Автор Тема: Проблем със заявките към форума!  (Прочетена 2775 пъти)

!ntel

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 444
    • Профил
Днес ми направи впечатление, че когато отварям темите на форума има леко забавяне.
Освен това периодично изчезваха аватарите на потребители (не ги покзваше при обновяване на страницата на рандом принцип).

Реших да видя какво става и резултата е това:


Искам да подчертая, че това става на абсолютно случаен принцип и понякога заявките се обслужват, а понякога връща грешка 403...
Активен

neter

  • Global Moderator
  • Участник
  • *****
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
    • WWW
Re: Проблем със заявките към форума!
« Отговор #1 -: Сеп 13, 2012, 23:58 »
С конкретни данни дали е имало някакъв проблем от сървърна страна могат да помогнат само хората с достъп до сървъра, но аз не съм забелязал проблем през деня. Но пък ти май си цъкал сега вечерта, а мен ме нямаше. Все пак, ако проблемът продължи, може да пробваш дали причината не е някъде при теб. От трите иконки на разширения до гаечния ключ не можах да разконспирирам само тази с доминото (мяза като да е за прокси, но пък не я виждам в този раздел в списъка с разширения в Google магазина). Ако ползваш прокси (макар че не виждам такива индикации за теб), проблемът може да е в проксито. Другите две разширения също могат да се намесят в автентикацията ти пред форума, и макар че аватарите са достъпни и без автентикация, има вероятност това да доведе до отказ на сървъра да те обслужи. Възможно е да имаш и други разширения, които по някакъв начин може да спънат правилната работа. Пробвай как се държи при включени и изключени разширения, току виж изскочи някакъв заек. Ако не си пробвал, а имаш наличен, може да пробваш и с друг браузър.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

!ntel

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 444
    • Профил
Re: Проблем със заявките към форума!
« Отговор #2 -: Сеп 14, 2012, 00:09 »
Разбрах къде е проблема - Google Chrome HTTP Pipelining, явно сървъра не приема добре тази опция.
Съжалявам ако съм ви ангажирал допълнително и без причина.
След като махнах тази опция, проблема изчезна.
Активен