Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 315
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 08, 2018, 13:35
Нематетериалния капиталист е далеч по-добър от материалния (по-познат като индустриален).

Ле-ле, какви дискусии съм изпуснал, а и сега нямам време да се намеся :'(
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Linux debian wifi проблем... Голямо разочарование -: Ное 04, 2018, 15:08
и мене ме нема и по трите теми

Българска политика — такава тема няма. Политика имат големите страни. Малките нямат.

Български футбол — такава тема няма. У нас няма футбол.

Жени — такава тема няма. Хе-хе. Не, у нас има жени. Дори са повече от мъжете, както навсякъде по света. Но все пак няма тема. Или успяваш да срещнеш своята половинка, или не успяваш. Или след като си я срещнал, успяваш да я спечелиш, или не успяваш. Ако наистина ти е „сродната душа“, шанса да не я свалиш не е голям. Или успяваш да я задържиш, или не успяваш. И с това се изчерпва всичко.

Рабити сърца? И на нас са ни разбивали и ние сме разбивали. Ама и това е в рамките на нормалното. Когато се луташ и не знаеш, какво правиш, не е невероятно многократно да си чупиш главата. Тъй, че всичко си е наред.
3  Програмиране / Общ форум / Re: Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Ное 04, 2018, 12:01
Не казвам, че някой от тези два езика ще изчезне днес или утре. Не казвам дори, че ще се случи и след 200 години. Или пък, че изобщо някога ще изчезнат.

Просто ще бъдат изместени навсякъде, където е възможно. И това всъщност се случва. Изместени са почти навсякъде, като местата дето се употребяват са все по-малко. Целта е ясна и я написах. По-бърза търговия.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 04, 2018, 11:19
Дългът на САЩ е нещо,което не съществува и никога не е съществувало. Ти знаеш ли точно как се похарчва един трилион? Никак. Не е възможно. Това са същите онези екстраполирани числа, за които говорех.

Но независимо от това, десетки пъти сме го казвали (далеч не само аз, аз съм по-скоро последния). Целия дълг на САЩ е в долари. САЩ могат да го върнат точно днес. Но не искат. Това е част от играта.
5  Програмиране / Общ форум / Re: Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Ное 04, 2018, 11:09
Аз съм твърза ЗА, програмирането на контролери да се прави на Асемблер или поне на С. Колкото по-малко излишен код има, толкова по-малко неща могат да се объркат.

Тук малко звучиш като Джон Фънд или като мен, когато казвам, че компютрите упорито вървят в грешна посока. За Джет под това разбирам и телефоните, макар потребителите им да не осъзнават, че това са компютри.

Ще го кажа простичко. Или поне ще се опитам. Преди малко обяснявах за „сгъстеното време“. Това не съм го измислил аз. Това е една всеобща психоза, в която общо взето не вярвам. Искам да видя точно къде Дънов го е казал.

Независимо дали вярвам в този параниоичен страх, той е онагледяващ пример, за това, което се случва. А това, което се случва е, че в днешно време много събития се случват много по-бързо поради научно-техническия прогрес.

Кога до преди 30-40 години е било възможно да дойде стока от Китай за само един месец? С копринените пътища ще става за седмица. А със самолет става за ден-два-три.

Кога е било възможно да се сключи сделка, без страните да са на едно и също географско място с точност до квадратен метър?

Кога е било възможно да преведеш пари за една секунда (макар и не с банковата система)?

Има много неща, които днес стават бързо. И някакви хора се побъркват, че всичко става по-бързо. Е не е всичко, но това е друг въпрос и в предишния коментар писах по него.

Та понеже днес търговията е нещо, което става по-бързо, от когато и да било, точно затова не може да се пише на Асемблер. И точно затова „реденето на блокчета“ съвсем няма да е края на този процес. Търговията трябва да се случва все по-бързо. И докато физически е възможно да бъде забързвана, ще бъде.

Ей затова Асемблер повече няма да е език за контролери. И Ц няма да бъде. И дори Бъзик няма да е, нищо, че Ардуино все още е популярно. А какво ще бъде, дори не можем да си го представим.


