Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: BULFON в Feb 27, 2009, 14:33



Титла: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: BULFON в Feb 27, 2009, 14:33
От известно време гледам как ни харчат парите - в дир.бг Жан Виденов пуска реклама на Сергей Станишев.
Сайта на тъпата им кампания е planbg09.com. (умишлено не е линк)

На което се сетих, че подходящ отговор е (руски):
http://www.videosostav.ru/video/a718d9ecd05330b64a31f1d0d1422927/


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 27, 2009, 14:54
   Робската психика на народа  дава почва на всичко това -  ето каква е  разликата между изостаналия изток и развития запад  ::)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tyuio в Feb 27, 2009, 20:42
как точно е развит запада? :)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: gat3way в Feb 27, 2009, 20:56
О, пак ли социалистически тъпни?


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarator в Feb 27, 2009, 21:19
tyuio, източна операционна система ли използваш или западна? Мисля, че това отговаря добре на въпроса ти :)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: mikis в Feb 27, 2009, 21:50
От известно време гледам как ни харчат парите - в дир.бг Жан Виденов пуска реклама на Сергей Станишев.
Сайта на тъпата им кампания е planbg09.com. (умишлено не е линк)...
Абе ти нямаш ли си блог бе човек ???


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tyuio в Feb 28, 2009, 09:15
Е гати и критерия за това "Каква операцйонна ..." ами ползвам такава че е трудно да се каже какъв процент е я индииски, я руски, я бразилски, я амерички. нима ти знаеш колко процента от работат се дължи на работата на запада или изтока. Примерно знаеш ли че японците дават няколко стотици милиярда долара на руснаците да им дадат всичките си разработки които са хвърлили в кошчето да ги разгледат?
А и още повече ако това е критерия за цивилизованост и свобода еми да ти кажа пикая на тия критерии :)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: gat3way в Feb 28, 2009, 10:52
Темата беше за малоумието в социалистически Булгаристан па вие взехте за америките да говорите, пфу :)

А иначе за изтока и запада не знам кой има моралното превъзходство, но факт е че хората масово предпочитат да живеят в запада, да се изучават в западни училища/университети, да се лекуват в западни болници, да купуват западни продукти и т.н. Иначе погледнато винаги ми е било забавно когато някой вземе да се пъне да изкарва черното бяло без да си дава сметка че идеолозите на това нещо дори когато бяха претворили мечтите си, пак пазаруваха в Кореком, караха западни коли и редовно ходиха до вражеските страни...за разлика от ъммм...пролетариата.


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 28, 2009, 13:02
  "По делата ще ги познаете...." - цитат на Христос от новия завет....
   Само, че на запад хората не седят да гледат сеир на поредния свинообразен човек - как граби парите на бабичките например и се прави на мъж (свинското месо било най - близо до човешкото). Всеки ден демонстративно се граби - и "моралният, добър" източен човек седи и гледа - даже смята за нормално да каже и аз да бях - и аз щях да крада ! За повечето жени пък е нормално не да се стремят към равноправни взаимоотношения - а за курвенски стил на организацията на контактите. И утре какви ще ги раждат и възпитават - робски душички - както и досега са правили...!!!! Забравих да кажа, че робските души ползват Windows, дори когато имат избор !!!


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarator в Feb 28, 2009, 15:23
Да, tyuio, знам, над 90% от контрибуторите са от западните държави. Ами сега? :)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: /dev/null в Feb 28, 2009, 15:29
Проблемът е, че имаме закони, но те не важат за някои хора. Имаме полиция, но тя си върши работата само ако е свързана с нечии интереси, имаме и пари, но те са разпиляни из швейцарски банки и са на определени хора.

Нека да протестираме! Добре, излизат хората, протестират и разни други хора си дремят извън, или в парламента и не им пука.

Един ден гледах новините. Хванали един добър човечец с почти едно кило хероин и го пуснали, защото това не било доказателство. Значи ако след 3 дни хванат някой тираджия с 3 тона хероин, изобщо няма да кажат за него, защото пак няма да има доказателства. Те ще са се разпределили както е по протокол.

Хайде да се облечем като пингвини и да скачаме за риба и един по-добър свят пред парламента! Хващам се на бас, че ще получим палки, ритници и още палки.


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: mikis в Feb 28, 2009, 15:49
...
   Само, че на запад хората не седят да гледат сеир на поредния свинообразен човек - как граби парите на бабичките например и се прави на мъж (свинското месо било най - близо до човешкото). ...
Злоба, злоба, злоба...
Това сте вие "анти-комунистите" - от вас лъха на мухъл и злоба.
С нищо не сте по-добри от "червените бабички". Същият твърд електорат, със същото стадно чувство ходите на избори, без никакво желание да гледате на политиката обективно и безпристрастно :( А повечето от вас, които са под 35-40 години дори и не знаят защо са "анти-комунисти" и въобще какви значения може да има такъв термин. Просто вид футболни политикани, знаещи само "левски-цска" и ако не е за "техните" се чуват единствено приказки като "кур за $другия_отбор, оле!".

