Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 326
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 18, 2019, 16:27
Само погледнах връзката, без да я отварям и си рекох: сто процента от всички хора не могат да ги различат. Това е само защото истинска новина може да се появи само по случайност и веднага ще се изгуби между останалите лъжи. Не съм убеден, че изобщо някога е имало истински новини. Не днес, не в античността, някога.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 18, 2019, 10:21
През почивните дни в тази тема става въпрос за три различни неща. Започвам отзад напред.

Това, което се случва с и-фоните не е някаква изненада. Мен ме изненадваше, че успяваха цели 10 години да продават толкова, колкото и Андроид. Това не е ново за тази компания. Същото им се случи и в надпреварата с M$ Windows. Но стана по-бързо. Те произвеждаха всичко сами, а срещу себе си имаха всички останали. Нямаше как да бият. Тук е същото.

Има възможни варианти. Например да последват примера на Ати. Те в един момент видяха, че продават прекалено малко и решиха да продават схемните си набори и на други компании. Така и до днес са в надпреварата с Невидия.

Този сценарии ме съмнява, но е възможен.

Друга възможност е да се повтори историята до следващото голямо нещо след още 20 години, когато пак ще са на върха.

Вероятно ще се случи трето. Ако можех да го прогнозирам, щях да работя за хеджиращ фонд. Но не мога.

=*=

Второто нещо е САЩ. Джет на практика ни казва, че САЩ е световна империя. Че са културо-определящия фактор. И, че са носител на цивилизационния прогрес. С нищо от това, няма как да не се съгласим.

САЩ имат военно присъствие навсякъде, включително в самата Русия. Това не е постигал никой. Докато има военни на САЩ, интересите им ще се пазят с и без долари. Но с долари е по-лесно. Засега има само една военна сила, способна да им противодейства, но няма как да го стори, без самата тя и целия свят да бъдат заличени. Това не виждам, как ще се промени.

Културното и научно развитие пак са с марка САЩ. Да, може да се каже, че те концентрират в себе си световния потенциал. Но това не остава за вътрешна употреба. Те обратно излъчват достиженията навън. Правят концентрация, развиват, разпространяват, а след това може някой да се бие в гърдите, че е продължил делото. Но не и преди да са се случили първите три. Няма изключения.

Последното е и великото дело на САЩ. Това е благотворното им влияние върху всички останали. Има и негативно. Всички го знаем. Те искат всички да са като тях. Няма, как да стане и те все някога ще спрат да опитват.

=*=

Третото е това, за което става въпрос в заглавието. То няма нищо общо със САЩ. Ако да би го имало, то щеше да е наднацианално и нямаше да зависи от моментното състояние на САЩ. И нямаше обезателно да е съставено от американски граждани.

Противно на 4096, не смятам, че го има. Аз също като него ще се повторя. Света е прекалено голям. Може да се постигне с това, което днес е модерно да се нарича „микро-менажиране“. Но това не виждам възможност да се случи, освен по технологичен път. А технологиите не са още там. И от моите тесни възприятия не виждам, как точно ще стигнат.

И това го мисля, поради простата сентенция — всичко се чупи, нищо не е съвършено. Колкото повече технология трупаме, става все по-силно.3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 16, 2019, 20:58
Лично за себе си, имам отговор на въпроса на темата.

Давай, де!
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 16, 2019, 18:21
   Аааааааа,още не са се изказали форумните капацитети  ;D


Кои точно и по кой въпрос? В тази тема са се изказвали всички от този форум, с изключение на Кибер. Изписани са стотици мнения. И са засегнати десетки теми, освен тази от заглавието.

Какво още не се е случило и кой още не се е изказвал???
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 15, 2019, 05:21
Аз също доста често наричам библията парцал. Но това е защото е доста цензурирана. В това отношение корана е малко по-добре. Но пък е по-малко дълбок.

И все пак по-нагоре в темата, Рей каза, че дори така, е останало доста.

Наистина, трудна за четене е библията. И аз съм се пробвал неколкократно. Но не трябва да се чете, както се чете вестник. Ще цитирам най-известното изказване на св. Бернард: трябва да се осъзнае, че в библията няма друго действащо лице, освен Бог.

Сиреч, ако си атеист, библията определено не е твоето нещо. Ако търсиш Бог , там можеш да го откриеш с шепи.

Второстепенно е и изобщо не е интересно, че там се описват някакви исторически събития. Какво сега? Да я обвиним, че евреите са имали практика да прибиват с камъни? Ами те и по-лоши неща са правили. До ден днешен си плащат за тях. И още дълго ще плащат по скъпата тарифа.

