Покажи Публикации - Boiler
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Proftpd upload problem -: Nov 22, 2007, 12:06
Spored men e timeout problem, ste opitam s drug ftp server, no samo ako ne moga da resha problema. Proftpd e dobro reshenie zatova se sprjah na nego.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Proftpd upload problem -: Nov 22, 2007, 11:01
sluzhebnija mi komp e SAMO S WINDOWS I NQMQM PRAVA DA NASTROIVAM KIRILICI IMA SAMO LATINICA.

problema e che kogato uploadvam na ftp-to dylgo vreme ot tozi sluzheben kompjutyr i vryzkata se razpada, naprimer sled kato sym uploadnal 1GB ili poveche, no failovete sa po-golemi, koeto estestveno mi e problem.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Proftpd upload problem -: Nov 20, 2007, 13:24
Izvinete me za latinicata, no kompjutyryt na rabotata mi njama kirilica, a ar njamam prava da si ja pusna.

Eto go problema:

Kogato se logna na ftp-to s edin ot userite na mashinata vsichko vyrvi normalno, dokato ne se prekysne vryzkata.S upload na malki failove njama problem, golemite prosto otnemat poveche vreme. Polzvam proftpd na gentoo linux. Nikyde ne vidjah timeout v nastroikite.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Virtual machine -: Nov 04, 2007, 00:17
благодаря!!! virtualbox работи добре за мен и както казах е свободна програма. Vmare не ме удовлетворява. XP работи нормално и достатъчно бързо за моите нужди.
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Virtual machine -: Nov 03, 2007, 18:26
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча виртуална машина, която е пробвал (без vmware) с която да си инсталирам ХР под gentoo?
Благодаря!
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Virtual machine -: Nov 03, 2007, 18:26
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча виртуална машина, която е пробвал (без vmware) с която да си инсталирам ХР под gentoo?
Благодаря!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Dual core cpu -: May 21, 2007, 11:18
Цитат
Ами не съвсем.
Сега ще се опитам да обясня какво имам в предвид.Много хора си мислят, че двете ядра означават двоино по-бърза машина...да ама това само на теория '<img'>
Сътветно и 64 битовия процесор не е 2 пъти по-бърз от 32.
Естествено не мога да ви обясня защо е така.Базирам се на един от най старите принципи за опознаване на света - наблюдение '<img'>


Нищо против нямам,че се базираш на наблюдения, но машина с две ядра работи като машина с два процесора. Доказателство за това е, че когато пусна една тежка симулация, на matlab например, компютърът успява да работи по другите си задачи съвсем нормално. За разлика от един Pentium4 на 3 GHz, който ще си работи само по симулацията и ще ти трябва да чакаш по половин минута за да отвориш един браузър. Да не забравяме и темата която поставих с този пост!!! И още нещо относно бързината на двуядрените процесори : когато направя две симулации за времето на една, това не е ли увеличена производителност и по-бърза работа? Все пак това което ме интересуваше беше, дали ядрото може да разпределя работата върху двете ядра, което изглежда не може да се осъществи, ако приложението не е написано за работа на повече от един процесор.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Dual core cpu -: May 18, 2007, 03:13
Компютърът е невероятно бърз. Никой да не се съмнява в това '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Dual core cpu -: May 17, 2007, 17:08
Здравейте! Купих си тия дни нов лаптоп с турион х2 64, много съм доволен от работата му, особено като му сложих 64 битов линукс. Когато пуснах superpi показа много по-добри резултати от верията за windows. Наблюдавайки работата на процесора обаче, се забелязва, че работи само едното ядро на 100%. Още по убедително докаъателство за това е, че като пуснах в 2 конзоли superpi резултатут като време беше само с 1 секунда по-слаб, а двете ядра работеха на около 100 %. Та въпросът ми е: има ли възможност да се накара линукса да ангажир и двете ядра за едно приложение, въпреки, че самото то не е пригодено за работа на повече от един процесор? Благодаря!
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Мултимедийна дистрибуция -: Nov 11, 2006, 21:44
Всеки ще ти препоръча тази която ползва и съответно харесва. Така че бъди готов за шарени отговори, ако въобсте някои отговори на такъв въпрос. Не мисля, че има дистирубия на коато да не могат да се гледат филми, да се слуша музика и да се ползва интернет.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Онлайн Радио сървър -: Nov 12, 2006, 10:37
http://www.videolan.org, те предлагат несто което секазва:VLS - Video Lan Server. Не е трудно за настройване и поддрържа Transport Stream, Programm Stream, както и всички видео и аудио формати. Пробвал съм го и съм много много доволен. Като ресурси не изисква много. Може да се настройват отделни канали и т.н.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Мултимедийна дистрибуция -: Nov 11, 2006, 21:44
Всеки ще ти препоръча тази която ползва и съответно харесва. Така че бъди готов за шарени отговори, ако въобсте някои отговори на такъв въпрос. Не мисля, че има дистирубия на коато да не могат да се гледат филми, да се слуша музика и да се ползва интернет.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Трудно инсталирам Линукс на компютъра си -: Nov 07, 2006, 23:00
Не го казвам с цел да злепоставям някой или да се заяждам, но при мен KDE върви много стабилно и отлично, по-горе съм си показал конфигурацията. Не по-бавно от fluxbox или xfce-4.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да се свържа към Спектрум Нет? -: Nov 07, 2006, 22:56
senser ти каза да си сложиш правилен DNS. Направи ли го?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / след инсталиране на lilo в mbr - проблем -: Nov 07, 2006, 00:04
Да, с няколко опита се оправя, сетих се, че така го оправях. '<img'>
Страници: [1] 2 3 4