Гледам, че и нихилизмът не ти е чужд - "какви работи правили хората на запад, а ние тук...". Определено спадаш към категорията, за която говориш с такава неприязън - хората с робско мислене. Сигурно ще те изненадам, но робското мислене на нашия народ е започнало да се формира преди има-няма 600-700 години, така че "комунизъма" надали ли има много голям дял тука. Също така, не забравяй, че известно време сме споделяли една държава с нашите братя по европейски ценности - византийците.

И като заговори за "свиноподобни хора, грабещи пари от бабичките..." (само да питам, майка ти не е ли "бабичка"?), да се сещаш за един маймуно-подобен човек, западняк, грабил парите на обикновените хора в продължение на 8 години, под формата на свръх нереалистични суми за война! (и не само) Маймуно-подобен човек, избил повече хора отколкото аз и ти сме виждали - 300 000 по официални данни на СЗО (Световната здравна организация), за реални данни казват, трябвало да се умножи по 10, но не знам дали е вярно. Сещаш ли се за един маймуно-подобен човек, чието управление предизвика вълна от протести, не само там, където беше цар, но и по целия свят?! Сещаш ли се как същият маймуно-подобен човек, въпреки слабата подкрепа за политиката си, учудващо спечели втори мандат и то казват благодарение на крайно интересния изборен резултат в щата, чийто губернатор бил ... брат му? Сещаш ли се за онзи маймуно-подобен човек, чието управление предизвика глобална финансова и икономическа криза, попарата на която тепърва ни предстои да сърбаме?

Не се сещаш, май.
Дали това не е следствие на вътрешната ти предубеденост, която в комбинация със злоба и неприязън превръща политическата ти позиция в [син] бетон, а теб в [син] еквивалент на "червените бабички"?

Впрочем, има такъв ефект - когато човек смята нещо за крайно несправедливо, той инстинктивно заема позиция на противоположната крайност, стремейки се да уравновеси положението. Но когато в един момент първопричината за тази позиция изчезне, човекът продължава да си седи на неговата си крайност, без да иска да се връща обратно, защото тя вече се е превърнала в част от ценностната му система. И такъв човек не се чувства цял, ако няма срещу какво да се бори.
Такъв е случаят с повечето "анти-комунисти", но какво би станало ако други хора тръгнат да уравновесяват техните крайни позиции?

Иначе съм съгласен с теб за робската психика. Тя е причината повечето емигранти, като отидат на запад, виждайки небостъргач да пълнят гащите. Много бързо забравят кои са и от къде са тръгнали. От много места съм чувал, че не е добра идея да си имаш работа с българските емигрантски общности в чужбина. Не знам дали е така, но хората от които съм го чувал определено имат за какво да разказват.

BULFON,
мисля, че не е добра идея да превръщаш технически форум в личен политически блог. Не е нужно да ми отговаряш.

tyuio,
не си губи времето с глупави спорове ;)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 28, 2009, 16:03
  цитат -

" Темата беше за малоумието в социалистически Булгаристан па вие взехте за америките да говорите, пфу :)  "     





 mikis, не смятам, че на запад няма робско мислене - даже прекалено много го има - това се отнася за цялото човечество - просто там хората явно са много - по свободни и напред от нас, ама истината е СТРАШНА И МНОГО БОЛИ - а иначе да си разправяме колко сме положителни.... някакъв западняк писал по повод  "До Чикаго и назад" - има много положително в народ умеещ да се самоиронизира...смисъла беше такъв. Нашата държава - това е нашето огледало - пък ти говори, че съм злобен, сигурно ако пишех колко ни е свестно обществото щеше да си доволен... - и това не ми се вярва....Аз си ходя на избори с ГОЛЕМИЯ ЧЕРЕН МАРКЕР - да ги зачертая всички - защото съм против системата (все едно Windows или системата в България) -  и най малкото за да не ми вземат гласа  ;D  Това за робското мислене - със сигурност се е формирало, когато нашите прадеди са се УВИЗАНТИЙЧИЛИ - и са били избити хората с древното свръхпознание - и е наложено с меч християнството с догмите и мракобесието ....


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: gat3way в Feb 28, 2009, 16:50
Когато говориш така увлекателно за малоумния твърд електорат и за хората, които не са живели през онова време, за малко ми идва да ти повярвам...в този момент се сещам за сайта на младите социопати ( www.red-bg.net. ) и се замислям за градивното и затова, че нихилизма е присъщ единствено на "анти-комунистите". Гледам един раздел с флаш игри и там има богат избор от игри като например "застреляй БатБойко" или "Иван Костов мъкне камъни по пътя към върха Олимп". Те това ти е позитивизма и градивното начало, ха-ха-ха.

