Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: prasi в Jul 16, 2004, 02:13Титла: tv - card и tvtime
Публикувано от: prasi в Jul 16, 2004, 02:13
Здравейте. Имам доста голям проблем с тунера. Значи какво става по време на инсталацията на mandrake 10 си го разпознава. Завършвам инсталацията стартирам си linuxa и се опитвам да си пусна tvtime които се инсталирал заедно с linuxa но се показва едно черно прозорче за 1-2 секунди и се скрива. Програмата изобщо не зарежда. Отивам в контролния център от там на хардуер и от там избирам иконата телевизионни карти. Съобщава ми че не е инсталиран пакета xawtv и ме пита дали да го инсталирам давам му ок но изобщо не ми иска диск. Отваря ми следващия прозорец с настройки от вида TV mon Area и потребител и тук му давам ок стартирами една конзола на рамката на прозорчето на която пише Scaning for TV chenal и толкова седи си така и никва реакция с часове. От контролния център кото отида на хардуер и в новото меню отново на хардуер ми изкарва списъка с намерените у-ва там в раздела на "други мултимедиини у-ва " го има тунера или поне така си мисля пише SAA7130 Video Broadcast Decoder. Като избера настроика на модула се стартира прозорче с много непознати за мен настройки и там не съм пипал нищо. Тунера ми е Video Shuttle II с чепсет на Phiilips което всъщност се и разпознава. Прегледах статиите които намерих тук и останових че в /etc/modules.conf ми липсват няколко неща добавих ги но няма промяна. МОЛЯ помогнете нямям никаква представа дали е от софта или тунера не е инсталиран въобще.


Титла: Re: tv - card и tvtime
Публикувано от: groznia в Feb 06, 2012, 22:05
Здравей,и на мен ми се е случвало tvtime да се показва за миг и след това да изчезва.Оказа се,че разпознава камерата ми вместо тунера.Когато има камера,тя заема video0 в /dev, а тунера отива на video1.Tvtime чете video0 по подразбиране.Пробвай дали върви след като си извадил кабела на камерата от usb-то и си рестартирал.Ако върви значи това е бил проблема ти.Можеш да промениш tvtime да зарежда video1.