Покажи Публикации - rado84
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5]
61  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Мога ли да си върна дефолт настройките за панелите? -: Apr 10, 2011, 21:46
@rado84 Не си първият, който е направил нещо подобно и иска да си върне нещата по старо му. А, кога успя да минеш на BSD :)?

Виж тази тема - цък. За да върнеш стандартния вид на панела/панелите в GNOME, изтриваш ~/.gconf/apps/panel/ . По-надолу има писани неща и за KDE4.
Ако случайно си инсталирал XFCE (не ми се вярва, но все пак), виж тази тема - цък.

ПП. А това може да ти оправи и проблема с индикатор аплета на клавиатурата (сега ще видя какво си показал в онази тема ;)).
Този път стана. А най-хубавото е, че след като изтрих дадената папка, ми се появиха и флаговете за езиците.  ;D  Много тенкс за помощта. :)

А какво е BSD?  ???
62  Игри за Linux / Общ форум / Re: Има ли безплатни игри за Линукс? -: Apr 10, 2011, 20:48
А игрите за Линукс могат ли да се играят без драйвери за видеокартата?
63  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма разбива пароли в SKYPE! Някой е решил да бутне скайпо! -: Apr 10, 2011, 20:43
Вижте на какво попаднах! :o :o :o :o :o
http://www.youtube.com/watch?v=dWsM3rfjBoE
Някой е решил да бутне скайпо! Честно казано, нямам против. ;D Скайп не ми харесва много, но поради липса на алтернатива в други програми, в които да имаш толкова много познати го използвам.  :( Освен това за Linix е много бъгав.  >:(

[Edit] Извинявам се за правописната грешка в заглавието.
За бъгав не знам, ама дизайнът на Скайп за Линукс е адски дървен. Нищо общо с дизайна на 4.2, с която версия съм свикнал. :(
64  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Мога ли да си върна дефолт настройките за панелите? -: Apr 10, 2011, 20:40
Нещо за графичната среда ще споделиш ли? Ако си с Гном можеш да правиш с панелите каквото си искаш. Панел се добавя като кликнеш с десен бутон върху панела, който ти е останал и създадеш нов панел. Ако си останал само с един панел просто гледай на него да има лентата за задачите и областа за уведомяване. Не е зле да има и меню. Елементи се добавят, като дадеш десен бутон върху панела и "Добавяне към панела".
Гном е. Обаче като махнах единия панел с него се махнаха и отворените прозорци и сега за да сменя от Мозила на скайп (примерно) трябва всеки път Алт+таб да го правя, а така е досадно. Като се опитам да добавя елемент ми отваря хоум папката, пък аз съм убунту индианец и идея си нямам какво да търся в хоум папката. Така, де, още се уча на не-майкрософтски опер. системи. :)
И си мисля, че за момента би било по-лесно ако можех да върна дефолтните настройки на панелите.
65  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Мога ли да си върна дефолт настройките за панелите? -: Apr 10, 2011, 19:23
Правих си разни настройки по панелите и махнах единия панел, който играеше ролята на таскбар - там, където се показват прозорците на Мозилата и всичко, което съм отворил. Та... има ли начин да си възстановя панелите каквито са след чиста инсталация?
66  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Oct 18, 2009, 02:23

 Не може директно да почнеш само с питане, първо защото е тъпо и второ защото самото питане ще е глупаво и много малко ще отговорят сериозно.

когато искаш да направиш нещо което преди това е направено от милиони хора и го има написано и обяснено на хиляди места, не е уместно да се пита наново.

идеята ми е че се дразня когато някой адски много го мързи да прочете и осмисли нещо.

нормалния начин за решаване на проблем е 1. търсене, 2. търсене, 3. търсене, 4.четене 5. пробване 6. четене 7. пробване, 8. ПИТАНЕ

Напълно съм съгласен с теб. Първо трябва малко да се попотиш в решаването на проблема, да прочетеш малко и ако тогава нети е ясно да се обърнеш за помощ. Примерно първата ми тема тука беше точно така исках да ми е на готово и веднага пуснах тема във форума. Но колкото да ми помогнаха пак нищо неразбрах. След темата започнах да се рова из нета и си реших пробелма без никакви проблеми :)

П.П. Може  ;D аз ще съм към ламерите  ;D ;D защото още съм си такъв  ;D :)
А по-лесно е да питаш, да пробваш и като не стане да пратиш тъпата ОС в кофата, както направих аз. Два дни се потих над скапаните драйвери за видеото и когато е*аната опер. с-ма си е*а мамата с тия драйвери я изтрих. Не за първи път се убеждавам, че най-добре си е на платено и кракнато, отколкото на безплатно с отворен код, дето всеки си вре носа, мислейки си, че разбира нещо. Верно, не можеш да си сигурен дали Майкрософт не ти следят трафика по някакъв начин (имаше такова нещо в нета, цяла статия си беше), но за сметка на това всичко си работи както трябва: като сложиш драйвери за видеото не се омазва така, че да не стартира повече, високата резолюция може да бачка и на повече от 60 херца, инсталирането става с 2-3 клика и за няма и 5 мин.
Бащата на един колега от университета има навика да бърника в регистрите на уиндоуса за да си махне тъмбовете на филмите и съответно омазва целия Уиндоус непоправимо. Май убунтуто е правено от някой такъв "многознайко", дето като е прочел някоя статийка из нета и си мисли, че знае всичко.

