Покажи Публикации - Agent_SMITH
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 153 154 [155] 156 157
2311  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE тих звук -: Nov 27, 2003, 00:05
'<img'>

дори след като качих aumix, kmix все така си е един празен прозорец без нищо в него...

зная, че имаше команда, с която може да се направи capture на екрана като jpeg например... ако някой ми я припомни, ще се постарая да кача снимка на десктопа, която показва този феномен. '<img'>

smith
2312  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE тих звук -: Nov 26, 2003, 12:08
'<img'>

Странно, но kmix не ми свърши работа. Имам звук, xmms е перфектен, но kmix ми се появява като празен прозорец със заглавие KMIX и нищо повече - няма нищо в него!?!? Няма плъзгачи, няма ниво на звука, ама НИЩО няма... За това потърсих алтернатива, и я намерих. Хубаво щеше да е, ако решението е само в една стъпка, но уви...

melwin, ако си се сблъсквал с подобен казус - дай джокер '<img'>

smith
2313  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко въпроса -: Nov 26, 2003, 00:35
Ще ми простиш, но - тази статия я четох. А защо не я приложих ли? '<img'> Защото никъде не се прави разграничение между 1.българизиране и 2.ползване на кирилица и български език

Аз се дразня от некадърен превод (никой да не се обижда, никого не визирам, говоря по принцип) и за това най-добре се оправям с английски менюта.

Понеже в статията никъде не се прави това разграничение, аз не зная дали тя е полезна за мен, или пред мен ще лъсне екран с "натисни произволен клавиш", "запиши като...". За мен това е важно от чисто ергономична гледна точка.

Въпрос: До къде в стъпките описани в статията става въпрос за ползване на кирилица и български, и от къде насетне всичко става на български?

Благодаря,
smith
2314  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE тих звук -: Nov 26, 2003, 00:25
тогава отговора е rexima.

за щастливите потребители на debian, само в 2 стъпки

#apt-get install rexima
#rexima

'<img'>

debian rullz

smith
2315  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко въпроса -: Nov 25, 2003, 23:04
kkbswitch бачка идеално...

нещо не се долюбват с мозилата, и като превключвам докато пиша във прозореца на форума например, кирилицата не отлепва... странно? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Smith
2316  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Добавяне на условие за регистрация във форумите? -: Nov 25, 2003, 13:22
Вероятно е странно такова предложение да дойде именно от новобранец, но мисля, че трябва да се обсъди.

Предлагам към данните за регистрация да се добави статията на Ник Антонов "Как да задаваме интелигентни въпроси". Не е задължително (стил EULA '<img'> ), но се надявам, че поне 50% от хората, които се регистрират, ще я прочетат.

План Б е, тази статия да бъде НАЙ-ГОРЕ на всички форуми, като ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ / ПУБЛИКУВАНЕ (линк демек).

Пребивавам основно в линукс секцията за начинаещи - там ми е адреса все пак. Като чета колко агресивно, неграмотно и остро се пита, все едно всички тук са ДЛЪЖНИ да отговарят, ама бързичко нали... сърбят ме ръцете да му напиша това-онова. Освен неграмотно, пишат и на шльокавица! '<img'> Въздържам се, защото flame-wars лесно се започват, и трудно се гасят. Още повече НЕ ТОВА е мястото или причината то да съществува този форум.

Мисля, че е важно да се изиска от всички, които четат/пишат из тези форуми да спазват този етичен кодекс, защото ЛИНУКС е най-вече убеждение и нагласа за свобода, а не последната гъзария, с която да се похвалиш на "другите копеуета от класа/клуба/махалата".

Ако зависеше от мен - сигурно щях да съм краен и да го направя като EULA.  '<img'>  Съзнавам, че това е крайно, и за това започвам тази дискусия, с убеждението, че в разговора / диалога се намира оптималното решение.

Поздрави към всички,
Smith

p.s. Видях и предложението да се качи скрипт който да позволява писането на шльокавица автоматично да става разбираем език, но това е друга тема. Кирилица вече има във всички дистрибуции, bglinux също е тук... ще кажа без коментар, и ще махна с ръка...
2317  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / LINUX Over XP VirtualPC? -: Nov 25, 2003, 09:13
причината е по-голяма. причината е по-големия ми брат. '<img'>

Той е заклет фен на М$. Аз пък не се чувствам още достатъчно "на ти" с линукс за да му фрасна една ПЕРФЕКТНА инсталация на машината, да види кво е всъщност ОС и стабилност при това в режим unstable  '<img'>  VPC ми трябва, за да му кача на ХР-то иконка, на която като кликне - без да напуска любимото си ХР профешънъл корпорът едишън да разгледа истинския свят... нищо чудно да прихване. '<img'>

Колкото до обратния вариант - ХР през линукс - него ще ползвам аз. Само малко да се ориентирам и напредна.

Това е,
Smith
2318  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко въпроса -: Nov 25, 2003, 09:04
Здравейте:

Направо към въпросите -

1. Кърнел: понастоящем на система с Р3-1GHz ползвам кърнел 2.4.18-24bf. Удачно ли е? Редно ли е да го заменя? kernel-image-2.4.22-1-686-smp подходящ ли е? Или е по-добре да изчакам 2.6.ХХ кърнел?

