Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 12:32 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Гледай сега, пускаш две кокошки да си живеят в двора, оставяш им вода и те ще се разправят с всяка стоножка без никакъв проблем. И без милост. :D

 2 
 -: Днес в 11:26 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
България, да, във Варна.
Селото е близко до Варна.
По двора съм ги срещал, в сенчести места покрай дуварите, както и в мазата.
Че и трудно се трепят- много  им е твърда хитиновата обвивка, като броня е.
На жената родителите имат една вила в покрайнините на Варна, пълно е с тях там. Имам една много ефикасна отрова срещу тях, но не й помня името в момента.

 3 
 -: Днес в 11:14 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
И двете ги честох снощи.
Явно доста циркулират.

Какво ще стане, ще зависи от това, как ще минат изборите в ЕС и САЩ.
Надявам се.

 4 
 -: Днес в 11:11 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Ужас!

Това чудовище стига 30см  :o
Ти в България живееш нали?
Не знаех, че имаме такива страшилища у нас

Виждал съм с такъв външен вид, но не и такива размери

 5 
 -: Днес в 11:03 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
Излишно е да навлизаме в семантики.

Църква, ралигия и вяра са различни неща. Но се смесват. Някои и нарочно ги смесват, за да си прокарат идеите.

Най-важната разлика между тях ( според мен ) е, че Мюсюлманството, Християнството и Юдаизма са религии, които имат за фокус външна сила, някакъв Бог. И след като Бог не може да греши, грешните са тези, които не вярват в него или престъпват думите, заповедите, заръките или волята Му. Която само църквата казва, каква е. И това води до насилие и войни.

Будизма обаче е съвсем различно нещо. Буда е възприеман като учител, а фокусът е върху самият вярващ и колко може да се въздигне чрез дисциплина и предписаните практики. Да стигне до Буда, като стане като него. Тук и сега, в това тяло. Или в следващото, ако е нужно. Но фокусът е върху вярващия и усъвършенстването му. Нямаш много възможности да създаваш напрежение, да подклаждаш омраза, за насилие или война. Това не е пътят на Буда.

Сигурен съм, че и в останалите религии се проповядва мир, но и не само. Хората обаче избират кой път да следват. Този на омразата и насилието или този на любовта и мира.

Не съм чел Корана все още.
Но в бибията се казва, че Христос е казал, "Аз съм пътя и истината и живота".
И след това се е пожертвал. За цялото човечество.
Но изградиха система и ни вкараха в нея, в която всеки е зает със себе си и бликите си и никой не мисли, че сме едно цяло. Че сами не можем дори да оцелеем.
Не сме готови да пожертваме дори удобството си заради някой друг. Дори удобството си.


 6 
 -: Днес в 10:57 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Не знам точно, но мисля че са на принципа на парктроника, тия вътрешните датчици, т.е. ултразвукови.
Бая голяма стоножка си беше, добре, че я видях на стената и я убих, че ако беше някъде под мебелите и пак да изскочи по някое време..

Е от тоя модел- като кебапче от "Гюрлата":

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8


На камерите може да се изключи тая опция за засичане на движение. Не съм си играл да проверявам максимална чувствителност, но съм я слагал на минимума- тогава трябва да съм точно пред нея, за да засече. Както писах, мисля, че чувствителността е всъщност процент от зрителното поле, защото се е задействала и от хванато в паяжина пред камерата листо от асмата.
Не съм проверявал дали реагира, ако се движа съвсем бавно :)

 7 
 -: Днес в 10:38 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Стоножка ти е задействала алармите?!

Те на какъв принцип са? Промяна на налягането? Радар? Промяна нивата на CO₂? Едва ли са инфрачервени, щото стонжките мисля, че са със стайната температура. Трябва да е радар. Звуков или радиовълни. Да, то звуковото се казва по друг начин  :D

Сигурно можеш да промениш поне на тези да не са толква чувтвителни. Сотаджиите трябва да ги разбират тези работи. Някой не си е свършил както трябва работата при инсталацията им.

И ти се вдигна и отиде там зарад стоножка  ;D
Дано не ти е далеч

Тези камери отвън имат ли максимален процент на чувствителност, отвъд който не се задействат. Ако например се промени цялата картина. Защото тя се променя тъй или иначе със смяната на ден и нощ. Колко бърза трябва да е промяната и какъв процент. Ако засекат движение на пушек, разхвърчали се листа, които също могат сумарно да променят картината с достатъчен процент. Ще реагират ли, ако от сравнително отдалеч ( отдалеч, за да е малък образа му ) някой човек вземе че с топче с боя ти замаже камерата и изведнъж цялата картина се променя в еднакъв фон.
И предполагам, че ако човек се движи достатъчно бавно, че да няма резки промени, в цялостната картина, едва ли ще се задейства.