П.С. За сървъри линукс може и да супер ОС, но за лично ползване е тотален шит!

Farewell, Linux. It was nice to delete you...
67  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Sep 30, 2009, 01:12
Абе подкара се Убунтуто (У), и то както аз исках. На Шошон едно голямо благодаря за помощта, а сега за мен остана да намеря 'deb' файл за инсталиране на АТИ драйвер. Смъкнах един GZip архив, но тези файлове там не знам как да ги подкарам да се инсталират и за това тормозя гугъл да ми намери 'deb' файл. Пробвах с наличните, но У замръзна и трябваше да ресна щайгата и да изключа въпросния драйвер, та да се оправи.
Ако не друго, сега поне ми е по-лесно да боравя с файловете, защото успях да си инсталирам (след няколко часа четене из гугъл) и двойникът на Total Commander - Gnome Commander. И в крайна сметка, ако успея да си намеря драйвери и да подкарам точно 2-те игри, които играя (напук на това, което пише в нета, че не вървяли под линукс) - ако успея - направо ще махам уиндоус, а индианците вкъщи ще трябва да свикват с новата ОС.

Един въпрос, който може да ви се стори тъп, ама и вие сте били на това дередже, така че се надявам, че поне един от вас ще ми отговори - има ли антивирусен софтуер за Линукс? Гугъл не ми даде точен отговор "да" или "не", а нещо от рода на "може би, ама не се знае".

Екс Пи се търкаля добре и на по-стари компове, леко поъпгрейднати като моя. Моето дъно сигурно е по-дърто от мен, ама компът върви, та пушек се вдига. В някои отношения дори бие двуядрените щайги.  ;D 
68  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gnome commander error -: Sep 29, 2009, 20:48
Опитах се да инсталирам заместител на Тотал Командер, който заместител се казва gnome commander, обаче ми даде грешка libexiv 2-4. Какво значи тази грешка?

П.С. Инсталирах Опера браузер по същия начин както се опитвам да инсталирам и този командер, но не става. Свалих .деб файл и го пуснах. При Опера тоя номер стана, но не и тук. Хелп, плийз?
69  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Sep 29, 2009, 20:38
Добре, че има хора като Шошон, та ми даде начален старт с настройките.
70  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Sep 29, 2009, 16:47
За игрите вече се порових - не вървят. И двете имат някаква разновидност на GameGuard, която пречи да се подкарват под Линукс. Пишат, че стигаш до главните менюта на игрите, но като тръгнеш да играеш те изхвърля. Така че оставам на "двоен старт" с 2-те ОС.
Видеокартата ми е ATI HD3650 512 MB AGP PIXEL SHADER 4.0 DIRECTX10 SUPPORT.

Аз писах едно лс на шошон, но не знам дали и кога ще го види, а ми трябва спешна помощ поне за писането на кирилица. Този пост в момента го пиша във форума на дата.бг, защото тук има кредор и ще го пейстна във вашия форум - за да не нарушавам правилата на форума и за да не ми се налага да пиша на омразната ми маймуница. ;)
Та... четох някаква статия за настройка да пише на фонетика и след доста ровене успях да отворя терминала, но нищо от това, което пише в статията не можах да го разбера. Свалих и нек'ъв файл bg_pho-cp1251.map, но никъде не пише как се инсталира. Вече започвам да се изнервям от тоя Линукс. Колко е по-просто на уиндоус - цъкаш десен бутон върху файла, цъкаш install и фонетиката ти за писане е готова за употреба (е, добавяш я от меню, но и то е фасулска работа). Няма писане, няма глупости... А да не говорим и за намирането на музика - кажете ми да накарам проклетият линукс да ми намери папките с музика и филми, които са създавани под уиндоус?
Давам му една седмица и ако не започне да работи както аз искам - заминава в кофата, пък ако ще и да не завърша висшето заради липсата на линукс!

