Покажи Публикации - icobgr
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / TVBox USB тунери -: Nov 05, 2008, 22:53
Привет. Искам да попитам дали някой се е сбъсквал с тунерите от типа TVBOX. Като този и този например. Интересно ми е дали работят под линукса или се ползват само монитора да се гледа телевизия без да може да си вършиш друга работа както с обикновените тунери?

П.П. Също така дали на някой му е попадал тунер за PCI-E шина, като този например. Дали вървят под линукс?
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Homelan -> spectrumnet ports 1-1024 -: Dec 14, 2007, 14:50
Нещо не виждам как ограничението на тези портове да намаляват проблемите. Единствено от ботове, които се пробват на тях. Ама чичко тревичко, като посети порно сайтчето, и си лепне троянеца няма значение, че тези портове са затворени. Той ще си намери излзаз и файда никаква. А бих казал, че вероятността при динамични IP-та да го сканира бот е доста по малко отколкото да пипне настинка от точене на лиги по голотии.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Koq e tazi programa? -: Dec 11, 2007, 19:22
Това е Superkaramba с джаджа.
Това е от Мандрива.
Иконката долу вдясно синя елипса.
Тази джаджа я има и на пакет.
superkaramba-theme-cynapses_karamba
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Даване на права  за потребител за mandriva 2008 -: Dec 11, 2007, 17:43
Мога ли да предположа че другия дял е с windows?
Ако е така предполагам, че когато е инсталирана системата е оставена степентта за сигурност по подразбиране, която за Мандрива 2008 е вече по-висока. Тази висока степен на сигурност не позволява на обикновен потребител да разглежда други дялове. Поне така пишеше по едно време за High.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Grub - debian and linux -: Oct 25, 2007, 15:40
По принцип би трябвало да има '<img'>
Windows изтрива всичко инсталирано в MBR-а. Затова трябва наново да си инсталираш GRUB. За да си инсталираш твоята версия, от Линукса, който имаш, най-добре използвай някой жив диск на някоя дистрибуция. Било Кнопикс, Мандрива Уан, Тиликс или др. такива. Монтираш си root дяла на машината. После като root на живата система извикваш командата chroo /където/си/монтирал/дяла. При това / става твоя root дял. Ако за /boot ползваш отделен дял провери дали е монтиран преди да продължиш. След това си инсталираш GRUB. grub-install /dev/hda
Тук вече може да е sda зависи какъв диск имаш. Ако нещо не разбираш питай.
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Grub - debian and linux -: Oct 25, 2007, 15:40
По принцип би трябвало да има '<img'>
Windows изтрива всичко инсталирано в MBR-а. Затова трябва наново да си инсталираш GRUB. За да си инсталираш твоята версия, от Линукса, който имаш, най-добре използвай някой жив диск на някоя дистрибуция. Било Кнопикс, Мандрива Уан, Тиликс или др. такива. Монтираш си root дяла на машината. После като root на живата система извикваш командата chroo /където/си/монтирал/дяла. При това / става твоя root дял. Ако за /boot ползваш отделен дял провери дали е монтиран преди да продължиш. След това си инсталираш GRUB. grub-install /dev/hda
Тук вече може да е sda зависи какъв диск имаш. Ако нещо не разбираш питай.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Учителската стачка -: Oct 19, 2007, 13:02
Инфлация може да стане защото тези заплати не се плащат веднъж ами постоянно. Да не говорим, че ако им ги дадат всички ще почнат да искат вдигане на заплатите. Всеки смята работата си за важна. Ето снощи по телевизията и медициснките сестри щели да почват стачка щото за учителите щели да кленат и те искат вдигане на заплатите. Следващите кои са? Сещате се какво следва след това, нали? Пропадне ли фалутния борд ще замине всичко.
Относно това дето не получавали заплати докато стачкуват. До колкото разбрах не е съвсем така. Не съм гледал лично снощи, но е имало някъв дебат с учитлка по телевизията и други и се оказва че заплатите си се изплащат на училищата и от там отиват в някъв фонд, който ги дава на учителите точно за такива случаи при стачки. Отделно имаше някакви събщения за компенсации на учители от общинските бюджети, но след като стана провала на преговорите вчера повечето ги спряха. На родители кой ще им даде компенсации задето пръскат пари по центрове да им гледат децата, взимат неплатена отпуска и т.н. За тях няма компенсации.
Не можеш да поставяш нереални искания и да изнудваш да ти ги приемат. Няма как да стане. Като се срине икономиката и левчето стане пак 1000 лева, каква файда ще има от спечелената саплата от 789 лева.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Банков обир -: Oct 17, 2007, 17:58
И аз това се чудя.

Нали знаеш кой е най-стария вирус.

За тези които са го забравили:

Моля изпълнете командата format c:\ за да се оптимизира вашият хардиск.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Банков обир -: Oct 17, 2007, 17:42
Да разправяш, че няма разлика между работна станция и сървър, трябва да си доста неграмотен. По-добре се върни в първо отделение. Това да работи някой стандартно с root-а е толкова рядко срещано. Аз до сега не съм видял някой така да работи. Виж докато на Windows по подразбиране потребителите имат административни права. Вземи малко прочети за сървъри и работни станции и тогаз пиши тука че ставаш смешен.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Банков обир -: Oct 17, 2007, 16:35
Абе човек, тука става дума за работна станция не за сървър. Човека е хванал троянец през пощата си. Кога ще стане това под линукс? Стига писа наизуст неща.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Банков обир -: Oct 17, 2007, 12:54
Аз до колкото разбрах, бизнесмена е хванал троянец чрез който са му откраднали нещата. А не от банката. Т.е. ако беше с Линукс не мисля че биха го хванали с троянеца.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / България-една от страните лидери в опен сорса -: Oct 02, 2007, 17:45
Не мога да разбера какво сте захапали тези затворени формати и ги ръгате за критерии. Сравнения може да се прави с нещо което е достъпно и за двете страни. Сравнявайте как се отварят ODF файлове в двата продукта. Това е равностойно сравняване.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с mandriva 2007 -: Aug 30, 2007, 09:22
Най-вероятно нещо като е записван диска не се е записало както трябва. Затова ти дава грешка.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / добавяне на файлове към iso image file -: Apr 02, 2007, 15:51
Цитат (danov2 @ Април 02 2007,09:56)
Как бих могъл да добавя няколко файла към един исо файл такаче като го запиша след това на диск всчко да си е наред?
Благодаря.

Опитай с програмката Kiso
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Usb Мишка на mandriva 2007 -: Jan 30, 2007, 16:37
Мишките да не са оптични и да ги ползваш на разноцветна подложка?
Страници: [1] 2 3 ... 11