски държавник. Няма особени шансове това да се промени. Всичките им държави са били и са отвратителни. Всичките им държавници са изчадия от най-дълбоките низини на пъкъла. Може би изключение е само онзи, чийто паметник така и не разбираш, какво прави срещу парламента.

След като ти, като българин не разбираш, те приканвам да питаш финландците. И това не е майтап.

Никой не плюе повече на българите от самите българи. А руснаците не са дори в десетката. Май не си чел немска, френска, английска и американска преса, за да видиш, какво пише там за нас. И то е силно смекчено спрямо действителността.

И просто тук ще спра и няма да ти обяснявам повече, защо, ако Русия изчезне, веднага следващото ще са българите.

=*=

Като цяло ми досади страшно. Усилия на вятъра са да ти се каже и най-елементарното. В момента се самообвинявам, че изобщо ти обърнах внимание. Моля драгите съфорумци да ми напомнят да се самобананизирам за половин година, ако пак пиша в тая тема или на този събеседник.
3  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 12, 2018, 23:54
Ще ти предложа нещо. Почети малко Толстой или Достоевски. Послушай малко Чайковси. Вгледай се в някоя картина на Репин. Тогава кажи, че не харесваш блятките. Не преди това.

Не само е възможно Сибир да стане китайски, това обезателно ще се случи. Имам новина. Вече се е случило. И се е случило сигурно от 20 год. Якутия само де юре се води още част от РФ. Но няма да е за никак дълго. Убеден съм, че ще видя в моя живот, а не този на внуците си, когато освен де факто, стане де юре.

Дали това ще доведе до трета световна? Не знам. Дано не. Както всички знаят, третата ще е и последна. Няма да има свят половин час след избухването ѝ. Това ще е и най-кратката война.

Руснаците са в капан и нямат полезни ходове. Нямат нито едно полезно действие. Затова правят, каквото могат.

Дали това ще доведе края на Русия? От де да знам. Надявам се, че няма. Не искам да си представям свят, в който няма „Братя Карамазви“ или „Идиот“. Няма „Война и мир“. Няма „Лебедово езеро“.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталация на Kali Linux -: Сеп 12, 2018, 23:40
И лошото е, че помня потребителското име и паролата навсякъде, където съм регистриран...

Намери се още една причина да ти завиждам. Първата е, че си интелектуалец. Втората е, че все още намираш увлечение в експериментите. Третата е неповторимия ти стил. Още няколко.

А сега и това. Аз пароли не помня. Имам гигабайтни архиви в Трю крипт (true crypt, понастоящем vera), които смятам за ценни, но няма да видя, дорде не видя фебереец омотан във въже. А това няма, как да стане. Значи няма да ги видя.

И въобще още десетки други пароли за, какво ли не. Не мога да ги помня и това си. Заради пустите пароли съм загубил достъп до какво ли не, загубил съм безвъзвратно, каква ли не информация.

Хак да ми е.

Никога повече пароли.
5  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 12, 2018, 22:47
   Така и не успях да разбера защо,след като Хамериканците за толкова
веУики,а руснаците много зле,защо НАСА разчита на руски ракети носители
да извежда астронавтите си в орбита ?
   И защо голяма част от САЩските ракети са с руски двигатели ?
   Някога НАСА извеждаше хора в космоса със свои ракети ,а сега разчитат
на руснаците.Това не е ли регрес (да не кажа деградация) ?
   И нали не искате да кажете,че Хамериканците изобщо не пият алкохол  ;D


Отговора на въпроса ти е отговора, защо хората не харесват Тръмп.

Но все пак да го напиша за около десети път. Американците не, че не могат да произведат двигатели. Не! Половината (ако не повече) световен, научен потенциал се намира в САЩ. И не от вчера.

По-евтино им е да си ги купят. А, ако толкова пък руснаците откажат да продават, винаги могат да си произведат. Но докато има на безценица от РФ, няма смисъл да го правят.

