Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: qmail vapros
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: meto2004 Дата: 02/26/2005
 Instalirah qmailrocks paketa. Vsichko raboteshe dokato ne
 instalirah Clamav i Spamassasin. restartirah mashinata i
qmail-a ne iska da se pusne.
Dava mi slednata greshka:

root@gate:/var# qmailctl start
Starting qmail...

qmail-send supervise not running
qmail-smtpd supervise not running
qmail-pop3d supervise not running

Kato se opitam da pusna rc.sendmail mi dava slednoto:

root@gate:/etc/rc.d# ./rc.sendmail start
 Starting sendmail MTA daemon:  /usr/sbin/sendmail -L sm-mta
-bd -q25m
sendmail: illegal option -- L
 sendmail: usage: sendmail [ -t ] [ -fsender ] [ -Fname ] [
-bp ] [ -bs ] [ arg ... ]
 Starting sendmail MSP queue runner:  /usr/sbin/sendmail -L
sm-msp-queue -Ac -q25m
sendmail: illegal option -- L
 sendmail: usage: sendmail [ -t ] [ -fsender ] [ -Fname ] [
-bp ] [ -bs ] [ arg ... ]

Dali niakoi moje da me nasochi kade da rovia za problem 
Polzvam Slackware10.1



Отговор #1
От: atan Дата: 02/27/2005
Провери ли дали daemon-ът ти работи?
#ps afx и трябва да го видиш.
Ако не - добави го в /etc/fstab.

http://lifewithqmail.org


Отговор #2
От: mutant Дата: 02/27/2005
v etc fstab?



Отговор #3
От: SGM Дата: 02/27/2005
 В случая най-вероятно sendmail не е sendmail а е линк към
 /var/qmail/bin/qmail-inject. Виж с ps ax дали работи
 svscanboot и ако не работи го добави в /etc/inittab
 (SV:123456:respawn:/command/svscanboot). След това напиши
 init q за да се презареди init-a. Предполагам това ще оправи
нещата.


Отговор #4
От: atan Дата: 03/01/2005
Извинявам се -> /etc/inittab



Отговор #5
От: meto2004 Дата: 03/05/2005
Благодаря за съветите! Открих си грешката



<< rpm (4 ) | Otnovo fonts (0 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.08 usr + 0.00 sys = 0.08 CPU)