2. В КДЕ (3.1.4) превключването между клавиатурните подредби става с CTRL+ALT+K, което ми е непривично (а и неудобно... три клавиша??!?!!? само в този пост превключвам десетина пъти). Странно, но дори след като отида configure>options>Xkb в K Keyboard Tool, и укажа, че искам десния ALT да сменя групите, не настъпва промяна? Идея как да го променя?

3. В предишен пост публикувах този проблем - звука ми е адски слаб. Картата ми е АС'97 (на дъното), а следвайки съвета на alabal опитах да намеря alsamixer, или да го извикам от конзола, за да корегирам нивото на звука, но го нямам инсталиран. Редно ли е да го инсталирам само за да корегирам нивото на звука, или има друг начин?

4. Тази сутрин ftp.bg.debian.org упорито даваше connection timed out... Така и не успях да се закача. Много възможно е проблема да е в моя доставчик, така ли е?

Благодаря, Желая ви лек и успешен ден
Smith
2319  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / LINUX Over XP VirtualPC? -: Nov 24, 2003, 23:43
Хмммм...

Доста порових, но освен реклами и възклицания от рода на "ама линукс ще ЛЕТИ направо с нашето най-добро VPC (което изобщо не е тяхно, а го купиха М$ ), така и не намерих едно смислено и добре подредено документче, което да каже - може, 1, 2, 3...

Ако някой му е попадала такава инфо, ще бъда благодарен да я подаде насам. '<img'>

Smith
p.s. свалих VirtualPC от тук
2320  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian 3.0r2 -: Nov 24, 2003, 14:53
След като вече имам инстлаиран 3.0r1, и съм го ъпгрейднал, няма смисъл от сваляне/инсталиране на 3.0r2.

Ако правилно си спомням, а помощта на apt-get системата се поддържа автоматично осъвременена, и практически отпада необходимостта от инсталиране на "нови вересии", или както беше написано - "вечен ъпгрейд" '<img'>

Което ме води до следващия въпрос - как мога да разбера дали са фикснали сървърите след набезите от миналата седмица? Кога мога спокойно да се вързвам за системата с apt-get?

Smith
2321  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux lamer -: Nov 24, 2003, 14:47
Holp:

Няма значение коя ще си изтеглиш - от това, което пишеш, мисля, че не си прочел секцията ДИСТРИБУЦИИ... или поне си пропуснал страницата за FEDORA

'<img'>

Дерзай!
Smith
2322  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / probs s xmms -: Nov 23, 2003, 19:58
Хора,

Няма ли кой да драсне 1 ред за последния проблем?

глухия Smith '<img'>
2323  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenOffice & M$0ffice -: Nov 23, 2003, 19:46
Ами и аз я четох тая статия, и да ти кажа честно не знам какъв е отговора на твоя въпрос, но ще ти кажа едно - ако си мислиш за ъпгрейд, минавай направо на OpenOffice.Org, пък ако ти е мерак пробвай и М$ ама като го поизчистят малко от бъговете - т.е. веднага щом излезе следващата версия след 2003, си купи 2003. Ако не ти се чака - просто си ъпрдейтвай OpenOffice-а, и няма да сбъркаш... да не говорим, че няма да се набуташ, а и ще научиш нещо готино.

'<img'>

Smith
2324  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux lamer -: Nov 21, 2003, 00:07
Независимо към коя дистрибуция се насочиш, те съветвам да прочетеш малко за нейната инсталация ПРЕДИ да разпарчетосаш диска, и да бързаш да я качваш.

Ако щеш дори се разходи из секцията дистрибуции, за да си намериш тази, която най-ти допада. Когато се сведеш избора си до 2, ти предлагам да прочетеш инструкциите за инсталиране, и да си приготвиш инфото, което ще ти е необходимо.

Смятам за особено важно (щом си с ХР) да прочетеш как да си направиш така, че NTLDR (буут лоудъра на ХР) да ти зарежда линукса. Щом си начинаещ (като мен), евентуално объркване, или проблем с линукс няма да означава омазване на MBR и респективно на ХР, който се държи като ощипана мома като му се пипне нещо... '<img'>

Последното е обяснено като за начинаещ (конкретно на мен '<img'> ) сред първите пост-ове на тази тема.

Ако наистина имаш желание да пробваш и да имаш максимален съпорт от хората, които наистина помагат тук (включително на безнадеждния Smith), ти предлагам да прочетеш също и тази статия.

Нема се пуашиш  '<img'>

Smith
2325  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian 3r1 - Install -: Nov 20, 2003, 16:14
С огромно удоволствие съобщавам, че проблема с зареждането на ЛИЛО е решен с

#dpkg -r lilo
#apt-get install lilo
#lilo
#dd if=/dev/hdb5 of=/dev/hd*/lilo.new bs=512 count=1

hd* ми е директорията, в която съм маунтнал един дял в който и линукс, и виндовс си драскат, а в последствие копирах lilo.new на С:/ и го указах на НТЛДР.

Сега си имам същото перфектно и СУПЕР бързо зареждане на линукс... отплеснах се да пиша, но съм толкова щастлив!!! А и bglinux5.1 работи като едно малко вълшебство...

Благодаря Ви - Иво, Ник.

Smith
Страници: 1 ... 153 154 [155] 156 157