Мразя ги тези неща. Ще взема да стана обирджия, само за хъса да преборя системите, не за парите.  ;D
Ако имах отаделечен имот, който да пазя, нямаше да има само това. Със сигурност щях да им пусна нещо да ги приспи и да ги държи така, докато не дойдат момчетата от СОТа.

Имаше едни пичове, дето бяха разработили система, която правеше друго. При проблем, отделя дим във помещенията. Толкова гъст, че не можеш да видиши ръката си, ако я поставиш пред носа си. Никой не може да те тараши и обира при такива уловия.  :D И вика охранителите.

 8 
 -: Днес в 09:52 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Стари са, и DVR-a е стар, няма възможност за въвеждане на обекти. Иначе има нощно виждане. Доколкото съм човъркал чувствителността за засичане на движение, съм останал с впечатление, че е обемна, т.е. при изпълване на някаква част (процент) от зрителното поле с движеща се фигура, се активира. И този "процент" всъщност се регулира. Т.е. сега както съм сетнал чувствителността, засича движещ се човек от около 5-6 метра. Като я увелича- хваща човек от около 10-12 метра.
Но ако мине котка близо до камерата, я активира- оттам съдя, че реагира, ако някакъв процент от зрителното поле се изпълни с движеща се фигура. Няма да реагира на котката от разстояние 6-7 метра, но от метър-два реагира.
Не е болка за умиране, вършат ми работа тия камери, те са за външно наблюдение (двора). Даже мисля въобще да я изключа тая опция със засичането на движение.
Вече вътре в къщата алармената система е с много чувствителни датчици за движение и винаги като ходя там, пръскам с разни отрови, защото ми се е случвало посред нощите да ходя дотам- една сколопендра (това е вид голяма стоножка) се беше намъкнала вътре в една от стаите и задейства СОТ-а.

 9 
 -: Днес в 09:50 
Започната от remotexx - Последна публикация от ray
   Е как можа да сравниш будизма (религия от съвсем друго ниво) с еврейските мизерии ?

   Т.нар. авраамови религии са създадени от скапаняци с харизма
(последното им е помогнало да увлекат голям брой последователи).

Защо са световни ли ?
Ами много просто - удобни са за управляващите за потискане на
народните маси - ще търпите,трябва да се прощава,властта е дадена от съотв.господ.
А,и онова там,за бузата ...
...

Чакай сега, първо да попитам - доколко си запознат с будизма, христианството, исляма и юдаизма ? От написаното предполагам че си запознат предимно с будизма ?
И тук говоря да си запознат със оригиналните източници, не с някакви там секти, шиити, сунити - Стария завет и Новия завет, Корана и Класическия будизъм (а съществуват още и Хиндуизма/Брахманизма, Китайския Таоизъм, Протестанството и Англиканската църква-Англия).
Правя разлика между религия и църква/църкви  :o
Това което пишеш за манипулацията на масите се прави от църквите (на база определено тълкуване на дадена религия + съответно писание).
И най--крайното (лошото) са Мормоните, Сциентолозите имаше една Южно-корейска Църква и т.н.

...
А,и онова там,за бузата ...

Свише,ама друг път.

Виж, никой не те кара/задължава ти да подлагаш и другата си буза, но нямаш право/основание да го забраняваш или дори препоръчваш на другите  :P

PS: разбира се съществуват и открито демонични/сатанински религии - с жертвоприношения, сексуално посвещение (още при Хитлер и доста време преди него) - по-горе споменах за някои подобни църкви (със съответните им свещенни писания - Книгата на Мормон, Алистър Кроули, Клаус Швааб/Йувал Харари, Йезуитите, Масонските писания/MORALS AND DOGMA, ALBERT PIKE (1872), etc.)

 10 
 -: Днес в 09:22 
Започната от remotexx - Последна публикация от spec1a
   Е как можа да сравниш будизма (религия от съвсем друго ниво) с еврейските мизерии ?

   Т.нар. авраамови религии са създадени от скапаняци с харизма
(последното им е помогнало да увлекат голям брой последователи).

Защо са световни ли ?
Ами много просто - удобни са за управляващите за потискане на
народните маси - ще търпите,трябва да се прощава,властта е дадена от съотв.господ.
А,и онова там,за бузата ...

Свише,ама друг път.

Страници: [1] 2 3 ... 10