=*=

Това с възрастта на Земята е интересно. В темата се споменават Щайнер и Дънов. Една от многото и големите им разлики е в това. Първия дава Земята малко по-стара от библията, втория говори в милиарди години. Между другото и за човечеството говори в милиони години, а учените „само“ сто-двеста хиляди.


=*=

Библията е много добра в ролята си на патерица. Има много начини за това. Повечето са за ментална патерица, аз ще дам един практичен. Когато човек се чуди и не знае, как да постъпи, то отваря произволна страница и чете първия попаднал стих на погледа му. Може и два стиха. Действа безотказно. Действа и на атеисти. За тях простото обяснение няма да са ангели, а необятността на интелекта и подсъзнанието.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 14, 2019, 19:17
А всичко което става на света се случва основно чрез хората (и добро и лошо), тоест няма как някои (на върха) да не са достатъчно наясно с нещата които правят  :P (друг въпрос е дали наистина ще ги огрее  ??? )

Аз имах предвид друго. Това от „неведоми са пътищата Господни“. Сиреч те знаят, че вършат зло. Вършат го напълно преднамерено. Имат и зли цели. Но те не знаят, какъв ще е истинския резултат от многовековните им действия.

Искрено съжалявам хората, които правят осъзнато зло. Те правят алъш-вериш сега за после. Аз не бих търгувал бъдеще срещу настояще. Струва ми се безкрайна глупост. Какво като сега съм добре?

Не съм съгласен, че има две масонски ложи. Според мен има точно толкова, колкото масони има, независимо, колко организации има официално.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 14, 2019, 12:55
Всъщност са си много живи. Само са сменили името си. Имат си цял остров, официално са орден на църквата и дори са член на ООН със специален статут.

Ние тук у нас забравяме, че тампиерите не са други, а кръстоносците дето сме се били не малко срещу тях.

Масонството на теория не би трябвало да произлиза от тях, понеже е бая по-древно. Има сведения още от древния Египет. Силата си в Европа постига благодарение на църквата през готическия и следващите периоди. Това е защото единствено те са владеели геометрията, нещо, което сега се учи в началното училище. И всъщност те създават синдикатите и мафията. Не случайно в някои страни двете думи означават едно и също.

Може би са наследили нещо от кръстоносците, макар да не вярвам те да са знаели нещо, което масоните вече не са знаели. А днес се знае буквално всичко. Друг е въпроса, колко от него е истина.

Не мисля, че някога са се променяли целите на масонството или ще се променят. Не мисля, че самите масони, дори най-високите степени, знаят каква е целта им. Мисля, че я знае само Един, който не е от този свят и Който ръководи всичко. 

На мен реално ми е жал за тях. Разглеждам ги като сбирщина странни, объркани хора.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 14, 2019, 12:12
Не сме чак толкова запознати с тия многобройните евангелиета.

Не сме, защото ги няма. През вековете старателно са унищожавани. Каквото все пак е оцеляло, се намира в библиотеката на Ватикана или при тамплиерите в Малта. И тъй като на практика това е едно и също, няма начин да ги видим до свършека на света.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 14, 2019, 11:13
Тогава пак ще се повтори и потрети....

След което ще започне да ти харесва и ще станеш джендер. Което пък е модерно. Така пак ще имаш успех в живота.


п.п. Не знам, колко хора го знаят, но в първите столетия след Христос са написани над 200 евангелията. От тях в Новия Завет влизат четири, които са силно цензурирани. И са от най-късно написаните. Без това на Йоан, което пък без малко да не влезе. Май са се уплашили от Апокалипсиса. Наистина страшно малко е стигнало до нас. Добре, че има и други учения, от където да си набавяме липсите.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 14, 2019, 10:02
Днес попрочетох за OneCoin. Нападнаха ме някакви мисли.

Първото е, че многократно отправих благодарности към Господ, че ме пази от алчност. Ще се моля, това да не се промени.

Второто беше искрена почуда, колко далеч отива тази пирамида. В този глобализиран свят са успели да направят измама и да превъртят милиарди долари. От тях в самата Ружа са стигнали стотици милиони.

Третото е изчезването ѝ. Плана изглежда гениално прост. Отива до Гърция, от където с кораб отплава на някъде, така, че следите ѝ да се загубят. Най-вероятно е отишла в Италия. Там е сменила самоличността си, след което е отпътувала за някое райско кътче. На нейно място аз бих повторил предпоследната операция втори път. Просто за пълно заличаване на следите. Макар, че, ако решат да я търсят сериозно, ще я открият. Най-малкото тя ще трябва да харчи пари за цялото нещо. А те са проследими. Няма как да си ги държи в брой.