п.п. 4096 според Джон, никога не е било по-лесно от днес да се научи Асемблер и днешните асемблери са най-лесните в историята. Ако си успял да научиш Смоку̀ и с това ще успееш. Друг е въпроса, колко точно ще ти е практичен и за какво ще го ползваш. От всичко гореизложено — за нищо.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 04, 2018, 10:49
Не мисля, че бюджетът за каквато и дейност да е, е съществен. Важното е, по какъв начин се използват средствата и ресурсите. Руският T34 e бил евтин за производство, конструктивно по-прост от немските машини и в същото време по-ефикасен в много отношения. Липсата на достатъчно средства, те кара да си по-изобретателен и находчив. Ето сега, ние за два милиарда ще купим някакви самолети, но за тези пари, могат да се купят много по-добри и всеки го знае. Но въпреки това ще го направим. Та, бюджета е нещо относително.

Извинявам се, но това е предпещерно разбиране. За да се случи нещо, трябва ресурс. Какъв ще е този ресурс, точно тук не е от значение. Набавянето на този ресурс в днешно време най-лесно става (а почти винаги няма и друг начин) посредтвом пари. Сиреч трябва да бъде купен. И винаги оперираш в рамките на ресурса, който имаш.

В другата тема хвалех библиотеките на js. Реално това са най-добрите библиотеки за каквото и да било и всички те са свободни и безплатни.

Как се е случило това? На върха с балата пари. Инвестирано е в тях и е инвестирано много милиарди долари. И това не е просто инвестиция в разработчици, които да ги напишат. В библиотеките за js е вкарана толкова много компютърна наука, колкото не е вкарана във всичко останало взето накуп.

=*=

По въпроса за самолетите. Не помня дали не го казах още по време на служебното правителство, когато се появи темата.

Аз не пледирам, какви самолети да се купят. Между другото противно на всеобщото мнение и противно на това, че са рекламирани от един олигофрен, какъвто е Плевнелиев, но все пак F16 са просто отлични самолети, дори и стари.

Аз съм против идеята изобщо да се купуват самолети в една бедна, изтерзана  полу-азиатска, полу-африканска, но все пакк европейска страна.   Едно е номиналната сума,друго е доколко ефективно се изразходват
средствата.В САЩистан военните буквално пилеят парите,има всевъзможни
далавери с надути суми (една малка гайка излиза 10 долара,тоалетни чинии
за по 1500 долара  ;D и т.н.). Това го твърдят сериозни източници в самите САЩ...
Че има корупция и далавери, има. В цял свят има и винаги ще има. Ако има една каца с мед, ти няма ли да бръкнеш в нея? Не ми отговаряй!

Но има и още нещо. Което също идва от източници в САЩ. Ти мислиш ли, че всяка гайка по 10 USD непременно е класическа кражба?

Кражба е, но не всеки път това е поради корупция. Как точно мислиш се финансират всички тайни войни, в които САЩ участва? Знаеш ли, че САЩ уж не са участвали в над 200 войни за последните 50 години? Как мислиш е платено за това? В жюджета на САЩ няма перо — две до три малки войни годишно.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 04, 2018, 08:57
Румба влизаш в още по-философки теми и от мен. Ей така за спорта ще си позволя да не се съглася.

Троянската война. Това е една приказка. В нея гърсите не играят. Бият се едни траки срещу други траки и гърсите са общо взето зрители. Това с коня е действително важно събитие, но не е първото. По-скоро е отвърждаващото правилото. Първото такова събитие (достигнало до нас) е прекосяването на Червено море.

Сиреч ерата на ума не започва с Одисей, тогава е в разцвета си, започва с Моисей. И най-вероятнодори не с него, а с Авраам.

В този смисъл, ние все още сме в ерата на материалния ум и тази ера определено няма да приключи в обозримо, историческо време. Според някой школи в окултизма има още около 6 000 год. Но никой окултист не би си заложил главата за това число. Просто никой не знае.

Така и Френската революция е важно, историческо събитие, но не е прелом. Аристокрацията бива заменена от буржоазията, църквата от науката и културата, но не се осъществява никаква трансформация в човешките отношения. Те си остават едни и същи. Имаме еволюция, но нямаме прелом.