Регрес ли е, че не произвеждат нищо и внасят всичко от КНР???

п.п. Понеже Радо пак се появи, в следващите дни отново ще е невъзможно да си говорим. А след това вероятно и тази тема няма да я има. Но нищо. Винаги можем да си отворим нова.

п.п.п. Да харесваш руснаците, не означава да ги хвалиш там, където няма повод за това и не означава да хулиш американците за неща дето не са виновни.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталация на Kali Linux -: Сеп 12, 2018, 22:40
Някой може ли да ме светне какво да направя?

Мога.
Но в последно време мисля и от тука да бягам (да не чета). Ама наистина.

Заради нас или заради Радо?
7  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 12, 2018, 20:22
Rasha пишеш по много теми едновременно, а аз нямам време да отговарям на всички тях.

Вече ти казах две неща, които ще ти повторя. Четеш твърде много пропаганда. И четеш историята от днешна гледна точка. А тя не се е случила днес.

Бърза подсказака. Като видиш някъде нищо незначещи словосъчетания като например „опорна точка“, то може да си сигурен, че четеш лъжа.

Аз вече споменах, че Русия е на едва хиляда години. За сравнение, ние сме на над две хиляди официална история с името българи, точно по тези земи. Ако включим и други кътчета по света, лесно ги удвояваме.

Само държавата ни е на над 1 300 години. Последната ни държава.

Русия на практика е в юношеските си години. Спомни си, какъв си бил ти тогава. Смятал си, че света започва с теб и се върти около теб. Смятал си, че знаеш всичко. Смятал си, че морето е до колене. Това е Русия. Наивни, нахални дразнители. Но са нашите дразнители. Щем не щем, ще им търпим прищевките.

=*=

За икономиката всички сме на едно мнение, няма, за какво да спорим. Освен може би за причината. Аз написах, защо е така. Русия е населена от крайно деморализирано и немотивирано население. Нищо добро не може да излезе от това. Дори в нашата помийна дупка имаме повече живец.

=*=

Сталин е чудовище, но нека не му приписваме грехове към милионите други, които има. Да утрепал е много народ. Свои народ. Хитлер поне е трепал чужди. Тоя е избивал своите. Пълен психар.

Но Сталин НЕ НИ Е ОКУПИРАЛ и не е създавал македонски народ. Към датата, когато Червената армия стига до балканския полуостров, македонска нация има вече от над тридесет години. Вината за това е наша. Губим въстанието. От там нататък всичко е напразно. Белята е сторена и е необратима. Никой не ни е виновен.

Защо Сталин не ни е окупирал, ще те оставя да се сетиш сам.

Още не си ми отговорил, защо според теб шибаните англета подкрепят Съединението. От този отговор може сам да разсееш много от лъжите, в които сам си повярвал. Разбирам те. Пътя към истината е труден и ако да би ми позволявала съвестта, никога не бих вървял по него. Още повече, че никога няма да бъде извървян. Само изстрадан.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем при дебиан -: Сеп 12, 2018, 19:56
Преди време намерих решение на проблема при дебиан 9.5 ако някои има същия проблем със логове ето го решението влиза се в /var/log/ трият се ръчно логовете на всеки 2 или 3 дни след като се изтрият се
отваря терминала и:

su
sudo password
 
df -h
lsof /var/log
service syslog stop
service syslog start

след изпълнението на тази процедура не е нужен рестарт на компютъра за да отчете освободеното дисково пространство директно показва освободеното дисково пространство.

Извинявам се, ама моя вариант е много по-бърз от това, а ефекта е един и същ. Ти спираш демона, за да освободи дръжките. Аз заобикалям този проблем с echo >.
9  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 12, 2018, 19:50
Още не съм чел останалите коментари, за което се извинявам. Твърде вероятно няма да успея днес.

***


 Русия е родена под български импулс. Руската цивилизация е българска цивилизация до преди само по-малко от два века, когато си става автентична. Това на практика означава, че Русия е наше дете, което става непълнолетно едва наскоро и все още не е влязло в пълнолетие.....................


