Покажи Публикации - tuxbg
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Програмиране / Общ форум / MySQL++ Library for C++Builder -: Jun 06, 2004, 16:07
Е това с включването на библиотеката той вероятно го е направил. Сега се сещам, че при компилация даваше грешка и се налагаше да се редактира mysql.h файла, а иначе мога да гарантирам, че работи защото имах няколко проекта правени с BC++ и MySQL.
17  Програмиране / Общ форум / Script Lang -: Jun 06, 2004, 01:14
В момента съм на кръстопът. В един демон трябва да вкарам изпълнението на скриптове и се чудя, какъв скрипт език да избера. В момента съм се спрял на
- zsh
- slang или S-Lang ако предпочитате
- Perl
и не мога да реша, кое е ще най удачно. Предпочитанията ми клонят, към slang, но предпочитам да чуя и други мнения преди да продължа с тази част на проекта си.
Имам проблем с интеграцията с Perl (поради необходимоста от известни модификации) и за момента той е най-назад в моята класация макар, че за моща на езика едва ли някой ще спори.
Та въпроса ми е някой познава ли други сравнително мощни сриптови езици с възможности за интеграция в собственни приложения?
18  Програмиране / Общ форум / MySQL++ Library for C++Builder -: Jun 06, 2004, 00:51
Mecho_Puh гледам, че ти май си се опитвал да преобразуваш формата на lib-a. Пробвал съм го преди около година защото тогава ми трябваше за Borland и нямаше проблем. В понеделник,  мога да я опитам отново защото в къщи съм само с Linux и нямам BC++. Става обаче въпрос за версия 6.0 нали. Защото това ново чудо CBuilderX не съм го пробвал за Windows.
19  Програмиране / Общ форум / MySQL++ Library for C++Builder -: Jun 06, 2004, 00:44
Имаш ги ама с във формат за свързване, като M$ линкер, а не като за Borland. Трябва да преобразуваш библиотеката. Другия вариант е да си я билднеш от сорсовете. Първия обаче спестява значително количество време.  '<img'>
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / MySQL -: Jun 06, 2004, 00:34
Пиши на кирилица бе човек.
Ако инсталираш MySQL от RPM трябва да инсталираш сървъра и клиента за да имаш всичко.
Ако инсталираш от tar.gz прочети внимателно и изпълни стъпка по стъпка файла INSTALL-BINARY. Най-вероятно не си пуснал скрипта mysql_install_db след, като си го инсталирал, но това е само предположение.
21  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Как да стартирам 2-ри Х, като създам съответния -: May 26, 2004, 02:16
В този конкретен случай нямам опит, но аз стартирам няколко сесии закачени на различни терминали.
Например:
startx (това отива на дисплей 0)
startx -- :1 (отива на дисплей 1) и т.н
В моя случай не е задължително да имам различни конфигурационни файлове така, че ще трябва да погледнеш как да укажеш на startx да работи с новия ти конфигурационен файл
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Феста в Шумен? -: May 01, 2004, 19:12
Виж си пощата  '<img'>
23  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Феста в Шумен? -: Apr 28, 2004, 08:52
Кой има информация за феста? Кой го организира, къде и кога. По това време се надявам да съм там и да мога да се включа.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Apache+PHP=problem -: Apr 28, 2004, 00:50
Това обикновенно е достатъчно, но трябва да рестартираш демона на апача. Освен това кажи какво ти дава в error_log файла на апача когато стартираш демона и има ли други грешки, когато правиш заявка към php скрипта.
25  Програмиране / Общ форум / Kylix -: Apr 27, 2004, 23:36
Ако питаш за съответствието език/среда то би било CBuilder X, което си е чиста проба средата на JBuilder ама за C/C++, като използваш gcc компилатора да си компилираш програмите или този на Intel ако си закупиш Pro версията. Аз си имам  Personal и върши не лоша работа, като текстов редактор, но нищо повече особенно ако като мен пишеш на чисто C. Не се надявай обаче да видиш функционалноста на C Builder за Windows и да рисуваш прозорци и диалози до безкрай ;-).
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Fedora Core 2 -: Apr 27, 2004, 23:26
По непотвърдена информация вчера 26-ти или днес 27-ми трябваше да излезе Core 2 - Test 3 или 1.93. Гледам, че още няма официален анонс на събитието обаче пада яко качване на нови пакети в тестовия релийс и може би по късно ще има информация.
Страници: 1 [2]