Покажи теми - icobgr
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / TVBox USB тунери -: Nov 05, 2008, 22:53
Привет. Искам да попитам дали някой се е сбъсквал с тунерите от типа TVBOX. Като този и този например. Интересно ми е дали работят под линукса или се ползват само монитора да се гледа телевизия без да може да си вършиш друга работа както с обикновените тунери?

П.П. Също така дали на някой му е попадал тунер за PCI-E шина, като този например. Дали вървят под линукс?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със създаване на торент файл -: Dec 20, 2006, 12:41
Привет.
Инсталирал съм си тракер за торенти. На него искам да качвам торенти на OpenOffice.org за да се облекчи ftp сървъра при пускането на новите версии. Проблемът ми е че с колкото програми пробвах да направя торент файл нишо не става. Минава някъв прогрес който спира преди края и така си стои.
Може ли някой да даде някви идеи какво да правя. Какво да проверя. Настройка някаква която да съм пропуснал?

Благодаря



3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем със скенер astraslim 1200 se (umax) -: Apr 02, 2006, 17:36
Здравейте,
В сайта на sane видях че има няква поддръжка на AstraSlim 1200 SE, пише good.
Аз съм с Мандрива последни файлове от Cooker-а.
Уж съм настроил нещата но нищо не сканира. Т.е. рейката дето сканира се движи и свети уж сканира но накрая получавам само чернота. Същото се получава и при Preview Scan. Пробвах и с xsane и с Kooka.
Някой пробвал ли е да поткара такъв скенер? Идеи какво може да е проблема? Под Windows си работи, пробвах го.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Настройка на филтри в KMail -: Mar 30, 2005, 17:57
Някой може ли да ми каже в KMail дали може да се направи филтър спрямо акаунтите. Писмата от определен акаунт (POP3 поща), при проверка и изтегляне на новите писма, да се слагат в определена директория. Благодаря.
5  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Не мога да видя сайта !!!! -: Jun 13, 2003, 17:58
От вкъщи като дам адреса linux-bg.org и го отвори се вижда само фона и една картинка - Linux-BG за българи и също един ред текст за процесорно някакво време за зареждане. Останалото не се вижда изобщо. Ако дам Open source в сорса всичко е там, дори да го копирам сорса в нов файл и го отворя пак същотото става.
Моля помогнете, защо е така.
ОС: Windows XP Home
Browser: Mozilla 1.4, IE
6  Програмиране / Общ форум / SuSe Professional 5 CDs -: Jun 12, 2003, 11:48
Свалих си от интернет (free.data.bg) 5-те диска на SuSe Professional.
Въпросът ми е: това легално ли е?
На някой може да му е смешен въпроса но мен ме интересува и ще съм много благодарен ако може някой да ми обясни.
Въпросът възниква понеже програмите все пак са безплатни, но пък от техния сайт не може да се свалят тези дискове. А инсталация от Интернет не можах да поткарам. Само ми казва че не може да намери сайта.
Ако може някой да ми каже също дали е възможно да се свалят всички файлове на SuSe на харда и от там да се инсталира, видях че има нещо за инсталация от хард обаче не можа да ми монтира нито един партитипън. Може би трябва да е FAT?
И последен въпрос, като му дам да инсталира kde-i18_bg пакета и после не може да тръгне Х-а. Някой може ли да помогне за това. Благодаря.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / USB принтер -: Mar 09, 2003, 21:00
Имам мастилено-струен принтер Canon s520. Ползвам Mandrake 9.0 но не мога да поткарам принтера. Пробвах с драйвери за 500 но не върви. И всеки път влизам в KDE ми стартирва принтера и търси страница, не че печата нещо. В момента не е инсталиран понеже го махнах за да ми се включва всеки път. Обновявах тия дни някои пакети и ще провам пак да го закача. Ако някой има идеи или решение на този проблем ще съм му много благодарен.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Mandrak 8.2 ми забива при рестарт -: Jun 25, 2002, 13:56
При reboot на системата ми дава следните съобщения след което само щалтера помага:
Unmounting NFS filesystem: Cannot MOUNTPROG RPC : ROC : Program not registered
umount2: Device or resource busy
umount: /net : device is busy
Страници: [1]