Разбирам, че много хора са уплашени от „сгъстеното време“. Разбирам, че много очакват едва ли не Антихриста да слезе или да е вече слязал. Това дори почти го одобрявам. Това е мисленето — да се свършва вече.

Но за Антихриста от същия този окултизъм се твърди, че има поне още 300 години. И макар да не могат да го гарантират, това означава, че има още време.

Всъщност аз не вярвам, че времето е чак толкова „сгъстено“. Случват се множество събития. За ден се случва, колкото преди 30 години за седмица. Но това е поради достъпа до информация. Днес има неща, които се случват по-бързо.

Може да звучи много пошло, НО ЗА ЕДНО БЕБЕ ТРЯБВАТ ПОНЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦА и то ако вече имаме зачеване.

Сиреч времето може да се „сгъстило“, но някои неща просто трябва да станат. Няма лесно отърваване. Разбирам, че на много хора им тежи. Но това е живота. Живота е изпитание. Той не ни е даден да седим и да бием чекии, а междувремено да се случват хубави неща. Ако нещо не може да го бъде, то е това.
8  Програмиране / Общ форум / Re: Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Ное 04, 2018, 08:13
Цитат
да се премине на model based coding. Какво означава това - редиш едни блокчета подобно на Лего в Simulink - пакет, който е част от MathLab, след това натискаш един бутон и хоп - програмата за контролера, който управлява двигателите на самолета е готова.

Какво е това  model based coding не зная....Обаче симулации на система с някава мат програма e много хубаво нещо и дава много точни резултати. Но би трябвало нещото да е готово, изпроектирано, изтествано и след това да се върти на симулации.

Аз пък случайно зная. Май не съм споменавал публично, но какво пък, безобиден съм като божа кравичка. Та моите синове учат в природо-математическа гимназия.

Там всяко лято се организират лагери на морето с европейско (до) финансиране, където учат точно тези неща. Най-известни са две технологии, едната я спомена Бота.

Винаги съм разглеждал нещото като играчка без никакво практическо приложение. И също съм леко притеснен да чуя, че точно контролери ще се управляват от това. От друга страна днешните контролери са бая мощни и вече не е необходимо да се програмират на Асемблер и дори Ц.

В страни от темата е, но ако питате мен, най-подходящ е Rust. Това е на теория де. Няма никакъв инструментариум, който да е създаден, но езика ми се вижда най-подходящ точно затова освен основното му предназначение, което е почти същото. Все си говорим за минимализъм, висока производителност и намаляване на грешките.

=*=

Връщайки се на темата щом ЕС натиска това да влиза в училищата, то явно много се разчита да бъде някакво бъдеще. Всеки знае, че който успее да пробие в училище, после има стабилно разпространение. Така се е случило с Юникс, така се е случило с Мак, така се опитват да се случи с Хром ОС.

А  от езиците най-известни са случайте с Ц, Паскал и Бъзик.
9  Програмиране / Общ форум / Re: Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Ное 03, 2018, 20:01
Яху мяху гугъл мугъл аск джийвс май ексайт бинг минг и дуксан дукус още търсачки.

Дето е казано - се търсачки деа.

E-e-e от седмици чакам някой да каже за Аск-а. Каза се Алта-та и тя вярно беше най-популярна. Но на запад, като да беше Аск-а.

Евала Ачка. Като дойда пак до Варна, ще те черпя бира  [_]3 [_]3 [_]3
10  Програмиране / Общ форум / Re: Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Ное 03, 2018, 18:52

Кодът по правило се проверява от независим екип/организация, при нас кодът се изпраща в една дъщерна компания в Индия и се тества там.


Е сега аз се притесних.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Linux debian wifi проблем... Голямо разочарование -: Ное 03, 2018, 17:36
Сега се огледах, че се ощипах даже - аз май съм умрял бе - и по трите теми никакъв ме няма.  ;)

Kазвай тема дето си експерт. Иначе относно футбола разбрах, че Литекс-Етро Поле едвам били Локо Пловдив с 1:0. Това го разбрах туко що пред блока. Садихме дръвчета в зелените площи. А бе облагородяваме се.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 03, 2018, 13:31
4096 ти разглеждаш САЩ по начина, който го прави Тръмп.