Шошон, с книжката стигнах до "кирилизиране на клавиатурата", ама нещо не мога да се оправя. Пише да отворя контролния център, но такъв няма. Нито пък има "региони и достъпност" както пише в книгата. Е, пише regional & accessibility", но убунтуто ми е на БГ и за това търся българските еквиваленти - такива "животни" нема тук. :(
71  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Sep 29, 2009, 14:17
Ами мисля, че се поддържа, защото в книгата пише като препоръчителни изисквания следното: процесор над 1000 мандахерца, РАМ над 256 и и място на харда над 10 ГБ. Е, последното е малко по-малко, но като видях падащото меню с размерите на инсталация мисля, че ще върви. А другите неща от хардуера ми са 2.66 ГХц (едноядрен) и 1.5 ГБ РАМ. Та поне за това мисля, че ще върви.
А връзката честно казано не знам каква е. При инсталирането на Джама настройките на лан картата са да си взима данние автоматично и не въвеждам никакви айпи-майпи адреси. И кабелът за нета от компа слиза директно долу в шахтата, не е вързан към допълнителни устройства. Като играя някоя игра онлайн обикновено за вид връзка избирам T1/LAN - такава имаше в Counter-Strike.

Едит: гледам, че тоя инсталатор сваля същия файл, който свалих вчера вечерта. Нямаше ли да е по-лесно ако просто го маунтна през демон туулса и го инсталирам?
72  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Няколко въпроса за Линукс -: Sep 29, 2009, 02:23
Въпроса ти е точно в раздела. Особено последната му част (на раздела)  :) Искам да добавя и още нещо към това което е писано вече тук. Запомни едно това са РАЗЛИЧНИ  операционни системи (макар че според някои джама не е ). Ако искаш да смениш джама - смени го но не с линукс. Тук има доста хора които са допуснали тази грешка и после стой та гледай - можеш да проследиш процеса на настройка на цялата им машина. Нямам звук След два дена - скайпа няма микрофон След още два Нямам 3D и т.н. Типично уиндоуско мислене. С това ако се пребориш и линукса ще ти хареса Не успееш ли ще имаш да се чудиш другите какво толкова го хвалят. Не хардуера, софтуера или проблемите са определящи а начина ти на мислене. Тук няма какво да те спира (системата е с отворен код) Всичко можеш да научиш (макар и за дълго време) Няма невъзможни неща (има само неща които не стават тук и сега но утре всичко ще е наред) И не на последно място нещата могат да се правят по няколко различни начина - на кой както му харесва. Просто има свобода. Ако си фен на игрите - остави си прозорците и си превключвай когато ти се играе Карай известно време с двете за да можеш да да ги сравняваш Да си създадеш собствено мнение. За да не питаш каква дистрибуция и да не зависиш от чуждото мнение а само от твоето. Навлизаш в дълбока но бистра спокойна и топла вода Ако искаш - скачай и се учи да плуваш Ние сме тук до тебе и ще те пазим да не се удавиш
Мерси за отговорите. :) Честно казано не знам дали ще сменям Джама, ама ако може да се подкарат точно 2 игри на Линукс (само 2 игри играя) плюс мп3ки - значи ще го сменям. За момента, обаче, ме интересува има ли начин да сложа Линукс без форматиране? Идеята е да се науча да работя с Линукс поне малко, а Джама да го оставя за тримата глуп... ъъъ, индианци вкъщи. А и това, което ще уча от 2 Окт. (Информатика) май ще изисква да познавам Линукса, тъй че ща не ща ще трябва да го подхвана.

Имам смътни спомени, че четох за версия, която се инсталира като обикновена програма без форматиране, ама сега изобщо не мога да се сетя как се казваше въпросната версия. Кажете някоя версия за начинаещи с черен скин да й търся Live CD или както там се нарича този вид инсталация. Питам за такава версия, защото в момента нямам възможност да си преоразмерявам харда.
73  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Няколко въпроса за Линукс -: Sep 28, 2009, 23:27
Не можах да преценя в кой раздел да си пусна темата и за това реших да е на неутрална територия, така да се каже. :)
Аз съм Win user, но напоследък все повече и повече слушам за този Линукс и реших да го видя що за стока е. Даже и книжка за Линукс си купих - като онези самоучители за Windows, само че за Линукс. А ето ги и нещата, които ме интересуват преди да смъкна каквото и да било.
Най-важният въпрос е първият:
1. Игри, музика и филми вървят ли под Линукс? - Ако отговорът тук е "не", то тогава няма смисъл да отговаряте на другите.
2. Каква е разликата между Live CD на Линукс и обикновеното такова?
3. Мога ли да си инсталирам Линукс при 10.8 свободни ГБ и то без да трябва да си форматирам C:\? Искам да имам и Линукс, и Уиндоус.
4. Според това, което прочетох Убунту била най-добрата версия без недостатъци, но ми е интересно вие коя ще ми препоръчате?
Страници: 1 ... 3 4 [5]