Та тва е. В България социализъм няма и никога не е имало. Има андрешковизъм и дребен тарикатлък, одобряването и поощряването на на андрешковизма и тарикатлъка за широка маса хора е вид социална политика според родният социалистически възглед за нещата. И преди и сега на държавната собственост се е гледало по един и същ начин. И преди и сега малоумната толерантност спрямо андрешковизма и тарикатлъка в големи размери при т.наречения "елит" е добро и българско поведение, понякога синоним на патриотизъм.

Що се отнася до червените бабички - пенсията им сега не им стига дори за хляб. Винаги когато съм чувал пенсионерка да се оплаква от ниската си пенсия съм и казвал, че за цял живот строене на социализма е получила заслуженото си - болки в крайниците, сапунени опери по телевизията, новините по канал едно и пенсия колкото едвам да осигури екзистенц минимума.


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarator в Feb 28, 2009, 17:01
А къде в източните страни е имало социализъм? В Русия имаше социалистически феодализъм и руснаците го изнасяха упорито. Колкото по-близо беше някоя от социалистическите страни до Русия, толкова повече от порядките от Тъмните векове бяха върнати. Ние бяхме най-големите "късметлии", защото споделяхме и източноправославната религия с руснаците.


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 01, 2009, 00:56
   цитат на gat3way  "Те това ти е позитивизма и градивното начало, ха-ха-ха."

   гласувай си за който трябва - нещата са така организирани, че и след 1000 години с подобни действия и анализи нещата няма да се променят, само се сменят табелките - добре, че хората по света не са като нас и ние не сме фактор за нищо!!! Не говоря за нихилизъм . На запад не търпят това, което тук се смята за нихилизъм, там героите  на деня като се издънят сами си подават оставките. Обаче това да не се търпят простотиите тука се приема за нихилизъм -още едно доказателство за робската психика


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarball в Mar 01, 2009, 11:09
Абе вие нямате ли си жени/приятелки/гаджета/любовници,че да им ударите по една па*ка по случай баба марта,а сте седнали да се заяждате тук? ;D
iwconfig-за да видите дали всичко е налице и нещата са готови за действия ;D ;D ;D
ifconfig kur0 Up и действайте ;D ;D ;D


Титла: Някой знае ли как се казва песничката от руското клипче?
Публикувано от: misho_cg в Mar 01, 2009, 11:42
Някой знае ли как се казва песничката от руското клипче?
Много ми харесва и искам да си я сложа за звънец на ГСМ-а, спомням си че съм я чувал в инструментална версия в едно клипче как трактор вади затънали коли в някакъв сайт за видео, обаче не мога да я намеря, или не си спомням правилно сайта или са махнали филмчето... имам някакъв смътен спомен, че песента е от филм...  ?
Намерих го въпреки че не знам от кой филм е още ....

http://video.mail.ru/bk/filipuh/641/1605.html

не беше тука сигурен съм, просто се  сетих да пиша кирилски сърч на video.google.com...


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tyuio в Mar 01, 2009, 15:03
филма е "гостенка от бъдещето" ама е микс някакъв тази версия. Един от любимите ми детски филми в миналото. филма го има по торентите и ютюб ама самата песен незнам


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: misho_cg в Mar 02, 2009, 15:54
По българските тракери го няма сериалчето, по другите не мога да го открия или не го превеждам правилно на английски, руските тракери просто не ги знам, но вероятно ще ги намеря... Като гледах клипчетата се сетих че това съм го гледал като дете, сигурно по националаната ТВ. Хубаво е да се върнеш в детството с други очи, натрупал опит. Но детето в теб винаги е живо...  [_]3


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: BULFON в Mar 02, 2009, 16:48
"Прекрасное Далёко" D'n'B remix
ето и връзка към You Tube (качеството на звука е лошо):
http://www.youtube.com/watch?v=0yGKk24YPqo

(Ако някой намери добро аудио да пусне връзка)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarator в Mar 02, 2009, 17:18
Хмм, все си мислех, че линуксджиите предпочитат да четат книги, а не да гледат филми. Хайде да видим някой помни ли книгата по която е правен този филм :)


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: misho_cg в Mar 02, 2009, 17:43
ето по добро аудио

http://www.youtube.com/watch?v=rb0wk32Y9TA

Но мисля че певицата е друга...
мисля, че това е оргинала. Тогава технологията не беше това което е сега... вероятно лентите са се размагнитили с годините... А книгата не мога да си я спомня  ???

http://www.youtube.com/watch?v=SvKPzyl_ljw


Титла: Re: Въпроси и техните отговори
Публикувано от: tarator в Mar 03, 2009, 16:12
Авторът на книгите е Кир Буличев. Май бяха повече от една.