Върос(и) с повишена трудност!
Възможно ли е да се направи bridge или как иначе да се прекара интернет от tun0 към usb0
Според някой можело ама препращат към гугъл а от гугъл само разбрах че
"TUN drawbacks: Cannot be used in bridges"

ама може би
тази статия е стара или ако има и друг начин помагайте.
Значи проблема ми е следния:
1. Ползвам споделен интенет от тел. (с неограничен интернет) към компютър
2. Искам да го споделя от комп-а към един таблет (таблета е за децата и няма интернет - и без това ще се обновява 1-2 пъти в годината - не ми е проблем да го правя и само с копиране на файлове проблема е че гугъл дава инсталиране само онлайн от техния google play сайт, а не искам да свалям от 3ти сайтове дето не знаеш какво още има в техните *.apk)
3. НЕ искам да руутвам нито тел. нито таблета
За връзката тел.-комп. ползвам
azilink 2.0.2 а tun0 го създавам със следния скрипт
azilink.ovpnи после изпълнявам
GeSHi (Bash):
./adb forward tcp:41927 tcp:41927
openvpn --script-security 2 --config azilink.ovpn
и с добавяне на nameserver 192.168.56.1 в /etc/resolv.conf всичко работи т.е. компютъра си ползва интернета от телефона.
Като закача таблета и избера там връзка за ползване на интернет от некой Уиндоус (таблета е Леново Йога 10" и поддържа от XP до Win8 всичко) и ми излиза като usb0 интерфейс
по-точно опцията е USB Internet (Sharing Windows PC internet via USB cable) и добре обяснено как става ама само за Уиндоус... линуксджиите сме оставени на самотек 
по-натам
опитвам следното обаче удрям на камък т.е. предполагам че ако имам eth0 ще си работи - обаче аз разполагам само с tun0 - usb0
Другото което пробвах и не иска руут но също не ми се получи е
slirp обаче и тук удрям на камък - или бинарния файл е стар или има и др. проблем - някой ако знае как да кача GCC на таблета и да прекомпилирам получава
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
може би проблема е че вече в новите андроиди (4.2 са и двете устройства) вече тази директория
/data/local не е writable

..мисля някой се беше борил наскоро тука по друг повод де (да си роот-ва с иксплойт и без да качва МОД) та май беше постигнал успехи - интересно ми е дали е успял да намери user writable директория
т.е. искам да кажа че поне с вградения му браузър не ми я показва тази директория, но тя може и да си е там и даже да е writable, т.е. тогава пролема е в бинарито дето е качил пича за сваляне първо е за друг тел и второ е за стар андройд та - как да кача GCC и да компилирам на самото у-во нова работеща версия т.е. пак опираме до намиране на user writable executable folder нейде по таблета
Дали пък да не пробвам и аз като gat3way да го пренапиша на чисто на джава Slirp...
има и трети вариант през WiFi - мога да си позлвам лаптопа (защото десктопа ми няма WiFi карта) обаче всичко което намерих за WiFi тетъринг иска руут

Също така не съм много сигрен с NAT, firewall дали ще стане понеже то вече си създава един ама с два т.е. аз горе-долу с един NAT ще се оправя ама в сл. са два идеи??
Приемам и всякакви други идеи
"Няма начин да няма начин" - основен принцип на FSF, OSS etc.