Ето потвърждение на твоите думи ТУК

Имах предчувствието, че като го кажа, някой ще ми даде връзка точно към това клипче. Тази идея е много трудна за разбиране. На мен ми е трудно да я разбера. Защото става въпрос за любов. Признавам си без бой, че аз не знам, какво е това. Не знам, как се прави. Странно ми е. Но като един „учен“ съвършено точно успявам да видя ефекта на тази идея. Не го разбирам, но го виждам.

=*=

Иначе специално този човечец прави грешката, за която често говоря. Чете историята от гледната точка на нас днешните хора. Прави това, което правят историците. Тезите му са абсурдни. Нямат нищо общо с реалността.

Ако някой наистина желае да се запознае що е това азбука по достъпен начин, то в същата тази туба може да потърси за Ангел Манев и Таньо Танев. Това е най-достъпната материя по въпроса, която съм срещал. Но все пак предупреждавам, че „достъпния“ материал всъщност е много тежка категория езотерика. Не всеки може да я понесе.

Връщайки се към този човечец от интервюто, все пак да му призная нещо. Може да е силно заблуден, но дори той (като българин) интуитивно усеща народната любов към Русия и се опитва да я обясни по един доста достоверен начин. Това, което казва за Русия е много по-близко до истината, отколкото безумията, които говори за азбуките. Азбуките не са нещо материално. Те са идеи. На тях не можем да гледаме като хора от двадесет и първи век.

10  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 12, 2018, 08:15
Spec, ще започна много отдалече, може да идеш направо в края.

Брюс-перенсовия опънат сос роди технократизма в Линукс. Това не е лошо, защото технократи са ни необходими. Трябва някой, който да пише кода. Трябва някой, който да го поддържа. Но страничния ефект на това беше, че се навъдиха хора, които вярват, че ГНУ/Линукс може да е нещо, което да е лишено от идеали.

Поради това, онзи ден Вектормен ме поздрави с празника. Той не знае, какво се е случило на този ден. Знае, какво са му казали. И си мисли, че е нещо комунистическо. Понеже казах добра дума за Русия, реши, че съм комунист. Това е плиткоумното Маккейново поведение. Русия и комунизъм в едно изречение не са факт от 27 години.

А линуксар и комунист са несъвместими понятия. Едното е свобода, другото е диктатура. В условията на развития социализъм, нито ГНУ, още по-малко Линукс щяха да са възможни.

Вярно е, че имаме един комунист във форума. Той е от малкото, които се подписват с истинското си име, а не с прякор, както е прието в Интернет от времето на BBS. Това, че се подписва с истинското си име и че не е активен тук, само показва, че интуитивно усеща, че не е неговото нещо. Пък и сега покрай оная фръцла, вафла Корни, сигурно му се е събрала бая работа.

 =*=

„Линукс за българи“ има две части. Втората е българи. Затова питах Раша за Линукс. Освен, че трябва да е българин, за да разбере амалгамата на този форум, трябва и Линукс да му е близък, а най-добре също ГНУ. Аз говоря много за ГНУ, но съм и силен критик на ФСС.

Критиката ми ще я оставя сега, за да се върна на българското.

Обичам да казвам, че един българин не е българин, ако не е русофил. Смятам това за очеизвадно. Но дали е така? Случая с Раша ме навежда на мисълта, че в нашето общество, не е широко известно, що е това русофилия, то има ли допирни точки с путинофилията и защо някак си сме длъжни да ги харесваме. Нищо не сме длъжни. Дали?

Понеже явно има хора (Раша), които не го схващат, ще се опитам да го обясня. Не сме длъжни да сме русофили, защото през отминалия век и малко руснаците три пъти ни спасяват чисто физически да оцелеем.

Ние не сме предателска нация, защото два пъти сме на страната на немците (вместо руснаците) в световните воини. Предателска нация сме, защото всеки от нас забива нож в гърба на другарчето, но това е друг въпрос.

