Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: amnesiac в Apr 03, 2005, 02:12



Титла: Gaim + OpenSSL
Публикувано от: amnesiac в Apr 03, 2005, 02:12
Едва ли някой ще иска да знае, но аз все пак ще се похваля.

Аз гледам да имам инсталирани колкото се може по-малко неща, като част от причината за това е, че нямам пакетен мениджър. Всичките ми инсталирани неща, които искат SSL/TLS, ползват OpenSSL. Обаче Gaim не иска, защото лицензите им били несъвместими, а на мен ми трябва SSL за MSN плъгина (шефа иска да си говорим с него). Доста време търсих патч, но сигурно не съм търсил добре и не намерих.

Така реших и успях да накарам Gaim да ползва OpenSSL за SSL/TLS поддръжка. Не беше трудно, но все пак нямах никакви познания за Gaim и SSL/TLS.


Титла: Gaim + OpenSSL
Публикувано от: the_real_maniac в Apr 03, 2005, 12:18
Хъх ...

Това твоето , ако трябва да му се дава някакво име е "дуене" (и така поставено лично за мен е смешно и трагично).

Искаш да се похвалиш , ами добре направи го - кажи как си се борил и си успял да го пребориш проблема.


Титла: Gaim + OpenSSL
Публикувано от: alabal в Apr 03, 2005, 16:02
Мисля, че го пише нейде из FAQ секцията на Gaim. Ползат се nss и nrsp на Mozilla. Ако конфигурираш от сорсе трябва да е така:
./configure --with-nss --with-nspr
А че си се справил без тези пакети на Mozilla - браво - пиши на Gaim - ще се зарадват.


Титла: Gaim + OpenSSL
Публикувано от: amnesiac в Apr 03, 2005, 19:10
Добре де, не съм очаквал кой знае какво разбиране.

За не чак толкова челите и запознатите ще кажа, че OpenSSL вече не се поддържа официално от Gaim, защото лицензите им са несъвместими. Официално се поддържат GNUTLS и NSS, но не и OpenSSL. Това не е лошо, но все пак да инсталирам GNUTLS само за една програма или пък още една версия на NSS освен несъвместимата с Gaim, инсталирана от Firefox...

Това, което направих бе, че написах по подобие на GNUTLS и NSS поддръжка за OpenSSL в SSL плъгина на Gaim и добавих опции за OpenSSL в configure скрипта и съответните Makefile-ове.


Титла: Gaim + OpenSSL
Публикувано от: в Apr 03, 2005, 22:26
Браво.