Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Справочник
 FAQ
   •Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: C и gets()
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: C начинаещ Дата: 04/08/2005
 Здравейте, имам един проблем с функцията gets() при C. При
компилиране ми връша:
/tmp/ccsr9G4k.o(.text+0x28): In function `main':
 : warning: the `gets' function is dangerous and should not
be used.
Ползвам gcc(gcc c.c -c c)
 Как мога да направя така, че да я ползвам :)?(В книгата ми
не пишеше за подобни проблеми)
#include <stdio.h>
int main(void)
{
  char str[80];
  printf("Enter a string: ");
  gets(str);
  printf(str);
  return 0;
}


Отговор #1
От: atan Дата: 04/08/2005
Компилирай така:
gcc -W -c -Wall test.c

Иначе само с обикновеното gcc test.c наистина дава грешка


Отговор #2
От: C начинаещ Дата: 04/08/2005
Става:>
P.S
Исках да напиша gcc c.c -o c а не gcc c.c -c c :)


Отговор #3
От: :) Дата: 04/08/2005
пи4, 
 на мен никаккъв warring ne mi dava , predpolagam zavisi ot
 kompilatora. a ti sugoren li si che vse pak , sled
 syobshtenieto koeto poluchavash , vse pak niamash object
 file v direktoriata ... i oshte neshto , opciata -c ...
 neshto mai ne si ia izpolzvam pravilno :) , predpolagam che
 e pechatna greshka , bi triabvalo da e gcc -c file.c ili ako
iskash exe file : gcc -o file_exe file.c 
 Spored men warninga se izpisva , zashtoto samata funkcia ne
 e nai-dobroto neshto za vkarvane na chars... vij po-skoro
getchar() ae uspeh :)


Отговор #4
От: :) Дата: 04/08/2005
abe ne biah prochel dopylnenieto koeto si dal :)
 btw , edna zabelejka kym atan , ne e hubavo da polzavash
 imena kato test , rm i t.n. kato exe code na programkata ,
 zashtoto posle se chudish kakvo stava :) tova sa veche
 napisani programi v patha na sistemata i ... komandite koito
 sa v patha se izpylniavat preriotetno i ... vsmesto da
 starirash tvoiat test , starirash istinskia i .. nishto ne
se poluchava :)


Отговор #5
От: atan Дата: 04/08/2005
Към ':)'
 
 Малко вероятно е да стане нещо такова, още повече, че
изпълняваш локално ./test.
 Все пак не съм задължил човека да си кръсти файловете
'test'.
Ако иска да си ги именува и 123.c:)


<< ръчно pptp или с ДСЛ конфиг програма (0 ) | отново segmentation fault (5 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.08 usr + 0.00 sys = 0.08 CPU)