Ние сме на страната на немците, защото същите немци са единствения ни приятел в тези тежки моменти. Те ни вадят от калта. Те ни помагат. На тях дължим оцеляването си в моментите, когато Русия няма възможност да ни помага. Иронично е, че сега е третия път. Фрау Меркел не е просто една изкуфяла бабичка за нас.

Последното го пише с дебела, червена черта. Но, кой ли ти е отварял учебника по История за пети клас?

Горното значи, че е грешна представата, че трябва да сме русофили, защото са ни спасявали. По същата логика трябва да обичаме и немците. Трудно ще срещнете българин да ги обича. Да ги уважава да. Да му всяват респект да. Но не и да ги обича.

По същата логика, трябва да обичаме и англичаните. Те закрепват съединението. Някой, някога питал ли е, защо англетата изведнъж, за сефте и за последно ни помагат? Раша чакам отговор от теб. Да разбера, ти какво си разбрал за великите сили.

Истината е, че след гърците, англичаните са най-големия ни исторически враг. И те са наш враг, не защото ни мразят. Не ни мразят. Например турците ни поробват пет века и ще ни поробят за още пет, ако им се отдаде случай, но те не са наш враг.

Кое е това, което отличава руснаците от всички други народи? Защо трябва да ги обичаме? Писал съм го стотици пъти. Русия е родена под български импулс. Руската цивилизация е българска цивилизация до преди само по-малко от два века, когато си става автентична. Това на практика означава, че Русия е наше дете, което става непълнолетно едва наскоро и все още не е влязло в пълнолетие.

Човек може ли да се кара със сина си? Може. Може ли да не си говорят? Могат. Може ли дори единия да извърши углавно престъпление спрямо другия? Възможно е.

В любовта тези неща и още стотици са напълно възможни. Това, че някой ти е син, не означава непременно да си съгласен с него или той с теб. Означава, че трябва да го подкрепяш и насърчаваш в трудните моменти. Дори да не иска да те слуша. Дори да е прав, да не те слуша.

=*=

Това мислех да го пропусна, но все пак ще го напиша, защото също е широко разпространяван мит. Русофилията не означава американофобия.

Това е логиката на първите двадесет века след новата ера. Ако имаме две сили, те непременно трябва да са врагове. Прекалено много хора не разбират, че света все пак се променя. Бавно. Но се променя.

Ако продължа със семейните аналогии, то Русия и Америка са две сестри от различни бащи. На пръв поглед нямат нищо общо. Различни са. Но те винаги ще си помагат една на друга. И винаги ще имат особени отношения, каквито нямат с никого другиго.

Могат ли тези отношения да са лоши? Разбира се. Могат ли да се сдобряват? Що за въпрос?

=*=

И след, като тръгнах толкоз отдалеч, какво мислиш Спец, че ще напиша?

Русия не е по-добре от нашата почти прокълната родина. Цифрите са впечатляващи, но реално са смешни за нещо с размерите на РФ.

Два града в РФ са наистина добре. Те са европейски градове. Предлагат европейски възможности. Може би има още няколко, където положението е сравнително по-добро от плачевно.

Всичко останало от тези цифри, никога не влиза в Русия. То е някъде по чудни кътчета по света. Но не е в Русия. Никога не е влизало там и никога няма да влезе.

Случая с Бояришник, за който ни уведоми Раша, е само едно от хилядите потвърждение, колко деградирала, демотивирана и аморализирана е тази нация. За да се промени това, ще трябват много, много столетия.

п.п. Ние също все още сме под защита. Как смяташ? Варшавския договор го няма от десетилетия. Нашата армия щеше да е в окаяно състояние, ако я имаше. Но ние все още сме тук. Странно е, но можеш да попиташ чича си Тръмп, защо сме тук и ще получиш някои доста изненадващи отговори.
11  Програмиране / Общ форум / Re: Какво означава "Изчакайте 2" във форума -: Сеп 11, 2018, 13:57
Означава две минути. Ама къде са се загубили, не знам. Форума се държи странно, откакто беше чистен първия път от Радо.
12  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 10, 2018, 19:26
Забравих най-важното:
украинците са най-близкия народ на рашките, почти са идентични, но и те не ги искат, това за мен говори достатъчно що за стока са.