Четвъртото. От дни гледам попаднали ми снимки на д-р Ружа Игнатова. Специалиста каза, че да би му паднала, би я опънал. В статиите пише, че е на 38, но снимките трябва да са правени, когато е на възраст между 34-36. Жена преминаваща и завършваща тридесетте е зряла дупара. На теория трябва да хваща всеки поглед от двадесет годишния хлапак до дъртия дядка.

Ама колкото и да я гледам, се чудя аз ли не съм наред? Не намирам нищо привлекателно в нея. На всичкото отгоре виждам явни белези от неколкократни пластични операции на лицето и липосукции. Изглежда ми просто отвратително и гротескно, както изглежда всеки след пластична операция. Тялото ѝ също е някакво безформено и несъразмерно.

Аз наистина не виждам нещо, което би привлекло кой да е мъж. Разбира се, когато сме загорели, бихме скочили на всяка. Но не разглеждам този сценарии, а нормалния. Вярно, че всеки си има вкус. Ама аз вкуса го разбирам например в диапазоните висока-ниска, пълна-слаба, руса-черна, синеока-черноока, вариации на тема прическа и т.н. Тук не откривам нищо.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 13, 2019, 19:56
Тъй де. Някъде предната страница писах, че повтаряме грешки (преживявания) докато си научим уроците. После Джет уточни, че на изток на това му казват „карма“.

За пореден път съм възхитен, колко е мъдър 4096 за възрастта си. Наистина четенето и на най-великите учители няма никакъв смисъл, ако не го преживееш, ако не се загнезди в теб, така да се каже. Даже има един китаец. Чуан Зъ или нещо такова се казва. И той го твърди. Преведено с мой думи беше нещо като – не чети, а усъвършенствай себе си.

Разбира се, аз съм безкрайно далеч от всичко това. Много съм малък.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 13, 2019, 07:26
Джет аз до сега разправях, че е полуистина, че е слаба ракия, че го чета като клюкарска колонка, а ти ми го препоръчваш?!?
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 12, 2019, 16:10
Официално това е най-дългата тема за екстензията на захаро-амилозния гел.

42 страници в раздел 42 не е нещо, което помним.

===

Румба, противно на очакванията не попаднах на антропософията, следвайки Блаватска. Тя у нас има традиционно много почитатели, но аз не съм бил. Не я разбирам. Странна ми е.

Дори не е и от тубата, където се подвизава Мангуров. Не съм гледал нито едно негово клипче. Стигнах покрай д-р Чилингиров. Той е антропософ. Даже това съм го чел повече, отколкото Дънов. Но го чета като клюкарски вестник.

Реално изтъкнати дъновисти имат особено мнение за антропософията. Набеждават я, че при нея няма усърдна, молитвена и друга духовна практика.

Самия Дънов преживе се е подхилквал на това учение. И е споделял, че автора му дохожда на беседи при него. Въпреки твърденията на щайнеристи, има явни отлики между това и дъновизма. Споменах, че за видни дъновисти е полуистина.

Аз също съм раздвоен по дъновизма. Дънов често противоречи сам на себе си в различни тълкования на едни и същи (предимно библейски) събития. Освен това силно ме смущават твърдения от сорта: учените спорят по произхода на вселената, а аз бях там. Аз съм преди вечността и ще съм след нея. Преживял съм седем голготи. Онзи бой и него оприличава на Голгота. И още много други.

От друга страна, много често попадам на ясни и прости обяснения на сложни (на пръв поглед) неща. Стават ми любими. Дори понякога ги цитирам.

Но пак от последователите му е, че или го приемаш напълно, или не. Неговите неща не се обсъждат. Което пък много прилича на догма.
14  Програмиране / Общ форум / Re: Какво се случва с проекта УСУ?!!! -: Мар 12, 2019, 09:32
Последно виждах Светли преди около година. Какво да ти кажа? Детето му е малко (пети клас). Има много работа. Други, разни житейски промени… И така.

Не се знае кога и дали ще има нова версия. Позагубил е мотивация. Първоначалната цел не постигна пробив.

Ползвай Убунту.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Мар 09, 2019, 11:26
Църква и вяра са различни неща. Едното е земна институция, другото е представа за живота.
Страници: [1] 2 3 ... 326