Автор Тема: Arduino  (Прочетена 3909 пъти)

laskov

 • Участник
 • *****
 • Публикации: 2850
  • Профил
Arduino
« -: Мар 05, 2014, 23:24 »
Обикновено децата, които имат желание да се занимават с роботика и програмиране, трябва първо да овладеят в някаква степен английски език, за да могат да четат описанието на езика за програмиране и да създават програми. Научаването на английски винаги е препоръчително, но вече не е задължително! Ако желаете да зарадвате дете, проявяващо влечение към създаването и програмирането на роботи, можете да му направите страхотен подарък, с който то да започне! Ако неговият дядо има влечение към техниката, той със сигурност много ще му помогне! Какво трябва да направите?

Купете комплект Arduino или съвместим от Robotev или от Olimex. Свалете приложението за програмиране на Arduino (версия 1.5.2 или по-нова) от тук и го инсталирайте или разархивирайте. В директорията, където сте го инсталирали ще намерите поддиректория с име reference. Преименувайте я на reference-old. Свалете файла reference-new.zip от тук и го запишете в директорията, където е reference-old. Разархивирайте reference-new.zip. Би трябвало да се получи нова директория reference. Ако се получи директория с друго име, преименувайте я на reference или ако трябва я преместете. Стартирайте програмата arduino. За да е на български език, от File - Preferences изберете български. Излезте от програмата и я стартирайте отново. Тя вече ще е на български. Идете в Помощ - Справочник. Ще видите описанието на езика, също на български.

На тази страница
ще намерите препратки към инструкции как да започнете.

Осигурихте ли си вече дядо-техничар? Всъщност той няма да Ви е нужен, ако Вашето дете вече може да чете!

Желая Ви приятни мигове с Arduino! Проверете за Arduino клуб във Вашия град! Потърсете клипчета в Youtube. При нужда от помощ, питайте във форумите.

Преводът е мой. С удоволствие ще се съобразя с препоръките Ви! Нямам нищо против да поставите файла reference-new.zip на по-подходящо място.

Валентин Ласков
« Последна редакция: Мар 05, 2014, 23:47 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

4096bits

 • Участник
 • *****
 • Публикации: 3114
  • Профил
Re: Arduino
« Отговор #1 -: Мар 06, 2014, 10:57 »
Смятам, че изучаването на език или способ за програмиране не бива да е обвързано с инсталирането на определен пакет. Имали го това същото, качено на сайт и достъпно за четене през обикновен браузър? Не питам за себе си, а просто така..
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

laskov

 • Участник
 • *****
 • Публикации: 2850
  • Профил
Re: Arduino
« Отговор #2 -: Мар 06, 2014, 11:31 »
Да, ето го на английски в официалния сайт на Arduino: Language Reference, а ето тук е на български.

PS: Средата за програмиране може да се инсталира и пробва и без да имате Arduino хардуер.
« Последна редакция: Фев 11, 2016, 09:32 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
arduino
Настройка на програми
arduinofan 27 5358 Последна публикация Ное 27, 2010, 00:16
от orlin369
Arduino SCADA
Предложения за български проект
ivo1204 52 19644 Последна публикация Окт 23, 2011, 22:48
от GB_bg
Направено с Arduino
Коментар
laskov 1 1562 Последна публикация Юни 03, 2013, 22:35
от remotex
Arduino
Преводи на документация
laskov 7 5796 Последна публикация Фев 12, 2013, 11:56
от laskov
arduino sensors and the internet of things/ ардуино сензори и Интернет на нещата
Общ форум
villimon 4 1730 Последна публикация Апр 16, 2015, 08:48
от villimon