Чакай да те питам Раша. Ти знаеш ли какво е Линукс? Ползвал ли си го някога? Или се регистрира, само, защото разбра, че от време на време чоплим политика?

Виждам, че доста си чел противоруска пропаганда. Но не достатъчно. Има далеч по-големи „обвинения“. Особено за Освобождението.

Това е полезно. Добре е да се знае, какво мисли врага.

За съжаление си писал доста и това означава значително разяснение. Аз обаче съм семеен и нямам време. Моето време е заето.

Затова ще ти напиша само няколко изречения по последните ти думи.

Украйна е държава на 27 години, но историята изобщо не започва през 1991 год. Там има огромно наслояване, което трябва да се има предвид, когато се разисква, какво и защо се случва днес.

През по-голямата част от хилядолетната си история Русия е под българско, културно влияние. Влиянието на двете Българии започва да намалява едва от цар Петър насам. При него започва западното влияние, което довежда замяната на българското влияние с гръцко. Но кривината на петровите решения, не отменя факта, че Русия цивилизационно произлиза от нас.

Обаче това съвсем не се отнася до съседна Украйна. Макар началото на Киевска Рус да е началото на Русия изобщо, голямата част от Украйна в много дълги периоди не споделя обща съдба с по-голямата си сестра. Например едни триста години е част от Полската република.

Това е твърде показателно. Нека направим бързо сравнение. До Илинден македонците се българеят. Няма нито един македонстващ. Нито един. За под сто години те изградиха нова нация и днес дори не искат да чуят за нас. А всичко дължат на нас. Народите се създават бързо. Много бързо.

Украйна 300 години не е част от руското семейство. И никога повече няма да е.


п.п. В премия да ти кажа нещо, което казвам често. Да се чете история, трябва да се чете, като съвременник на тази история. А не с погледа на днешния човек. Днешния ден е производен на миналия, но в миналия, днешният не е бил.
13  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux за слаб лаптоп,на който се играят игри като LEAGUE OF LEGENDS. -: Сеп 09, 2018, 18:42
Ха познай Италия и Испания (даже и Германия) на чия страна са били във войната, ама не им се е наложило да станат соц. държави.

Така де, ама Чърчил не е обещавал да ги заличи. Всъщност за Германия го обещава и тръгва да изпълнява, ама пак Сталин го възпира. Така се оказва, че, колкото и невероятен сатрап да е, колкото и до свършека на вселената да гние в ада, то ние имаме твърде основателни причини да му целуваме краката.

Няма да го направим. Все пак е чудовище. Но можем да му кажем едно „Благодаря!“.
14  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux за слаб лаптоп,на който се играят игри като LEAGUE OF LEGENDS. -: Сеп 09, 2018, 13:22
   А,днес е 9-ти септември.
Честит празник,другарки и другари  ;D
И,специални поздрави на go_fire  ;D

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/valentin-vatsev-nie-zhiveem-v-epohata-na-zadgrobniya-zhivot-na-bkp.91076

Старо интервю на стар психопат.
15  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: 24 core ARM -: Сеп 09, 2018, 10:09
Жените не ползват ГНУ/Линукс. Повечето ползват BMW. Но тях не ти ги препоръчвам.

п.п. Благодаря за поздрава от другата тема, но това е дата, която не празнувам. Вярно е, че на нея на два пъти се осъществява поредния демократичен преход, но все пак изобщо не симпатизирам на изродите, които го осъществяват на местна почва. Ако си позволя да празнувам този ден, то това директно би ме свързало с тях, което е последното, което желая.
Страници: [1] 2 3 ... 310