Покажи Публикации - Loopy
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / glezotii -: May 15, 2004, 22:06
Много благодаря за логото '<img'>
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / glezotii -: May 11, 2004, 18:46
Здравейте! Имам два въпроса закачка. Не че е важно ама ме гложди '<img'> . Та първият е, може ли в /boot/bootmess.txt да пиша на кирилица и да не излизат маймуни при зареждане на lilo. Има ли начин да се каже на lilo каква кодировка да използва, или пък е нещо друго.
   Вторият естетически въпрос е, че преди да инсталирам по-ново ядро на Debian testing, при зареждане на ОС в горния ляв ъгъл имаше пингвинче. Сега го няма. Има го обаче когато зареждам от дискетата която направих при инсталиране. Малко ми е мъчно за него, та ако някой знае как да си го върна... '<img'>

Debian Testing, kernel-2.6.5-1-k7. Оригиналното ядро май беше 2.4(с пингвин '<img'>  ). Първо инсталирах Woody след което ъпгрейднах към Sarge(ако някой го вълнува).
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Debian & mount -: Apr 27, 2004, 21:53
не се сетих. мерси. оркрихкак става - umask=022
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Debian & mount -: Apr 25, 2004, 22:47
Здравейте! Инстлирах си Debian Sarge. Най-после намерих дистрибуция при която нещата стават така както пише по книгите '<img'>. Само че дистрибуцията идва с GRUB. Аз незнам как се конфигурира и за това инсталирах LILO. Проблема е такъв че не ми дава да чета vfat и ntfs дяловете като user, а само като root. Качих си ядро 2.6.3-1-к7-smp.
В /etc/lilo.conf съм написал:

boot="/dev/hda"
read-only
prompt
timeaut="100"
vga="ask"

root="/dev/hda3"
image=/boot/vmlinuz-2.6.3-1.k7-smp
label="Linux"
initrd=initrd.img-2.6.3-1-k7-smp

other="/dev/hda1
label=WinXP

В /etc/fstab за проблемните дялове съм написал:
/dev/hda6  /mnt/hda6  ntfs  user,auto,ro  0  0
Къде и какво трябва да променя или да допиша за да не ми казва че нямам права като обикновен юзър? Като роот няма проблем.
Предварително благодаря.
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Mandrake9.1 -: Sep 09, 2003, 12:12
Здравейте! Инсталирах си Mandrake 9.1, много ми харесва но има някои неща с които не се оправих. Когато влизам като обикновен потребител, а не като root не мога да монтирам и демонтирам CD  и флопи. Казва ми че трябва да съм root. Другият проблем е че единият дял от диска в windowsXP се прецака, казва че не е форматиран. Същият този дял обаче, който е NTFS се вижда под линукс без проблеми. Ако някой знае нещо...
Страници: [1]