Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: emosms в Яну 06, 2010, 12:28



Титла: vmWare workstation 7
Публикувано от: emosms в Яну 06, 2010, 12:28
здр

Инсталирах си vmWare workstation 7
Опитвам се да инсталирам vmWare tools, които би трябвало да са като .iso файл, някъде из инсталацията на програмата или Documents and Settings, обаче такова животно няма..
Къде мога да ги намеря? В сайта на VMware не могат да се свалят като отделен даунлоад.


Титла: Re: vmWare workstation 7
Публикувано от: tyuio в Яну 06, 2010, 13:07
кажи си дистрото на чичко гуугъл и какво искаш и той ще ти отговори убеден съм в това


Титла: Re: vmWare workstation 7
Публикувано от: b2l в Яну 06, 2010, 13:09
//off
...Documents and Settings...
Аз съм със Slackware и от година и половина се опитвам да намеря тази папка, някой може ли да ми помогне?


Титла: Re: vmWare workstation 7
Публикувано от: emosms в Яну 06, 2010, 13:27
кажи си дистрото на чичко гуугъл и какво искаш и той ще ти отговори убеден съм в това
Имам хелп, пдф мануал и така нататъка. Обяснява се много добре как се инсталира при различни guest ОС, така нататъка, САМО НЕ ОБЯСНЯВАТ КЪДЕ са инсталационните за vmWare tools.
Докато инсталира показва че съответните файлове се намират в:
C:\DOCUME~1\emosms\LOCALS~1\Temp\vmware_126277**** (някакъв номер)
Като директорията vmware_******** (с някакъв текущ номер) изчезва след инсталацията, временна е.
Обаче аз я издебнах и от там извадих някакво tools-freebsd-8.1.3.exe (имам виртуално freeBSD), което за съжаление не е vmware-tools.iso файла за който пише в инструкциите.


Титла: Re: vmWare workstation 7
Публикувано от: bog_ara в Яну 06, 2010, 14:50
Опитай https://localhost:8333 или https://127.0.0.1:8333 и там трябва да намериш това което търсиш.  ;)

Преди това обаче трябва да си инсталирал бозата.

Успех!


Титла: Re: vmWare workstation 7
Публикувано от: emosms в Яну 06, 2010, 19:38
Опитай https://localhost:8333 или https://127.0.0.1:8333 и там трябва да намериш това което търсиш.  ;)

Преди това обаче трябва да си инсталирал бозата.

Успех!
инсталирал съм "нещо", но няма никакъв сървър там, че да работи localhost
иначе ги намерих tools  ;D
повече време и по малко нерви иска