Автор Тема: Back Track 5  (Прочетена 2938 пъти)

darkhunt3r

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
Back Track 5
« -: Apr 19, 2012, 14:36 »
Здравейте туко що си инсталирах горе посочената операционна система, но имам малък проблем... Да спомена, че преди съм ползвал Ubuntu (10.04 и 11.xx)... Впрочем проблема ми е , че до сега не съм ползвал back track-а и до колкото знам си прилича много на Ubuntu ( все пак са от еднакви производители) , Та проблема ми е ,че като отвора Chrome или Mozilla и като вляза в някой сайт който и да е и като се движа на горе на доло и ми сече ( абсолютно същото както при Windows XP когато няма видео драйвъри... ) Надявам се да ми помогнете лаптопа ми е Fujitsu Siemens Amilo la1703, В един сайт на Via намерихя накъкви драйвъри, но немога да ги инсталирам разархивирам ги и давам команда да зареди vinstall_ubuntu(името на файла) , но ми показва грешка, че е не успешно и трябва да рестартирам лаптопа... Иначе пробвах да ги преинсталирам и стана ( с файла от драйвърите ) после рестартирах и не можеше да продължа така че ги инсталирах пак от менюто преди startx и тръгна, но пак сече... Надявам се да ми помогнете и сажелявам ако не е мястото на темата тук, защото Backtrack е към линукс :)

Edit: Нямам и абсолютно никакъв звук ( пробва пак от сайта инсталирах едни драйвъри и ми се показа от горе иконката но няма пак звук. )
Активен

bot

• Гост
Re: Back Track 5
« Отговор #1 -: Apr 19, 2012, 16:03 »
 off/
 Искам и аз да си споделя опита с БакХак та барем откажа някой и друг пишман хакер от използването му. Преди няколко месеца реших и аз да го пробвам това чудо, но не през виртуална машина а директно от СД. Идеята ми беше да видя как се държи на реална машина - хардуерна съвместимост, стабилност и т.н. Та докато зареждаше ми даде някакви грешки, които не успях да прочета, пък и не им отдадох голям значение. След влизане в графична среда видео картата ми не беше разпозната и блутуут и безжичната карта не работеха. ОК, рекох си -буклук и си рестартирах компа в Убунтуто, което си беше инсталирано. Какво ми беше учудването, когато установих че WiFi и блутутът не работят. Рестартирах в Уиндовс ХР (пазя я в лаптопа заради някои игри и КАД програми) и ужас - и там не работят. Едва след префлашване на БИОС-а нещата се оправиха.  Не знам защо се е ровил в БИОСА, при това от лайв ЦД, което предполага никакво бъзикане на машината, но факт - лаптопът беше прецакан. За щастие Виндовса си беше все още там иначе програмата за префлашване нямаше от къде да я пусна. Та за тези, които искат да си инсталират бактрак - всички програми и тулове за хакване, които идват с тази ОС може да се изтеглят и инсталират на всяка една Линукс дистрибуция. Иначе колкото и странно да звучи рискувате да си прецакате компа с нея.
« Последна редакция: Apr 19, 2012, 16:05 от bot »
Активен

darkhunt3r

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 19, 2012, 17:43 »
Може да си мислиш, че съм го инсталирал щото искъм да стана хакер... Не е така инсталирах го защото е улекотен и работи по-леко от всички видове Windows... Все пак лаптопа ми е на почти 6 години вече. Иначе да може да се каже, че използвам някой неща който ги има в Backtrack, но не всички ;) Просто ми харесва като ОС. Та някой да може да помогне ? Не мога просто да разбера от къде е този проблем при положение, че има инсталирани драйвъри...
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7806
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 19, 2012, 20:39 »
На сайта им има списък на лапитата, които нямат проблеми със системата им. Но обикновено това е заради wi-fi, bluetooth или нещо такова. Пипали са и ядро и модули заради целта, за която е предназначено това нещо. Имат форум, питай там. Тук почти никой не е ползвал това. Моя опит с нашумялата система не е голям, но на всичко, на което съм я пускал си вървеше без проблеми. А по въпроса дали искаш или не да станеш хакер, няма нужда да ни вършиш очи. Никой не го инсталира, заради това, че работи леко или нещо такова. Има не малко други линукси, които работят доста по-.
Не искам да съм груб, но ми писна от разни ентусиасти, дето ползват наготово разни продукти и после се хвалят, видиш ли, какви страхотни хакери ( в случая ) са. Без да знаете в детайли защо и как се случва всичко. Успех!
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 19, 2012, 20:53 »
Offf/
Странно ,никога не съм имал никакви проблеми с БТ ,на лаптоп ,на настолна машина и където и да било...Лаптопа ми е на 6 години и въпреки това не го ползвам ,прекалено орязан е.Вярно е че всяка програма от пакета може да се инсталира примерно на убунту с малко повече познания,но въпросът е в конфигурацията на софтуера.Бактрака има пачнато ядро ,готов напаснат софтуер,с който брах ядове на дебиан при опит да го настроя (говоря за пълноценното използване на видеокартата ,не за еъркрак производните).На бъдещия лош  още пъпчасал хахор  (както се изразява  един съфорумец) ,му е по-лесно да сложи BT и да гледа клипове в тубето за него ,отколкото да научи как се ползва пакетния мениджър ,някоя команда за да ни покаже с каква видеокарта е, че да му помогнем с безпроблемното отваряне на страници. НЕ визирам теб колега ,все пак това е офтопик ;)
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 20, 2012, 22:24 »
Представям си Явор Колев, по-скоро неговите служители, бъдещи спортни журналисти, слухтящи трафика в бункера. Един от тях попада на пост във форум, който съдържа:

backtrack
ubuntu
darkhunt3r
доло
незнам
сажелявам

...и алармата е задействана. Имам предвид, желанието за хакерстване така блести, че чак в бункера гасят осветлението :)

Обаче това е лоша идея. Не го прави. Шансът да завършиш като ircop на 40 години или в най-добрият случай тотално преебан pentester е голям. Ако си мислиш че на pentester-ите им е забавно, 80% от времето им преминава ползвайки хакерският инструмент MSWord пишейки малоумни репорти. Това е същото като медицинските сериали, всички кълцат пострадали в катастрофи, лекуват болни от рядка генетична аномалия 1:5000000 и така нататък, но докторите реално прекарват повечето си време в попълване на бумаги.

Ужасна перспектива....сложи си едно убунту 10.04 и не го мисли :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon