Покажи Публикации - dafo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 20
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 15, 2013, 23:34
 :) Яко!
С бозата има една благина - може да вържеш orbitron с hdsdr - като се активира сателита (може да нагласяш минимална елевация за задействане, дали е осветен или не и пр.) се наглася автоматично честотата с DDE плъгин. Доплеровото изместване тогава не е болка за умиране. Уви, с нашата операционна система е малко по-ръчно. За сметка на това пък gpredict има отделни табове за различните спътинци. На орбитрона всичко е в една мешана скара и като заредиш 4-5 хам спътника, МКС, метео и още 2-3 други за десерт, екранът става манджа с грозде :)
2  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 12, 2013, 20:43
Преди малко успях да го хвана и него, макар че сигналът не беше особено силен. Все пак и антената не е смятана аз 146мхз. Смешното е че въпросният софтуер е само под бозата и дори с wine не върви, та не знам дали теоретично би се декодирало даже. Като гледам на сайта им има класация за най-много submit-нати показания, има един българин там.

Тва ако мине по-високо, ще има доста по-добър сигнал, ма кво от това, след като няма как да се декодира :(

Оказа се, че ако не е осветен от слънцето този спътник, да произвежда ток от соларните панели, излъчването било с ниска мощност. Това уж по информация от интернет.

Поздравления за резултата с NOAA :) Антената да не я опъна да виси като еквилибрист на въже между два блока?
3  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 07, 2013, 22:07
Кабели - RG58 за тези честоти го забрави (особено ако е много дълъг). RG213 донякъде е приемлив, но е дебел. Пак при голяма дължина внася не малко загуби.
4  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 07, 2013, 22:02
Аз да питам нещо почти по темата - има ли вариант да пренасоча аудиото от едно приложение към друго. Нещо като виртуална звукова карта. За други ОС знам поне 2 начина, тук досега не ми се е налагало да правя. Това Jack audio ще свърши ли работа?
5  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 07, 2013, 21:50
Има гръмозащитници (surge-protector), които се връзват между антената и приемника. Мисля, че струва поне два пъти цената на тунера, трябва да му сложиш и накрайници от двете страни. По принцип в тия двб-т шашки има предпазен диод на входа, но не е сигурно, че на всички модели са сложили китайците. В инмак има гръмозащити за радиоапаратури, сигурно и в магазина на интегра ще има. Като за начало - изключвай антената като не чоплиш.
6  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 07, 2013, 20:46
@gat3way - Ако ти се занимава - тия дни излезе в орбита FUNcube-1 Предава телеметрия на 145.935 MHz BPSK. На сайта на проекта има софтуер FUNCube Dashboad, който я визуализира, също и може да я изпраща на разработчиците. Следващият пас е тази вечер в 21:30, елевацията ще е 27 градуса. Пробвай, може да го чуеш. Все още няма в кеплеровите елементи точното име на спътника, което ще е АО-73, но ако заредиш от tle-new.txt обект 2013-066B или 2013-066AE, 2013-066AF, ще го следиш в gpredict.
7  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Dec 03, 2013, 08:51
Аз само мога да вметна, че за VHF и UHF може да използва и J антена - прави се лесно, дори от 3 квадрата кабел за ел.мрежата, няма насоченост, но уви и бозите ще лови. За радиолюбителските спътници - там е добре да е насочена, за APT - предполагам се е запознал вече с 2-та най-често използвани варианта. Едно решение, което обмислям за мен е - тунерът изнесен навън, забучен директно в raspberry PI или подобен arm powered компютър, където работи rtl_tcp. Оттам лан кабел до работното място. Само трябва да издържи лан модула на скорост около 3 мегабайта в секунда. Ако се използва по-нисък sample rate, тогава и трансфера намаля.
8  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Sep 27, 2013, 23:18
Ако видите уикито http://gnuradio.org/redmine/projects/gnuradio/wiki/InstallingGR има един скрипт, който работи официално на убунту и федора - build-gnuradio. При мен няма проблеми, последно го компилирах миналата седмица на Федора 19. Използвам 3.7 версията, а не 3.6.5.1 Ако се запусне с опцията да се използват всички налични ядра на процесора става доста бързо. Проблемът с 3.7 е, че доста от примерите в интернет и различни решения са правени за 3.6, има разместване на блоковете с новата версия и някои sink-ове липсват.
9  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Sep 22, 2013, 20:45
Ами то PMR446 си е свободенв българия и вдруги странир така че за локални връзки - 3-4км са идеални. Проблема е, че също може да се подслушват. Решението е лесно - една тетрадка със изречения и номерирани страници и кодове, ама не мисля че някой в БГ въобще слуша на тези честоти.. даже КРС. За по-далечни връзки - СБ станции - тоест тия дето са на 27МХц. Обхвата също е свободен. Аз лично на СБ съм правил връзки до Нова Зеландия. Тия връзки обаче става доста трудно, щото СБ-то се влияе много от атмосферните условия. Реално всеки ден мога да говоря с Италия и Германия, по-рядко с Великобритания. Най-добрия обхват е 14МХц, обаче за него трябва радиолюбителски лиценз. Там обаче слухтят и доста шпиони..

КРС доста слуша напоследък на тези честоти, защото една група хора с големи джипки джиткат из планините и за по-лесно понякога говорят на 446 МХц. Обаче го правят с големите радиа и мощности, а по закон е до половин ват и с несменяема антена. 27 МХц е до 4 вата разрешени, познавам хора и по 200 и нагоре вата усилватели. Пък и не съм чел в подробности за Сitizens Band как е регламентирано, но за радиолюбителите е абсолютно забранено предаването на кодирана информация, т.е. ако се използва твърде интензивно връзка с кодиране, някой някъде ще разбере, слушайки на честотата и може после да стане мазало.
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Търся програма -: Mar 17, 2012, 13:51
Имам питате за KiCad - откъде взимате читави допълнителни библиотеки с елементи? KiCad на Fedora 16 има примерно само 5-6 транзистора. Имам една схема с дърт 16f84 и искам да и смаля платката, но в библиотеката го няма този пик въобще.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Смъртоносни 9-волтови батерии... -: Oct 16, 2011, 19:55
Никога няма да поумнееш, поне не и докато не спреш да вярваш на такива глупави сайтове. От западното полукълбо.

Моето телесно съпротивление е от порядъка на 300 килоома, при което токове от порядъка на 60-100 волта ги усещам слабо. А под 60 изобщо не ги усещам. Но много зависи каква е влажността и на въздуха и на самото място.

Дори и братушките знаят, че силата на тока се измерва в единицата ампер. А за твое пък сведение елекрошоковите устройства за самозащита работят на доста високи киловолти и от тях трудно се умира.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Видео конвертори -: Aug 09, 2005, 20:29
Цитат (milennyc @ Авг. 09 2005,09:18)
Ами пробвах с -vc divx4 dafo.Сега не се рестартира но имаше само звук ето какво се получи.

Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup
 scripts.

 Forced video codec: divx4
Requested video codec family [divx4] (vfm=divx4) not available.
Enable it at compilation.
Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x44495658.
Read DOCS/HTML/en/codecs.html!

Така по първото то само си казва да изпълниш следната команда
Примерен код
echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq

Това се прави като root потребител, ако имаш възможност го сложи в някой от стартиращите скриптове в /etc/rc.d/
По върпоса защо нямаш видео - просто няма поддръжка на този кодек, което също го казва mplayer, само че на английски ;-)
Кажи какво ти дава mplayer -vc help. Мисля, че с варианта -vc ffodivx може и да потегли.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Видео конвертори -: Aug 08, 2005, 22:45
Ако пробваш с -vc divx4 при пущане на mplayer?
14  Игри за Linux / Общ форум / Дайте един хубав хелп за CEDEGA -: Aug 06, 2005, 09:30
А може да ползваш и линукс версиите на някои игри, като например за Quake
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / SECOND HAND машини -: Jul 20, 2005, 21:36
Изотсервиз
Страници: [1] 2 3 ... 20