Покажи Публикации - DannyRay
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: LINUX/UNIX sys.admin-Курсове или Преподавател -: Aug 31, 2013, 00:01
Принципно имам някакви Linux познания,но доста незначителни,а фирмата в която работя е със следната структура.11 машини под Cent OS (mail,voip,vpn,ProxMox и стандартните останали)Проблема ми е,че аз наследих всичко това като постъпих на работа и когато ми гръмна DHCP-то единственото което можах да направя е да вдигна една виртуалка с Win Server и да пусна DHCP по нея,което не ме зарадва много.Изчел съм около 8-9 книги до момента за Red Hat,Cent OS,Debian и Ubuntu,но резултата е повече от плачевен.Знам,че в БГ няма такова нещо като курс за Сис Админ,но все пак реших да попитам.  :'(
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: LINUX/UNIX sys.admin-Курсове или Преподавател -: May 31, 2013, 22:02
Пич, май още от второто си мнение в този форум и започваш да се пообъркваш >:D !
Не разбирам къде ги видя тези засегнати интереси!
В предната страница се опитват хората да съгласуват подход как най-лесно да навлезеш, а ти ги обвиняваш в засегнати интереси!

Като си навътре в материята компютри, ха сети се сам каква е разликата между К/Убунту Десктоп и Убунту Сървър, щом ползват общи хранилища!

За Астерикс-а има доста инфо из нета и на български дори, а мейл сървърите не е трудно да намериш и сам кои са най-ползваните, барабар с коментари за предимства и недостатъци и да си избереш някой от тях.
Останалото е тестове и задаване на конкретни въпроси с подходящ тон!

1-во в първата страница си спорят взаимно.Отговор на моя въпрос няма!!!Значи има конфликт на интереси.
2-ро разликата е в това, че едното идва с графична среда, другото без. Ползват една и съща основа, но при десктоп варианта има всичко за щракане с мишката - другото е конзола.
3-то казвам от какво се интересувам а неискам някои да ми помага за мейл или астерикс.
4-то КАк очакваш да пиша из форума  примерно  # cat /etc/sysconfig/network  и да питам кво следва и да чакам някои да ми отговори 4-5 часа.

Не пиши напразни коментари,не си ми полезен!!!
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: LINUX/UNIX sys.admin-Курсове или Преподавател -: May 31, 2013, 20:14
Тук май засегнах лични интереси  :o .Ми принципно знаете,че един Sysadmin като цяло всеки ден има проблем от различно естество.Единия ден ще трябва да се занимава с Routing,другия ден някой  Raid ще издаде багажа.Аз не искам чак такава помощ.Искам някои да ми нахвърли на бързо какво представлява Linux Server,инсталация,конфигурация(raid,network,nods).Принципно искам и да мога да работя с  Asterisk,Mail server (от-до) и много ме интересуват VPN разбирасе.Това са неща с които не се ли сблъскаш,никога няма да ги научиш от учебниците.а запиша ли се на курс това е равно едни загубени 500-600 лееа,нищо ненаучено и излишни нерви.


П.С

Това,че работя като Win Sysadmin,не означава,че нямам понятие от Linux.Почнал съм с Tilix минах на Ubuntu 6 и сега бръмча на Kubuntu 12.10!!!И ползвам ProxMox,а не VMware  ;)
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / LINUX/UNIX sys.admin-Курсове или Преподавател -: May 30, 2013, 10:01
Здравейте и от мен.
Принципно работя като Windows Sysadmin,но съм много бос по Unix/linux.Дали знаете някой който може да ме вкара в музиката или някое курсче (макар,че към тях съм скептично настроен)Ако има някой заинтересуван да се позанимава с мен с/у добро заплащане естествено.Нека пише на лични.

Благодаря предварително!!!
Страници: [1]