Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: NOP в Jan 31, 2006, 00:24



Титла: tvtime не сменя станциите
Публикувано от: NOP в Jan 31, 2006, 00:24
Прендполагам, че е нещо страшно тъпо, но не разбирам от тунери. След като, работи около 6 месеца без проблем, при смяна на ядрото от 2.6.12-k7 на 2.6.15-к7 и след правилна настройка в /etc/modprobe.conf тунера си тръгна пак. Сега обаче върви само на един канал (Discovery Science). Не ще да се смени ни напред ни назад. След изтриване на ~.tvtime и twtime-scanner при зададен -n=NTSC намира някакви станции, но не показва образ.
редактирането на файла stationlist.xml не помага. При tvtime-scanner --norm=PAL открива само един канал, който си работи перфектно.
Моля, ви помогнете, че толкова тъп не съм се чувствувал никога.
П.С. Драйверите са си заредени правилно тунера е разпознат както трябва. Има образ и звук, но само на един канал.
П.П.С. Ако има значение - кабелния ми оператор е EVROTUR


Титла: tvtime не сменя станциите
Публикувано от: buboleck в Jan 31, 2006, 09:30
Имах такъв проблем със същата карта при НЕправилно зададен тип тунер.
При мен работеше нормално с card=37 tuner=5.


Титла: tvtime не сменя станциите
Публикувано от: buboleck в Jan 31, 2006, 09:49
---


Титла: tvtime не сменя станциите
Публикувано от: NOP в Jan 31, 2006, 11:21
Благодаря за отговора - тествах го набързи с тези настройки, но без успех :(. Довечера ще продължа борбата. Явно трябва да прегледам документацията на ядротоа за тунерите. Ако успея да се справя ще постна решението. Мислех да тествам и с един кнопикс ама нямах, така че борбата продължава ;)


Титла: tvtime не сменя станциите
Публикувано от: NOP в Feb 02, 2006, 08:59
Разбрах къде ми е проблема: В новото ядро на дебиян(нестабилно) има пач за saa7134 (тунери и cpture), който изглежда не работи. Засега се върнах на старото и всичко е ОК, но ще продължа да боря проблема.
За другите дето ще си чупят зъбите с хардуери:
Примерен код
modprobe  saa7134 i2c_scan=1

Горното ти детектва номера на картата.

Проблема наистина идва от неправилно дефиниран тунер. Тази работа се телевизията ми е доста мътна (да се борят с нея специалност "Радио и телевизия" )

ето малко връзки по темата:
 гентоо !!! Тези пичове много ги бива

Linux.tv wiki

pach-a в дебиан дето не работи :(

С изключение на този проблем този тунер ми работи перфектно на линукс. Препоръчвам го на хора които искат да инвастират малко пари за да не се карат кои какво ще гледа в къщи.