Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Справочник
 FAQ
   •Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: problem pri nat i ttl=0
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: rMhax0r (rMhax0r __@__ mail __точка__ bg) Дата: 02/28/2007
Distro: RedHat Linux 9
eth0 - ISP
eth1 - my net ;)
net.ipv4.ip_forward = 1 -- OK
iptables -t nat -I POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE --OK
 iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth1 -j TTL --ttl-inc 1

SUCKS!!!
iptables: No chain/target/match by that name

 Kade moje da e problema!? I za6to ttl'a e 0, a ne 1? Nali
 principno se polzva 1 ot ISP'tata kogato iskat da "zabranqt"
da se share net'a...



Отговор #1
От: mx_starter Дата: 02/28/2007
 Много просто - в iptables не ти е компилирана поддръжката на
TTL таргета (по подразбиране е такa).



Отговор #2
От: rMhax0r (rMhax0r (a) mail __точка__ bg) Дата: 02/28/2007
 Mi navsqkade, kadeto 4etoh nikade ne se spomenava za
 dopylnitelno kompilirane za poddryjka na ttl'a pri
 iptables!? A i na laptopa imam SuSE 10.2 i tam si ba4ka OK!
Samo 4e men mi trqbva na ruter4eto s RedHat :)



<< Kak moga da vlqza s root prava v konqueror (2 ) | Ministerstvo na obrazovanieto (6 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.07 usr + 0.00 sys = 0.07 CPU)