САЩ не е държава, САЩ е света.

На никой не му пука ще има или няма да има американци и с какъв цвят на кожата ще са. Е добре пука им да има някакви, защото все пак трябва и публика. Какво ще се случва с тези американци, не е интересно на никого.

Това, което говориш наистина се случва. Но зад всеки един от тези факти стои света (сиреч световния капитал). Едно време зад подобните събития стояха империите. Логиката е проста. Създаваш проблеми, за да не бъдат решени никога и винаги да има нужда от теб.

Това представлява световната история от Рим насам. За преди това просто няма достатъчно сведения.

Обаче след края ВСВ няма истински империи. Припомням, че тази война завърши през 1991-ва.

И затова се налага с тази задача да се заеме света. Ами заел се е и както се вижда се  справя повече от успешно. Поради тази причина САЩ ще го има докато има Америка като континент. Той служи просто за една фасада. Или по-скоро трябва да кажа, че служи за една витрина на това, което в действителност вършат и се канят да вършат световните капиталисти.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 03, 2018, 13:18
  И какво е направил в полза на България тариката Любен Беров ?
   
  Кой е този "исторически враг" , ако не Турция ?

  go_fire,да не си се назобал с нещо ,ъъъ, "неправилно"  ;D

Интересно, че тази седмица за втори път ми задават този въпрос.

Ще ти отговоря така. Никога не съм бил дрогиран, но не умея да говоря така, че да ме разберат. Което е хубаво. Ако хората разбираха, какво казвам, нямаше да са щастливи и щяха да са на силни успокоителни.

=*=

Относно другия въпрос. Ще подскажа. Турците са тук от около шест века и ще е цяло щастие, ако устискат още век. Ние сме тук „официално“ от около две хиляди години, а неофициално е възможно винаги да сме присъствали. Имаме държава от малко над 1 300 години. Та през цялото това време наоколо е имало един точно определен народ, известен по-скоро като много дивашки, макар на света да е оставил около две- две и нещо хилядолетна култура. Сиреч заедно с египтяни, китайци, индуси и перси е един от цивилизационно определящите народи.

След края на тяхната цивилизация, цивилизацията става на белия човек. Такава е и до днес.

Сега досети ли се, чия мечта е била и ще бъде да ни изтреби, но са достатъчно малки, слаби и незначителни, че да им се отдаде да го свършат?

Въпрос! Дали пък руснаците не са решили да им направят този подарък? Колко путинофили са готови да се обзаложат за това?
14  Нетехнически теми / Коментар / Re: Знаете ли кои са най-големите/малките държави потребители на Линукс в % -: Ное 03, 2018, 13:09
   Аз не съм от "пуританската фракция".
   А и не се сещам за нейни членове,освен само 1.

   Както се казваше в един стар виц:
Поименно,колега,поименно ...  ;D

Под пуритани разбирах хора, които отговарят само на теми за името на портала и не участват в теми като тази. Най-отявления е Циберцоп.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Ное 03, 2018, 11:11
Така, сега си представи, че в България нямаше партия, която да защитава турските интереси (между другото противно на очакванията ти, тази партия се казва ГЕРБ). Дали пък нямаше да сме втори Кипър? Или по-зле?

И понеже това леко ни изкарва от темата, нека да сме мъничко по-конкретни. Какво би станало, ако го нямаше беровото правителство? А, какво щеше да стане преди само 4-5 години, когато Боко Тиквата падна за сефте?

И пак излизайки от темата. Турция не е наш враг. Турция е била само и единствено наш поробител. И най-вероятно няма да повтори този успех. Но на Балканския полуостров имаме един исторически враг, в чиите планове винаги, винаги е влизало унищожението ни. Тези планове не са спирани нито за секунда (включително по турско) чак до трети ноември (сиреч днес). Какво би станало, ако ги нямаше турците да ги озаптят?
Страници: [1] 2 3 ... 315