Автор Тема: Да преименувам index.php на start.php, да създам мой index.php ....  (Прочетена 5046 пъти)

nslave

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 87
  • Distribution: Fedora / Debian
  • Window Manager: Xfce
    • Профил
Не знам какъв е конкретният случай, но обикновено когато има themes, то те са отделени в отделна папка. Трябва да проучиш къде се намират твоите, копираш папката на текущият, преименуваш го, правиш промени по него и го активираш от контролният панел. Не е необходимо да го пишеш от нищото.
Активен

go_fire

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 5140
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Nslave, говорим си за phpbb, той май използаше smarty.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

nslave

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 87
  • Distribution: Fedora / Debian
  • Window Manager: Xfce
    • Профил
Възможно е, отдавна не съм поглеждал в тази посока (phpBB).

3p0, пробвай да дефинираш проблема си за да може някой да ти е от полза. Не става ясно какъв точно е казуса ти, но при всички положения ще трябва да се боричкаш с html, css, smarty (евентуално) и едва ли php :)

По принцип не е препоръчително да буташ кода на такива системи, защото при следващият update ще ти затрие промените. За това се чете документацията и къде какво можеш да пипаш без да се отразява на core-а на системата. Проблема ти с echo и header-а, е че някъде другаде се генерира визуализацията, не е в index.php. За това се налага да променяш шаблоните/стиловете/картинките, които в случая на phpBB 3 се намират в поддиректория styles/
« Последна редакция: Юни 22, 2016, 11:52 от nslave »
Активен

3p0

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Дефинирам проблема: Инсталирах форума и забелязах, че няма как да визуализирам реклами около него.
Опити за решение: Първото нещо, което ми хрумна, е преди да се стартира форума, да се визуализира една таблица с две колони 20% ширина за реклами и 80% ширина за форума. Да, обаче не става - www/index.html визуализира таблица, но когато предаде управлението на /forum/index.php той затрива таблицата все едно никога не е съществувала. Тогава ми хрумна, че трябва да науча PHP, за да бръкна във /forum/index.php и преди да се появи форумът, да визуализирам таблица с един ред и две колони, а в последните редове на файла, да са затварящите тагове на таблицата - всичко стана идеално, таблицата се появява, обаче пък се появиха 4-5 warnings, че header() вече са заредени и не могат повторно, да се зареждат. От там ми дойде идеята, че не трябва да пипам оригиналния файл на форума, а в предварителен файл от папка www/index.php да правя таблицата и тогава, да предавам управлението на /forum/index.php, обаче и по този начин не стана.
Накрая @Naka написа в негово мнение това: Да не би да се опитваш да направиш <iframe>, аз го опитах и наистина стана, без никакви предупреждения и без никакви грешки !
Значи във файл  www/index.php правя три <iframe> в най-горния се визуализира www/index.html, в 80% долен <iframe> се зарежда /forum/index.php - т.е. форума и 20% долен <iframe> остава за реклами (в момента се показва една снимка на смартфон). Реално проблемът е решен, но бях посъветван да го реша по-интелигентно чрез скин / темплейт, което е нещо различно и е възможно да се опитам по-нататък, да направя нещо в тази насока.
« Последна редакция: Юни 23, 2016, 00:32 от 3p0 »
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

Naka

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2630
    • Профил
То между другото точно така се самовизуализират рекламите(адсенс) и социалните бутончета - чрез iframe.

Слагаш си JS код за рекламата, той се завърта и прави динамично <iframe></iframe> в страницата ти в който се само изобразява. Тези работи много добре се виждат с firebug. Ако още не си го открил те съветвам да почнеш да го ползваш. Много е удобен за дебъгване на css/html/JS

Тези рамки ги нямат за нищо. >:D

Цитат
Значи във файл  www/index.php правя три <iframe> в най-горния се визуализира www/index.html, в 80% долен <iframe> се зарежда /forum/index.php - т.е. форума и 20% долен <iframe> остава за реклами (в момента се показва една снимка на смартфон).

Защо е небходимо да правиш цели три? Само една за форума е достатъчна. А другите полета нека да си бъдат обикновенни td или div.

« Последна редакция: Юни 23, 2016, 14:58 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

3p0

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
То между другото точно така се самовизуализират рекламите(адсенс) и социалните бутончета - чрез iframe.

Слагаш си JS код за рекламата, той се завърта и прави динамично <iframe></iframe> в страницата ти в който се само изобразява. Тези работи много добре се виждат с firebug. Ако още не си го открил те съветвам да почнеш да го ползваш. Много е удобен за дебъгване на css/html/JS

Тези рамки ги нямат за нищо. >:D

....

Защо е небходимо да правиш цели три? Само една за форума е достатъчна. А другите полета нека да си бъдат обикновенни td или div.
Кто начинаещ, така съм си представил, че уж трябва да бъде - всеки файл да "живее собствен живот" в собствен фрейм.  :) Ще опитам вместо с трите <iframe>, да остана само с <iframe> за форума. Важното е, че работи стабилно и няма нито предупреждения, нито грешки.
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.